Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 03/03/16

Her er ugens filmpremierer

 • Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt, der spillefilmsdebuterer som brødrene Erik og Elmer er imponerende gode – det samme gælder samtlige de voksne skuespillere, med Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl og Lars Ranthe i front. Foto: Foto fra filmen

  Harald Kaiser Hermann og Albert Rudbeck Lindhardt, der spillefilmsdebuterer som brødrene Erik og Elmer er imponerende gode – det samme gælder samtlige de voksne skuespillere, med Lars Mikkelsen, Sofie Gråbøl og Lars Ranthe i front.

  Foto: Foto fra filmen
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 28, april, uge 17,

Et styk action-adventure og to styks drama - det er hvad, der er til jer på denne uges premierefilm-liste. Der er tale om de tre - temmelig forskellige - film »Captain America: Civil War«, »Marguerite« og »Månen over kirsebærtræerne«.

I »Captain America: Civil War« står medlemmerne af Avengers over for en alvorlig intern konflikt, der bunder i regeringens nye lov, der skal registrere alle mennesker med overnaturlige kræfter.

Iron Man støtter op om loven, mens hans Avengers-kollega, Captain America, er modstander af tiltaget. Uenighederne fører til kamp mellem de tidligere allierede, og snart tilslutter andre helte sig hver sin side. Et massivt opgør er i gang.

Se »Captain America: Civil War« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer.

Den franske film »Marguerite« udspiller sig i 1920'ernes Paris og omhandler den velhavende Marguerite Dumont. Dumont er en aspirerende operasangerinde, der i årevis har optrådt for en lukket musikklub i sit eget hjem og nu ønsker at optræde for et større publikum.

Problemet er blot, at hun synger ganske forfærdeligt, men hverken hendes mand eller venner nænner at fortælle hende sandheden. En dag overbeviser to anarkister Marguerite Dumont om, at hun skal dele ud af sit talent til omverden ved at optræde på Operaen. Med et synes den ultimative ydmygelse tættere på end nogensinde.

Se »Marguerite« i Øst for Paradis.

»Månen over kirsebærtræerne« handler om den mutte Sentaro, der driver en lille madbod, hvorfra han sælger pandekager med bønnemos kaldet »dorayaki«.

Sentaro kommunikerer kun sparsomt med sine kunder; således også da den ældre kvinde, Tokue, som plager ham om at få arbejde i standen. Mod alle odds lykkes det kvinden at komme på prøve, og snart viser det sig, at Tokues omhyggelige opskrift og tilgang til bønnemos er af en anden verden. Det samme gælder Tokues fortid.

Se »Månen over kirsebærtræerne« i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Captain America: Civil War

»I de første runder af historien lykkes det fint at give den alt andet end enkle handling den atmosfære af psykologisk alvor som er ­blevet rettesnoren i moderne superheltefilm.« - Kristian Lindberg

Marguerite

»»Marguerite« kan sagtens ses som et alt-eller-intet forsvar for de uperfektes ret til at folde sig ud med fynd og klem.« - Kristian Lindberg

Månen over kirsebærtræerne

»»Månen over kirsebærtræerne« kan både tilfredsstille publikum i Biografklub ­Danmark og dem, der elsker smalle film. Men formentlig alle hvis ellers de turde bruge 100 kr. på at gå ind og se en japansk film i biografen.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 21, april, uge 16,

Der er både film for voksne og børn blandt denne uges premierefilm. Hele seks forskellige film kan du vælge mellem: »Bakkekøbing - Det store osteræs«, »Blandt mænd og får«, »Den 5. bølge«, »Der kommer en dag«, »The Daughter« og »The Daughter«.

»Bakkekøbing - Det store osteræs« er en animationsfilm. Nu er det blevet tid til en gang for alle at afgøre, hvilken by, der er den allerbedste. Det er osteræset, der bliver den afgørende faktor, og her skal Bakkekøbing konkurrerer mod byen Slidstrup. Fuglen Søren er repræsentant for Bakkekøbing, og han er så sikkert på sin sejr, at han indgår et hemmeligt væddemål med den onde mejeribestyrer Ollmar. Men hvis Søren alligevel taber, mister Theodor Fælgen sit værksted. Ollmar slår sig med gorillaen Emanuel Desperados, og pludselig ser sejren ikke længere så sikker ud for Søren.

Se »Bakkekøbing - Det store osteræs« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

»Blandt mænd og får« er er trama iblandet tør humor. Filmen handler om brødrene Kiddi og Gummi, der ikke har talt sammen i over 40 år, selv om de bor lige ved siden af hinanden i en afsides dal på Island. De to passer i stilhed hver sin fårebestand, og det er deres et og alt. I et anfald af jalousi undersøger Gummi et af Kiddis får og ringer til den lokale dyrelæge. Resultatet er altødelæggende, for alle fårene skal slås ihjel, da de har en farlig og smitsom sygdom. Kan de to brødre klare det - hvis de tør stå sammen?

Se »Blandt mænd og får« i Øst for Paradis.

Filmen »Den 5. bølge« fortæller historien om 16-årige Cassie Sullivan, som bor sammen med sin lillebror Sam og deres forældre. De har et helt almindeligt liv. Lige indtil den dag, hvor Jorden angribes af ukendte rumvæsener. De udsætter Jorden for fem ødelæggende bølger: mørke, ødelæggelse, sygdom og invadering. Nu er den femte og sidste bølge på vej, og Cassie må, inden den rammer, finde Sam, som hun er blevet væk fra. Undervejs møder hun Evan Walker, men tør hun stole på ham?

Se »Den 5. bølge« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Der kommer en dag« er et dansk drama, der er bygget på virkelige begivenheder. Filmen foregår i 1967 og handler om de uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13. Drengene er blevet anbragt på børnehjemmet Gudbjerg, da deres mor har fået en alvorlig sygdom. På Gudbjerg anvendes dels traditionelle metoder for at få de mere eller mindre utilpassede unge til at makke ret, men også vold og ydmygelse er hverdagskost. Forstanderen er foregangsmand og børnene er meget bange for ham. Elmer og Erik planlægger at flygte fra det frygtelige sted.

Se »Der kommer en dag« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C og trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

»The Daughter« er et australsk drama og handler om Christian, der rejser tilbage til sin fødeby, fordi hans far skal giftes igen. Her møder han med sin barndomsven Oliver, der præsenterer ham for sin kone og datteren Hedvig. Alt ser fint ud på overfladen, men Christian ved bedre. En gammel familiehemmelighed tynger, og snart begynder han at presse et medlem af Olivers familie til at afsløre den forfærdelige sandhed.

Se »The Daughter« i Øst for Paradis.

»Valley of Love« handler om Isabelle og Gerard, der mødes på et afsides hotel i den ekstremt varme californiske ørken Death Valley. De har tidligere været gift, men har ikke set hinanden i mange år. De mødes, fordi deres søn i sit afskedsbrev til dem bad dem om at tage på en fælles mission. I brevet står der, at sønnen vil vise sig for dem, hvis de besøger en række seværdigheder på specifikke tidspunkter. Selv om de begge forsøger at have en rationel tilgang til sønnens brev, begynder heden blandet med sorgen få at dem til at tro på sønnens budskab.

Se »Valley of Love« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Bakkekøbing - Det store osteræs

»Den er ind imellem mere fjollet end egentlig charmerende, men animationen er heldigvis holdt i den gamle stil, til trods for alt det man kan i dag i forhold til for fyrre år siden ...« - Louise Kidde Sauntved

Blandt mænd og får

»Fåredøden bliver en metafor for de moderne tider, der trækker tæppet væk under en hel generations traditionelle livsstil, hvor man lever i takt og kontakt med naturen – sin egen og den udenfor de utætte vinduer.« - Louise Kidde Sauntved

Den 5. bølge

»Rumvæsenerne kommer!! Hvem de er og hvad de vil? Pyt med det, ­bare vi kan få lov at bruge nogle computereffekter, hyre en køn blond skuespiller til at løbe panikslagen rundt og skyde med maskingeværer« - Louise Kidde Sauntved

Der kommer en dag

»Man bliver trist og vred og forknyt over uretfærdigheden, ondskaben og alle de blinde øjne, der ikke for alvor ser de stakkels drenge. Som ­ikke engang prøver.« - Louise Kidde Sauntved

The Daughter

»Det er bemærkelsesværdigt meget, der nås på kun halv­anden time, og det er nok også for meget, men når det føles så stærkt som her, er du som filmanmelder parat til at tilgive.« - Jacob Wendt Jensen

Valley of Love

»Det er en fuldkommen udelt fornøjelse at betragte to så dygtige skuespillere ­folde sig ud – sårbare, slidte af ­livet men samtidig komfor­table med hinanden, som det ­tid­ligere ægtepar de spiller.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 14. april, uge 15,

I denne april-uge er der hele fem premierefilm på programmet: »The Lady in The Van«, »Fantomdrengen«, »Where to Invade Next«, »Junglebogen« og »Hardcore«. Film der kommer omkring så forskellige genrer som animation, drama, action og dokumentar. Med andre ord; film for enhver smag.

The Lady in the Van

»The Lady in the Van« foregår i en britisk forstad, hvor forfatteren Alan indvilliger i at lade den ældre, hjemløse Frøken Shepherd bo i sin indkørsel for en periode.

Frøken Shepherd  viser sig at være noget socialt amputeret, hun lugter langt væk og nægter at forlade Alans indkørsel. Således ender hun med at bo i Alans indkørsel  i 15 år, og med tiden knytter de to modsætninger et helt særligt bånd til hinanden.

Se »The Lady in The Van« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer, Øst for Paradis samt Malling Bio.

Fantomdrengen

Animationsfilmen »Fantomdrengen« handler om Leo, der er alvorligt syg og derfor tilbringer en stor del af sin tid på et hospital i New York. Men Leos sygdom har den bonuseffekt, at han får superkræfter, kan blive usynlig, flyve og gå igennem vægge.

Evner der viser sig nyttige, da en pengegrisk mafiaboss afpresser  byen. Fantomdrengen teamer op med en kørestolsbunden politimand, han har lært at kende på hospitalet, og snart er makkerparret klar til tage kampen op mod mafiosoen.

Se Fantomdrengen i CinemaxX og Øst for Paradis.

Where to invade next

I dokumentaren »Where to invade next«  stiller Michael Moore skarpt på skolemaden i Frankrig, ferieloven i Italien, fængselssystemet i Norge og andre europæiske tiltag, som han støder på i sin kulegravning af det  - efter Moores mening - ringe udbytte, de amerikanske skatteydere får for deres  bidrag til statskassen.

Michael Moores tilgang er både manipulerende og  underholdende - med en underliggende kritik af USA og landets manglende evne til at se fortiden i øjnene.

Se »Where to Invade Next« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer samt Øst for Paradis.

Junglebogen

Animationsfilmen »Junglebogen« handler om den forældreløse dreng Mowgli, der bliver opfostret i junglens dyb af ulvene Raksha, Akela og resten af deres flok.  Men da tigeren Shere Khan truer Mowgli på livet, må han flygte fra sit trygge hjem hos ulvene. Drengen kommer på en udfordrende rejse igennem junglen, hvor han møder panteren Bagheera og bjørnen Baloo, som han snart bliver gode venner med.

Se »Junglebogen« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Malling Bio.

Hardcore

I actionfilmen »Hardcore« vågner Henry op uden sin hukommelse. En kvinde ved navn Estelle fortæller ham, at hun er hans kone, og at han er blevet genoplivet som en form for robot.

Da Estelle bliver kidnappet af den psykotiske tyran Akan, må Henry begive sig ud i Moskvas rå gader for at redde sin kone og stykke sandheden om sin glemte fortid sammen.

Se »​Hardcore« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

The Lady in The Van

»Premierefilmen »The Lady in The Van« er en finurlig, om end ikke helt vellykket, leg med spændet mellem virkelighed og fiktion – og med en fuldkommen fantastisk Maggie Smith i titelrollen.« - Louise Kidde Sauntved

Fantomdrengen

»Med animationsfilmen »Fantomdrengen« bliver man forført og transporteret til en magisk verden, som man kun nødigt forlader, når filmen slutter.« - Jacob Wendt Jensen

Where to Invade Next

»I sin første dokumentarfilm i seks år »Where to Invade Next« besøger en på samme tid blødere og knivskarp Michael Moore Europa for at vise USA, hvordan tingene - også - kan gøres.« - Louise Kidde Sauntved

Junglebogen

»Jon Favreaus live-action version af »Junglebogen« er blevet et både eventyrligt, dramatisk og visuelt fantastisk flot eventyr om at finde sin identitet - og passe på naturen og hinanden.« - Louise Kidde Sauntved

Hardcore

»Actionfilmen »Hardcore« starter originalt, men ender med at gå i gabende kedsommelig tomgang, låst fast i sin egen ultravoldelige, men også begrænsende, ­gimmick.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 7. april, uge 14,

En, to, tre premierefilm rammer de århusianske biografer i denne uge: Adventure filmen "The Huntsman; Winter’s War", dokumentaren "Vores sidste tango" og det danske drama "De standhaftige".

The Huntsman; Winter’s War

Adventurefilmen The Huntsman; Winter’s War handler om jægerne Eric og Saras kamp mod de to onde dronninger og søstre, Ravenna og Freya.
Efter en tragisk begivenhed trækker isdronningen Freya sig tilbage til sit nedfrosne rige og samler en hær af jægere med den simple regel: Kærlighed er forbudt. Denne regel bryder de to forelskede jægere, der i smug er blevet gift. De elskende står snart i deres livs kamp - en kamp for kongeriget og for kærligheden.

Se "The Huntsman; Winter’s War" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Vores sidste tango

Dokumentarfilmen "Vores sidste tango" fortæller to af de største navne i tangoens historie, Maria Nieves Riego og Juan Carlos Copes historie. Dansen og kærligheden holdt dem sammen, men skabte også splid. Altid fandt de dog sammen igen.
Her på deres ældre dage fortæller parret for første gang deres historie til en gruppe unge tangodansere fra Buenos Aires, der tager de største øjeblikke fra Juan og Marias karriere og sammenfatter dem i smukke koreografier.

Se "Vores sidste tango" i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

De standhaftige

Den danske film 'De standhaftige' handler om soldaten Thomas, der mister begge ben i Afghanistan og indlægges på et dansk hospital. Thomas er ulykkelig og frustreret, og hans vrede går ud over hans nærmeste. Til trods for at lægerne har opgivet, kaster Thomas sig til sidst ud i et desperat forsøg på at genoptræne sig selv.
Balletdanseren Sofie kommer hver dag på genoptræningscentret for at besøge sin faster. Hun lægger hurtigt mærke til Thomas, og med hjælp fra ballettens verden forsøger hun at få den af krigen mærkede soldat tilbage på benene. Snart forvandler venskab sig til kærlighed.

Se "De standhaftige" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

The Huntsman; Winter’s War

"Der fyres simpelthen så mange iskrystaller af og bygges så mange isvægge af de onde, at man kommer til at savne bare et lillebitte bål at varme sit filmhjerte ved." - Jacob Wendt Jensen

Vores sidste tango

"Det er mildest talt forførende: Som at få et blik direkte ind i tangoens sjæl, fuld af passion og følelser - fra de jublende ­sarte til de sårede og voldsomme." - Louise Kidde Sauntved

De standhaftige

"Lisa Ohlins "De standhaftige" om krigsveteraner i kamp og kærlighed satser på tårevædet romantik og løftes af gode skuespillere." - Kristian Lindberg

Premiere 31. marts, uge 13,

I denne uge er byens biografer sprængfyldte af nyheder på premierefilm-listen. Hele syv film har premiere i de århusianske biografer - syv vidt forskellige film både genremæssigt, handlingsmæssigt og kvalitetsmæssigt. Filmene er »Mustang«, »Sorgenfri«, »Fægteren«, »London Has Fallen«, »Øjnenes hemmelighed«, »Professor Bieliks hemmelighed« og »Eddie The Eagle«.

Det franske ungdomsdrama »Mustang« udspiller sig i en lille landsby i det nordlige Tyrkiet og handler om fem forældreløse søskende, der bor hos deres onkel og bedstemor. Hvad der synes at være en harmløs leg på stranden med en gruppe drenge sætter brat en stopper for pigernes ellers frie og ganske almindelige ungdomstilværelse. Søstrenes frihed indskrænkes, og deres hjem forvandles til et fængsel.

Se »Mustang« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

I den danske zombiefilm »Sorgenfri« rammer en dødelig virus bydelen Virum. I forsøg på at få situationen under kontrol sætter myndighederne byens beboere i karantæne. Snart breder panikken sig, og en familie på fire bliver afskåret fra omverden. Sønnen Gustav opdager til sin store forfærdelse, at kvarteret hærges af zombier, og en uhyggelig kamp på liv og død tager sin begyndelse.

Se »Sorgenfri« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Den estiske film »Fægteren« handler om Endel, der i begyndelsen af 1950'erne søger tilflugt i en afsides liggende landsby i Estland, da han er på flugt fra Ruslands hemmelige politi. Endel får arbejde på en lille skole i byen og starter en fægteklub for eleverne, hvor størstedelen er forældreløse som følge af Ruslands besættelse.

Se »Fægteren« i Øst for Paradis.

I actionfilmen »London Has Fallen« er Secret Service-agenten Mike Banning taget til London for at deltage i den britiske premierministers begravelse, hvor alverdens ledere er til stede.  Den situation har en flok terrorister besluttet sig for at udnytte til at slå prominente statsoverhoveder ihjel.

Mike Banning står nu over for en farlig og ikke mindst krævende opgave, hvor han heldigvis har både den amerikanske præsident og en engelsk efterretningsagent i ryggen.

Se »London Has Fallen« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I thrilleren »Øjnenes hemmelighed« er den pensionerede kriminaldetektiv, Ray Kasten, i gang med at skrive en roman i sin stræben efter at lægge fortiden bag sig.

Ray Karsten arbejder nu som juridisk rådgiver, men nages stadig af en uopklaret sag, der involverede voldtægt af og mordet på en kollegas datter.

Samtidig er han hemmeligt forelsket i en anden kollega. En kærlighed der aldrig blev gengældt, og som af skæbnemæssige årsager dukker op til overfladen, da Ray Karsten beslutter sig for endnu engang at genåbne den gamle mordsag.

Se »Øjnenes hemmelighed« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I det polske drama »Professor Bieliks hemmelighed« følger vi skolelæren Kacper, der efter en bilullykke begynder at opleve sorte pletter i sit synsfelt. Lægen bekræfter hans værste frygt: Kacper har en uhelbredelig sygdom, der gradvist vil gøre ham blind.

Af frygt for at miste sit job holder han sygdommen skjult, men tilstanden forværres gradvist, og hemmelighedens facade begynder langsomt at krakelere.

Se »Professor Bieliks hemmelighed« i Øst for Paradis.

Filmen »Eddie the Eagle« handler om briten Eddie Edwards, der siden barns ben har næret et brændende ønske om at deltage i De Olympiske Lege.

Gentagende gange får han at vide, han aldrig kommer til at kvalificere til OL, men Eddie Edwards giver ikke op. Efter adskillige forsøg og utallige fiaskoer med andre sportsgrene sætter den unge brite alt ind på at komme med til Vinter-OL i skisportens absolut farligste disciplin, nemlig skihop.

På en træningsrejse til Tyskland i 1988, møder Eddie Edwards den gnavne, alkoholiserede eks-skihopper, Bronson Peary, som imod al fornuft ender med at træne ham op til Vinter-OL i Calgary, Canada.

Se »Eddie The Eagle« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Mustang

»Det er en filmisk fornøjelse og en følelsesmæssig pine at følgede fem hovedpersoner i den stærkt vedkommende tyrkisk/franske film, Mustang.« - Jacob Wendt Jensen

Sorgenfri

»Sorgenfri er en spændende lille dansk zombiefilm, der på sine egne præmisser leverer en ferm hilsen til klassiske zombier a la George A. Romero. Intet postmoderne zombievrøvl her.« - Jacob Wendt Jensen

Fægteren

»Fægteren er en fin og diskret tanke­vækkende film om sammenhold og passion – og ­ikke mindst om at finde et formål med livet, så det ikke bare føles som én lang flugt ud i tomheden. I overført eller – som her – helt konkret.« - Louise Kidde Sauntved

London Has Fallen

»Historien i actionfilmen London Has Fallen er en så overfladisk og utroværdig testosteronbombe med så tåkrummende dårlige effekter, at man føler sig ­hensat til en actionfilm fra 80'erne.« - Louise Kidde Sauntved

Øjnenes hemmelighed

»I dramet Øjnenes hemmelighed holde de gode skuespillere historien fint simrende med underspil et pænt stykke af vejen, men de vilde ­drejninger i historiens sidste del er for svære at sælge.« - Jacob Wendt Jensen

Professor Bieliks hemmelighed

»Der skal samles ­mange løse handlingstråde op, ­inden feel good-afslutningen i dramaet Professor Bieliks hemmelighed giver os følelsesmæssig bonus for at følge med i en slingrende, men ­sympatisk film.« - Jacob Wendt Jensen

Eddie The Eagle

»Lige lovlig enfoldig feel good komedie om skihopperen Eddie the Eagle rammer plet i det lange løb. Eller burde man sige med sit korte hop?« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 24. marts, uge 12,

Påske betyder fridage, og fridage er oplagte til en hyggelig tur i biografen. Og du kan vælge mellem hele fem film, hvis du vil se en af de nye premierefilm.

»Batman v Superman: Dawn of Justice« er en superheltefilm, hvor Superman og Batman kommer i klammeri over selveste verdensfreden. Byen Metropolis er lagt i ruiner af rumvæsner, som Superman godt nok besejrede, men som efterlod stire ødelæggelser bag sig. Byens indbyggere stiller derfor spørgsmålstegn ved Superman og hans guddommelige kræfter. Det får Batman på banen, og han har sine egne motiver for at gå i kamp mod den overlegne Superman. Sideløbende med de to helsts kamp foregår også en evaluering blandt menneskene, for hvilken type helt har verden mest brug for?

Se »Batman v Superman: Dawn of Justice« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

Filmen »Concussion« er baseret på virkelige begivenheder og handler om neuropatologen Dr. Bennet Omalu. Han er den første, som opdager, at amerikanske fodboldspillere får varige og meget alvorlige hjerneskader af sporten. Omalu opdager det, der går under navnet kronisk traumatisk ecefalopati (CTE), hos en tidligere fodboldspiller, som er død af hjertestop. Men den amerikanske football-liga NFL er ikke meget for, at hans opdagelser om om sportsgrenens farlige konsekvenser skal frem i lyset.

Se »Concussion« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Dheepan« handler om en srilankansk frihedskæmper under borgerkrigen. Han flygter til Frankrig for at slippe væk fra stridighederne. Med på flugten tager han  en fremmed kvinde og en lille pige i håbet om, at en familie har lettere ved at få asyl, end han har hvis han er alene. De tre kommer til Paris, hvor de bosætter sig. Men da den srilankanske mand blandes ind i en bandekonflikt, kommer hans egne krigstraumer frem i lyset.

Se »Dheepan« i Øst for Paradis.

»My Big Fat Greek Wedding 2« handler igen om Toula Portokalos og Ian, der nu er nået et godt stykke ind i ægteskabets næste fase: Som forældre til en  teenagepigen Paris. Datteren er ved at være klar til at flytte hjemmefra, og hun gør oprør mod sin mor ved at ignorere hende og hendes velmenende råd. Toula kan til se mere og mere af sin egen mor i sig selv, og hun opdager til sig rædsel, at den tidligere så repelske kvinde, som hun var, er blevet traditionel.

Se »My Big Fat Greek Wedding 2« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Knight of Cups« er et drama med forfatteren Rick som omdrejningspunktet. Han føler sig fortabt og forsøger at finde en mening i sin tilværelse ved at feste igennem og gå fra kvinde til kvinde. Bl.a. lægen Nancy, som han tidligere har været gift med, og den unge Elizabeth, som han har gjort gravid. Ud over kvinderne må Rick også kæmpe for at finde ud af sit forhold til sin bror og far. Hvorfor er det hele så anstrengt? Og hvad skal der til, før Rick kan føle sig tilpas.

Se »Knight of Cups« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Batman v Superman: Dawn of Justice

»Det meste af tiden fungerer de først og fremmest som brikker i det større spil, der handler om at destruere, sprænge ting i luften og køre ting og mennesker i smadder Zack Snyder-style.« - Louise Kidde Sauntved

Concussion

»I sidste ende har Dr. Bennet Omalu fået ret, og hans kamp for retfærdighed er ­ikke uspændende.« - Jacob Wendt Jensen

Dheepan

»Med den nye situation, Europa står i, har de voldelige konfrontationer i »Dheepan« pludselig fået en ildevarslende karakter, der måske ikke var tilsigtet, da filmen blev produceret.« - Kristian Lindberg

My Big Fat Greek Wedding 2

»Folkekomedien er fornærmende tyk og gumpetung, og det virker helt og aldeles bedaget, at komediematerialet blandt andet handler om blandt andet en ældre mand, der skal lære at bruge computer.« - Jacob Wendt Jensen

Knight of Cups

»Som en søvngænger vandrer han gennem sit dekadente liv – død indeni, men evigt observerende og på jagt efter den flig af mening, der hele tiden synes at ­undslippe ham.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 17. marts, uge 11:

Du kan vælge mellem fem meget forskellige film, hvis du vil se en af biografernes nye premierefilm i denne uge.

Filmen »A Bigger Splash« handler om rockstjernen Marianne Lane. Hun har bosat sig på en, lille italiensk ø, fordi hun er ved at komme sig ovenpå en stemmebåndsoperation. Sammen med hende er hendes unge kæreste, og de to nyder sommeren og hinanden, indtil Mariannes gamle kæreste kommer forbi. Han er en berømt musikproducer, og han kommer til øen sammen med sin datter Penelope. Inden længe har den speedsnakkende verdensmand vækket de tilstedeværendes laster og begær til live.

Se »A Bigger Splash« i Nordisk Film Biografer Aarhus samt Øst for Paradis.

Animationsfilmen »Kung Fu Panda 3« handler om pandaen Po, der får sig noget af en overraskelse, da hans forsvundne far pludselig dukker op. De to tager sammen ud mod et hemmeligt pandaparadis, hvor Po for første gang kan møde andre pandaer. Pludselig står de fredelige pandaer, der har levet i ro og mag, overfor en ny fare, og Po må træne de legesyge, klodsede venner til at blive en hær af superseje kung-fu-udøvere. Det er noget af en opgave.

Se »Kung Fu Panda 3« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Ma Ma« er en spansk film, som handler om Magda. Hun er alene med sin søn, fordi hendes mand har forladt hende til fordel for en yngre model. Da hun møder Arturo til sønnens fodboldtræning, opstår der et bånd mellem de to. Ligesom Magda gennemlever han også en familietragedie. Situationen bliver endnu værre, da Magda får konstateret brystkræft. Men kan Magda og Arturos spirende kærlighed hjælpe dem mod at overkomme modstanden?

Se »Ma Ma« i Nordisk Film Biografer Trøjborg samt Øst for Paradis.

Filmen »Room« handler om den fem-årige dreng Jack, som har været helesit liv i et lille rum sammen med sin mor. Hun blev som 17-årig bortført og spærret inde af en mand, og siden har hun heller ikke været udenfor værelset. Moren arbejder hårdt for at give sin søn en god barndom inden for de klaustrofobiske rammer, som værelset giver dem. Men Jacks nysgerrighed om tilværelsen vokser, og den unge mors modstandskræft bliver mindre for hver dag.

Se »Room« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Filmen »The Divergent Series: Allegiant« er tredje film om Tris og Fours eventyr. Denne gang må de flygte over muren, der omslutter et fremtidigt Chicago. Her møder de en ny verden, der er langt farligere end nogensinde før, og da en nådesløs kamp truer hele menneskeheden, må parret hurtigt afgøre, hvem de kan stole på. Tris bliver tvunget til at træffe umulige valg, hvis hun og Four skal gøre sig håb om at overleve.

Se »The Divergent Series: Allegiant« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

A Bigger Splash

»En intens, sensuel og skærede fortælling om begær, jalousi og identitet. Om hvordan vores viden om det gode liv ikke altid stemmer overens med vores drift og lyst.« - Louise Kidde Sauntved

Kung Fu Panda 3

»Efter en lidt mørkere historie i »Kung Fu Panda 2« er »Kung Fu Panda 3« en lettere ramasjang-udgave, der måske nok handler om, hvor vi ­kommer fra og hvor vi skal hen engang, men gør det med en lethed, så det aldrig føles skæbnetungt.« - Louise Kidde Sauntved

Ma Ma

»Desværre læsses de dramatiske begivenheder oven på hinanden så hurtigt og hulter til bulter, at det er svært at trække vejret for katastrofer og kalamiteter.« - Jacob Wendt Jensen

Room

»Filmens temaer er tunge, og de går ind og nærer grund­angsten i os. Angsten for at ­miste vores børn og blive berøvet vores frihed - for blot at nævne et par facetter i den skrækkelige situation.« - Jacob Wendt Jensen

The Divergent Series: Allegiant

»Noget af det bedste ved »Divergent«-serien har været, at det hele tiden har været kvinderne, der havde bukserne på – både på skurke- og heltesiden. Men i »Divergent: Allegiant« er overskurken en mand, og kvinderne er til dels blevet reduceret til ofre for deres følelser: Kærlighed og moderskab. I en enkelt scene har ellers så seje Tris ­ligefrem stiletter på!« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 10. marts, uge 10:

Et drama, en sci-fi film og en komedie - det er, hvad der er på denne uges premierefilms-menu i Aarhus.

Dramaet »Carol« foregår i 1950'ernes New York, hvor den unge Therese Belivets liv ændrer sig markant, da hun forelsker sig i den ældre kvinde Carol. Carol står midt i en skilsmisse fra en mand, der nægter at slippe hende, og da konflikterne med ham ekskalerer, beslutter hun sig for at invitere Therese med sig på road trip. Det bliver begyndelsen på et stormfuldt kærlighedsforhold, der har alle odds imod sig i en tid fuld af forkvaklede regler og fordomme.

Se »Carol« i CinemaxX, Nordisk Fim Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg samt i Øst for Paradis.

Science Fiction filmen »10 Cloverfield Lane« omhandler den unge kvinde Michelle, der vågner op i en fremmed kælder efter et biluheld. Kælderen ejes af en mand, der påstår, at han har reddet hende fra et farligt kemisk angreb, der har gjort det umuligt at bo udenfor. Michelle ved ikke, hvad hun skal tro, men beslutter sig til sidst for at flygte, selvom hun intet begreb har om, hvad der venter hende udenfor.

Se »10 Cloverfield Lane« i CinemaxX og Nordisk Fim Biografer Aarhus C.

Komedien »Grimsby« handler om de to vidt forskellige brødre, MI6-agenten Sebastian Butcher og fodboldfanen Carl "Nobby" Butcher. Brødrene blev som små adopteret af hver deres familie, og Nobby har brugt 28 år på at søge efter Sebastian. Da Nobby omsider får opsnust, hvor hans bror befinder sig, rejser han ud for at blive genforenet med ham. Men før han får set sig om, er han selv en del af MI6 og havnet i en situation, der kan bringe hele verdensfreden i fare.

Se »Grimsby« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

»Carol«

»Det kom bag på mange, at Todd Haynes ikke blev Oscar-nomineret for det fine, rørende og sanselige drama »Carol«, der på under­spillet vis fortæller en kærligheds­historie med store konsekvenser.« - Louise Kidde Sauntved

»10 Cloverfield Lane«

»Hvis alle film var ligeså spændende, ville stolerygge i biograferne aldrig skulle udskiftes, mens nyt stof på kanten af sæderne kun ville holde i tre måneder.« - Jacob Wendt Jensen

»Grimsby«

»Vi er langt fra de dage, hvor Sascha Baron Cohen tog verden med uimodståelig storm i »Borat«, men resterne af et stort komisk talent kan stadig stille en mindre sult.« - Jacob Wendt Jensen.

Premiere 3. marts, uge 9:

Denne uge byder byens biografer indenfor til tre nye premierefilm: thrilleren »Flaskepost fra P«, den dramatiske animationsfilm »Anomalisa« og dramaet »Lammet«.

I »Flaskepost fra P«, der er den tredje film i rækken baseret på Jussi Adler-Olsens populære krimier, mangler Afdeling Q ikke bare en ny sag, men også vicekriminalkommissær Carl Mørck, der mere end nogensinde kæmper med sine indre dæmoner.

Mørcks assistent, Assad, er dog fast besluttet på at få afdeling Q på fode igen, og da en otte år gammel flaskepost dukker op, har han en plausibel grund til at hive Carl Mørck op af sit sorte hul og tilbage på banen.

Se »Flaskepost fra P« i CinemaxX, Nordisk Fim Biografer Aarhus C og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Anomalisa« handler om Michael Stone, der under en forretningstur til Cincinnati bliver opmærksom på sin egen grå tilværelse.

I et forsøg på at dræbe kedsomheden, ringer han til en gamle flamme, men pludselig hører han en stemme, der skiller sig ud fra mængden. En stemme han bare må finde.

Se »Anomalisa« i Øst for Paradis.

Teenagedrengen Ephraim bor i en lille by i Ethiopien, der er præget af både tørke og politiske uroligheder. Tørken tvinger Ephraim til at sende sin tro følgesvend, et lam, til fjerne slægtninge for at blive passet. Men da det kommer ham for øre, at lammet er i risiko for at blive ofret, rejser han ud for at redde sit lam - koste hvad det vil.

Se »Lammet« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

»Flaskepost fra P«

»På trods af at filmens foromtale hævder det modsatte, handler »Flaskepost fra P« lige så lidt om tro, som »Min søsters børn i Afrika« handler om ulandshjælp.« - Kristian Lindberg

»Anomalisa«

»»Anomalisa« er mere et portræt af en mand, der er ved at gå i stykker, end det er en hyldest til sidespring, når man er på kursus.« - Jacob Wendt Jensen

»Lammet«

»Der banker et godt hjerte i filmen ”Lammet”. Alligevel ender helhedsoplevelsen i biografen med at være lidt for from til, at man tror på, afrikansk film bliver en afgørende faktor i verdensfilmen i nær fremtid.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 25. februar, uge 8:

I denne uge kan du se frem til fem nyheder på oversigten over de århusianske biografers premierefilm: »Spotlight«, »Sauls søn«, »James White«, »Gods of Egypt« og »Brevet til »Momo«.

Dramaet »Spotlight« er den autentiske historie om en gruppe journalister, der med ét finder sig selv dybt begravet i en skandale-sag, der afslører, at den katolske kirkes systematiske beskyttelse af pædofile præster er betydelig mere omfattende, end nogen af dem i deres vildeste fantasi havde forestillet sig. På rollelisten ses blandt andre Mark Ruffalo og Michael Keaton.

Se »Spotlight« i CinemaxX, Nordisk Fim Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Dramaet »Sauls søn« beskriver to dage i den jødiske kz-fange, Saul Auslanders, liv. Saul er fange i Auschwitz under Anden Verdenskrig, og som en del af den såkaldte Sonderkommando er hans modbydelige opgave at brænde ligene efter andre fanger, som er blevet myrdet i nazisternes gaskamre. Da han finder liget af en dreng, sætter han sig selv på en umulig mission: At give drengen en værdig begravelse og en velsignelse fra en rabbiner.

Se »Sauls søn« i  CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Dramaet »James White« handler om titelkarakteren, der lige siden farens død har været mentalt ustabil. Hans opførsel bliver mere og mere tåbelig og selv-destruktiv, lige indtil den dag han får et opkald fra sin mor, der kæmper mod kræft. James White er nu tvunget til at være der for sin syge mor og samtidig få styr på sit liv.

Se »James White« i Øst for Paradis.

Den mytologiske actionfilm »Gods of Egypt« foregår i det antikke Egypten, hvor Mørkets gud, Set, øjner muligheden for at overtage verdensherredømmet, da det lykkes ham at blænde den retsmæssige arving, Horus, og fordrive ham fra tronen. Horus slår sig sammen med tyven Bek, der er den eneste, der kan hjælpe guden med at få sine øjne igen. Snart står de to over for alverdens monstrøse skabninger på vejen mod det endelige opgør.

Se »Gods of Egypt« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I den japanske tegnefilm »Brevet til Momo« flytter pigen Momo med sin mor fra Tokyo til øen Shio. Med sig har hun et ufærdigt brev, som hendes afdøde far aldrig nåede at færdiggøre. Momo forsøger at lære sine nye omgivelser at kende, men det varer ikke længe, før der begynder at ske mærkelige ting omkring hende. Det viser sig, at tre åndelige væsener bor i Momos hus, og at de alle fire sammen kan løse mysteriet om faderens brev.

Se »Brevet til Momo« i CinemaxX og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

»Spotlight«

»Tom McCarthys Oscarnominerede journalistdrama »Spotlight« er en nedtonet, men ikke desto mindre enormt spændende, historie om en gruppe nyheds­journalisters jagt på sandheden om en mulig ring af pædofile katolske præster.« - Louise Kidde Sauntved

»Sauls søn«

»Vi forstår til fulde det van­vittige behov for at opføre sig som et menneske i en verden, hvor grusomhed og umenneskelighed er alt, der er tilbage. Det hele er fortalt med en nærmest brutal sanselighed. At sidde igennem »Sauls søn« er ikke at se en film, men at ­opleve den.« -
Louise Kidde Sauntved

»James White«

»Samtidig må man bare ­advare om, at det er en tur i biografen for de konfron­ta­tionsstærke, der elsker at ­smage på selvdestruktion og hudafskrabninger i mørket, hvis man indløser billet til »James White««. - Jacob Wendt Jensen

»Gods of Egypt«

»I det hele taget føles »Gods of Egypt« mest af alt som et ­svinedyrt computerspil, med effekter der er så flotte, men også så bombastisk rigelige, at det til tider føles som om man som tilskuer selv er fanget midt i spillet, mens andre usynlige kræfter sidder og trykker på knapperne.« - Louise Kidde Sauntved

»Brevet til Momo«

»I »Brevet til Momo« er der en velsignet ro til, at man selv kan ånde og blive overrasket i modsætning til mange amerikanske animationsfilm, der proppes ned i ­halsen på en med larm og overfortælling.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 18. februar, uge 7:

Tre nye premierefilm. Det er hvad, byens biografer byder på i denne uge. Tre film inden for tre forskellige genrer. Komedien »Hil Cæcar!«, actionfilmen »13 hours« og dramaet »Walking Distance«.

»Hil Cæcar!« er begået af de Oscar-vindende Cohen brødrene og har skuespillerprofiler som George Clooney, Scarlett Johansson og Ralph Fiennes på rollelisten. »Hil Cæsar!« foregår på et Hollywood-studie i 1950'erne. Eddie Mannix er filmselskabets mand, når der skal ordnes forskellige problemer. Således er der hårdt brug for Mannix' hjælp, da Baird Whitlock - stjernen i den episke kæmpesatsning af en film om Jesu liv - pludselig bliver kidnappet.

Se "Hil Cæcar!" i Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

»13 Hours« med undertitlen »The Secret Soldiers of Benghazi« foregår 11. september 2012 - 11-årsdagen for angrebene på World Trade Center i New York. Efter diktatoren Gadaffis fald er det nordafrikanske land præget af kaos, og en amerikansk diplomatisk delegation holder til i et midlertidigt kompleks i Benghazi.

Pludselig står området i flammer, og bevæbnede mænd stormer komplekset. Seks tidligere elitesoldater, der indtil da har fungeret som sikkerhedsrådgivere, modtager et nødråb fra diplomaterne, og snart viser de sig at være den eneste redning.

Se »13 Hours - The Secret Soldiers of Benghazi« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Det mexicanske drama 'Walking Distance' handler om den svært overvægtige Federico. En aften finder Federico sit gamle kamera i gemmerne. Der viser sig at være en gammel film i kameraet, så han vælger at gå ned i den lokale fotobutik, hvor han møder teenageren Paulo. Et aparte venskab begynder at blomstre, og begge enspændernes verden forandres.

Se »Walking Distance!« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

»Hil Cæcar!«

»Brødrene Coens nye stjernebesatte komedie om Hollywood i 1950'erne havner i brokkassen i en karriere, der ellers både har budt på fantastisk drama, spænding og humor i topklasse.« - Jacob Wendt Jensen

»13 Hours - The Secret Soldiers of Benghazi«

»Michael Bay er bedst kendt for actionpumpede blockbusters med masser af effekter men knap så meget på hjerte. Det virker det imidlertid som om, han har i »13 Hours« - også selvom hjertets banken drukner lidt i velplacerede eksplosioner og knap så velplaceret sentimentalitet.« - Louise Kidde Sauntved

»Walking Distance!«

»»Walking Distance« balancerer på kanten af at blive for sentimental, men holder balancen og bliver til et studie af en karakter, der vækker både empati og interesse. Også fordi der i historien om de tre mænds venskab gemmer sig en historie om mænd i en verden af kvinder, der ikke kan afholde sig fra at ville styre det hele.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 11. februar, uge 6:

Denne premieretorsdag lige op til vinterferien er der sædvanen tro, masser af spændende premierefilm for både små og store på programmet. Ja, faktisk får du fra 11. februar hele ni nye film at vælge imellem: "Trumbo", "Deadpool", "Brooklyn", "Bien Maja", "The Model", "Zootropolis", "Single i New York",  "Zoolander" og "Antboy".

Dramaet "Trumbo" kan meget vel være den definitive film om kommunistforskrækkelsen i Hollywood, fordi den favner så bredt, at den både kan fange den politisk interesserede, Hollywood-nørden og den tilskuer, der blot er lejlighedsvist interesseret i begge dele. Bryan Cranston fra TV-serien »Breaking Bad« spiller særdeles veloplagt rolen som Hollywood-manuskriptforfatter Dalton Trumbo.

Se "Trumbo" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Ryan Reynolds spiller rollen som den ikke helt traditionelle superhelt i actionkomedien af samme navn. Mest af alt er Deadpool ude på at hævne sig på sin skaber - og i processen irritere flest mulige af sine omgivelser med perverse kommentarer og kvikke bemærkninger.

"Deadpool" er baseret på Marvels tegneserie af samme navn, der har forbindelse til X-Men-universet, men skiller sig drastisk ud ved at være uforholdsmæssig mere voldelig og med en god dosis selvironisk humor, der sigter - og rammer - under bæltestedet.

Se "Deadpool"  i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt i Malling Bio.

Filmen "Brooklyn" tager sin begyndelse i 1950'ernes Irland, hvor den unge kvinde Eilis krydser Atlanterhavet i håb om at få en ny og måske bedre tilværelse i Brooklyn, USA.
En pludselig hændelse tvinger dog Eilis til at rejse tilbage til Irland, og her går det op for hende, at hun har en fremtid begge steder. Spørgsmålet er, hvor hun virkelig føler sig hjemme.

Se "Brooklyn" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt i Malling Bio.

"Bien Maja" er en animationsfilm for hele familien - også de allermindste. Filmen handler om den lille, vakse bi Maja, der ikke passer til det slidsomme liv i bikuben og derfor drager ud på eventyr. Ude i verden møder hun den dovne bi Willy, græshoppen Flip og den unge hveps Stik. Da bidronningens livsvigtige gelé royal pludselig forsvinder, står de fire venner sammen i forsøget på at redde bikuben fra krig.

Se "Bien Maja" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"The Model" handler om den unge, danske fotomodel, Emma, der drømmer om at slå igennem i den parisiske modeverden.

Det glamourøse liv som topmodel udvikler sig dog til et sandt drama, da Emma forelsker sig i den noget ældre modefotograf Shane.  Hun eksponeres for kærlighedens dystre facetter, og hendes drømme bliver udfordret af både Shane og en ukendt og mørk side hos hende selv.

Se "The Model" i  CinemaxX samt Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Disneyfilmen Zootropolis foregår i en helt særlig by, hvor dyr på to ben lever sammen i fred og fordragelighed. Byens navn er Zootropolis.

Kaninen Judy Hopps har en drøm om at blive politibetjent, men hun har alle odds imod sig, idet en kanin aldrig før har klaret det benhårde træningsforløbet, hvor konkurrenterne tæller større dyr som isbjørne og næsehorn.

Mod al forventning lykkes det Judy Hopps at blive den første af sin slags til at iføre sig politiskilt og blå uniform. Judy flytter til byen Zootropolis, hvor hun til sin store utilfredshed bliver sat til at uddele parkeringsbøder. Men så en dag lander et mysterium om et af byens dyr på Judys bord.

Se "Zootropolis" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Malling Bio.

I den romantiske komedie "Single i New York" har singlepigen Alice svært at finde kærligheden i storbyen New York, der konstant kommer med nye definitioner af parforholdet. Heldigvis har hun vennerne Robin, Lucy, Meg, Tom og David til at hjælpe sig gennem singlejunglen af one night stands, flirting og tårnhøje forventninger.

Se "Single i New York" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I komedien "Zoolander 2" vender Derek Zoolander spillet af Ben Stiller og Hansel spillet af Owen Wilson tilbage til modelverdenen efter 15 års fravær. Zoolanders signatur look - det ikoniske Blue Steel - er blevet koblet sammen med en række kendis-mord, og de to eks-modeller er derfor nødt til at rejse til Rom sammen med en lækker agent fra Interpols Global Fashion Division for at opklare mysteriet samt gøre comeback på catwalken.

Se "Zoolander" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus

"Antboy 3" er den tredje superheltefilm om myredrengen Pelle Nøhrmann. Pelle nyder livet sammen med sin kæresten, Ida. I mellemtiden er den onde skurk Loppen blevet løsladt og har fået et arbejde i firmaet Exofarm under den nye direktør, Alicia Dufort.

Snart går det op for Pelle, at ikke alt er, som det burde være, og Antboy kastes ud i et ultimativt opgør, der bl.a. også byder på helt nye superhelte.

Se "Antboy 3" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Malling Bio

Læs anmeldelser af filmene:

Trumbo

"Trumbo kan meget vel være den definitive film om kommunistforskrækkelsen i Hollywood, fordi den favner så bredt, at den både kan fange den politisk interesserede, Hollywood-nørden og den tilskuer, der blot er lejlighedsvist interesseret i begge dele." - Jacob Wendt Jensen

Deadpool

"Deadpool er en rablende sortsynet morsom og sprællevende anti-superhelt, der egenhændigt vil forlænge Marvels regime i biograferne med endnu et årti." - Jacob Wendt Jensen

Brooklyn

"Med filmen "Brooklyn" fortæller instruktør John Crowley en eviggyldig historie om at blive voksen med en stribe følsomme scener, der vil åbne tårekanalerne på både kvinder og mænd." - Jacob Wendt Jensen

Bien Maja

"Bien Maja er en animationsfilm tilegnet de mindre alderstrin, som ikke er skingrende overgearet, men derimod lige så summende sød som den honning, dens små hovedpersoner producerer." - Louise Kidde Sauntved

The Model

"I stedet får at gå fuldt og helt ind i en film om modelbranchen eller for eksempel lave en psykologisk gyser, lander det hele i en retningsløs blanding af socialrealistisk famlen med en knivspids uhygge." - Jacob Wendt Jensen

Zootropolis

"Selve Zootropolis-universet er detaljemættet og fantasifuldt, og så er historien, med det opbyggelige budskab, at du kan blive, hvad du vil, bare du følger dine drømme, rigtig vellykket, spændende og underholdende" - Louise Kidde Sauntved

Single i New York

"Fire singlekvinder i New York med hang til troløse mænd, tårnhøje ­stilletter og champagne. Har vi set det før? Tjah, kun et par tusind gange, og den nye »Single i New York«, instrueret af Christian Ditter, bringer ­absolut intet nyt til festen." - Louise Kidde Sauntved

Zoolander

"For mange vil Derek Zoolanders genkomst i komedien Zoolander 2 være mindre end en fodnote, mens det for andre vil være tæt på en slags religiøs genopstandelse." - Jacob Wendt Jensen

Antboy

"I Ask Hasselbalchs tredje film om Antboy er børnene blevet unge og kan simpelthen mere, samtidig med at filmens art design både er strammere og mere farvestrålende end tidligere." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 4. februar, uge 5

Fire film er på biografernes premieretapet i denne uge; komedien »Fifty ­Shades of Black«, dramaet »Den Danske Pige«, dokumentaren »Brødre« og animationsfilmen »Alvin og De Frække Jordegern på Farten«.

»Fifty ­Shades of Black« er en parodi på filmen »Fifty Shades of Grey«, hvor »Grey« er erstattet med »Black«, og rollelisten er besat udelukkende med sorte skuespillere. Komedien handler om Mr. Black, der - selv­følgelig - begyndte som narkohandler og har stjålet den bil, han ­giver til Hannah. Ligesom Hannahs stedfar - selvfølgelig - synes, det er perfekt, at »sviger­sønnen« insisterer på at være lidt af en player, der til gengæld viser sig ikke at være meget ­bevendt i soveværelset, Her bliver det til gengæld hurtigt den langt mere erfarne Hannah, der tager ­styringen.

Se »Fifty ­Shades of Black« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Den Danske Pige« er den fantastiske og forunderlige historie om, hvordan den danske malerkunstner Einar Wegener blev til Lili Elbe efter verdens første kønsskifteoperation eller forsøg på samme.

I hovedrollen ses Eddie Redmayne, der ­sidste år spillede den ALS-ramte Stephen Hawking i »Teorien om alting« og modtog en Oscar statuette for netop den præstation.

Se »Den Danske Pige« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

»Brødre« er resultatet af norske Aslaug Holms kontinuerlige filming gennem otte af sine to drenge Markus og Lukas. Som beskuer kan følge med i drengenes liv og levned, i deres småfilosofiske samtaler og ikke mindst i overraskende begivenheder, der kun kan fanges, hvis man har haft kameraet tændt meget ofte.

Se »Brødre« i Øst for Paradis.

»Alvin og De Frække Jordegern på Farten« er den fjerde animationsfilm i rækken om de tre frække jordegern Alvin, Theodore og Simon.

Det ellers tætte forhold mellem de tre egern og deres producer og »far« Dave er truet. Årsagen til det er, at Dave vil fri til sin kæreste, og dermed risikerer Alvin, Simon og Theodore at komme i familie med kærestens ondskabsfulde teenagesøn Miles. Miles har overbevist dem om, at Dave vil sende dem tilbage til skoven, så snart han er blevet gift og klar til at starte en rigtig familie.

Derfor tager Miles og de tre jordegern på roadtrip fra LA til Floria for at stoppe Daves frieri - og det kommer naturligvis ikke til at gå stille af.

Se »Alvin og De Frække Jordegern på Farten« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Fifty ­Shades of Black

» Der er intet sofistikeret eller spidsfindigt over »Fifty Shades of Black«, der bare er plat, plat, plat… og desværre også temmelig kedelig. Det sidste har den i det mindste til fælles med originalen.« - Louise Kidde Sauntved

Den Danske Pige

»Tom Hooper er kendt som instruktør af »Kongens store tale« (2010) og »Les mise­rables« (2012), og han har brugt sit talent for at skabe ­følelsesladede dramaer med en flot billedside næsten lige så godt denne gang.« - Jacob Wendt Jensen

Brødre

»Det er sødt, og det er rørende, men det løfter sig ikke op i »Boyhood«-klassen, hvilket også er meget at forlange.« - Jacob Wendt Jensen

Alvin og De Frække Jordegern på Farten

»Det hele foregår i hektisk tempo med hvinende egernstemmer og en hørm af prutte­jokes - der alt sammen skal dække over, at der egentlig ikke er meget historie at komme efter. Hjertet er ganske enkelt ­ikke med i fjerde film, der lugter af at være skruet sammen for pengenes skyld.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 28. januar, uge 4

To film har premiere i byens biografer i denne uge: komedie-dramaet »The Big Short« og den danske »Tordenskjold & Kold«.

»The Big Short« er en blanding af en komedie og et drama. Filmen handler om nogle dygtige finansfolk, der allerede i starten af det nye årtusinde forudsagde den finanskrise, der senere ramte USA i 2008.

Forud for krisen gik det forrygende på finansmarkedet. Specialt ejendomsmarkedet buldrer frem, men aktie-geniet Michael Burry begynder at ane uråd. Han synes, han ser de samme faresignaler, man også så før 1920'ernes børskrak.

I starten er der ikke mange, der lytter til Burrys profeti, men langsomt begynder andre at se de samme signaler, fx den sandhedssøgende Mark Baum.

Se »The Big Short« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg samt Malling Bio (dog først 4. februar).

»Tordenskjold & Kold« fortæller historien om, hvordan den berømte søhelt Tordenskjold, endte sine dage kun ca 30 år gammel. For hvad skete der med ham efter søslagene? Filmen foregår i 1720, hvor Den Store Nordiske Krig netop er afsluttet, og den unge, norske viceadmiral Peter Wessel Tordenskjold har opnået stjernestatus hos den danske befolkning.

Han lever nu et rock-stjerne-liv, hvor han rejser rundt sammen med sin kammertjener Kold og underholder med sine bedrifter på havet. Han vælter sig i villige kvinder, under overfladen er der noget galt. Tordenskjold forsøger at udfylde det tomrum, der er opstået efter krigen.

Kold mener, at Tordenskjold skal starte et almindeligt familieliv, og derved igen finde en mening med livet. Og den perfekte brud er måske den velhavende frøken Norris fra Hannover. Tordenskjold rejser sydpå for at mødes med hende, men på rejsen møder han den ene udfordring efter den anden.

Se »Tordenskjold & Kold« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

The Big Short

»Det er ganske snedigt fortalt i al sin forvirrende ­enkelthed. Ligesom filmens morale pointe i øvrigt: for ganske vist hepper vi på spekulanterne - men de kan kun vinde, hvis millioner af boligejere taber. Og hvad gør man så?« - Louise Kidde Sauntved

Tordenskjold & Kold

»Jakob Oftebro gør alt, hvad han kan (og det er ikke så lidt) med en rolle, der ikke ligefrem stikker i dybden på ­manuskriptplan, men kan ikke undslippe beskrivelsen af Tordenskjold som latterlig, livstræt og snotforkælet ­kar­rikatur.« - Louise Kidde Sauntved

Følg aOa.dk på Facebook

Munthe holder lagersalg på Godsbanen. Foto: PR-foto
Shopping | 26/04/16

Munthe sælger ud af kollektionerne

Munthe-lagersalg på Godsbanen

Få fingrene i mærketøj fra Munthe med op til 80 procent rabat til lagersalg 2.-4. maj.
Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst

Madanmeldelse: Restaurant Fru Larsen

AOA

Føj til favoritter
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 
Et gourmetophold hos Fru Larsen på landet med venlig og behagelig atmosfære fra start til slut kan kun anbefales.
Kom til Skandinaviens største filmfestival lige her i Aarhus. Foto: PR-foto
Film | 21/04/16

Skandinaviens største modefestival til Aarhus

Moving the Fashion Image

Med den helt særlige festival Moving the Fashion Image skabt til Aarhus, ønsker Copenhagen Fashion Film i samarbejde med Headstart Fashion at indvie deres nye publikum i fænomenet mode i film og fashion film. Med et program der består af filmvisninger, events, fashion talks, og en stumfilmkoncert inviterers til et anderledes visuelt møde med moden 28. april - 7. maj.
Foto: Axel Schütt Foto: Ikke oplyst
Byliv | 03/05/16

Kom gratis til storskærmsfodbold i Ceres Arena

AOA

Kig ind i Århus Stiftstidendes reception eller gå på Klub Østjyllands hjemmeside hvis du vil til gratis øl og bold i Ceres Arena, når AGF torsdag 5. maj spiller pokalfinale mod FCK i Parken.
Foto: Ikke oplyst
Musik | 03/11/15

Buttenschøn inviterer til Buttenbryllup

Thomas Buttenschøn koncert

Der er god musik og gode historier på programmet, når Thomas Buttenschøn giver koncert i Musikhuset Aarhus 4. maj.
Der er tilrettelagt 95 forskellige aktiviteter på Campus Aarhus C, så der er noget for enhver smag - og for både voksne og børn. Foto: PR.
Byliv | 02/05/16

Åben housewarming på Campus C

95 oplevelser på Campus C Campus Aarhus C

Campus Aarhus C holder 3. og 4. maj housewarming, og byder i den forbindelse indenfor hos de ti uddannelser der sidste år flyttede ind.
Foto: Scanpix/Iris
Byliv | 03/05/16

Guide: Tre festlige singlearrangementer i maj

Tag med ud i det blå, dans, spis og møde nye mennesker.
Shop løs mellem de mange boder på kræmmermarkedet. Foto: Axel Schütt/Scanpix
Shopping | 26/04/16

Stort kræmmermarked i ferien

Århus Kræmmermarked

Lions klubberne i Århus holder i år for 27. gang det store Kræmmermarked i Kr. himmelfartsferien 5.-8. maj. Det foregår traditionen tro på Tangkrogen.
Mange af DR’s figurer er langtidsholdbare, og udstillingen vil på én gang tale til børn, deres forældre og bedsteforældre. Foto: PR.
Udstilling | 26/04/16

Nøøøj! Det’ for børn

»Børne-TVs Historie« Den Gamle By

Husker du Jørgen Clevin og Dr. Lieberkind? Eller måske er det dukkerne Anna og Lotte eller Kaj og Andrea, der får gode minder til at dukke op? Gense alle dine barndoms tv-venner i udstillingen »Børne-TVs Historie« 4. maj - 3. januar 2017 i Den Gamle By.
Foto: Ikke oplyst
Scene | 20/08/15

Shu-bi-dua på de skrå brædder

Shu-bi-dua – The musical

Syng med for fuld kraft og kom i højt humør, når "Shu-bi-dua – The Musical" indtager Musikhuset Aarhus 5.-15. maj.
Oplev de nyeste trends ved en kundeaften hos 1stFloor.dk. Pressebillede Foto: Ikke oplyst
Shopping | 28/04/16

Kom til inspirationsaften hos 1stFloor.dk

Kundeaften hos 1stFloor.dk

Lad dig inspirere af de nyeste trends og tendenser inden for boligindretning, velvære og delikatesser, når 1stFloor.dk i Egå inviterer til kundeaften 4. maj.
3D Print. Ugens Butik. 3D Printhuset. Emil Mikkelsen og Lennart Nielsen Foto: Ikke oplyst
Shopping | 28/04/16

Ugens Butik: 3D Printhuset

AOA

Man kan i dag printe kaffekopper, stole, huse og endda sig selv. 3D Printhuset både printer og underviser i 3D print og sælger printerne.
Hjerneforsker Mikkel Wallentin skriver nyt stykke til Aarhus Teater ... om en karrierebevidst hjerneforsker ... Foto: Kim Haugaard/Scanpix
Scene | 21/04/16

Hvor går videnskabens grænser?

»De vi ved« på Aarhus Teater

Hvad ved vi egentlig? Det er spørgsmålet i »Det vi ved«, der går på Aarhus Teater 29. april – 28. maj.
Allerede i 2004 debuterede Høyem som solokunstner med det anmelderroste og kommercielt succesrige album »Ladies And Gentlemen Of The Opposition«. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Musik | 05/04/16

Stærk norsk rockstemme fylder Voxhall

Sivert Høyern på Voxhall

Norske Sivert Høyem, der rammer Aarhus 5. maj, er en fremragende sangskriver, der samtidig er i besiddelse af én af Norges allerstærkeste rockvokaler.
Mange af de genstande der udstilles på Moesgaard, har ikke tidligere været vist uden for Italien. Foto: PR.
Udstilling | 18/04/16

Gladiatorene rykker ind på Moesgaard

»Gladiator - Colosseums helte« Moesgaard Museum

Helt frem til 11. september rykker Gladiatorene ind på Moesgaard Museum.
De to søstre Elinor og Marianne Dashwood er hinandens modsætninger, men det hjælper hinanden til at finde ud af, hvad de skal i deres liv. Foto: PR-foto/Rumle Skafte
Scene | 21/04/16

Romantisk klassiker på Aarhus Teater

Fornuft og følelse

Skal man følge fornuftens vej eller hengive sig til følelserne, når man går gennem livet? Det er det helt store spørgsmål i Fornuft og følelse, der kan ses på Aarhus Teater til 28. maj.
Jenny Berggren var den ene halvdel af Ace of Base i 90'erne, denne gang går hun alene på scenen. Foto: Morten Germund/Scanpix
Musik | 08/03/16

Dobbelt op på svensk pop

Ace of Base og Dr. Alban til Fed Fredag i Tivoli Friheden

Var du musikglad i 90’erne? Bliv sendt tilbage i tiden og skrål med, når Ace of Base og Dr. Alban er ugens Fed Fredags-gæster 6. maj.