Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 30/06/16

Her er ugens filmpremierer

 • Tom Cruise har hovedrollen i "Jack Reacher: Never Go Back". Foto: Ikke oplyst

  Tom Cruise har hovedrollen i "Jack Reacher: Never Go Back".

  Foto:
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 20. oktober, uge 42

Der er action og fart over feltet i de to film, der har premiere i byens biografer i efterårsferieugen. Du kan se thrilleren »The Accountant« og actionfilmen »Jack Reacher: Never Go Back«.

»The Accountant«

»The Accountant« handler om noget så tørt som en revisor. Men der er bestemt ikke noget tørt over revisoren Christian Wolff. På overfladen er han en akavet mand, men under det almindelige liv lever han et farligt dobbeltliv. Wolff er nemlig bogholder for mafiaens mest hårdkogte gangstere og forbryderorganisationer. Da han er ved at blive opdaget findr han en ny kunde, en robotvirksomhed. Her møder han Dana, der har opdaget en kostbar fejl i regnskaberne. Og pludselig sker der det ene dødsfald efter det andet rundt om det umage par.

Se »The Accountant« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Trøjborg og Aarhus C.

»Jack Reacher: Never Go Back«

I »Jack Reacher: Never Go Back« møder vi igen den hårdtslående titelkarakter. Denne gang er han under falsk anklage for et mord, han ikke har begået. Reacher må finde svaret på, hvorfor han er anklaget langt oppe i den amerikanske regerings top. Imens han prøver at undslippe anklagerne, må han flygte fra fjender og en mørk hemmelighed fra fortiden.

Se »Jack Reacher: Never Go Back« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

The Accountant

»Snart sagt eneste lyspunkt er Anna Kendrick, der spiller Dana; kvinden, der hjælper Christian med at finde de 15 års regnskaber og måske ikke forelsker sig i ham, men helt sikkert er tiltrukket af ham.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Jack Reacher: Never Go Back

»Det er ikke bare kedsommeligt, det er også komisk på en måde, jeg antager er ufrivillig, selv om dens alvorlige omgang med egne klichéer godt kunne være udtryk for god humor.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 13. oktober, uge 41

I næste uge er det efterårsferie, og byens biografer starter allerede feriestemningen op med en lang række premierefilm. Du kan se det argentinske drama »Klanen«, animationsfilmen »Trolls« om de danske Gjøl-trolde, eventyrfilmen »Peter og dragen«, »Inferno« baseret på endnu en bestseller af Dan Brown og musikdokumentaren »Oasis: Supersonic«.

»Klanen«

»Klanen« er et drama om den argentinske familie Puccio. Umiddelbart ser familien ud til at være som en hvilken som helst anden familie, men virkeligheden under overfladen ser noget anderledes ud. Faren har tidligere arbejdet for den argentinske efterretningstjeneste med at kidnappe kommunister, men er nu fortsat på egen hånd og involverer hele familien i projektet.

Se »Klanen« i Øst for Paradis.

»Trolls«

I »Trolls« lever en masse små trolde inde i skoven. De er glade og lykkelige, men en dag truer en frygtelig fare. De onde borker kidnapper nemlig flere og flere af troldene, og sammen må de farverige gutter og gutinder finde et magisk middel til at vinde over overmangen.

Se »Trolls« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Aarhus samt Malling Bio.

»Peter og dragen«

I eventyrfilmen »Peter og dragen« lever en dreng langt ude i skoven. Han klarer sig selv og lever uden sin familie, fordi hans forældre er døde i en ulykke. En dag bliver han fundet af en skovfoged, og alle er forundret over, hvordan han har kunnet  overleve så længe. Og det er der også en helt særlig - og magisk - grund til. Drengen er nemlig ven med en drage.

Se »Peter og dragen« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Malling Bio.

»Inferno«

I thrilleren »Inferno« møder vi igen symbolforskeren og professoren Robert Langdon. Han vågner op på et hospital i Firenze med hukommelsestab. Selv om han intet kan huske, så bliver det hurtigt klar for ham, at han er en jagte mand. Sammen med sin læge prøver han at flygte fra fjenden - og at finde ud af, hvem det er, han er oppe imod denne gang.

Se »Inferno« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Aarhus samt Malling Bio.

»Oasis: Supersonic«

»Oasis: Supersonic« er en dokumentarfilm om det kontroversielle band Oasis, der var kæmpestore i 90'erne. De to brødre og frontfigurer, Noel og Liam Gallagher, var drivkræfterne i bandet. Undervejs i den verdensomspændende succes væltede bandet også ud i stofmisbrug, skandaler og uendelige skænderier mellem de to brødre, der her er med til at fortælle den utrolige historie.

Se »Oasis: Supersonic« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Klanen

»Historien har bestemt en form for grundfascination, men instruktør Pablo Trapero har alvorlige problemer med tonen i sin film. Han vil fortælle en grusom historie, men han gør det næsten uden nuancer ... « - Jacob Wendt Jensen

 

Trolls

»Animationsfilmen virker umiddelbart, som om den er lavet til mindre børn, men med sin humor og charme vil den gribe effektivt opad i aldersgrupperne, alt efter hvor nuttet man synes de små, behårede trolde er.« - Jacob Wendt Jensen

Peter og dragen

»Med historien belyses familiens altafgørende rolle – det er jo en amerikansk film – men også grådighed samt arv og miljø, og det gøres i en fnugfri æstetik ...« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Inferno

»Når man tager i betragtning, hvor meget ydre action der trods alt er på museer, i kirker og på store pladser i både Firenze, Padova, Venedig, Budapest og Istanbul, er det forbløffende, hvor lidt man føler sig involveret siddende der i biografsædet.« - Af Jacob Wendt Jensen

Oasis: Supersonic

»At høre Noel og Liam bande og svovle i to timer er en af filmens helt store attraktioner og er ofte hylende morsomt. Vi ser dem dog aldrig.« - Michael Charles Gaunt

Premiere 6. oktober, uge 40,

Woody Allens nyeste film »Café Society«, dokumentarfilmen »Havet brænder« om flygtninges rejse over Middelhavet, »Tanna« der handler om stammesamfundet Yakel-folket, animationsfilmen med den moderne udgave af, hvad jobbet som stork indebærer, og komedien »Klassefesten 3: Dåben«.

»Café Society«

Woody Allens nyeste film »Café Society« handler om filmbranchen. Filmen foregår i 1930'erne, vi er i Hollywood, hvor Phil Stern lever. Han er en succesrig film-agent, og han hjælper sin nevø, Bobby, med at finde et job som assistent. Phils sekretær, Vonnie, skal vide Bobby rundt i byen, men de to kan ikke holde fingrene fra hinanden. Men deres kærlighed til hinanden bliver sat på prøve, da en hemmelighed kommer frem i lyset.

Se »Café Society« i CinemaxX, Nordisk Film Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

»Havet brænder«

»Havet brænder« er en dokumentarfilm, der skildrer rejsen over Middelhavet, som den ser ud for nogle af de tusindevis af flygtninge, der dagligt krydser havet, og for de beboere på den italienske ø Lampedusa, hvor mange af flygtningene havner. Drengen Samuele bor på Lampedusa, hvor han lever et stille liv. Han bor på øens anden side, den fredelige side, men gennem hans øjne ser vi også historien om alle de bådflygtninge, der forsøger at bruge øen som en genvej til et liv i Vesten.

Se »Havet brænder« i Øst for Paradis.

»Tanna«

»Tanna« er et drama, der udspiller sig på øen Vanuatu i Stillehavet. Her lever et naturfolk, der uden ret meget kontakt til omverdenen lever i pagt med naturen og ifølge ældgamle traditioner. Pigen Wawa er forelsket i høvdingens barnebarn, Dain, men famiilien har andre planer med hende. Som et led i en fredsaftale efter en stammekrig skal hun indgå i et arrangeret ægteskab. Wawa og Dain nægter at efterleve de regler, familien påtvinger dem, og sammen flygter de for at starte et nyt liv. For hvad er vigtigst stammens fremtid eller deres personlige frihed til at vælge kærligheden?

Se »Tanna«  i Øst for Paradis.

»Storkene«

Animationsfilmen »Storkene« er en moderne udgave af den klassiske historie om, at det er storkene, der kommer med babyerne. Storkene er nemlig blevet effektiviserede og har fulgt med tiden, så de har åbnet et online fragtfirma og står for at levere pakkepost i stedet for børn. Selskabets bedste leveringsstork, Junior, har næbbet rettet mod en forfremmelse, men så kommer han ved et uheld til at aktivere babymaskinen, og en nuttet lille pige kommer til verden. Junior må nu hurtigst muligt levere barnet til hendes nye familie, inden bossen opdager, hvad der foregår.

Se »Storkene« i CinemaxX, Nordisk Film Aarhus C og Nordisk Film Trøjborg.

»Klassefesten 3: Dåben«

»Klassefesten 3: Dåben« er et kig tilbage til vennerne Andreas, Niels og Thomas. Ligesom i de to andre film, har de tre nok at se til. Andreas er ikke kommet videre siden sin skilsmisse, og slet slemt bliver det, da hans ekskone beder ham om at være gudfar til sin nye baby. Et par dage inden dåben finder anders ud af, at han bar MÅ have en kæreste med - for at vise, at han også er kommet visere. Men hvordan skaffer man sådan en på så kort tid? Vennerne prøver selvfølgelig at hjælpe til, og så går det først rigtig galt.

Se »Klassefesten 3: Dåben« i Nordisk Film Aarhus C, Nordisk Film Trøjborg, CinemaxX og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Café Society

»'Café Society' er, sagt med færre ord, ikke noget must for andre end de Woody Allen-fans, der først har fred i sindet, når de er helt opdaterede.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Havet brænder

»Hvis du ikke vil se »Havet brænder«, kan du jo også bare nøjes med at sende 100 kroner til Dansk Flygtningehjælp. Det vil nok være billigere i længden, for ser du først den afdæmpede og dybt humanistiske dokumentarfilm, kan det hurtigt blive dyrere.« - Jacob Wendt Jensen

Tanna

» ... Marceline Rofit, der spiller pigen ­Selin, er et naturtalent, og »Tanna« kan i det hele taget mere end vække sympati for en ­stamme, der sandsynligvis snart er fortid.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Storkene

»'Storkene' besidder i det hele taget en fin blanding af sødme, dybde, humor i børnehøjde og livagtige, farvestrålende animationer.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Klassefesten 3: Dåben

»Når realismen er så langt væk, er der kun den grovkornede humor tilbage, men her svigter det også for den umage trio. Jo, en scene på sygehuset, hvor Niels bliver hevet voldsomt i dilleren er ret morsom, men det er mest fordi tissemænd altid er morsomme, og ikke fordi situationen er særlig opfindsomt skrevet eller udført.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 30. september, uge 39,

Der er musik, drama, action og eventyrlighed på spil i de film, der har premiere i byens biografer i denne uge. Du kan se »The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years«, »Miss Peregrine's Home for Peculiar Children«, »Deepwater Horizon« og »Snowden«.

»The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years«

Musikdokumentaren »The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years« er baseret på de første år af Beatles' karriere. Filmen stiller skarpt på 1962-1966, dvs. den periode, hvor de turnerede og solidt placerede sig som et verdens mest populære bands. Filmen viser også nogle privatoptagelser af de fire musikere.

Se »The Beatles: Eight Days A Week - The Touring Years« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Malling Bio og Øst for Paradis.

»Miss Peregrine's Home for Peculiar Children«

»Miss Peregrine's Home for Peculiar Children« af instruktør Tim Burton handler om Jacob, som rejser til en lille ø ved Wales’ kyst for at opklare et familiemysterium. På øen møder han en besynderlig pige, som tilsyneladende forsvinder for øjnene af ham. Hun ender dog med at lede ham til Miss Peregrines børnehjem, der gemmer på masser af hemmeligheder.

Se »Miss Peregrine's Home for Peculiar Children« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Deepwater Horizon«

»Deepwater Horizon« er en genfortælling af de tragiske hændelser på dybhavsboreplatformen af samme navn, som eksploderede den 20. april 2010.

Ulykken forårsagede et omfattende olieudslip i den mexicanske golf, og plottet udspiller sig primært i løbet af de 12 timer, der leder op til katastrofen. Maskinmesteren Mike Williams kæmper for sit liv om bord på platformen, og derhjemme forsøger Mikes kone og datter desperat at finde ud af, hvad der er sket.

Se »Deepwater Horizon« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Snowden«

»Snowden« bygger på historien om den verdenskendte whistleblower, Edward Snowden. Han er lidt af en haj til kodning og hacking og får et job som sikkerhedskonsulent hos CIA. Her ser han massevis af oplysninger, der danner et billede af et vedvarende misbrug af information om alt og alle. Snowden ender med at reagere på det ved at stjæle fortrolige informationer om overvågning af privatpersoner, politikere og firmaer i hele verden.

Se »Snowden« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

The Beatles - The Touring Years

»En god historie fortalt med fine arkivfund, der dog går over gevind, da vi efter ­rulleteksterne får en halv times rå koncert fra Shea Stadium i New York i 1965« - Jacob Wendt Jensen

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

»En flot form har Tim Burtons film altid, så det over­rasker ikke, at »Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children« er udsøgt, når det gælder scenografi, og samtidig er fuld af elegant musik.« - Jacob Wendt Jensen

Deepwater Horizon

»Godt nok markedsføres »Deepwater Horizon« sådan her: »Filmen, der ærer de mange modige mænd og kvinder på boreplatformen«. For egen regning vil jeg gerne tilføje: »Filmen spekulerer samtidig voldsomt i at bruge tragedien til tjubangunderholdning«.« - Jacob Wendt Jensen

Snowden

»Joseph Gordon-Levitt rammer den rigtige Snowdens gemyt godt i hovedrollen og omkring ham får farverige skuespiller lov til at tone deres myndighedspersoner fint.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 22. september, uge 38

Ugens premierefilm er en bred genrepalette. Du kan se dokumentarfilmen »Déjà vu«, stop motion-filmen »Kubo - Den modige samurai«, thrilleren »Suburra«, komedie-dramaet »Swinger« og »The Magnificent Seven« er en western.

»Déjà vu«

»Déjà vu« er en dokumentarfilm af instruktøren Jon Bang Carlsen. Filmen handler om Carlsens 40 år som instruktør, og er fyldt med scener fra hans tidligere film. Filmen bevæger sig i det selvbiografiske univers og blander fiktion og virkelighed.

Se »Déjà vu« i Øst for Paradis.

»Kubo - Den modige samurai«

I »Kubo - Den modige samurai« møder vi drengen Kubo, som bor i en hule sammen med sin mor. Han lever af at opføre eventyrlige historier om de gamle samuraier med origimi-figurer af papir. Men Kubos fortællinger er tilsat noget helt særligt, han kan nemlig bruge magi til at få figurerne til at blive levende. En nat finder han ud af, at alle de historier, han for fortalt, er sande, og drengen rejser ud på et farefuldt eventyr for at komme til bunds i de mange historier.

Se »Kubo - Den modige samurai« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Suburra«

»Suburra« er en thriller, der giver et særdeles dystert billedet i, hvor voldsom Italiens underverden er. Fillippo Malgradi er parlamentsmedlem og går efter at få et havneområde gjort til et italiensk Las Vegas. Men der er farlige kræfter på spil i kampen om området. Også mafiaen har stor interesse i det nye byggeprojekt. Da Malgradi involveres i en prostituerets død bliver han sårbar for pengeafpressere, og han griber derfor til yderligheder for at få situationen under kontrol.

Se Suburra i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg samt Øst for Paradis.

»Swinger«

»Swinger« er en dansk komedie tilsat besk humor. Filmen handler om Adam og hans kone, der årligt tager på en saftig swinger-weekend. De to er helt klar til partnerbytte, og de glæder sig til at få krydret den stille hverdag lidt op. Men årets weekend bliver anderledes end de tidligere - Adam bliver nemlig hovedkuls forelsket i Patricia, der sammen med sin kæreste også er med på weekendturen.

Se »Swinger« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Malling Bio og Øst for Paradis.

»The Magnificent Seven«

»The Magnificent Seven« er en western af den klassiske slags, hvor en forsvarsløs landsby bliver truet af den ondskabsfulde skurk Bogue, der stjæler nybyggerenes værdier og jord. Efter forbryderne myrder den unge Emma Cullens mand, søger hun desperat hjælp fra en uventet kant. Dusørjægeren Chisolm har tilfældigvis et mål i byen, så da Emma tilbyder alt, hvad hun har, i bytte for beskyttelse, vækker det den rutinerede revolvermands interesse. Chisolm samler en gruppe, der skal hjælpe ham med at få gjort det af med banditterne.

Se »The Magnificent Seven« i CinemaxX Aarhus, Malling Bio og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Déjà vu

»Intet er »søbet ind i historier«, for nu at bruge Carlsens egne ord fra »Déjà Vu«, der på én gang er et tilbageblik på 40 års kunstneriske frembringelser og tanker om deres tætte forhold til hans eget liv.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Kubo - Den modige samurai

»'Kubo' er da også en flot blanding af stop-motion film og computeranimeret animationsfilm. Desværre lever indholdet ikke helt op til det for­nemme grafiske udtryk.« - Jacob Wendt Jensen

Suburra

»Nedtællingen er i gang og fra første scene fyrer instruktør Stefano Sollima løs med en eksplosiv og ekspressiv stil, der kan virke lidt bastant.« - Jacob Wendt Jensen

Swinger

»Det er en komedie, men en af de sjældne af slagsen, hvor jeg – og sikkert mange med mig – mærker humorens brod i historien, der i grunden er ganske klichetung.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

The Magnificent Seven

»Den hårdtarbejdende Peter Sarsgaard leverer en skurk som får »The Magnificent Seven« til at vibrere med ægte frygt, mens Denzel Washington underspiller med stort overskud i rollen som den mystiske mand i sort.« - Kristian Lindberg

Premiere 15. september, uge 37,

Hele seks nye film går i byens biografer i denne uge. Du kan se »Blair Witch«, »Sidste nat i Caracas«, »I blodet«, »Free State of Jones«, »Chronic« og »Bridget Jones' Baby«.

»Blair Witch«

»Blair Witch« er en gyserfilm, hvor en gruppe studerende sammen tager ud i den kæmpe store skov Black Hills i Maryland. Med sig har de to lokalkendte. Grunden til at tage af sted er, at for 22 år siden, forsvandt en fra gruppens søster i skoven. Og siden er et mystisk videobånd dukket op, der afslører, hvad der ledte op til hændelsen. Men hvad skete der egentligt?

Se »Blair Witch« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Sidste nat i Caracas«

Dramaet »Sidste nat i Caracas« handler om Armando, som bor i Venezuelas hovedstad, Caracas. Han lever et stille liv, men har dog den vane at samle unge mænd op på gaden og betale dem for at tage med sig hjem. En dag er det 17-årige Elder, han får med sig. Elder er medlem af en bande og et farligt bekendtskab. Mellem de to opstår et særligt forhold, hvor had og kærlighed udfordres.

Se »Sidste nat i Caracas« i Øst For Paradis.

»I blodet«

»I blodet« er en dansk film om at blive voksen, men filmen er ikke kun for unge. Hovedpersonen er
Simon, som læser medicin, men som har hovedet fyldt af alt muligt andet. Hans dage går med endeløse fester, druk, musik, sex og cykelture i solopgangen. Men under overfladen hos både ham og hans venner ligger der en særlig ungdommelig uro.

Se »I blodet« i CinemaxX, Øst for Paradis og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Free State of Jones«

»Free State of Jones« er en fim, der udspiller sig lige efter den amerikanske borgerkrig i 1800-tallet. Sydstatsbonden Newt Knight er leder af et oprør mod konføderationen sammen med en gruppe lokale. Sammen får de grundlagt den frie stat, Jones, men deres kamp for frihed er lang endnu.

Se »Free State of Jones« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Chronic«

Filmen »Chronic« handler om hjemmesygeplejersken David. Privat er han stille og akavet, men når han er på arbejde blomstrer han op op er effektiv og dedikeret. Måske han har lige så meget brug for sine patienter, som de har brug for ham.

Se »Chronic« i Øst for Paradis.

»Bridget Jones' Baby«

I »Bridget Jones' Baby« vender vi tilbage til den elskelige Bridget, der stadig kæmper med at få styr på sit liv - og mændene i det. Drømmemanden, Mr. Darcy, er blevet gift, og Bridget forsøger at finde en ny drømmemand. En dag møder hun amerikaneren Jack, som hun har en skøn aften og nat med. Hun glemmer ham igen, lige indtil indtil kvalmen melder sig, og graviditetstesten er positiv. Men hvem er faren?

Se »Bridget Jones' Baby« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Blair Witch

»2’eren fra 2000 var der­imod en bovlam fidus, mens det går bedre for »Blair Witch«, hvor en ny flok unge er endt i Black Hills Forest, denne gang ­bevæbnet med droner og minikameraer.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Sidste nat i Caracas

»Ind imellem slår den stemningsfulde stilstand over i kedsomhed, men ikke så ofte, at det ødelægger den atmo­sfære »Sidste nat i Caracas« bygger op med sine diskrete, ganske vovede greb.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

I blodet

»Miste fodfæstet gør Heisterberg heldigvis ikke selv i sin historie om Simons emotionelle røvtur, fordi han når at rette op i tide. Og hvordan han gør det, er værd at se i biografen, uanset hvor gammel du er.« - Jacob Wendt Jensen

Free State of Jones

»Med 2.800 statister, heste, geværer der kun kan affyre et skud, inden det skal lades igen, og mudder til anklerne er der noget dejligt rustikt og håndgribeligt over filmen.« - Jacob Wendt Jensen

Chronic

»Filmen vil være klaustrofobisk spidst vinklet for nogle, mens den vil suge andre ind i sit sære desillusionerede univers. Alle vil dog have lyst til at diskutere den overordentlige abrupte afslutning.« - Jacob Wendt Jensen

Bridget Jones' Baby

»Du vil grine, og du vil blive varm om hjertet i bio­grafen, og på den baggrund er det let at tilgive en skavank som for eksempel det postulat, at Bridget Jones - så forvirret og fortabt en type hun er - nu ernærer sig som nyheds­producer af et hårdtslående TV-program.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 8. september, uge 36,

Der er drama på plakaten, når det drejer sig om ugens nyeste film. I byens biografer går det spanske drama »Julieta«, ægteskabsdramaet »Lyset i havet«, og det biografiske drama »Miraklet på Hudsonfloden«. Og så den animerede voksen-komedie »Sausage Party«, der dog ikke er meget drama over, men til gengæld viser et animeret sexorgie med madvarer ...

»Julieta«

»Julieta« er en spansk film, der handler om Julieta, der sidst så sin datter Aníta for 12 år siden. Antía forsvandt, da hun var 18 år, og siden har hun været som sunket i jorden. Julieta leder fortvivlet efter datteren, og undervejs må hun erkendt, hvor lidt hun egentlig ved om sin forsvundne datters liv.

Se »Julieta« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

»Lyset i havet«

»Lyset i havet« fortæller historien om Tom og Isabel, der brændende ønsker sig et barn, men ikke kan få det. De bor på en lille ø ud for Australiens vestkyst. En dag driver en robåd med en lille baby op på stranden i nærheden, og det barnløse par adopterer barnet. Uden at fortælle nogle myndigheder om, hvad der er sket. Men kan de leve med den store hemmelighed? Og hvad med barnets rigtige mor?

Se »Lyset i havet« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Sausage Party«

I animationsfilmen »Sausage Party«, der bestemt ikke er for børn, selv om den er animeret, tror pølsen Frank, at der venter et liv i madvarehimlen, så snart man er blevet købt i supermarkedet. Den naive Frank bliver dog klogere og sætter sig for at undersøge, hvad der egentligt sker med pølser fra produktion til middagsmaden.

Se »Sausage Party« i CinemaxX samt Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Miraklet på Hudsonfloden«

»Miraklet på Hudsonfloden« handler om piloten Chesley Sullenberger, der gjorde det umulige. Han blev kendt over hele verden, da han nødlandede et fly på Hudsonfloden i New York og reddede alle 155 om bord. Chesley bliver udråbt til helt, men efterfølgende sætter flykommissionen spørgsmålstegn ved hans handlinger - for var det overhovedet forsvarligt at forsøge sig, og kunne flyet være nået tilbage til lufthavnen.

Se »Miraklet på Hudsonfloden« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Julieta

»Det er meget Almodóvar’sk og med flere stærke scener, hvor de altovervejende kvindelige skuespillere står stærkt.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Lyset i havet

»Som alle gode dramaer har »Lyset i havet« et strejf af melodrama og minder derfor – og i kraft af de lyrisk-rå naturscenerier – en del om søstrene Bröntes 1800-talsromaner.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Sausage Party

»Den morgen, jeg stod op for at gå i biografen og se »Sausage Party«, havde jeg ikke forestillet mig at blive vidne til et sexorgie, hvor madvarer med personlig­heder gennemkneppede hinanden i en animationsfilm.« - Jacob Wendt Jensen

Miraklet på Hudsonfloden

»Tom Hanks er dog troværdig som den gode, let udasede Sully, og scenerne ofte velturnerede. Men filmen som hele kommer aldrig rigtig, ahem, på vingerne.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 1. september, uge 35,

Igen bliver det en uge, hvor biograferne bugner af nye film. Ugens premierefilm er action-thrilleren »Blood Father«, genindspilningen af dramaet »Ben-Hur«, dokumentaren »Bolshoi Babylon«, det tyske drama »Fritz Bauer: En fjende af staten«, Sofie Stougaards første ­spillefilm som instruktør »Kærlighed og andre katastrofer« og komedien »Mike and Dave Need Wedding Dates«.

»Blood Father«

»Blood Father« er et brag af en actionfilm, der handler om John Link. Efter en længere tur i fængsel bliver han genforenet med sin datter Lydia. De to kæmper med at få deres forhold til at fungere, men det bliver ekstra svært, da far John må hjælpe datteren med at flygte. Hun er kommet i dårligt selskab og er blandet ind i narkotikahandel.

Se »Blood Father« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Ben-Hur«

»Ben-Hur« handler om den jødiske adelsmand, Judah Ben-Hur, der bliver uretmæssigt beskyldt for forræderi. Anklageren er hans egen stedbror, Messala, som er officer i den romerske hær. Ben-Hur bliver solgt som slave og ender på en galej - skilt fra sin familie og kvinden, han elsker. Fem år senere har den ydmygede mand kun hævn for øje, men i stedet sker der noget ganske andet, da han møder en helt særlig skikkelse, der måske er selveste Messias.

Se »Ben-Hur« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Bolshoi Babylon«

»Bolshoi Babylon« er en dokumentarfilm og fortæller om livet bag kulisserne i den prestigefyldte institution Bolshoi balletten, der er en af de bedste kompagnier i verden. Måske du kan huske navnet fra 2013, hvor Bolshoi i Moskva kom i mediernes søgelys og fik blæst historier om skandaler og intriger ud, da den kunstneriske leder Sergei Filin fik hældt syre i ansigtet. Filmen viser, hvad der skete efterfølgende, og hvordan man retter op på et særdeles plettet ry.

Se »Bolshoi Babylon« i Øst for Paradis.

»Fritz Bauer: En fjende af staten«

»Fritz Bauer: En fjende af staten« er en tysk film om advokaten Fritz Bauer, der arbejdede med at stille lederne fra Anden Verdenskrig til regnskab for deres handlinger. Bauer har selv oplevet det på nært hold, da han var i koncentrationslejr under krigen. En dag får han et brev om, at nazisten Adolf Eichmann skjuler sig i Argentina. Bauer går ind i sagen, men han modarbejdes af magtfulde spillere på den tyske efterkrigsscene.

Se »Fritz Bauer: En fjende af staten« i Øst for Paradis.

»Kærlighed og andre katastrofer«

I »Kærlighed og andre katastrofer« møder vi Rosa, der er psykolog. Hun er succesfuld og har et meget udviklet kontrolgen, og så har hun børn med den evige drengerøv Frederik, der er hendes diametrale modsætning. Pludselig falder det hele sammen, for Frederik skal have et barn med en anden kvinde, og en dag sidder den kommende mor i Rosas venteværelse.

Se »Kærlighed og andre katastrofer« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Mike and Dave Need Wedding Dates«

»Mike and Dave Need Wedding Dates« er historien om to unge brødre, Mike og Dave Stangle, der har ry for at feste på livet løs. Da deres søster skal giftes, tvinger hun de to brødre til at love, at de vil møde op med respektable dates og for en gangs skyld ikke skabe skandale. Brødrene laver en online profil, der med det samme tiltrækker Alice og Tatiana. Men de to kvinder langt fra så respektable, som de prøver at lade som om.

Se »Mike and Dave Need Wedding Dates« i CinemaxX samt Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Blood Father

»'Blood Father' er en forglemmelig film, men er ­altså sine 88 minutter værd på grund af Gibson, som spiller »the silent type« – der her er oversat til »den lydløse type« – så lærredet blafrer.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Ben-Hur

»Set med danske briller er det interessant, at Pilou Asbæk spiller det romerske svin med flest vinger på skulderen, nemlig Pontius Pilatus. Det gør han med sikker brølende stemmeføring, men det er dog næppe en rolle, der gør fra eller til for hans muligheder i udlandet.« - Jacob Wendt Jensen

Bolshoi Babylon

»Vi får svar på, hvordan det er at være balletdanser, hvad den nye topchef vil med teatret og flere forskellige blik ind i, hvor hård og vanskelig den kunstneriske proces er, selv om alt ser så romantisk ud set udefra og især badet i scenelyset.« - Jacob Wendt Jensen

Fritz Bauer: En fjende af staten

»Den stærke historie for­tælles meget klassisk og rent, og selv om der er meget tydelig forskel på skurke og helte, bliver »Fritz Bauer: En fjende af staten« aldrig hellig i tonen.« - Jacob Wendt Jensen

Kærlighed og andre katastrofer

»Historien er et sammenstød så frontalt, at det af og til kan blive lidt for meget af det udspekulerede gode, men på den anden side set forstår ­Sofie Stougaard at give skuespillerne god plads.« - Jacob Wendt Jensen

Mike and Dave Need Wedding Dates

»Hurra for en fabelagtigt idé. Komedien skriver sig ind i en kvalmende ligegyl­dige strøm af amerikanske komedier, hvor det handler om at drikke, ryge tjald, ­knalde og fyre »åh så frække« vittigheder af.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 25. august, uge 34,

Der er en ordentlig bunke film, der har premiere i denne uge. Du kan se animationsfilmen »Find Dory« om den elskede fisk, den sande historie »Florence« om sangerinden med den skrækkelige stemme, thrilleren »Nerve« der giver onlinekulturen en overhaling, det melankolske islandske drama »Sparrows«, den mørke komedie »The Lobster« om fremtidens svære singleliv og »War Dogs«, der handler om halvkriminelle ­karakterers drømme om storhed og mareridtsagtige fald.

»Find Dory«

»Find Dory« handler om Nemos veninde, fisken fisken, Dory, der har en helt utrolig dårlig hukommelse. Hun bor hos Nemo og hans far, men drømmer om at finde sin egen familie. En dag tager hun ud på eventyr for at se, om hun kan finde frem til dem. På rejsen møder hun en masse spændende fisk, som alle sammen lærer hende noget om livet i havte såvel som på landjorden.

Se »Find Dory« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Florence«

»Florence« fortæller den utrolige historie om Florence Foster Jenkins og foregår i 1940'ernes New York. Florence lever et priviligeret liv og drømmer om at blive en berømt sangerinde. Der er bare et stort problem ved den drøm - Florence synes selv, hun synger smukt, men alle andre hører en forfærdelig lyd, når hun åbner munden. Hendes mand iscenesætter et show, hvor Florence kan synge løs, og han har sørget for, at tilskuerne altid er begejstrede. Men da Florence beslutter sig for at synge ved en stor koncert i Carnegie Hall, er det ikke længere muligt for manden at kontrollere publikum.

Se »Florence« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

»Nerve«

»Nerve« er i den grad en spændingsfilm. Her møder vi Vee, der skal være med i et onlinespil, der minder om den klassiske festleg »Sandhed eller konsekvens« eller »s,p eller k«, som nogle kalder det. Det går her ud på at klare forskellige udfordringer, og Vee bliver hurtigt grebet af stemningen og jagten på præmier. Sammen med holdkammeraten Ian tager de hele tiden mod mere og mere risikable udfordringer. Men er de klar til at satse livet for at vinde stort?

Se »Nerve« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Sparrows«

»Sparrows« er en islandsk film og handler om teenageren Ari. Han har boet med sin mor i Reykjavik, men tvinges til at flytte over til sin far, da moren skal til Afrika. Faren bor langt vær fra alting ved de afsidesliggende vestfjorde. Far og søn har ikke et godt forhold, og det spidses til, da de skal leve sammen. Faren drikker for meget, og Ari har kroppen fyldt med hormoner.

Se »Sparrows« i Øst for Paradis.

»The Lobster«

»The Lobster« handler om, hvordan det er at være single i fremtiden. I filmens fremtidsunivers er det nemlig blevet direkte ulovligt ikke at være i et parforhold. Enlige mennesker bliver lukket inde på et hotel i 45 dage, hvor de så skal forsøge en sidste chance for at finde en kæreste. Hvis det ikke lykkes, bliver de forvandlet til et dyr. David er en stille kontoransat, der får plads på hotellet. Han har valgt at blive til en hummer, hvis det ikke lykkes ham at finde en partner. Hvor langt er han villig til at gå i jagten?

Se »The Lobster« i Øst for Paradis.

»War Dogs«

I »War Dogs« møder David Packouz sin gamle ven Efraim Divelori. Det er flere år siden, de sidst har set hinanden. Og siden sidst er Efraim blevet en rig mand på at levere våben til den amerikanske hær. Han har fundet en måde, hvor små firmaer kan byde ind på de kostbare kontrakter, og sammen med David går de til opgaven med liv og sjæl. Da de indgår en aftale på 300 millioner dollars om levering af våben til de amerikanske allierede i Afghanistan, kommer de to venner dog ud på alt for dybt vand.

Se »War Dogs« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Find Dory

»Der er for mange fisk over vandoverfladen i hektiske ­actionjagter, mens poesien under havets overflade bliver glemt.« - Jacob Wendt Jensen

Florence

»Jeg skifter mellem positionerne og imponeres undervejs af Hugh Grant, der spiller Bayfield, og er mindst lige så god som Streep med sine blåplirrende øjne og ærkebritiske, let rynkede drengeansigt.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Nerve

»Lige meget om du er aktiv eller bare ser til, er du medskyldig, og de sociale me­dier gør det kun lettere at være begge dele.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Sparrows

»Instruktøren har styr på mange forskellige virkemidler uden at miste overblikket over sin smukke og i sidste ende intime og rørende helhed.« - Jacob Wendt Jensen

The Lobster

»»The Lobster« udvikler med en sær insisteren sit helt eget univers, og formår samtidig at skildre følelser og skabe den form for undren, man kan opleve, når drømmen er stærkest før man vågner fra søvnen.« - Kristian Lindberg

War Dogs

Premiere 18. august, uge 33,

Du kan vælge mellem to splinternye film, hvis du vil se en af byens biografers premierefilm. Det er det japanske drama »Søstre« og haj-gyseren »The Shallows«.

»Søstre«

»Søstre« er en japansk film, der handler om Sachi og hendes søstre. De bor sammen i et hus, de har arvet fra deres bedstemor, og der har de boet alene, siden først deres far stak af fra dem med en anden kvinde, og deres mor så forlod dem for en anden mand. Da deres far dør tager de tre søstre til begravelsen, og her finder de ud af, at de har en halvsøster, som de inviterer til at bo sammen med dem.

Se »Søstre« i Øst for Paradis.

»The Shallows«

»The Shallows« er en gyserfilm om hajer. Nancy læser til læge og har for nylig mistet sin mor. For at komme sig tager hun alene på surfertur i en afsidesliggende bugt. Hvad hun ikke ved er, at en kæmpe hvidhaj holder til netop der. Først langt ude på vandet opdager hun faren og må søge tilflugt på en klippe langt fra kysten, mens rovdyret vogter på alle hendes bevægelser.

Se »The Shallows« i CinemaxX og Nordisk film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Søstre

»Den japanske instruktør Kore-eda fortæller aldrig ­særlig hurtigt. Han maler med den helt lille pensel i sine lange film, der sjældent er under to timer.« - Jacob Wendt Jensen

The Shallows

»At kalde »The Shallows« subtil ville nu være en tilsnigelse. Men den er ret sober og milevidt fra den kitsch og camp, der ikke mindst kendetegner de kultdyrkede, ubegribelig ringe »Sharknado«-film.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 11. august, uge 32,

I denne uge er biografernes nye film periodedramaet »Love & Friendship« og actionfilmen »Suicide Squad«.

Love & Friendship«

»Love & Friendship« er en film bygget over romanen »Lady Susan« skrevet af Jane Austen og færdiggjort af hendes nevø efter hendes død. Filmen handler om enken Lady Susan, der flytter ind hos sin svigerfamilie. Her har hun to agendaer: at finde en mand til sin modvillige datter Frederica - og at finde en til sig selv undervejs.

Se »Love & Friendship« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

»Suicide Squad« handler om sikkerhedschefen Amanda Waller, der finder ud af, at verden trues af et ondsindet væsen. Hun samler verdens mest frygtede superskurke og giver dem opgaven med at få gjort kål på fjenden. Det hele hænger i en tynd tråd, for den indkaldte gruppe er ikke oplagte som verdensfrelsere.

Se »Suicide Squad« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Love & Friendship

»Hovedproblemet med »Love & Friend­ship« er, at der ikke er blevet sorteret i person­galleriet. Vi skal på kun halvanden time møde mere end 20 navngivne karakterer.« - Jacob Wendt Jensen

Suicide Squad

»At karaktererne på skift tager en minutlang tur ned langs Mindernes Boulevard, hvor diverse traumer/hævnmotiver afdækkes i glimt, skal gøre det ud for dybde, men er desværre kendetegnende for et manuskript, der af frygt for at kede, japper hele sit potentiale af.« - Kristian Lindberg

Premiere 4. august, uge 31,

Der er så sandelig ikke længere sommerferie i byens biografer, der i denne uge har hele fem nye film på plakaten. Du kan se »Kæledyrenes hemmelige liv«, »Captain Fantastic«, »Disorder«, »Ghostbusters« og »Hermelinen«.

»Kæledyrenes hemmelige liv«

»Kæledyrenes hemmelige liv« er en animationsfilm, der handler om den lille terrier Max. Max bor hos Katie og er glad for sit liv og sin ejer. en dag kommer Katie hjem med den stor, sjuskede hund Duke, og så bliver Maxs stilling som yndlingskæledyr truet. Kaninen Snefnug har gang i en hævnaktion mod kæledyrsejere og samler en hær af forladte dyr, så Max og Duke må sammen med hunden Glitter ud i byen for at løse problemerne.

Se »Kæledyrenes hemmelige liv« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Trøjborg samt Malling Bio.

»Captain Fantastic«

»Captain Fantastic« fortæller historien om Ben, der bor langt ude i skoven sammen med sine seks børn. Familien lever og overlever i naturen uden moderne hjælpemidler og teknologi. Da hans kone dør, efter længere tid på et psykiatrisk hospital, beslutter Ben sig for at forlade det trygge hjem og tage børnene med til begravelsen. Men det betyder en tur og i det moderne samfund - en rejse der vender op og ned på den lille families liv.

Se »Captain Fantastic« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Øst for Paradis samt Malling Bio.

»Disorder«

Thrilleren »Disorder« handler om den tidligere soldat Vincent. Han har PTSD, posttraumatisk stressforstyrrelse, som resultat af en udstationering i Afghanistan. Da han er hjemme igen, bliver han ansat som sikkerhedsvagt, hvor han skal passe på en velhavende libanesisk forretningsmands kone. Vincent lider af hallucinationer og angst, så han bliver i tvivl om sin dømmekraft, da han synes at opleve en trussel mod det libanesiske par.

Se »Disorder« i Øst for Paradis.

»Ghostbusters«

»Ghostbusters« bygger på Ghostbusters-filmen fra 1984, men denne gang er det kvinder, der er på spøgelsesbekæmperholdet. De to forskere Abby Yates og Erin Gilbert observerer en masse spøgelser i New York, og derfor slår de sig sammen med ingeniøren Jillian Holtzman for at finde ud af, hvorfor de mange genfærd viser sig. De får følgeskab af billetkontrolløren Patty Tolan, der også ser et spøgelse og kontakter gruppen for at hjælpe dem.

Se »Ghostbusters« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Trøjborg.

»Hermelinen«

»Hermelinen« er et fransk drama, og handler om dommeren Xavier Racine. Han er berygtet for aldrig at idømme straffe på under 10 år, og er en hråd og krontrolleret mand. Han bliver udfordret, da han en dag tilfældigt udvælger kvinden Ditte som jury-medlem. De to har en fortid med hinanden, og dommerens regelrettede tilværelse tager en uventet drejning i takt med retssagens udvikling.

Se »Hermelinen« i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Malling Bio og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Kæledyrenes hemmelige liv

»Vi mennesker har det med at tillægge kæledyr flere følelser, end de har. Det gør »Kæledyrenes hemmelige liv« til en god idé. Hvad laver de små kræ, når vi ikke er hjemme?« - Jacob Wendt Jensen

Captain Fantastic

»Der er både grine- og grædegaranti og velgørende meget at tale om bagefter og samtidig er identifikation og underholdningsværdien undervejs helt i top.« - Jacob Wendt Jensen

Disorder

»'Disorder' begynder som et karakterdrevet drama a la de bedste vi kender fra 1970’erne, men slutter som en meget voldelig spændingsfilm, hvor man lige skal lægge logikken fra sig, hvis spændingen skal holdes ved lige.« - Jacob Wendt Jensen

Ghostbusters

»Med masser af Saturday Night Live galskab og kvindelig selvironi kører det således overraskende godt i filmens første tre kvarter, hvor den ene rappe replik afløser den anden og de overraskende situationer står i kø.« - Jacob Wendt Jensen

Hermelinen

»I 'Hermelinen' imponerer to store skuespillere, samtidig med at instruktøren Christian Vincent skal have tak for tydeligt at illustrere, at stor filmkunst ikke kun kommer ud af depression og sortsyn.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 28. juli, uge 30.

Komedien »Bad Moms«, ungdomsfilmen »Everybody Wants Some!!«, action-thrilleren »Jason Bourne«, det franske drama »Monsiur Chocolat« og dokumentaren »Paco de Lucía: Flamencoens mester«. Det er de fem film, der har premiere i byens biografer i sidste uge af juli.

»Bad Moms«

»Bad Moms« handler om Amy, der er mor og har et helt perfekt liv med børn og job. Eller det er i hvert fald det billede, hun viser omverdenen. I virkeligheden er hun træt, slidt og på randen af et sammenbrud. Det hele kulminerer, da hun bliver indkaldt til et krise-forældremøde om småkager. Sammen med den hjemmegående Kiki og singlemoren Carla sætter Amy sig for at det er tid til en helt ny mor-rolle - og det indebærer selvforkælelse og en masse alkohol.

Se »Bad Moms« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Everybody Wants Some!!«

I »Everybody Wants Some!!« møder vi baseballspilleren Jake i efteråret 1980. Han flytter ind i et hus sammen med de andre fra Southeast Texas’ baseballhold, da han skal starte på college. Fyrenes træner gør et stort nummer ud af, at de hverjen må drikke eller have pigebesøg. Men drengene er ikke helt enige i den strenge kurs...

Se »Everybody Wants Some!!« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

»Jason Bourne«

I »Jason Bourne«-filmen vender eksagenten af samme navn tilbage, efter han har været sporløst forsvundet i en årrække. Han vender tlibage til en endnu mere ustabil tid, men det er dog ikke det, der plager ham. Hans hukommelse er vendt tilbage, og Jason vil forsøge at finde sin familie. Men det er hans tidligere organisation ikke enige i, de sætter en mission igang for at fange ham.

Se »Jason Bourne« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Monsiur Chocolat«

Den franske film »Monsiur Chocolat« er bygget på virkelige begivenheder og fortæller historien om den første sorte cirkusartist i Frankrig. Filmen foregår i starten af 1900-tallet, og her er Rafael Padilla som lille blevet optaget i et lille cirkus. Han bliver en del af en succesful duo, men det er ikke nok for ham. Rafael forsøger sig som skuespiller, men vejen til succes er lang for mr. Chocolat.

Se »Monsiur Chocolat« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

»Paco de Lucía: Flamencoens mester«

»Paco de Lucía: Flamencoens mester« er en dokumentarfilm om den verdensberømte flamenco-guitarist Paco de Lucía. Filmen følger ham fra han slog igennem som 15-årig og viser et liv med kærlighed til flamencoen som det altoverskyggende fokus. Udover fortællinger fra adskillige musikere deltager Paco de Lucía også selv i dokumentaren.

Se »Paco de Lucía: Flamencoens mester« i Premiere i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Bad Moms

»Det er den hvinende banale pointe i komedien »Bad Moms«, der også – og det er mere alvorligt – tynges af dyb forudsigelighed og anstrengte morsomheder.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Everybody Wants Some!!

»'Everybody Wants Some!!' er en rentonet genrefilm, men det linklatersketake på den ofte tungrøvede collegefilm løfter det hele. Med nuancering i persontegningen, med samtaler, der ikke lyder skrevne, og med strålende personinstruktion.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Jason Bourne

»Matt Damon er overbevisende i rollen som ekstremt fåmælt agent, og han ønskes velkommen tilbage i den moderne tidsalder, hvor CIA’s overvågningsvåben er blevet langt mere effektive og rollelisten er den mest imponerende nogensinde i en Bourne-film.« -  Jacob Wendt Jensen

Monsiur Chocolat

»Cirkusmiljøet er godt beskrevet og kombinationen af Omar Sy i hovedrollen som godmodige Chocolat og James Tierrée som den alvorlige klovn fungerer fremragende i slapstick klovnenumre, der på den ene side er vilde og fyrige og som samtidig har både en vis sårbarhed og en stående invitation til latterbrølet.« - Jacob Wendt Jensen

Paco de Lucía: Flamencoens mester

»Det er en besnærende historie, og spanske Paco de Lucía – en af historiens store guitarister – fortæller den godt i 'Paco de Lucía: Flamencoens mester', der både skildrer hans indre og ydre liv og kommer tæt på hans kærlighed til flamencoen, som han ville forny, trods modstand fra purister og gamle maestroer.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 21. juli, uge 29,

Der er både noget for børn og voksne, drama, gys og eventyr i denne uges premierefilm. Se »Star Trek Beyond«, »Wiener-Dog«, »Den store venlige kæmpe« og »Lights Out«.

»Star Trek Beyond«

»Star Trek Beyond« er et gensyn med alle de kendte fra Star Trek. Vi møder selvfølgelig både Kirk, Spock, Scotty og Chekov, mens de er på vej ud på en ny mission. Og denne gang skal de endnu længere ud i universets afkroge, end de nogensinde har været før. Undervejs møder de også en ny og meget magtfuld fjende, Krall, der ikke skyer nogle midler for at få ram på Føderationen.

Se »Star Trek Beyond« i CinemaxX og Nordisk Film Aarhus C.

»Wiener-Dog«

»Wiener-Dog« handler om en gravhund, der tager på road trip rundt i landet og mellem en række forskellige ejere. Først bor hunden ved en dreng, som hunden lærer vigtige ting om livet, så er det en dyrlæg, en falleret filmprofessor og til sidst en ældre kvinde og dennes barnebarn, der får besøg af den helt særlige hund.

Se »Wiener-Dog« i Øst for Paradis.

»Den store venlige kæmpe«

»Den store venlige kæmpe« er en børnefilm, der handler om pigen Sofie. Hun bor på børnehjem, og en nat opdager hun noget helt utroligt. Hun ser en kæmpe, der går rundt på gaden. Sammen tager de to hjem til kæmpens hygglige hule, men de finder også ud af, at kæmpens naboer, de andre kæmper, ikke er spor venlige - de spiser nemlig børn.

Se »Den store venlige kæmpe« i CinemaxX, Nordisk Film Aarhus C, Nordisk Film Trøjborg og Malling Bio.

»Lights Out«

»Lights Out« er en gyserfilm, som handler om Rebecca, der forlader sit barndomshjem for at slippe væk fra fortidens rædsler. Da hun var lille levede hun i en uhyggelig verden, hvor virkelighed og fantasi blev blandet sammen, og nu oplever hendes lillebror nogle af de samme uforklarlige hændelser. det uhyggelige væsen fra barndommen knyttes sammen med deres mor, og Rebecca sætter sig for at komme til bunds i sandheden.

Se »Lights Out« i CinemaxX og Nordisk Film Aarhus C.

Læs anmelsdelser af filmene:

Star Trek Beyond

»Det er da meget sødt. Og tørre Spock, skotsk-kække Scotty, renskurede Kirk og alle de andre på Enterprise er i ­kostumer, der også er både cool og kiksede.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Wiener-Dog

»Det kræver meget af skuespillerne, men Julie Delpy, Danny DeVito, Greta Gerwig og flere andre løfter opgaven og løftes samtidig selv af Solondzs fine fortælleteknik ...« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Den store venlige kæmpe

»I børnebogen var der ikke materiale nok til en film, så Spielberg har selv måttet finde på for at nå en spillefilmslængde, men ikke altid lige elegant.« - Jacob Wendt Jensen

Lights Out

»I grunden en udmærket lignelse om frygten for arvelige sindslidelser, men her vekslet til en historie med kedsommelige bøh-effekter og et ufrivilligt komisk gespenst, der får sin bekomst i en af de ringeste slutninger i mands minde.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 14. juli, uge 28,

Så er der godt nyt til byens filmelskere: der er nemlig hele fire nye film, der har premiere i denne uge. Se det franske drama »De gyldne år«, action-eventyret »Den sidste konge«, »The Dressmaker« med Kate Winslet i hovedrollen og »The Legend of Tarzan«, der er løst baseret på den klassiske Tarzan-historie, mange allerede kender.

»De gyldne år«

»De gyldne år« handler om Paul og Esther. Den midaldrende Paul den på vej hjem til Paris efter flere års arbejde i udlandet. Rejsen sætter gang i hans humommelse og han ser tilbage på sin ungdom i Frankrig - og på hans forelskelse i Esther.

Se »De gyldne år« i Øst for Paradis.

»Den sidste konge«

»Den sidste konge« er en film med lige dele action og eventyr. Filmen foregår i 1204 i Norge, hvor en borgerkrig mellem Birkebeinerne og Baglerne hærger landet. Baglere bliver støttet af danskerne og den rige pavekirke, så umiddelbart står de stærkest. Da birkebeinernes konge bliver slået ihjel, tror baglerene, at de har fået overtaget. Men det viser sig, at kongen har fået en uægte son - så et kapløb om først at finde drengen sættes i gang.

Se ​»Den sidste konge« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»The Dressmaker«

»The Dressmaker« fortæller historien om Tilly, der er haute couture-designer. Hun vender hjem til sin fødeby i Australien, fordi hendes mor er blevet syg. Hun rejste - eller blev sendt væk - fra byen som tiårig, fordi hun var involveret i en mordsag. Nu da hun er tilbage, kommer der igen gang i rygter og sladder om hende, men Tilly planlægger at sætte en stopper for det hele - hun ønsker nemlig at få hævn for fortiden.

Se »The Dressmaker« i Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

»The Legend of Tarzan«

»The Legend of Tarzan« starter i London, hvor Tarzan som voksen lever. Som dreng blev han fundet i Congos jungæe, men nu lever han et almindeligt liv med sin kone Jane. Han bliver inviteret tilbage til Congo som handelsrepræsentant, og han tager af sted fuld af forventning. Hvad han ikke ved, er, at han er en del af et større magtspil.

Se »The Legend of Tarzan« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

De gyldne år

»Debutanterne Lou Roy-Lecollinet og Quentin Dolmaire spiller, så de simpelthen ER Esther og unge Paul. Han med en begavet sarthed, og hun med en Beatrice Dalle’sk sårbarhed, drift og kant.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Den sidste konge

»'Den sidste konge' skildrer jagten og flugten. Til hest og på ski, mellem graner og i puddersne, og det er faktisk en sympatisk film om magt, svig og værdighed.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

The Dressmaker

»Gode skuespilspræsta­tioner, fabelagtige kostumer designet af Marion Boyce og ikke mindst et gennemført glimt i øjet, sørger dog for en konstant høj underholdningsværdi.« - Louise Kidde Sauntved

The Legend of Tarzan

»På den måde er »The Legend of Tarzan« – lykkeligvis – et udtryk for sin tid, uden af den grund at tabe eventyrligheden.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 7. juli, uge 27,

Der er to nye film på byens biografers lærreder i denne uge: familiefilmen »Ice Age: Den vildeste rejse« om de forhistoriske dyr, der denne gang er klar til at stifte familie, og det islandske drama »Virgin Mountain«.

»Ice Age: Den vildeste rejse«

»Ice Age: Den vildeste rejse« er 5. skud på den populære stamme af animationsfilm om de forhistoriske dyr ført an af det egernlignende, Scrat, igen igen igne er på jagt efter sit elskede agern. Jagten går som altid galt, og Scrat kommer ud på en rejse i rummet, der sætter gang i en kædereaktion af begivenheder, der truer med at udrydde hele verden. Derfor må mammutten Manny, sabeltigeren Diego og dovendyret Sid, der er nede på jorden, rejse ud på eventyr for at finde en løsning på problemerne.

Se »Ice Age: Den vildeste rejse« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Bigrafer Trøjborg og Malling Bio.

»Virgin Mountain«

Den islandske film »Virgin Mountain« handler om 43-årige Fúsi, der er svært overvægtig og bor hjemme hos sin mor og hendes nye kæreste.

Fúsi lever et simpelt og rutinepræget liv med sit trivielle arbejde i lufthavnens bagagehåndtering, begrænsede sociale udfoldelser og store interesse for miniaturefigurer i Anden Verdenskrigs-tema.

Men da han til sin fødselsdag modtager et gavekort til et linedance-kursus, forandrer alt sig. Fúsi møder den udadvendte, sprudlende Sjöfn, og det bliver starten på et særligt forhold, der lærer den indadvendte mand helt nye facetter af livet.

Se »Virgin Mountain« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Ice Age: Den vildeste rejse

»Hvad motiverne bag »Ice Age: Den vildeste rejse« end måtte være, er det også femte gang sjovt at følge Scrat.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Virgin Mountain

»Det er umuligt ikke at heppe helhjertet på Fúsi og håbe, at alting vil lykkes for ham.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 30. juli, uge 26,

Tre fingre er alt, der skal til for at signalere antallet af premierefilm i denne uge: komedien »Central Intelligence«, dramaet »Idol« og dokumentaren »Hugo på bas«. Til gengæld er der lidt for enhver smag.

»Central Intelligence«

»Central Intelligence« handler om revisoren Calvin, der engang var skolens sejeste fyr, men som i dag lever en noget grå-i-grå tilværelse. Det ændrer sig dog hurtigt, da han genoptager kontakten med en gammel skolekammerat, Bob, via Facebook.

Tilbage i skoletiden var Bob klassens tykke dreng, men nu er han toptrænet, undercover CIA-agent med en mission, som han får lokket Calvin til at deltage i. Og inden længe er det nye makkerpar ude, hvor de ikke kan bunde.

Se »Central Intelligence« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Idol«

»Idol« er en arabisk film, der fortæller den populære, palæstinensiske sanger Mohammad Assafs historie.

Som dreng drømmer Mohammed om at danne et band sammen med sin søster, men når man som han kommer fra fattige kår i det besatte Gaza, er det ikke nogen nem opgave. Mohammed er dog fast besluttet på at forfølge sin drøm, og mange år senere får han omsider muligheden for at nå sine ambitioner igennem sangkonkurrencen Arab Idol.

Se »Idol« i Øst for Paradis.

»Hugo på bas«

Dokumentarfilmen »Hugo på bas« omhandler det danske jazzikon Hugo Rasmussen, der i sin over 50 år lange karriere nåede at indspille over 1.000 album og optræde med store jazzmusikere så som Ben Webster, Dexter Gordon og Cornelis Vreejswik.

Filmen følger Hugo Rasmussen de sidste to år af hans liv frem til hans død i august 2015. Den giver et unikt indblik i musikerens enorme livsglæde, som selv lægernes dødsdom ikke kunne få til at falme.

Se »Hugo på bas« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Central Intelligence

»Spænding og humor er to helt indlysende succeskriterier for en actionkomedie. »Central Intelligence« leverer ingen af delene.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Idol

»Ordinær film om en palæstinensisk dreng der kommer til tops i sangkonkurrencen Arab Idol, er iørefaldende og stiger i værdi, fordi den har politisk kant.« - Jacob Wendt Jensen

Hugo på bas

»Med sin dokumentar »Hugo på bas« går instruktør Rasmus Dinesen først efter hjernen, derefter hjertet og maven og efterlader os til sidst meget sultne efter mere.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 23. juli, uge 25,

Det er en blandet film-palette, biograferne åbner dørene til med denne uges premierefilm. Du kan se to familie- og animationsfilm »Den lille grå traktor Fergie« og »Den lille pige og profeten«, en fransk gyser »Evolution«, science fiction-filmen »Independence Day: Resurgence« og dramaet »Ixcanul« fra Guatemala.

»Den lille grå traktor Fergie«

»Den lille grå traktor Fergie« handler om drengen Gustav, der er på sommerferie med sin familie på en bondegård landet. Han møder de skøre landmænd Gokke, Grynet og Gammelfar - og så møder han Fergie, en traktor, der på magisk vis kan blive levende.

Se »Den lille grå traktor Fergie« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

»Den lille pige og profeten«

I »Den lille pige og profeten« bor pigen Almitra alene sammen med sin mor, fordi hun har mistet sin far. Dødsfaldet har fået Almitra til at stoppe helt med at tale, og hun lever en ensom tilværelse i sorg. Hendes eneste venner er mågerne. Hendes liv ændrer sig, da hun møder kunstneren Mustafa, som landets regering frygter og prøver på at vælte.

Se »Den lille pige og profeten« i CinamxX og Øst for Paradis.

»Evolution«

»Evolution« er en gyserfilm, og fortæller historien om drengen Nicolas, der bor i landsby udelukkende beboet af kvinder og unge drenge. På byens sygehus udsættes drengene for mystiske medicinske behandlinger, som ingen ved, hvad går ud på - men ingen stiller spørgsmålstegn ved. En dag finder Nicolas en dag finder en død dreng i havet, og så begynder han at undre sig.

Se »Evolution« i Øst for Paradis.

»Independence Day: Resurgence«

Det er 20 år siden, vi strømmede i biografen for at se den første »Independence Day«-film. Nu er det kommet en toer. I »Independence Day: Resurgence« vender rumvæsnerne tilbage, og det er med en fornyet styrke. Kun et par modige mænd og kvinder at tage kampen op imod truslen udefra og sørge for, at jorden og dens befolkning overlever angrebet.

Se »Independence Day: Resurgence« i CinemaxX og Nordisk Film Aarhus C.

»Ixcanul«

»Ixcanul« handler om den 17-årige mayanske pige Maria. Hun lever på siden af den aktive vulkan Ixcanul i Guatemala. Maria lever langt fra civilisationen og drømmer om at rejse væk, men som indfødt må hun ikke forlade sin landsby.

Se »Ixcanul« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Den lille grå traktor Fergie

»Budskaberne er lette at forstå for de små, og filmen tilpas fjollet til at de voksne vil trække på smilebåndet og kan undgå at falde i søvn.« - Jacob Wendt Jensen

Den lille pige og profeten

»Der er heldigvis ikke ­meget Disney over »Den lille pige og profeten«, der uden sin new age mumbo jumbo humanistiske overstyring havde været et velkomment frisk pust i animationsstrømmen i ­biografen.« - Jacob Wendt Jensen

Evolution

»Tænk på en kombina­tion af den danske maler Michael Kviums psykiske van­skabninger og instruktøren David Cronenbergs for­kærlighed for kropslige transformationer - så er man ret tæt på at vide, om det ­falder i ens smag.« - Kristian Lindberg

Independence Day: Resurgence

»Tonen i fortsættelsen er i det hele taget lidt mere alvorlig. Monstrene fra rummet er meget større end tidligere og der er færre pause til humor og varme mellem kampene.« - Jacob Wendt Jensen

Ixcanul

»Sammenlagt set bliver filmen noget mager angående temperament og tempo, selv om dele af dramaet har sine eksotiske sider.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 16. juni, uge 24,

Så er der igen nye film i byens biografer. Du kan se det historiske drama »Urmageren«, tryllekunstnerfilmen »Now You See Me 2«, komedien »Barbershop 3: The Next Cut«, det danske drama »Hundeliv« og den absurde komedie »A Perfect Day«.

»Urmageren«

I »Urmageren« er vi en tur tilbage i tiden til Tyskland under Hitlers styre før 2. verdenskrig brød ud. Filmen starter med en tikkende bombe, om går af 13 minutter for sent og derfor netop ikke slår Hitler ihjel under en tale, hvad der ellers var planen med den. Bombens bagmand er urmageren Georg Elser, og han pågribes efter det mislykkede attentatforsøg. Under anholdelsen får han for alvor Gestapos brutale afhøringsmetoder at mærke.

Se »Urmageren« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

»Now You See Me 2«

»Now You See Me 2« handler om tryllekunstnergruppen The Four Horsemen, der begik det ultimative kup i foregående film. De fire lever under jorden, mens de afventer en ny opgave fra den hemmelige organisation, de hører til. Da de endelig får deres nye opgave, viser det sig at være en fælde arrangeret af en mystisk teknologi-magnat, der afpresser gruppen til at arbejde for sig.

Se »Now You See Me 2«  i CinemaxX og Nordisk Film Aarhus C.

»Barbershop 3: The Next Cut«

»Barbershop 3: The Next Cut« er igen med Ice Cube i centrum som Calvin, ejeren af ­frisørsalonen. Der er gået 10 år, siden han sammen med sine ansatte sidst var biograkaktuelle. I den forløbne tid har det område, salonen ligger i, ændret sig i en dårlig retning, så efter nogle voldsomme episoder beslutter Calvin sig for at redde både nabolaget og sin gamle salon.

Se »Barbershop 3: The Next Cut« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Hundeliv«

»Hundeliv« er et dansk drama, der er ualmindelig i den forstand, at filmens budget har været et godt stykke under 1. mio. kr. Filmen handler om Sofia, der bor sammen med sin halvsøster Olivia i en campingvogn bag familiens bodega et sted i Udkantsdanmark. De to piger har en barsk hverdag med en chikanerende faderfigur og en fjern mor, og derfor beslutter de to piger at iscenesætter en flugt fra deres barske hverdag.

Se »Hundeliv« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Malling Bio.

»A Perfect Day«

»A Perfect Day« udspiller sig på Balkan i 1995, hvor borgerkrigen endelig er ved at ende. En gruppe nødhjælpsarbejdere har fået en opgave om at fjerne en død og svært overvægtig mand fra en brønd, så landsbyen kan få rent drikkevand. Men opgaven er ikke helt så enkel som først antaget, da gruppen hverken har reb eller tid til rådighed, før vandet bliver forgiftet.

Se »A Perfect Day« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Urmageren

»Det er et fascinerende portræt af en helt almindelig spillemand med hænderne godt skruet på, der var lige ved at ændre verdenshistorien. Men det er først og fremmest et tankevækkende indblik i livet i en helt almindelig tysk landsby i trediverne, hvor det i stigende grad bliver umuligt at leve et frittænkende, individuelt liv.« - Louise Kidde Sauntved

Now You See Me 2

»Live er et tryllenumre ­næsten altid fascinerende, men på et filmlærred bliver det hele lidt for taknemmeligt, fordi bedraget kan ligge i den måde scenerne klippes på.« - Jacob Wendt Jensen

Barbershop 3: The Next Cut

»Filmen vil så gerne være aktuel og realistisk set fra gadeplan, men det hele bliver for renskuret og småborgerligt til, at man kan nyde andet end de forbipasserende situationer.« - Jacob Wendt Jensen

Hundeliv

»'Hundeliv' stritter således i mindst tre retninger, og det er logisk nok, at en debut­instruktør har lyst til at vise flere sider af det, han kan.« - Jacob Wendt Jensen

A Perfect Day

»Historien er lidt ujævn, skiftevis fortættet og løs i kanterne, men hele holdet, med Tim Robbins og Benicio del Toro i front, holder tungen lige i munden og balancerer mellem kulsort komik og hjerteskærende tragik, så humoren understreger gruen og virker som løftestang for det tragiske budskab, enhver historie om krig og konflikt er.« - Louise Kidde Sauntved

 

Premiere 9. juni, uge 23,

Der er fuld fart over feltet følelsesmæssigt i ugens premierefilm. Der er horror i »The Neon Demon« og gys for alle pengene i »Nattens dæmoner 2«. I »Den lille prins« er det nogle helt andre følelser, der er på spil: det er en rørende animationsfilm. Den belgiske »Det spritnye testamente« og »The Nice Guys« udfordrer lattermusklerne, mens »Freeheld« er et autentisk drama om LGBT-rettigheder.

»The Neon Demon«

»The Neon Demon« handler om den unge kvinde Jesse. Hun er rejst til Los Angeles, fordi hun håber på at blive model. Og smuk - det er hun virkelig også. Så smuk at både fotografer og modelkonkurrenter straks får øjnene op for hende. Filmen er instrueret af danske Nicolas Winding Refn.

Se »The Neon Demon« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg samt Øst for Paradis.

»Nattens dæmoner 2«

»Nattens dæmoner 2« fortæller historien om de to berømte dæmonuddrivere, Ed og Lorraine Warren. De har fået en opgave, hvor de skal hjælpe en enlig mor til fire børn, der mener, hun bor i et hjemsøgt hus. I hvert fald har familien oplevet skrræmmende og uforklarlige hændelser i huset. Især har den yngste datter, Janet, oplevet kontakt med en ondsindet ånd.

Se »Nattens dæmoner 2« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Den lille prins«

»Den lille prins« er en animationsfilm, der er inspireret af Antoine de Saint-Exupérys ikoniske bog af samme navn. Her handler det dog om en ambitiøs mor, der har planlagt en storslået akademisk fremtid for sin datter ved at sætte datterens liv ind i et meget stramt skema. Legetøjet er der ikke noget af, men til gengæld en masse tykke bøger. Lige til naboen, Piloten, en dag kigger indenfor.

Se »Den lille prins« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Det spritnye testamente«

»Det spritnye testamente« er en belgisk film, der handler om, at Gud er en sur, gammel og sjusket mand, der box i Bruxelles. Kort sagt er han noget af en tyran, der elsker at pine og plage menneskene. Men en dag bliver det for meget for hans datter Ea, der roder i sin fars computer og offentliggør alle menneskers dødstidspunkter. Men så biver Gud vred ...

Se »Det spritnye testamente« i Øst for Paradis.

»Freeheld« handler om Laurel Hester, der har arbejdet som efterforsker i 23 år hos politiet, indtil hun fik konstateret uhelbredelig lungekræft. Normalt overtager ægtefællen ens pension efter ens død, men Laurels partner er en kvinde, så lovgiverne afviser Laurels anmodning.

Se »Freeheld« i Øst for Paradis.

»The Nice Guys«

»The Nice Guys« er en komedie, der handler om privatdetektiven Holland March. Han bliver set som en fiasko af sine omgivelser. En dag hyres han til at undersøge en pornostjernes formodede selvmord, men det viser sig, at en noget mere hårdhændet detektiv er på samme sag. De to teamer op, og så går det ellers løs.

Se »The Nice Guys« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

The Neon Demon

»Nicolas Winding Refn laver flotte film, og han laver film, der går i kroppen på én, men han laver ikke film for at behage nogen, og han laver heller ikke intellektuelle film. Og heldigvis for det.« - Jacob Wendt Jensen

Nattens dæmoner 2

»Filmen er, som det turde fremgå, en ganske konventionel gyser og benytter flittigt genrens grundgreb: Frygt ophobes gennem falske alarmer og antydninger og det endelige chok, den adrenalinbrusende forløsning, kommer først en tand senere end seeren forventer.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Den lille prins

»Man kan tydeligt mærke, at der bliver trykket hårdt på følelsesknapperne, men ikke mindst styrken i den oprindelige historie gør sin virkning, og til sidst giver man slip på tårerne.« - Kristian Lindberg

Det spritnye testamente

»'Det spritnye testamente' er hyggelig underholdning, pakket ind i en forrygende skør, skæv og fabulerende visuel indpakning, der bringer mindelser om mestre som ­Michel Gondry og Terry Gilliam.« - Louise Kidde Sauntved

Freeheld

»Skuespillerne er gode, og ­sagen er såre sympatisk, men filmen ejer ikke skyggen af drama i første del, og der køres for meget på pensions­detaljerne, og historien bredes for lidt ud i ligestillingens navn.« - Jacob Wendt Jensen

The Nice Guys

»Alt i filmen handler om replikken og situationen og dem er der heldigvis en del sjove af som rammer plet, en del småsyrede der i bedste fald er godt forsøgt, og andre der rammer helt ved siden af.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 2. juni, uge 22,

Der er masser af nye film i byens biografer i denne uge. Du kan se det romantiske drama »Mig før dig«, dokumentarfilmen »Den unge Zlatan«, finansdramaet »Money Monster«, animationsfilmene »Robinson Crusoe« og »Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows« og  det kinesiske drama »The Assassin«.

»Mig før dig«

»Mig før dig« handler om den unge kvinde, den ubeslutsomme Lou, der aldrig har fået taget sig en uddannelse og derfor har svært ved at finde et meningsfuldt job. En dag bliver hun tilbudt et job som plejer for Will. Han sidder i kørestol, fordi han har mistet førligheden efter en ulykke. Will er gnaven og kynisk, men Lou viser ham, at livet trods alt er værd at leve.

Se »Mig før dig« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Den unge Zlatan«

Dokumentarfilmen »Den unge Zlatan« handler om fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic. Den svenske film viser hans vej fra ghettoen til berømt fodboldspiller. Dokumentaren er med sit fokus på de unge år en oprindelseshistorie, og idet instruktørerne havde adgang til Zlatan, før han blev verdenskendt, giver filmen muligvis det mest ærlige billede af fodboldspillerens vej til stjernestatus.

Se »Den unge Zlatan« i Øst for Paradis.

»Money Monster«

»Money Monster« handler om den selvfede tv-vært, Lee Gates. Han er blevet kendt for at levere noget af et underholdningsshow, mens han giver seerne gode råd om aktiekøb. En dag går det galt, da en seer tager Lee som gidsel på direkte tv - en seer der har tabt hele sin opsparing på et dårligt råd fra værten.

Se »Money Monster« i CinemaxX og Nordisk Film Bilgrafer Aarhus C og Trøjborg.

»Robinson Crusoe«

I »Robinson Crusoe« møder vi papegøjen Tirsdag, som bor på en lille ø. Han drømmer om at komme ud i verden og møde alt det, der er udenfor øen. Efter en voldsom storm får Tirsdag selskab på øen, da mennesket Robinson Crusoe driver i land. De to bliver hurtigt venner, men harmonien på øen trues af to onde katte, der prøver at overtage øen.

Se »Robinson Crusoe« i CinemaxX, Nordisk Film Bilgrafer Aarhus C og Trøjborg, samt Malling Bio.

»The Assassin«

»The Assassin« fortæller historien om prinsesse Yinniang. Hun lever i det 17. århundrede i Kina, og blev som lille kidnappet og opdraget som lejemorder. Men hendes empati står i vejen for de mange blodige drab. Da hun sendes på en mission i sin fødeby for at myrde guvernøren Tian Jian, går det galt. Han er nemlig Yinniangs fætter og barndomskæreste.

Se »The Assassin« i Øst for Paradis.

»Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows«

»Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows« er en opfølger til den populære første spillefilm om de forvoksede skildpadder. Nu vender de muterede ninjapadder Michelangelo, Donatello, Leonardo og Raphael nemlig tilbage. Deres ærkefjende Shredder er flygtet fra fængslet og har slået sig sammen med den gale og geniale videnskabsmand, Baxter Stockman om en ondsindet plan.

Se »Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows« i CinemaxX og Nordisk Film Bilgrafer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Mig før dig

»Det er muligt, hjernen ­konstaterer, der er to til tre forskellige afslutninger i filmens sidste spole, men i hjertet konstaterer man, at der undervejs i »Mig før dig« er plantet lige præcis de følelsesmæssige miner, der uanset hvor kynisk og filmanmeldercool man har sat sig for at være, bliver detoneret med tårer i skægget.« - Jacob Wendt Jensen

Den unge Zlatan

»'Den unge Zlatan' er en stimulerende og prisværdigt lavmælt dokumentar om Zlatan Ibrahimovićs første år i professionel fodbold.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Money Monster

»Mediesatiren er håndgribelig og kritikken mod erhvervslivet er alle steds nærværende og de gode skuespillere kan få noget af det til at glide ned, men efterhånden som handlingen breder sig fra TV-studiet til gader og stræder bliver situationerne stadig mere hysteriske og falder til sidst helt fra hinanden.« - Jacob Wendt Jensen

Robinson Crusoe

»Det er muligt, at den klassiske historie ikke har været animeret før, men det ak­tuelle forsøg - af folkene bag de to film om havskildpadden Samy - udfylder ikke hullet.« - Jacob Wendt Jensen

The Assassin

»Yinniang er en fabelagtig anti-heltinde, hvis eksistentielle kvaler er dybt rørende. Og så er hun, i skikkelse af Shi Qi, lige så billedskøn som ­filmen som helhed.« - Louise Kidde Sauntved

Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows

»Det hele er kørt gennem computerteknologi, men synes at være hæftet sammen med en rusten sømpistol, og filmen ligner mest en undskyldning for at køre det store merchandise-apparat i stilling.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 26. maj, uge 21,

Adventurefilmen »Warcraft«, komediedramaet »En mand der hedder Ove« og eventyrfilmen »Alice i Eventyrland: Bag spejlet«

»Warcraft«

Filmen »Warcraft« foregår Azeroth, et eventyrligt land, som pludselig får problemer. En portal bliver åbnet og ud fra den strømmer massevis af  der pludseligt trues, da en portal åbnes, og horder af orker, der kæmper sig vej gennem landet. Azeroth er parat til at overgive sig, men så kalder kongen alle racer i Azeroth til kamp mod truslen. Det bliver en kamp mellem mennesker, elvere og dværge med overmagten - men også i egne rækker er der problemer.

Se »Warcraft« i CinemaxX samt Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»En mand der hedder Ove«

Den svenske film »En mand der hedder Ove« handler om Ove, der er en sur, gammel mand - eller sådan ser hans naboer ham i hvert fald. Han har én interesse, og det er at holde det område, han bor i, pænt og og ordentligt. Men Ove er slet ikke så sur, som alle tror. Han har mistet sit livs kærlighed, sørger og er ved at miste lysten til at leve videre. Det ændrer sig, da en ny nabo flytter ind. Højgravide Parvaneh bakker ind i Oves postkasse, og det bringer de to naboer i kontakt med hinanden.

Se »En mand der hedder Ove« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

»Alice i Eventyrland: Bag spejlet«

»Alice i Eventyrland: Bag spejlet« handler om Alice Kingsleigh, der igen møder det overnaturlige og eventyrlige univers, vi kender så godt. Til en fest møder hun kålormen, der nu er blevet til en sommerfugl, og med hjælp fra det talende insekt bliver hun transporteret til Eventyrland. Men det er bestemt ikke det samme land, som hun i sin tid forlod. Den gale hattemager er blevet endnu mere skør, og Alice må sætte alle sejl til for at redde ham.

Se »Alice i Eventyrland: Bag spejlet« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

Læs anmeldelser af filmene:

Warcraft

»På sin egen mandhaftige og muskelsvulmende facon er der fin sammenhæng i ­filmens fantasy-univers.« - Jacob Wendt Jensen

En mand der hedder Ove

»'En mand der hedder Ove' er en historie om kærlighedens kraft, om næstekærlighed og venskab og om ikke at bære nag, men i stedet åbne sig mod de mennesker, der faktisk er lige der i nærheden, parate til at give af sig selv, hvis de får lov.« - Louise Kidde Sauntved

Alice i Eventyrland: Bag spejlet

»Til fans af special effects skal det retfærdigvis siges, at flere scenerier er flotte. Men også næsten for flotte. Det er let at forestille sig manuskriptforfattere, scenografer og visuelle designere flippe ud under forberedelser.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 19. maj, uge 20

En tur i biografen kan i denne uge være en tur ud i verden, og især i denne uge kan du med de nye premierefilm nærmest komme jorden rundt. Til Saudi Arabien i »Hologram for the King«, Tyskland i »Meeres stille«, Sicilien i »L'attesa«, Amazonjunglen i »Slangens favntag« og Mellemøsten i »Al Medina«. Tja, og så tilbage til 1983 i »X-Men: Apocalypse«.

»Hologram for the King«

»Hologram for the King« handler om forretningsmanden Alan Clay, der ikke har haft stor succes. For at komme på benene igen rent karrieremæssigt og for at vinde nogle af de mange penge, han har tabt, rejser han til Saudi Arabien. Han skal sælge en idé til en velhavende mand, men han har svært ved at navigere i den fremmede kultur. På rollelisten ses bl.a. Tom Hanks og Sidse Babett Knudsen

Se »Hologram for the King« i Nordisk Film Biografer Aarhus.

»Meeres stille«

På ferie i et afsidesliggende hus ved havet flyder to familieliv sammen - for hinanden på én gang fremmede og sælsomt bekendte. Gennem brudstykker af erindringer konfronteres de med spøgelser fra fortiden og er i fare for at bukke under: Langsomt forvitrer alt, der kendtes som sikkert, og de møder en urovækkende virkelighed og deres dybeste frygt.

Se »Meeres stille« i Øst for Paradis.

»L'attesa«

Det italienske drama »L'attesa« handler om Anna, som har lidt et smerteligt tab og tilbringer sine dage alene i villa ensomt beliggende i det smukke sicilianske landskab. Pludselig dukker kvinde Jeanne op. Hun siger, hun er kæreste med Giuseppe, Annas søn, og at han har inviteret hende - men han er der ikke. Så de to kvinder må få det til at fungere på egen hånd.

Se »L'attesa« i Øst for Paradis.

»Slangens favntag«

Det colombianske drama »Slangens favntag« foregår både i 1909 og 30-40 år senere. Omdrejningspuntet er Amazonjunglen. I 1909 er den tyske videnskabsmand Theo sammen med  shamanen Karamakate på jagt efter sjælden plante, der skulle være i stand til at helbrede sygdommen, han har fået i junglen. Mange år efter finder amerikaneren, Evan, Karakmakate med samme mission og Theos dagbøger i baggagen. Men den indfødte er blevet gammel, og han har mistet store dele af sin hukommelse.

Se »Slangens favntag« i Øst for Paradis.

»Al Medina«

»Al Medina« handler om den dansk-arabiske Yusif, der sammen med sin gravide kone Sarah rejser til byen Medina. Yusif drømmer om et harmonisk liv i sin afdøde fars hjemland, men drømmen bliver hurtigt til et mareridt. Yusif bliver involveret i en gadedrengs død og fængslet for mord.

Se »Al Medina« i Øst for Paradis.

»X-Men: Apocalypse«

»X-Men: Apocalypse« foregår i 1983, hvor mutanten Apocalypse genopstår med et mål: At få menneskeheden til at tilbede hans race som guder. Apocalypse har eksisteret siden antikken og er den første og mægtigste af alle mutanter. X-Men-holdet, ledet af Professor X og Mystique, må nu træne en gruppe af nye unge X-Men for at stoppe deres værste fjende hidtil.

Se »X-Men: Apocalypse« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Hologram for the King

»Vi er kun adskilt af en fiber«, siger Zahra om forskellene, der skiller mennesker i hendes Saudi-Arabien fra Alans i USA. Hvor forsimplende pointen end er, så er deres kærlighedshistorie det mest vellykkede ved 'A Hologram for the King'.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Meeres stille

»Charlotte Munck er en kvinde, der med sin mand og datter skal på ferie i et afsides liggende sommerhus ved havet. Her begynder forskellige imaginære personer at vise sig for hende, mens hun krakelerer langsomt.« - Jacob Wendt Jensen

L'attesa

»Juliette Binoche, der har en særlig evne til at formidle sorg og smerte med en knugende og meget rørende enkelhed, er fascinerende at betragte som Anna.« - Louise Kidde Sauntved

Slangens favntag

»Ciro Guera får vist os sit land, men historien fænger ikke som andet end en sinds­tilstand, man får nok af, når man tvinges til at være i den i mere end to timer.« - Jacob Wendt Jensen

Al Medina

»Omar Shargawi – der debuterede med den ligeledes voldsomme »Gå med fred, Jamil« – spiller selv den Job-lignende Yusif og gør det med gusten hud, blodskudte øjne og en stor, sammentrængt sorg.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

X-Men: Apocalypse

»Det udarter sig, naturligvis, til en kamp mellem mutanterne i det godes og det ondes tjeneste, og med Magneto, der vakler mellem de to sider, som central figur i filmens næsten pornografiske udladning af effekter.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 12. maj, uge 19,

Desværre lover meteorologerne lavere temperaturer, mere regn og flere skyer i Pinsen. Meeen skal man vende det til noget positivt - og det skal man jo - ja, så betyder det, at det bliver perfekt biografvejr. Og i forlængelse heraf er det jo et held, at en hel håndfuld premierefilm rammer biograferne i Aarhus i netop denne uge.  De fem nyheder på plakaten er:  Bad Neighbours 2,  Our Kind of Traitor, The Angry Birds Movie, Min fars store rejse og  Mon Roi.

Bad Neighbours 2

Komedien "Bad Neigbours 2" fortsætter, hvor forgængeren "Bad Neighbours" slap.  Mac og Kelly Radner arbejder på at få deres hus solgt. Køberne har 30 dages fortrydelsesret, så nyheden om at et kollegie forbeholdt piger rykker ind i nabohuset falder ikke i god jord hos parret. I forsøg på at få skik på nabopigerne og deres vilde fester, bliver Mr. og Mrs. Radner tvunget til at søge hjælp hos deres tidligere naboer (og fjender).

Se »Bad Neighbours 2« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Our Kind of Traitor

I spionthrilleren "Our Kind of Traitor" tager det britiske par Perry og Gail til Marrakesh i forsøg på at redde stumperne af deres ægteskab. Men missionen går ikke efter planen, da Perry pludselig bliver kontaktet af en russisk forretningsmand, der har vasket penge hvide for mafiaen.

Forretningsmanden presser Perry til at aflevere et usb med tophemmeligt indhold til den britiske efterretningstjeneste, og inden Perry har set sig om, er han og hustruen fanget mellem den russiske mafia og engelske agenter.

Se "Our Kind of Traitor" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Øst for Paradis.

The Angry Birds Movie

Tegnefilmen "The Angry Birds Movie" udspiller sig på en lille ø, hvor en flok fugle lever i hvad der på overfladen synes at være ro og fredsommelighed. Men én i flokken, Red, lider af et voldsomt temperament, der gør, at han bliver sendt i terapi sammen med den bombastiske Bomb og den lynhurtige Chuck. Da et rumskib fyldt med grønne grise med skumle planer pludselig lander på øen, skal fuglenes temperament dog vise sig at være både nyttigt og nødvendigt.

Se "The Angry Birds Movie" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Malling Bio.

Min fars store rejse

Den franske film, "Min fars store rejse", omhandler den 82-årige gentleman, Claude Lherminier, der i den seneste tid er gået hen og blevet en kende excentrisk. For at give sin far mere modspil ansætter Claudes ældste datter, Carole, en rumænsk kvinde som hans husholderske.
Men Claudes indfald bliver mere og mere tossede, og til sidst ser Carole ingen anden udvej end at finde permanent pleje til ham.

Se "Min fars store rejse" i  Øst for Paradis samt Malling Bio.

Mon Roi

"Mon roi" er et fransk drama, der handler om det turbulente forhold mellem Tony og Georgio. Parrets fortælling skildres via flashbacks, mens Tony genoptræner sit knæ på et rehabiliteringscenter.

Første gang advokaten Tony ser Georgio, er det tæt på kærlighed ved første blik og ikke længe efter de første tilnærmelser mellem de to, føler de begge en helt særlig tilknytning.

Tony er mild af natur, fokuseret og monogam, mens Georgio er karismatisk og noget af en vildbasse. Alligevel er det ham, der presser på for at parret skal blive gift og have børn. Lykken indtræffer, men kun kortvarigt idet Georgio ikke er i stand til at slippe sit sande jeg, og Tony inderst inde er tiltrukket af netop hans ustyrlige passion.

Se "Mon Roi" i  Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Bad Neighbours 2

"Hvis ikke »Bad Neighbours 2« var fuset ud omkring halvvejs, var det årets morsomste komedie. Respektløs, kønsrollesatirisk, rap i sit antrit og skydende på alt og alle." - Jacob Wendt Jensen

Our Kind of Traitor

"(...) der er så mange skjulte dagordener i spil, at vi aldrig er helt sikre på næste skridt eller drejning – præcis sådan som det skal være i en rigtig ­spionthriller." - Louise Kidde Sauntved

The Angry Birds Movie

"(...) selv om jeg ikke mener, fiktion har nogen særlig moralsk forpligtigelse, fremstår det her for anløbent, for ulækkert. Og når filmens dramaturgi samtidig flakser af sted, og replikkerne kun glimtvis er morsomme, vil jeg gå uden om den." - Jeppe Krogsgaard Christensen

Min fars store rejse

"(...) fin beskrivelse af, hvor fanget et menneske bliver, når hukommelsens engang så faste klippe begynder at skride sammen under en. Lidt mere humor og passion havde dog klædt den lidt for nøgterne fortælling." - Louise Kidde Sauntved.

Mon Roi

"(...) vel­observerede og rørende parforholdsdrama." -  Louise Kidde Sauntved.

 

Premiere 4. maj, uge 18,

I denne uge er der fem nye premierefilm i de århusianske biografer: »En-To-Tre-Nu!«, »Markedets lov«, Mother’s Day«, »Eye in the Sky« og »The Boy«. Altså hele fem gode grunde til at forkæle dig selv med en tur i biffen.

»En-To-Tre-Nu!«

I det danske drama "En-to-tre-nu!" forelsker de to gymnasieelever Jeppe  og Cecilie sig i hinanden. Jeppe har udsigt til en lovende basketball-karriere i USA, mens Cecilie er et kreativt menneske, der elsker at synge og tegne. Men deres kærlighed er på lånt tid, idet Cecilie lider af en alvorlig sygdom. Så med dødens kolde åndedræt i nakken, beslutter det unge par sig for at leve livet fuldt ud.

Se »En-To-Tre-Nu!« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Markedets lov«

Det franske drama "Markedets lov" handler om fabriksarbejderen Thierry, der lige har mistet sit job. Nu forsøger han febrilsk at få tilværelsen til at hænge sammen, så han kan brødføde sin familie.

Se »Markedets lov« i Øst for Paradis.

»Mother’s Day«

I den romantiske komedie "Mother's Day" knyttes tre generationer af kvinders skæbner sammen på Mors dag. Sandy, der er alenemor, arbejder på at få gang i karrieren hos en feteret tv-vært, samtidig med at hun står overfor en spirende romance med Bradley, der ligeledes er alene med sine børn. Jesse er karrierekvinden, der aldrig ser sine forældre - indtil den dag de dukker uanmeldt op i hendes lejlighed. Og sidst er der Kristin, der blev bortadopteret som barn og nu opsøger sin biologiske mor, tv-værtinden Miranda.

Se »Mother’s Day« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Eye in the Sky«

I thrilleren "Eye in the Sky" bliver oberst Katherine Powell udpeget som leder af en hemmelig droneoperation, hvis mission er at fange en gruppe terrorister i Nairobi. Powell har en personlig anke i sagen, da hun i adskillige år har forsøgt at få ram på en af disse terrorister.

Situationen eskalerer, og snart viser en række af de mest eftersøgte terrorister sig ved en sammenkomst, hvor de planlægger at udføre et selvmordsangreb. Nu ændres operationens mål til, at terroristerne skal slås ihjel. Dronepiloten Steve får ordrer om at tilintetgøre det hus, de befinder sig i, men foran bygningen står en ni-årig pige og sælger brød.  Sagen involverer snart politikere, advokater og de øverste militære ledere. Skal dronemissilet affyres eller ej?

»Eye in the Sky« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»The Boy«

I gyseren "The Boy" bliver den amerikanske Greta ansat som barnepige for et ældre britisk ægtepar med bopæl på landet. Greta får sig en forskrækkelse, da hun opdager, at familiens otteårige dreng i virkeligheden er en dukke.

Ægteparret passer på dukken, som var det deres rigtige søn, der viser sig at være omkommet under mystiske omstændigheder 20 år tidligere. Efter Greta kommer til at bryde en række husregler, begynder foruroligende begivenheder at indtræffe, og snart er barnepigen overbevist om, at dukken er i live.

»The Boy« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

En-To-Tre-Nu!

»Den sympatiske historie er ærligt fortalt, men også en smule kedeligt og efter­hånden som vi kommer op på de knap to timers spilletid, kommer gentagelserne snigende og gør filmen gennemsnitlig.« - Jacob Wendt Jensen

Markedets lov

»Franske Stéphane Brizés arbejdsklassedrama »Markedets lov« er en skarp kommentar til behandlingen af de mange, der ryger ud af arbejdsmarkedet.« - Louise Kidde Sauntved

Mother’s Day

»Først kom ­»Valentine’s Day«, så kom «New Year’s Eve« og nu runder Garry Marshall så sin »højtidstrilogi« af med »Mother’s Day« – og lad det bare være sagt med det samme, det er business as usual!« - Louise Kidde Sauntved

Eye in the Sky

»Manuskriptet er decideret fremragende.« - Jacob Wendt Jensen

The Boy

» Når der dukker en klovnemaske og et gammelt engelsk herresæde op allerede i introduktions­sekvensen i en gyserfilm, ­giver det bange anelser af den forkerte slags. Omvendt undgår man nok ikke mindst et par klichéer i en gyserfilm, og alt i alt viser »The Boy« sig heldigvis at ­være temmelig original.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 28, april, uge 17,

Et styk action-adventure og to styks drama - det er hvad, der er til jer på denne uges premierefilm-liste. Der er tale om de tre - temmelig forskellige - film »Captain America: Civil War«, »Marguerite« og »Månen over kirsebærtræerne«.

I »Captain America: Civil War« står medlemmerne af Avengers over for en alvorlig intern konflikt, der bunder i regeringens nye lov, der skal registrere alle mennesker med overnaturlige kræfter.

Iron Man støtter op om loven, mens hans Avengers-kollega, Captain America, er modstander af tiltaget. Uenighederne fører til kamp mellem de tidligere allierede, og snart tilslutter andre helte sig hver sin side. Et massivt opgør er i gang.

Se »Captain America: Civil War« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer.

Den franske film »Marguerite« udspiller sig i 1920'ernes Paris og omhandler den velhavende Marguerite Dumont. Dumont er en aspirerende operasangerinde, der i årevis har optrådt for en lukket musikklub i sit eget hjem og nu ønsker at optræde for et større publikum.

Problemet er blot, at hun synger ganske forfærdeligt, men hverken hendes mand eller venner nænner at fortælle hende sandheden. En dag overbeviser to anarkister Marguerite Dumont om, at hun skal dele ud af sit talent til omverden ved at optræde på Operaen. Med et synes den ultimative ydmygelse tættere på end nogensinde.

Se »Marguerite« i Øst for Paradis.

»Månen over kirsebærtræerne« handler om den mutte Sentaro, der driver en lille madbod, hvorfra han sælger pandekager med bønnemos kaldet »dorayaki«.

Sentaro kommunikerer kun sparsomt med sine kunder; således også da den ældre kvinde, Tokue, som plager ham om at få arbejde i standen. Mod alle odds lykkes det kvinden at komme på prøve, og snart viser det sig, at Tokues omhyggelige opskrift og tilgang til bønnemos er af en anden verden. Det samme gælder Tokues fortid.

Se »Månen over kirsebærtræerne« i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Captain America: Civil War

»I de første runder af historien lykkes det fint at give den alt andet end enkle handling den atmosfære af psykologisk alvor som er ­blevet rettesnoren i moderne superheltefilm.« - Kristian Lindberg

Marguerite

»»Marguerite« kan sagtens ses som et alt-eller-intet forsvar for de uperfektes ret til at folde sig ud med fynd og klem.« - Kristian Lindberg

Månen over kirsebærtræerne

»»Månen over kirsebærtræerne« kan både tilfredsstille publikum i Biografklub ­Danmark og dem, der elsker smalle film. Men formentlig alle hvis ellers de turde bruge 100 kr. på at gå ind og se en japansk film i biografen.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 21, april, uge 16,

Der er både film for voksne og børn blandt denne uges premierefilm. Hele seks forskellige film kan du vælge mellem: »Bakkekøbing - Det store osteræs«, »Blandt mænd og får«, »Den 5. bølge«, »Der kommer en dag«, »The Daughter« og »The Daughter«.

»Bakkekøbing - Det store osteræs« er en animationsfilm. Nu er det blevet tid til en gang for alle at afgøre, hvilken by, der er den allerbedste. Det er osteræset, der bliver den afgørende faktor, og her skal Bakkekøbing konkurrerer mod byen Slidstrup. Fuglen Søren er repræsentant for Bakkekøbing, og han er så sikkert på sin sejr, at han indgår et hemmeligt væddemål med den onde mejeribestyrer Ollmar. Men hvis Søren alligevel taber, mister Theodor Fælgen sit værksted. Ollmar slår sig med gorillaen Emanuel Desperados, og pludselig ser sejren ikke længere så sikker ud for Søren.

Se »Bakkekøbing - Det store osteræs« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

»Blandt mænd og får« er er trama iblandet tør humor. Filmen handler om brødrene Kiddi og Gummi, der ikke har talt sammen i over 40 år, selv om de bor lige ved siden af hinanden i en afsides dal på Island. De to passer i stilhed hver sin fårebestand, og det er deres et og alt. I et anfald af jalousi undersøger Gummi et af Kiddis får og ringer til den lokale dyrelæge. Resultatet er altødelæggende, for alle fårene skal slås ihjel, da de har en farlig og smitsom sygdom. Kan de to brødre klare det - hvis de tør stå sammen?

Se »Blandt mænd og får« i Øst for Paradis.

Filmen »Den 5. bølge« fortæller historien om 16-årige Cassie Sullivan, som bor sammen med sin lillebror Sam og deres forældre. De har et helt almindeligt liv. Lige indtil den dag, hvor Jorden angribes af ukendte rumvæsener. De udsætter Jorden for fem ødelæggende bølger: mørke, ødelæggelse, sygdom og invadering. Nu er den femte og sidste bølge på vej, og Cassie må, inden den rammer, finde Sam, som hun er blevet væk fra. Undervejs møder hun Evan Walker, men tør hun stole på ham?

Se »Den 5. bølge« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Der kommer en dag« er et dansk drama, der er bygget på virkelige begivenheder. Filmen foregår i 1967 og handler om de uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13. Drengene er blevet anbragt på børnehjemmet Gudbjerg, da deres mor har fået en alvorlig sygdom. På Gudbjerg anvendes dels traditionelle metoder for at få de mere eller mindre utilpassede unge til at makke ret, men også vold og ydmygelse er hverdagskost. Forstanderen er foregangsmand og børnene er meget bange for ham. Elmer og Erik planlægger at flygte fra det frygtelige sted.

Se »Der kommer en dag« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C og trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

»The Daughter« er et australsk drama og handler om Christian, der rejser tilbage til sin fødeby, fordi hans far skal giftes igen. Her møder han med sin barndomsven Oliver, der præsenterer ham for sin kone og datteren Hedvig. Alt ser fint ud på overfladen, men Christian ved bedre. En gammel familiehemmelighed tynger, og snart begynder han at presse et medlem af Olivers familie til at afsløre den forfærdelige sandhed.

Se »The Daughter« i Øst for Paradis.

»Valley of Love« handler om Isabelle og Gerard, der mødes på et afsides hotel i den ekstremt varme californiske ørken Death Valley. De har tidligere været gift, men har ikke set hinanden i mange år. De mødes, fordi deres søn i sit afskedsbrev til dem bad dem om at tage på en fælles mission. I brevet står der, at sønnen vil vise sig for dem, hvis de besøger en række seværdigheder på specifikke tidspunkter. Selv om de begge forsøger at have en rationel tilgang til sønnens brev, begynder heden blandet med sorgen få at dem til at tro på sønnens budskab.

Se »Valley of Love« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Bakkekøbing - Det store osteræs

»Den er ind imellem mere fjollet end egentlig charmerende, men animationen er heldigvis holdt i den gamle stil, til trods for alt det man kan i dag i forhold til for fyrre år siden ...« - Louise Kidde Sauntved

Blandt mænd og får

»Fåredøden bliver en metafor for de moderne tider, der trækker tæppet væk under en hel generations traditionelle livsstil, hvor man lever i takt og kontakt med naturen – sin egen og den udenfor de utætte vinduer.« - Louise Kidde Sauntved

Den 5. bølge

»Rumvæsenerne kommer!! Hvem de er og hvad de vil? Pyt med det, ­bare vi kan få lov at bruge nogle computereffekter, hyre en køn blond skuespiller til at løbe panikslagen rundt og skyde med maskingeværer« - Louise Kidde Sauntved

Der kommer en dag

»Man bliver trist og vred og forknyt over uretfærdigheden, ondskaben og alle de blinde øjne, der ikke for alvor ser de stakkels drenge. Som ­ikke engang prøver.« - Louise Kidde Sauntved

The Daughter

»Det er bemærkelsesværdigt meget, der nås på kun halv­anden time, og det er nok også for meget, men når det føles så stærkt som her, er du som filmanmelder parat til at tilgive.« - Jacob Wendt Jensen

Valley of Love

»Det er en fuldkommen udelt fornøjelse at betragte to så dygtige skuespillere ­folde sig ud – sårbare, slidte af ­livet men samtidig komfor­table med hinanden, som det ­tid­ligere ægtepar de spiller.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 14. april, uge 15,

I denne april-uge er der hele fem premierefilm på programmet: »The Lady in The Van«, »Fantomdrengen«, »Where to Invade Next«, »Junglebogen« og »Hardcore«. Film der kommer omkring så forskellige genrer som animation, drama, action og dokumentar. Med andre ord; film for enhver smag.

The Lady in the Van

»The Lady in the Van« foregår i en britisk forstad, hvor forfatteren Alan indvilliger i at lade den ældre, hjemløse Frøken Shepherd bo i sin indkørsel for en periode.

Frøken Shepherd  viser sig at være noget socialt amputeret, hun lugter langt væk og nægter at forlade Alans indkørsel. Således ender hun med at bo i Alans indkørsel  i 15 år, og med tiden knytter de to modsætninger et helt særligt bånd til hinanden.

Se »The Lady in The Van« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer, Øst for Paradis samt Malling Bio.

Fantomdrengen

Animationsfilmen »Fantomdrengen« handler om Leo, der er alvorligt syg og derfor tilbringer en stor del af sin tid på et hospital i New York. Men Leos sygdom har den bonuseffekt, at han får superkræfter, kan blive usynlig, flyve og gå igennem vægge.

Evner der viser sig nyttige, da en pengegrisk mafiaboss afpresser  byen. Fantomdrengen teamer op med en kørestolsbunden politimand, han har lært at kende på hospitalet, og snart er makkerparret klar til tage kampen op mod mafiosoen.

Se Fantomdrengen i CinemaxX og Øst for Paradis.

Where to invade next

I dokumentaren »Where to invade next«  stiller Michael Moore skarpt på skolemaden i Frankrig, ferieloven i Italien, fængselssystemet i Norge og andre europæiske tiltag, som han støder på i sin kulegravning af det  - efter Moores mening - ringe udbytte, de amerikanske skatteydere får for deres  bidrag til statskassen.

Michael Moores tilgang er både manipulerende og  underholdende - med en underliggende kritik af USA og landets manglende evne til at se fortiden i øjnene.

Se »Where to Invade Next« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer samt Øst for Paradis.

Junglebogen

Animationsfilmen »Junglebogen« handler om den forældreløse dreng Mowgli, der bliver opfostret i junglens dyb af ulvene Raksha, Akela og resten af deres flok.  Men da tigeren Shere Khan truer Mowgli på livet, må han flygte fra sit trygge hjem hos ulvene. Drengen kommer på en udfordrende rejse igennem junglen, hvor han møder panteren Bagheera og bjørnen Baloo, som han snart bliver gode venner med.

Se »Junglebogen« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Malling Bio.

Hardcore

I actionfilmen »Hardcore« vågner Henry op uden sin hukommelse. En kvinde ved navn Estelle fortæller ham, at hun er hans kone, og at han er blevet genoplivet som en form for robot.

Da Estelle bliver kidnappet af den psykotiske tyran Akan, må Henry begive sig ud i Moskvas rå gader for at redde sin kone og stykke sandheden om sin glemte fortid sammen.

Se »​Hardcore« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

The Lady in The Van

»Premierefilmen »The Lady in The Van« er en finurlig, om end ikke helt vellykket, leg med spændet mellem virkelighed og fiktion – og med en fuldkommen fantastisk Maggie Smith i titelrollen.« - Louise Kidde Sauntved

Fantomdrengen

»Med animationsfilmen »Fantomdrengen« bliver man forført og transporteret til en magisk verden, som man kun nødigt forlader, når filmen slutter.« - Jacob Wendt Jensen

Where to Invade Next

»I sin første dokumentarfilm i seks år »Where to Invade Next« besøger en på samme tid blødere og knivskarp Michael Moore Europa for at vise USA, hvordan tingene - også - kan gøres.« - Louise Kidde Sauntved

Junglebogen

»Jon Favreaus live-action version af »Junglebogen« er blevet et både eventyrligt, dramatisk og visuelt fantastisk flot eventyr om at finde sin identitet - og passe på naturen og hinanden.« - Louise Kidde Sauntved

Hardcore

»Actionfilmen »Hardcore« starter originalt, men ender med at gå i gabende kedsommelig tomgang, låst fast i sin egen ultravoldelige, men også begrænsende, ­gimmick.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 7. april, uge 14,

En, to, tre premierefilm rammer de århusianske biografer i denne uge: Adventure filmen "The Huntsman; Winter’s War", dokumentaren "Vores sidste tango" og det danske drama "De standhaftige".

The Huntsman; Winter’s War

Adventurefilmen The Huntsman; Winter’s War handler om jægerne Eric og Saras kamp mod de to onde dronninger og søstre, Ravenna og Freya.
Efter en tragisk begivenhed trækker isdronningen Freya sig tilbage til sit nedfrosne rige og samler en hær af jægere med den simple regel: Kærlighed er forbudt. Denne regel bryder de to forelskede jægere, der i smug er blevet gift. De elskende står snart i deres livs kamp - en kamp for kongeriget og for kærligheden.

Se "The Huntsman; Winter’s War" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Vores sidste tango

Dokumentarfilmen "Vores sidste tango" fortæller to af de største navne i tangoens historie, Maria Nieves Riego og Juan Carlos Copes historie. Dansen og kærligheden holdt dem sammen, men skabte også splid. Altid fandt de dog sammen igen.
Her på deres ældre dage fortæller parret for første gang deres historie til en gruppe unge tangodansere fra Buenos Aires, der tager de største øjeblikke fra Juan og Marias karriere og sammenfatter dem i smukke koreografier.

Se "Vores sidste tango" i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

De standhaftige

Den danske film 'De standhaftige' handler om soldaten Thomas, der mister begge ben i Afghanistan og indlægges på et dansk hospital. Thomas er ulykkelig og frustreret, og hans vrede går ud over hans nærmeste. Til trods for at lægerne har opgivet, kaster Thomas sig til sidst ud i et desperat forsøg på at genoptræne sig selv.
Balletdanseren Sofie kommer hver dag på genoptræningscentret for at besøge sin faster. Hun lægger hurtigt mærke til Thomas, og med hjælp fra ballettens verden forsøger hun at få den af krigen mærkede soldat tilbage på benene. Snart forvandler venskab sig til kærlighed.

Se "De standhaftige" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

The Huntsman; Winter’s War

"Der fyres simpelthen så mange iskrystaller af og bygges så mange isvægge af de onde, at man kommer til at savne bare et lillebitte bål at varme sit filmhjerte ved." - Jacob Wendt Jensen

Vores sidste tango

"Det er mildest talt forførende: Som at få et blik direkte ind i tangoens sjæl, fuld af passion og følelser - fra de jublende ­sarte til de sårede og voldsomme." - Louise Kidde Sauntved

De standhaftige

"Lisa Ohlins "De standhaftige" om krigsveteraner i kamp og kærlighed satser på tårevædet romantik og løftes af gode skuespillere." - Kristian Lindberg

Premiere 31. marts, uge 13,

I denne uge er byens biografer sprængfyldte af nyheder på premierefilm-listen. Hele syv film har premiere i de århusianske biografer - syv vidt forskellige film både genremæssigt, handlingsmæssigt og kvalitetsmæssigt. Filmene er »Mustang«, »Sorgenfri«, »Fægteren«, »London Has Fallen«, »Øjnenes hemmelighed«, »Professor Bieliks hemmelighed« og »Eddie The Eagle«.

Det franske ungdomsdrama »Mustang« udspiller sig i en lille landsby i det nordlige Tyrkiet og handler om fem forældreløse søskende, der bor hos deres onkel og bedstemor. Hvad der synes at være en harmløs leg på stranden med en gruppe drenge sætter brat en stopper for pigernes ellers frie og ganske almindelige ungdomstilværelse. Søstrenes frihed indskrænkes, og deres hjem forvandles til et fængsel.

Se »Mustang« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

I den danske zombiefilm »Sorgenfri« rammer en dødelig virus bydelen Virum. I forsøg på at få situationen under kontrol sætter myndighederne byens beboere i karantæne. Snart breder panikken sig, og en familie på fire bliver afskåret fra omverden. Sønnen Gustav opdager til sin store forfærdelse, at kvarteret hærges af zombier, og en uhyggelig kamp på liv og død tager sin begyndelse.

Se »Sorgenfri« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Den estiske film »Fægteren« handler om Endel, der i begyndelsen af 1950'erne søger tilflugt i en afsides liggende landsby i Estland, da han er på flugt fra Ruslands hemmelige politi. Endel får arbejde på en lille skole i byen og starter en fægteklub for eleverne, hvor størstedelen er forældreløse som følge af Ruslands besættelse.

Se »Fægteren« i Øst for Paradis.

I actionfilmen »London Has Fallen« er Secret Service-agenten Mike Banning taget til London for at deltage i den britiske premierministers begravelse, hvor alverdens ledere er til stede.  Den situation har en flok terrorister besluttet sig for at udnytte til at slå prominente statsoverhoveder ihjel.

Mike Banning står nu over for en farlig og ikke mindst krævende opgave, hvor han heldigvis har både den amerikanske præsident og en engelsk efterretningsagent i ryggen.

Se »London Has Fallen« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I thrilleren »Øjnenes hemmelighed« er den pensionerede kriminaldetektiv, Ray Kasten, i gang med at skrive en roman i sin stræben efter at lægge fortiden bag sig.

Ray Karsten arbejder nu som juridisk rådgiver, men nages stadig af en uopklaret sag, der involverede voldtægt af og mordet på en kollegas datter.

Samtidig er han hemmeligt forelsket i en anden kollega. En kærlighed der aldrig blev gengældt, og som af skæbnemæssige årsager dukker op til overfladen, da Ray Karsten beslutter sig for endnu engang at genåbne den gamle mordsag.

Se »Øjnenes hemmelighed« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I det polske drama »Professor Bieliks hemmelighed« følger vi skolelæren Kacper, der efter en bilullykke begynder at opleve sorte pletter i sit synsfelt. Lægen bekræfter hans værste frygt: Kacper har en uhelbredelig sygdom, der gradvist vil gøre ham blind.

Af frygt for at miste sit job holder han sygdommen skjult, men tilstanden forværres gradvist, og hemmelighedens facade begynder langsomt at krakelere.

Se »Professor Bieliks hemmelighed« i Øst for Paradis.

Filmen »Eddie the Eagle« handler om briten Eddie Edwards, der siden barns ben har næret et brændende ønske om at deltage i De Olympiske Lege.

Gentagende gange får han at vide, han aldrig kommer til at kvalificere til OL, men Eddie Edwards giver ikke op. Efter adskillige forsøg og utallige fiaskoer med andre sportsgrene sætter den unge brite alt ind på at komme med til Vinter-OL i skisportens absolut farligste disciplin, nemlig skihop.

På en træningsrejse til Tyskland i 1988, møder Eddie Edwards den gnavne, alkoholiserede eks-skihopper, Bronson Peary, som imod al fornuft ender med at træne ham op til Vinter-OL i Calgary, Canada.

Se »Eddie The Eagle« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Mustang

»Det er en filmisk fornøjelse og en følelsesmæssig pine at følgede fem hovedpersoner i den stærkt vedkommende tyrkisk/franske film, Mustang.« - Jacob Wendt Jensen

Sorgenfri

»Sorgenfri er en spændende lille dansk zombiefilm, der på sine egne præmisser leverer en ferm hilsen til klassiske zombier a la George A. Romero. Intet postmoderne zombievrøvl her.« - Jacob Wendt Jensen

Fægteren

»Fægteren er en fin og diskret tanke­vækkende film om sammenhold og passion – og ­ikke mindst om at finde et formål med livet, så det ikke bare føles som én lang flugt ud i tomheden. I overført eller – som her – helt konkret.« - Louise Kidde Sauntved

London Has Fallen

»Historien i actionfilmen London Has Fallen er en så overfladisk og utroværdig testosteronbombe med så tåkrummende dårlige effekter, at man føler sig ­hensat til en actionfilm fra 80'erne.« - Louise Kidde Sauntved

Øjnenes hemmelighed

»I dramet Øjnenes hemmelighed holde de gode skuespillere historien fint simrende med underspil et pænt stykke af vejen, men de vilde ­drejninger i historiens sidste del er for svære at sælge.« - Jacob Wendt Jensen

Professor Bieliks hemmelighed

»Der skal samles ­mange løse handlingstråde op, ­inden feel good-afslutningen i dramaet Professor Bieliks hemmelighed giver os følelsesmæssig bonus for at følge med i en slingrende, men ­sympatisk film.« - Jacob Wendt Jensen

Eddie The Eagle

»Lige lovlig enfoldig feel good komedie om skihopperen Eddie the Eagle rammer plet i det lange løb. Eller burde man sige med sit korte hop?« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 24. marts, uge 12,

Påske betyder fridage, og fridage er oplagte til en hyggelig tur i biografen. Og du kan vælge mellem hele fem film, hvis du vil se en af de nye premierefilm.

»Batman v Superman: Dawn of Justice« er en superheltefilm, hvor Superman og Batman kommer i klammeri over selveste verdensfreden. Byen Metropolis er lagt i ruiner af rumvæsner, som Superman godt nok besejrede, men som efterlod stire ødelæggelser bag sig. Byens indbyggere stiller derfor spørgsmålstegn ved Superman og hans guddommelige kræfter. Det får Batman på banen, og han har sine egne motiver for at gå i kamp mod den overlegne Superman. Sideløbende med de to helsts kamp foregår også en evaluering blandt menneskene, for hvilken type helt har verden mest brug for?

Se »Batman v Superman: Dawn of Justice« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

Filmen »Concussion« er baseret på virkelige begivenheder og handler om neuropatologen Dr. Bennet Omalu. Han er den første, som opdager, at amerikanske fodboldspillere får varige og meget alvorlige hjerneskader af sporten. Omalu opdager det, der går under navnet kronisk traumatisk ecefalopati (CTE), hos en tidligere fodboldspiller, som er død af hjertestop. Men den amerikanske football-liga NFL er ikke meget for, at hans opdagelser om om sportsgrenens farlige konsekvenser skal frem i lyset.

Se »Concussion« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Dheepan« handler om en srilankansk frihedskæmper under borgerkrigen. Han flygter til Frankrig for at slippe væk fra stridighederne. Med på flugten tager han  en fremmed kvinde og en lille pige i håbet om, at en familie har lettere ved at få asyl, end han har hvis han er alene. De tre kommer til Paris, hvor de bosætter sig. Men da den srilankanske mand blandes ind i en bandekonflikt, kommer hans egne krigstraumer frem i lyset.

Se »Dheepan« i Øst for Paradis.

»My Big Fat Greek Wedding 2« handler igen om Toula Portokalos og Ian, der nu er nået et godt stykke ind i ægteskabets næste fase: Som forældre til en  teenagepigen Paris. Datteren er ved at være klar til at flytte hjemmefra, og hun gør oprør mod sin mor ved at ignorere hende og hendes velmenende råd. Toula kan til se mere og mere af sin egen mor i sig selv, og hun opdager til sig rædsel, at den tidligere så repelske kvinde, som hun var, er blevet traditionel.

Se »My Big Fat Greek Wedding 2« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Knight of Cups« er et drama med forfatteren Rick som omdrejningspunktet. Han føler sig fortabt og forsøger at finde en mening i sin tilværelse ved at feste igennem og gå fra kvinde til kvinde. Bl.a. lægen Nancy, som han tidligere har været gift med, og den unge Elizabeth, som han har gjort gravid. Ud over kvinderne må Rick også kæmpe for at finde ud af sit forhold til sin bror og far. Hvorfor er det hele så anstrengt? Og hvad skal der til, før Rick kan føle sig tilpas.

Se »Knight of Cups« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Batman v Superman: Dawn of Justice

»Det meste af tiden fungerer de først og fremmest som brikker i det større spil, der handler om at destruere, sprænge ting i luften og køre ting og mennesker i smadder Zack Snyder-style.« - Louise Kidde Sauntved

Concussion

»I sidste ende har Dr. Bennet Omalu fået ret, og hans kamp for retfærdighed er ­ikke uspændende.« - Jacob Wendt Jensen

Dheepan

»Med den nye situation, Europa står i, har de voldelige konfrontationer i »Dheepan« pludselig fået en ildevarslende karakter, der måske ikke var tilsigtet, da filmen blev produceret.« - Kristian Lindberg

My Big Fat Greek Wedding 2

»Folkekomedien er fornærmende tyk og gumpetung, og det virker helt og aldeles bedaget, at komediematerialet blandt andet handler om blandt andet en ældre mand, der skal lære at bruge computer.« - Jacob Wendt Jensen

Knight of Cups

»Som en søvngænger vandrer han gennem sit dekadente liv – død indeni, men evigt observerende og på jagt efter den flig af mening, der hele tiden synes at ­undslippe ham.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 17. marts, uge 11:

Du kan vælge mellem fem meget forskellige film, hvis du vil se en af biografernes nye premierefilm i denne uge.

Filmen »A Bigger Splash« handler om rockstjernen Marianne Lane. Hun har bosat sig på en, lille italiensk ø, fordi hun er ved at komme sig ovenpå en stemmebåndsoperation. Sammen med hende er hendes unge kæreste, og de to nyder sommeren og hinanden, indtil Mariannes gamle kæreste kommer forbi. Han er en berømt musikproducer, og han kommer til øen sammen med sin datter Penelope. Inden længe har den speedsnakkende verdensmand vækket de tilstedeværendes laster og begær til live.

Se »A Bigger Splash« i Nordisk Film Biografer Aarhus samt Øst for Paradis.

Animationsfilmen »Kung Fu Panda 3« handler om pandaen Po, der får sig noget af en overraskelse, da hans forsvundne far pludselig dukker op. De to tager sammen ud mod et hemmeligt pandaparadis, hvor Po for første gang kan møde andre pandaer. Pludselig står de fredelige pandaer, der har levet i ro og mag, overfor en ny fare, og Po må træne de legesyge, klodsede venner til at blive en hær af superseje kung-fu-udøvere. Det er noget af en opgave.

Se »Kung Fu Panda 3« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Ma Ma« er en spansk film, som handler om Magda. Hun er alene med sin søn, fordi hendes mand har forladt hende til fordel for en yngre model. Da hun møder Arturo til sønnens fodboldtræning, opstår der et bånd mellem de to. Ligesom Magda gennemlever han også en familietragedie. Situationen bliver endnu værre, da Magda får konstateret brystkræft. Men kan Magda og Arturos spirende kærlighed hjælpe dem mod at overkomme modstanden?

Se »Ma Ma« i Nordisk Film Biografer Trøjborg samt Øst for Paradis.

Filmen »Room« handler om den fem-årige dreng Jack, som har været helesit liv i et lille rum sammen med sin mor. Hun blev som 17-årig bortført og spærret inde af en mand, og siden har hun heller ikke været udenfor værelset. Moren arbejder hårdt for at give sin søn en god barndom inden for de klaustrofobiske rammer, som værelset giver dem. Men Jacks nysgerrighed om tilværelsen vokser, og den unge mors modstandskræft bliver mindre for hver dag.

Se »Room« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Filmen »The Divergent Series: Allegiant« er tredje film om Tris og Fours eventyr. Denne gang må de flygte over muren, der omslutter et fremtidigt Chicago. Her møder de en ny verden, der er langt farligere end nogensinde før, og da en nådesløs kamp truer hele menneskeheden, må parret hurtigt afgøre, hvem de kan stole på. Tris bliver tvunget til at træffe umulige valg, hvis hun og Four skal gøre sig håb om at overleve.

Se »The Divergent Series: Allegiant« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

A Bigger Splash

»En intens, sensuel og skærede fortælling om begær, jalousi og identitet. Om hvordan vores viden om det gode liv ikke altid stemmer overens med vores drift og lyst.« - Louise Kidde Sauntved

Kung Fu Panda 3

»Efter en lidt mørkere historie i »Kung Fu Panda 2« er »Kung Fu Panda 3« en lettere ramasjang-udgave, der måske nok handler om, hvor vi ­kommer fra og hvor vi skal hen engang, men gør det med en lethed, så det aldrig føles skæbnetungt.« - Louise Kidde Sauntved

Ma Ma

»Desværre læsses de dramatiske begivenheder oven på hinanden så hurtigt og hulter til bulter, at det er svært at trække vejret for katastrofer og kalamiteter.« - Jacob Wendt Jensen

Room

»Filmens temaer er tunge, og de går ind og nærer grund­angsten i os. Angsten for at ­miste vores børn og blive berøvet vores frihed - for blot at nævne et par facetter i den skrækkelige situation.« - Jacob Wendt Jensen

The Divergent Series: Allegiant

»Noget af det bedste ved »Divergent«-serien har været, at det hele tiden har været kvinderne, der havde bukserne på – både på skurke- og heltesiden. Men i »Divergent: Allegiant« er overskurken en mand, og kvinderne er til dels blevet reduceret til ofre for deres følelser: Kærlighed og moderskab. I en enkelt scene har ellers så seje Tris ­ligefrem stiletter på!« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 10. marts, uge 10:

Et drama, en sci-fi film og en komedie - det er, hvad der er på denne uges premierefilms-menu i Aarhus.

Dramaet »Carol« foregår i 1950'ernes New York, hvor den unge Therese Belivets liv ændrer sig markant, da hun forelsker sig i den ældre kvinde Carol. Carol står midt i en skilsmisse fra en mand, der nægter at slippe hende, og da konflikterne med ham ekskalerer, beslutter hun sig for at invitere Therese med sig på road trip. Det bliver begyndelsen på et stormfuldt kærlighedsforhold, der har alle odds imod sig i en tid fuld af forkvaklede regler og fordomme.

Se »Carol« i CinemaxX, Nordisk Fim Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg samt i Øst for Paradis.

Science Fiction filmen »10 Cloverfield Lane« omhandler den unge kvinde Michelle, der vågner op i en fremmed kælder efter et biluheld. Kælderen ejes af en mand, der påstår, at han har reddet hende fra et farligt kemisk angreb, der har gjort det umuligt at bo udenfor. Michelle ved ikke, hvad hun skal tro, men beslutter sig til sidst for at flygte, selvom hun intet begreb har om, hvad der venter hende udenfor.

Se »10 Cloverfield Lane« i CinemaxX og Nordisk Fim Biografer Aarhus C.

Komedien »Grimsby« handler om de to vidt forskellige brødre, MI6-agenten Sebastian Butcher og fodboldfanen Carl "Nobby" Butcher. Brødrene blev som små adopteret af hver deres familie, og Nobby har brugt 28 år på at søge efter Sebastian. Da Nobby omsider får opsnust, hvor hans bror befinder sig, rejser han ud for at blive genforenet med ham. Men før han får set sig om, er han selv en del af MI6 og havnet i en situation, der kan bringe hele verdensfreden i fare.

Se »Grimsby« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

»Carol«

»Det kom bag på mange, at Todd Haynes ikke blev Oscar-nomineret for det fine, rørende og sanselige drama »Carol«, der på under­spillet vis fortæller en kærligheds­historie med store konsekvenser.« - Louise Kidde Sauntved

»10 Cloverfield Lane«

»Hvis alle film var ligeså spændende, ville stolerygge i biograferne aldrig skulle udskiftes, mens nyt stof på kanten af sæderne kun ville holde i tre måneder.« - Jacob Wendt Jensen

»Grimsby«

»Vi er langt fra de dage, hvor Sascha Baron Cohen tog verden med uimodståelig storm i »Borat«, men resterne af et stort komisk talent kan stadig stille en mindre sult.« - Jacob Wendt Jensen.

Premiere 3. marts, uge 9:

Denne uge byder byens biografer indenfor til tre nye premierefilm: thrilleren »Flaskepost fra P«, den dramatiske animationsfilm »Anomalisa« og dramaet »Lammet«.

I »Flaskepost fra P«, der er den tredje film i rækken baseret på Jussi Adler-Olsens populære krimier, mangler Afdeling Q ikke bare en ny sag, men også vicekriminalkommissær Carl Mørck, der mere end nogensinde kæmper med sine indre dæmoner.

Mørcks assistent, Assad, er dog fast besluttet på at få afdeling Q på fode igen, og da en otte år gammel flaskepost dukker op, har han en plausibel grund til at hive Carl Mørck op af sit sorte hul og tilbage på banen.

Se »Flaskepost fra P« i CinemaxX, Nordisk Fim Biografer Aarhus C og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Anomalisa« handler om Michael Stone, der under en forretningstur til Cincinnati bliver opmærksom på sin egen grå tilværelse.

I et forsøg på at dræbe kedsomheden, ringer han til en gamle flamme, men pludselig hører han en stemme, der skiller sig ud fra mængden. En stemme han bare må finde.

Se »Anomalisa« i Øst for Paradis.

Teenagedrengen Ephraim bor i en lille by i Ethiopien, der er præget af både tørke og politiske uroligheder. Tørken tvinger Ephraim til at sende sin tro følgesvend, et lam, til fjerne slægtninge for at blive passet. Men da det kommer ham for øre, at lammet er i risiko for at blive ofret, rejser han ud for at redde sit lam - koste hvad det vil.

Se »Lammet« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

»Flaskepost fra P«

»På trods af at filmens foromtale hævder det modsatte, handler »Flaskepost fra P« lige så lidt om tro, som »Min søsters børn i Afrika« handler om ulandshjælp.« - Kristian Lindberg

»Anomalisa«

»»Anomalisa« er mere et portræt af en mand, der er ved at gå i stykker, end det er en hyldest til sidespring, når man er på kursus.« - Jacob Wendt Jensen

»Lammet«

»Der banker et godt hjerte i filmen ”Lammet”. Alligevel ender helhedsoplevelsen i biografen med at være lidt for from til, at man tror på, afrikansk film bliver en afgørende faktor i verdensfilmen i nær fremtid.« - Jacob Wendt Jensen

Følg aOa.dk på Facebook

Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro Foto: Ikke oplyst

Madanmeldelse: Nørre Vissing Ko

AOA

Resultatet stod ikke helt mål med ­ambitionerne på Nørre Vissing Kro nær Skanderborg.
Der er mange penge at spare på tøj fra Day. Foto: Scanpix Foto: Ikke oplyst
Shopping | 06/10/16

Kom til lagersalg med Day

Day lagersalg

21. og 22. oktober holder Day lagersalg i Ridehuset, og der er mange penge at spare.
Rope Of Dope kommer, 22. oktober, til Hornsleth Bar. Foto: Scanpix/Iris.
Natteliv | 17/10/16

Det bli’r Dope på Hornsleth

Rope Of Dope Hornsleth Bar

Rope Of Dope har håndplukket de bedste DJ’s til Hornsleth Bar, 22. oktober.
Oplev bl.a. Rasmus Seebach live til AOA Byens Bedste Awardshow 2016 i Scandinavian Congress Center onsdag aften 9. november. Foto: Jes Larsen/Territorium
Byliv | 04/10/16

Rasmus Seebach til AOA Byens Bedste Awardshow

AOA

Så er billetsalget skudt i gang til AOA Byens Bedste Awardshow 9. november i Scandinavian Congress Center. Her kan du opleve Rasmus Seebach, Wafande, Kris Herman og Lars Hjortshøj live. Køb din billet nu!
Der er magi i luften i efteråret. Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst
Byliv | 02/10/16

Gå Potter-amok i efteråret

Harry Potter efterår

I 2016 er der for alvor kommet røre i Harry Potter-dammen igen. Et nyt teaterstykke, en ny bog og en ny film er hvad året byder på, og det sættes der fokus på 7. november på Højbjerg Bibliotek.
Foto: Ikke oplyst
Scene | 23/10/15

Hele Danmarks Dirch

DIRCH Musikhuset Aarhus

En musikalsk komedie om mennesket, myten og komikeren, opføres 19. - 26. oktober i Musikhuset Aarhus.
Der er knald på farverne men man finder også den noble marineblå og klassiske armygrønne i butikken med børnetøj, der gerne må larme. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 19/10/16

Ugens Butik: Loud Kids

AOA

En ny børnetøjsbutik tilbyder noget anderledes til børn. Butiksejeren har navngivet forretningen ud fra lyden af sine to små piger: Loud Kids.
Niklas Schneidermann er med i Magtens Korridorer. Foto: PR-foto
Musik | 13/10/16

Schneidermann på solotour

Niklas Schneidermann på Fatter Eskil

Alle er inviteret med til festen, når Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer starter sin solotour i Aarhus 22. oktober.
Der er Secondhand Bazar i Studenterhuset. Foto: Scanpix/Iris.
Shopping | 03/10/16

Studenter shopping

Secondhand Bazar Studenterhus Aarhus

Kom til Secondhand Bazar, 22. oktober i Studenterhus Aarhus.
Stem på dine favoritter i AOA Byens Bedste konkurrencen og deltag automatisk i konkurrencen om en rejse til Barcelona til en værdi af 14.000 kr. Foto: Kim Haugaard
Byliv | 26/09/16

Stem på din favorit til AOA Byens Bedste 2016

AOA

De nominerede i samtlige årets 15 kategorier i AOA Byens Bedste 2016 er fundet, og det er nu, du skal stemme på din favorit. "Liker" du samtidig FO-Aarhus på Facebook er du med i lodtrækningen om en drømmerejse til Barcelona til en værdi af 14.000 kr.
Fyld efterårsferien med et besøg til stenalderen. Foto: Moesgaard Museum Foto: Ikke oplyst
For børn | 29/09/16

Efterårsferie i stenalderen

Efterårsferie på Moesgaard

Fra 15.-23. oktober er der efterårsferie på Moesgaard Museum. Her kan du rejse tilbage til stenalderen og blive klogere på menneskene, der levede dengang.
Kom med til jazzkoncert i den hyggelige Bent J. Foto: Axel Schütt/Scanpix
Musik | 11/10/16

Jazzkoncerter i Aarhus-klenodie

Fredagsjazz på Bent J

I oktober og november kan du komme til jazzkoncerter i Bent J, den gamle jazzbar i Den Gamle By.
Nyd en lækker 2-retters menu forud for AOA Byens Bedste Awardshow i Scandinavian Congress Center 9. november. Foto: Iris/Scanpix
Byliv | 04/10/16

Nyd lækker menu før AOA Byens Bedste Awardshow

AOA

Naturligvis skal du med til AOA Byens Bedste Awardshow i Scandinavian Congress Center 9. november. Og kan du forestille dig en bedre måde at indlede årets fedeste fest på end med en lækker 2-retters menu? Nej, vel! Læs om og bestil menuen her.
Der er guitarklimpren i Den Gamle By. Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst
Musik | 13/10/16

Den Gamle By går guitaramok

International Guitar Festival Aarhus

I efterårsferien fra 15.-22. oktober er Den Gamle By endnu engang vært for International Guitar Festival Aarhus.
Forkæl smagsløgene på de århusianske restauranter. Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst

Forkæl smagsløgene

Aarhus Gastro Week

Smag på udsøgte lækkerier, når nogle af byens bedste restauranter slår dørene op til Aarhus Gastro Week i uge 41 og 42.
Økologiske og biodynamiske vine er i højsædet på Nordrestrandvej. Foto: Jens Thaysen Foto: Ikke oplyst

Madanmeldelse: Restaurant Nordrestrandvej

AOA

Føj til favoritter
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Restaurant Nordrestrandvej i Risskov har alle muligheder for at være en restaurant af høj klasse, men udnytter ikke dem alle lige godt.