Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 20/11/14

Her er ugens filmpremierer

  • Foto: fra filmen. Foto: Ikke oplyst

    Foto: fra filmen.

    Foto:
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 18. devember, uge 51

Vi nærmer os julen, og selv om der står gaveindkøb på siderne i manges kalendre, så kan det være godt at tage en lille pause fra shopperæset. Og hvor er det hyggeligere end i biografen? I denne uge kan det være, du skal bruge din pause på en af premierefilmene: den hæsblæsende thriller »Bag fjendens linjer«, animationsfilmen »Klokkeblomst og legenden om ønskedyret«, den første biograffilm med de hemmelige pingvinagenter i hovedrollerne »Pingvinerne fra Madagascar« og det prisbelønnede drama »Vintersøvn«.

»Bag fjendens linjer« foregår i 1971 og handler om Gary. Han er en britisk rekrut, som aldrig har prøvet eller forventet at komme i krig. Men det ændrer sig pludseligt, da han sendes til Belfast.

Byen er praktisk talt en krigszone og forholdet mellem protestanter og katolikker i den nordirske hovedstad er mildest talt anspændt. Garys første opgave er at stoppe en gadekamp mellem de katolske og protestantiske kvarterer, men noget går galt. Situationen løber løbsk og midt i det hele bliver Gary væk fra sin deling. Og nu er det eneste, den unge, uprøvede soldat kan gøre, at forsøge at slippe fra det hele med livet i behold.

Se »Bag fjendens linjer« i CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis i Aarhus.

»Klokkeblomst og legenden om ønskedyret« er en animeret eventyrfilm for hele familien og handler om et helt særligt dyr, ønskedyret. Filmen foregår på Ønskeøen, hvor feen Fawn bor sammen med en masse andre feer. Ingen af dem har nogensinde mødt dyret, men de kender alle sammen historierne om det truende og farlige dyr.

Så det er lidt af en overraskelse for Fawn, da hun bliver venner med det store væsen. Men det sagnomspundne dyr opfattes som en trussel blandt de andre feer, så de beslutter at sende et særligt fe-korps ud for at fange ønskedyret, inden det ødelægger deres hjem.

Det er nu op til Fawn at overbevise sine veninder om, at man ikke skal skue monstret på hårene, og at hendes nye ven i virkeligheden er ganske ufarlig.

Se »Klokkeblomst og legenden om ønskedyret« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Pingvinerne fra Madagascar« er en animationsfilm, som handler om spionerne Skipper, Rekrut, Rico og Kowalski. De er alle sammen pingviner - og hemmelige agenter af den bedste slags.

Pingvinerne har tidligere været bifigurer i Madagascar-filmene, hvor vi har set dem klare enhver opgave med effektivitet, opfindsomhed og ulastelig stil. Denne gang står de over for en virkelig superskurk: den onde Dr. Octavius Brine. Han har, som onde skurke har for vane, en ondsindet plan om at ødelægge verden. Derfor slår Skipper og Co. sig sammen med en undergrundsorganisation under ledelse af den mest hemmelige af alle agenter. Pingvinerne og deres nye venner må nu samle alle kræfterne i kampen mod Dr. Brine.

Se »Pingvinerne fra Madagascar« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Vintersøvn« handler om den tidligere skuespiller hr. Aydin, som står på kanten til pensionsalderen. Han forsøger nu at drive et bjerghotel i det vindblæste Anatolien, hvor han bor med sin unge kone og livstrætte søster. Han er områdets mest velhavende mand og ser det næsten som sin pligt at blande sig i de fattigere folks liv omkring ham.

Han tror, han er elsket, men virkeligheden er en ganske anden. Langsomt går det op for ham, at alle egentlig hader ham. Selv hans egen kone og søster kan grundlæggende ikke udstå ham, hvilket ansporer Aydin til at finde ud af, hvordan kan det være gået så galt?

Se »Vintersøvn« i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Bag fjendens linjer

»Fornemmelsen af at være fortabt både sammen med soldaterkollegerne og alene er fornemt formidlet. Og Demange tøver ikke med at bruge brutale og overraskende situationer, men det er i en tilstræbt realistisk stil, så det virker som at være der selv.« - Jacob Wendt Jensen

Klokkeblomst og legenden om ønskedyret

»Klokkeblomst kører videre med sine spin-offs, denne gang i en ganske harmløs en af slagsen fra Disneys samlebånd.« - Jacob Wendt Jensen

Pingvinerne fra Madagascar

»"Madagascar"-spinoff'et løber ud over stepperne med vilde fortællinger. Men omkring halvvejs mister filmen pusten.« - Louise Kidde Sauntved

Vintersøvn

»Det er og bliver en meget ambitiøs og ofte god film. Ceylans film er ærefrygtindgydende ambitiøs, men den er mere en grandios stiløvelse kemisk renset for varme, end det er noget mesterværk, man kan næres af.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 11. december, uge 50

Så er det endelig blevet tid til, at den sidste film i trillogien om den modige hobbit Bilbo har premiere i byens biografer. Der ud over kan du også se dramaet »Force Majeure«.

»Hobbitten: Femhæreslaget« handler om Bilbo og de 13 dværge. Sammen er de på et eventyr gennem Middle-earths farlige landskab med målet om et generobre dværgenes gamle rige og indsætte Thorin som konge.

Første del er på sin vis lykkedes, for gruppen har smidt dragen Smaug ud af bjerget. Men nu har dragen sat kurs mod menneskebyen Lake-town. Nu hvor dragen er væk fra bjerget er en hær af orker klar til at tage kampen op mod dværgene. Middle-earth står nu over for en altafgørende krig. Så der er nok af problemer for den lille flok.

Se »Hobbitten - Femhæreslaget« i CinemaxX, BioCity og Metropol i Aarhus.

»Force Majeure« handler om en svensk familie, der er taget på ferie i de franske alper for at få kvalitetstid sammen. Og så selvfølgelig også at stå på ski.

De familien en dag sidder og spiser frokost, ruller en lavine ned mod dem. De reagerer meget forskelligt på den faretruende ting: alle går i panik, men mens moren Ebba har travlt med at beskytte børnene, er faren Tomas stukket af for at redde sig selv.

Ingen kommer til skade under lavinen, men alligevel påvirker det familien meget. Ebba har svært ved at slippe tanken om, at Tomas ikke blev og beskyttede resten af familien. Tomas prøver at bagatellisere episoden samt genvinde sin plads som familiens overhoved. I et forsøg på at få sat ord på situationen inddrages et hold venner, og resultatet er ændrede kønsroller og eskalerende frustrationer.

Se »Force Majeure« i CinemaxX og Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Hobbitten - Femhæreslaget

»Peter Jackson afrunder 13 års Tolkien-film med »Hobbitten - Femhæreslaget«, der næsten udelukkende består af slagscener. En vis krigstræthed har indfundet sig.« - Kristian Lindberg

Force Majeure

»»Force Majeure« er en film, som det ikke er let at sætte en overordnet etiket på. Den er på samme tid et brutalt ægteskabsdrama, satire over det moderne menneskes selvtilstrækkelighed og en ulmende thriller med følelsen af katastrofe lurende om hvert hjørne.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 4. december, uge 49

Du kan vælge imellem familiefilmen »Alexander«, ungdomsdramaet »Grilhood«, westernfilmen »The Homesman«, den danske instruktør Lone Scherfigs film »The Riot Club« og krimi-/drama/adventure-filmen »Trash«.

I filmen »Alexander« møder vi forstadsfamilien Cooper. Den 10-årige dreng Alexander er familiens næstyngste medlem, men han føler sig slet ikke som en del af resten af familien. Modsat ham er familien nemlig helt og aldeles perfekte. Alexander selv er typen, det ikke helt kører for: han vågner op med tyggegummi i håret, brænder næsten fysiklokalet ned og har utrolig svært ved at fortælle den søde Becky, at han er forelsket i hende.

Da Alexander har fødselsdag ønsker han sig derfor noget helt speecielt. Hans største - og selvfølgelige hemmelige - ønske er, at hans familie kommer til at få en frygtelig, skrækkelig, sløj og virkelig dårlig dag… Hvad Alexander ikke havde regnet med, var, at hans ønske ville gå i opfyldelse.

Se »Alexander« i CinemaxX i Aarhus.

Filmen »Girlhood« handler om den 16-årige Marieme. Hun bor i en forstadsghetto ved Paris og kommer fra et hjem, der er fyldt med problemer - blandt andet har hun en voldelig storebror. Marieme føler ikke, hun passer ind derhjemme eller i skolen.

En dag møder hun en gruppe piger, der er meget anderledes, end hun selv se. De tre piger gar nemlig en helt anden uafhængighed og attitude, end hun selv har. Mødet med de tre inspirerer hende til at skifte navn (til Vic for "victoire"), droppe ud af skolen og ændre sin tøjstil.

Nu er spørgsmålet bare, om det nye fælleskab kan give hende den frihed og selvstændighed, hun drømmer om, eller om det farlige og kriminelle miljø drager hende ned i undergrunden?

Se »Girlhood« i Øst for Paradis.

I filmen »The Homesman« foregår i Nebraska i sidste halvdel af det 19. århundrede. Her lever Mary Bee Cuddy et ensomt og stille liv. Den nærmeste landsby ligger lige på kanten af prærien, og en dag, da tre sindslidende kvinder fra området skal eskorteres til storbyen, melder den handlekraftige Cuddy sig frivilligt til opgaven.

Men som kvinde har hun har brug for beskyttelse. Mary laver en aftale med George Briggs - en lokal, utilregnelig plattenslager. Sammen begynder den umage forsamling deres rejse mod civilisationen.

Se »The Homesman« i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

»The Riot Club« er en prestigefyldt og samtidig meget berygtet klub på Oxford Universitet - og nyeste film af den danske instruktør Lone Scherfig. Klubben består udelukkende består af unge mænd fra overklassen.

De to førsteårsstuderende, Alistair Ryle og Miles Richards, optages begge i det eksklusive selskab, men med vidt forskellige intentioner. Hvor Miles ønsker at danne nye venskaber på tværs af klasseskellet, er Alistair langt mere konservativt indstillet.

De interne forskelligheder bliver især tydelige, da de skal med til et rituelt festmåltid. Til festen er der et tema: festen skal overgå alle fortidens medlemmers vilde udskejelser. Fælles for gruppens medlemmer er, at de er kendt for at feste hæmningsløst igennem uden skyggen af hensyn til den virkelige verden. Og i løbet af aftenen tager det hele da også en alvorlig og ganske uventet drejning - der kan få betydning for de unge mænds fremtid.

Se »The Riot Club« CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis i Aarhus.

»Trash« handler om drengen Raphael, som er forældreløs og lever i en meget fattig del af Brasilien, hvor han klarer den ved at rode skrald igennem i håbet om at finde noget af værdi.

En dag gør Raphael sig et usædvanligt fund, da han finder en rød pung, men snart er han på flugt fra det lokale politi. Det viser sig nemlig, at den røde pung indeholder hemmelige oplysninger om landets magtfulde politikere.

Se »Trash« i CinemaxX og Metropol i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Alexander

»Sympatiske Steve Carell og Jennifer Garner trækker niveauet op i »Alexander«, der undgår at blive helt så fjollet og overgearet, som historien ellers lægger op til. Faktisk er den både sød og sjov, men også lidt for blid i biddet til for alvor at gøre indtryk.« - Louise Kidde Sauntved

Girlhood

»Girlhood« har ikke noget med den amerikanske film »Boyhood« at gøre, men det er alligevel en livsbekræftende og overskudsagtig film om et trøstesløst sted.« - Jacob Wendt Jensen

The Homesman

»»The Homesman« giver et sjældent set, og fint formidlet, indblik i, hvordan det må have været at være kvindelig nybygger ved den yderste grænse. Det er ikke en skæbne man ønsker for sin værste fjende.« - Louise Kidde Sauntved

The Riot Club

Lone Scherfigs tredje britiske filmprojekt »The Riot Club« er en rå og underholdende fortælling om råddenskab blandt eliten, der dog ind imellem nærmer sig det karikerede. - Louise Kidde Sauntved

Trash

»Det noget umage makkerpar har begået en film, der – først og fremmest - er spændende og underholdende som thriller, men også tankevækkende som socialt dokument over vold og korruption og endelig en rørende skildring af sammenhold mellem børn, der ikke har noget – men alligevel har meget at miste.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 27. november, uge 48

Der er fire spritnye film i biograferne i den kommende uge. Det er familiedramaet "Dommeren", komedien "Dum og dummere 2", det polske drama 'Ida' og dramaet "Serena" instrueret af danske Susanne Bier.

I filmen "Dommeren" kommer Hank Palmer hjem til sin fødeby i Indiana efter mange år væk. Årsagen er hans mors begravelse. Ved samme lejlighed genforenes han med sin far, som er byens benhårde dommer Joseph Palmer. Hank selv er en succesrige forsvarsadvokat, så på overfladen har de to mænd meget til fælles.

Det viser sig hurtigt, at far og søn hader hinanden, men begravelsen tvinger dem til at mødes. Deres skrøbelige forhold sættes på endnu en prøve, da den gamle dommer anklages for at have påkørt og myrdet en tidligere mordtiltalt. Nu må Hank påtage sig sagen for ikke bare at redde sin far, men også prøve at forstå, hvad der gik så galt mellem far og søn.

Se "Dommeren" i CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis i Aarhus.

"Dum og dummere 2" er fortsættelsen til ikonfilmen "Dum og dummere" og fortsætter 20 år handlingen i den første film. Det er stadig de to fyre Harry og Lloyd, der er omdrejningspunktet. Og så selvfølgelig deres mere eller mindre dumme eskapader.

Da filmen starter ser vi Lloyd, der ligger i koma og har gjort det i mange år, mens Harry trofast besøger ham. Det viser sig dog, at Lloyd i virkeligheden bare har spillet skuespil i 20 år - og derfra starter løjerne. De to kammerater aftaler at tage ud på endnu et eventyr: de sætter sig for at finde det barn, Harry ikke vidste, han havde.

Se "Dum og dummere 2" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

I "Ida" er vi i 1960'ernes Polen. Her møder vi den 17-årige Ida, som forbereder sig på en fremtidsom nonne. Pigen kender ikke sin familie og vælger at opsøge sin eneste slægtning, morens søster Wanda, før hun tager det endelige skridt mod klosterlivet.

Mosteren er højesteretsdommer, men lever også et letlevende liv med store mængder alkohol - et liv der ligger meget fjernt fra Idas. Gennem mosteren finder Ida ud af sandheden om sin familie, som forsvandt under besættelsestiden. De to kvinder rejser sammen tilbage til Idas fødeby for at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete.

Se "Ida" i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"Serena" handler om den ambitiøse George Pemberton, som er ved at bygge et tømmerimperium op fra bunden. Scenen er sat til North Carolina i tiden omkring børskrakket i 1929 - og her møder George den smukke Serena.

De forelsker sig i hinanden og bliver hurtigt gift. Georges yderst handlekraftige hustru er dog en stor mundfuld for hans tilsyneladende loyale makker og bedste ven, Buchanan, som hurtigt begynder at lægge sine egne planer. Ægteparrets forhold bliver yderligere udfordret, da en afsløring fra Georges fortid truer med at ødelægge alt, hvad de har opbygget sammen.

Se "Serena" i BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmenen:

"Dommeren"

"Alene at se 83-årige Robert Duvall i en af de største roller længe er en fornøjelse, men det er Robert Downey Jr. der stjæler billedet. Han er en ­nydelse fra første til sidste replik. Downey Jr. er besat af at yde sit bedste hvert eneste sekund." - Jacob Wendt Jensen

"Dum og dummere 2"

"Den varme tone i filmen underbygges som altid i Farrelly-filmene af et subtilt og sublimt soundtrack, og den respekt man opbygger for de hårdtarbejdende skuespillere." - Kristian Lindberg

"Ida"

"'IDA' handler om at finde sandheden. Sandheden om sin egen historie, sandheden om hvad det vil sige at være menneske, om kærlighed, sanselighed, tro og tolerance - og sandheden om det anstrengte forhold mellem jøder og katolikker i 60ernes Polen." - Louise Kidde Sauntved

"Serena"

"Rolle for rolle er skuespillerne af ypperste karat og selv i meget små roller ser vi for eksempel Kim Bodnia og Bodil Jørgensen, og de gode skuespillere gør, hvad de kan." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 20. november, uge 47

I denne uge er der hele syv premierefilm at vælge imellem, hvis du har brug for en pause fra de grå dage, Aarhus byder på for tiden. Det er dokumentaren "Cirkusdynastiet," den italienske satire "Human Capital", whistleblowerdokumentaren "Citizen Four", ungdomsfilmen "Short Term 12", fransk komedie i "Bryllupskaos", julehygge i "Familien Jul" og tredje del af blockbuster-serien "The Hunger Games: Mockingjay part. 1".

Dokumentaren 'Cirkusdynastiet' følger Cirkus Arena og familien Berdino, hvoraf den unge Patrick står til en dag at skulle overtage forretningen efter forældrene.

Da Patrick og cirkusartisten Merrylu Casselly bliver kærester, lader alt til at gå efter familiens ønske. Siden teenageartisterne var børn, har det nemlig været forældrenes store drøm, at de to skulle finde sammen og videreføre arven. Men selvom parret arbejder hårdt, bliver populære stjerner og umiddelbart har en lys fremtid foran sig, er det svært at leve op til det pres og de traditioner, der følger med cirkusdynastiet.

Se "Cirkusdynasiet" i Øst for Paradis i Aarhus.

Det satiriske drama 'Human Capital' foregår i det nordlige Italien, mens landets økonomiske krise er på sit højeste.

Kærlighed, klasseforskelle og grådige ambitioner skildres gennem to vidt forskellige familier; overklassefamilien Bernischi og den konkurstruede familie Rovelli. De to klaner knyttes sammen efter et uheld lillejuleaften, hvor en bil rammer en cyklist og derefter flygter fra gerningsstedet. Spørgsmålet er blot, hvad der skete op til den skæbnesvangre aften, og hvorfor det gik så galt?

Se "Human Capital" i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

Dokumentarfilmen 'Citizenfour' handler om whistlebloweren Edward Snowden. Dokumentaristen Laura Poitras, var med helt fra starten og portrætterer Snowden gennem adskillige møder med ham.

Filmen tager sin begyndelse da Poitras flyver til Hong Kong, for at møde manden bag en række anonyme mails hun har modtaget. Det eneste de var underskrevet med var: citizen four. Han var klar til at afsløre hvordan NSA m.fl. benyttede sig af skjult overvågning.

Se "Citizen Four" i Øst for Paradis i Aarhus.

Dramaet 'Short Term 12' handler om Grace, som arbejder på et værested for utilpassede unge sammen med sin kollega og kæreste gennem mange år, Mason.

Parret, og de øvrige kolleger, kæmper dagligt for at hjælpe teenagere, hvis familiebaggrunde ofte er så traumatiske, at forsøgene på støtte synes nyttesløse. Grace bliver snart tvunget til at tage hele sin tilværelse op til revision, da hun bliver indhentet af sin egen dystre fortid.

Se "Short Term 12" i Øst for Paradis i Aarhus.

I den franske komedie 'Bryllupskaos' bliver det katolske overklassepar, Marie og Claude Verneuils, traditionsbundne verdenssyn godt og grundigt udfordret.

Grunden skal findes hos parrets børn, hvor tre ud af fire er gift med henholdsvis en araber, en jøde og en asiat. Men deres sidste datter kan heldigvis rette op på situationen ved at gifte sig med en hvid franskmand. Chokket kommer derfor prompte, da hun introducerer sin forlovede, som er sort. Da han skal præsentere sin familie, viser det sig, at racismen går begge veje, og at alle må tage deres menneskesyn op til revision.

Se "Bryllupskaos" i CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis i Aarhus.

'Familien Jul' er en dansk familiefilm, hvor Hugos far hader jul. Hverken nisser, julemænd eller gaver kan få ham i julehumør, og han er mest glad, når højtiden er overstået.

Nissen Pixy er derfor ret uheldig, da han bliver væk fra kanen og efterlades alene hos Familien Jul, men heldigvis bliver han hurtigt gode venner med Hugo. Sammen med sine søskende forsøger Hugo at gemme deres nye ven, men selvom ingen tror på nisser, er de stadig svære mægtig svære at skjule.

Se "Familien Jul" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

I filmen 'The Hunger Games: Mockingjay - del 1' har Katniss Everdeen været igennem to Dødsspil og overlevet.

Sidste runde endte med, at hun blev reddet af modstandsbevægelsen, der holder til i det ellers formodet ødelagte Distrikt 13. Men selvom Katniss har bragt uorden i det mægtige Capitol og sat en midlertidig stopper for Spillet, står den tidligere vinder over for sin hidtil vanskeligste opgave.

Oprørernes leder, Præsident Coin, udnævner hende nemlig til maskot for Distrikt 13, hvilket betyder, at hun skal stå i spidsen for kampen mod Capitol. Problemet er bare, at Capitols Præsident Snow holder hendes ven, Peeta, fanget, og at den brutale hersker hele tiden synes at være et skridt foran i det endelige opgør mellem de undertrykte og de undertrykkende.

Se "The Hunger Games: Mockingjay - del 1" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Cirkusdynastiet

"Det hele bliver lidt kedeligt og langtrukkent, når hovedpersonerne ikke har ret meget at sige om deres problemer. Hverken cirkusdirektøren eller særlig mange i de to familier lader kameraet overraske dem eller siger meget andet, end noget der virker som selvcensurerede almindeligheder." - Jacob Wendt Jensen

Human Capital

"»Human Capital« er Italiens Oscar-bidrag, og den er både skarpsindig og morsom. Og kun en lille smule for meget." - Jacob Wendt Jensen

Citizen Four

"Jeg er ikke mere skyldig i noget som helst end gennemsnitsborgen, og jeg er ikke specielt konspirationsteoretisk anlagt, og alligevel giver »Citizenfour« giver universel paranoia." - Jacob Wendt Jensen

Short Term 12

"Efter halvanden vibrerende time vil man bare se »Short Term 12« igen, fordi den er kolossalt fuld af liv på trods af det dystre stof. Man vil også gerne betale mere i skat, fordi håret har rejst sig på hovedet af en på grund af, hvor svært det kan være for de unge."

Bryllupskaos

"Der skal nok være intellektuelle, der rynker på ­næsen af »Bryllupskaos«, men genistregen ved, at filmen virker i bredden, er jo, at det er lige netop der, hvor mest kan flyttes rent holdningsmæssigt." - Jacob Wendt Jensen

Familien Jul

"Venskabet mellem dreng og nisse er en rigtig sød historie, der nok handler om nisser og jul, men har befriende lidt bjældeklang på menuen." - Louise Kidde Sauntved

The Hunger Games: Mockingjay part. 1

"»The Hunger Games: Mockingjay 1« holder den vanvittigt høje produktionskvalitet fra de to forrige film. Alt er dyrt, flot og overbevisende, ligesom skuespillet er i top." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 13. november, uge 46

Du kan vælge mellem fire film, hvis du vil se en af de film, der har premiere i byens biografer i denne uge: krigsfilmen "Fury", Bille Augusts nye film "Stille hjerte", thrilleren "The Captive" og den delvist danskproducerede dokumentar "The Look of Silence".

"Fury" handler om Don "Wardaddy" Collier, er en erfaren soldat. Han har kæmpet mod tyskerne i 2. verdenskrig, siden han sluttede sig til de allieredes tropper i Nordafrika i 1942.

I 1945 er han havnet i Tyskland, og her har han fået en ny misssion: han skal bane vejen til Berlin, men det er et farligt projekt. Tyskland og i særdeleshed i Berlin giver nazisterne stadig giver indædt modstand.

Collier er sammen med en gruppe soldater, som ligesom ham selv har prøvet lidt af hvert i krigen. Derfor er de også meget utilfreds, da det viser sig, at de skal optage den uerfarne Norman Ellison i den sammentømrede gruppe, netop nu hvor den står overfor sin hidtil største udfordring.

Se "Fury" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

I filmen "Stille hjerte" samles en familie en weekend, men årsagen er ikke en fødselsdag eller en højtid, der er grunden til familiemødet. Esther er uhelbredeligt syg og har besluttet sig for, at hun ikke vil leve længere.

Esther og hendes mand Poul har samlet familiens tre generationer for at sige farvel. Selv om de to døtre, Sanne og Heidi, har sagt, de er forstående overfor forældrenes valg, kan de i løbet af weekenden ikke skjule deres desperation og tvivl. Under overfladen lurer der en masse følelser for alle familiemedlemmerne, som er svære at få styr på.

Se "Stille hjerte" i CinemaxX, BioCity, Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

I "The Captive" lever Matthew, hans kone og datter et helt almindeligt liv. Lige indtil den dag, da Matthews ni-årige datter forsvinder sporløst. Hun var alene i bilen, mens Matthew havde et kort ærinde på en tankstation.

Selv om politiet bliver inddraget med det samme, så står de alle på bar bund. Der er absolut ingen spor efter pigen - og der ingen hjælp at hente for de desperate forældre.

Den fortvivlede far oplever derimod at ende blandt de mistænkte i sagen, der tilmed trækker ud, og først otte år senere begynder sporene at dukke op. Efterhånden peger flere og flere hændelser på en manipulerende kidnapper, der stadig styrer forældrenes, og måske deres kidnappede datters, skæbne.

Se "The Captive" i CinemaxX, Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"The Look of Silence" er en dokumentarfilm, som fortæller historien folkemordet i Indonesien fra 1965-66, men gennem ofrernes øjne. Filmen følger en familie, som mistede en søn i folkemordet.

Alle i familien ved, hvem der stod bag mordet, men ingen har turde gøre noget. Det ændrer sig en dag, da familiens søn yngste bryder stilheden og tabuet og konfrontere de mænd, der er ansvarlige for drabet på hans bror.

Den amerikanske instruktør Joshua Oppenheimer viste i 2012 det indonesiske folkedrab fra gerningsmændenes synspunkt, mens efterfølgeren "The Look of Silence" ser tragedien gennem ofrenes øjne.

Se "The Look of Silence" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Fury"

"»Fury« er nok et helteepos, men det er ikke en film, der på nogen måde glorificerer krig. Den minder os om, at ingen sejr er gratis." - Louise Kidde Sauntved

"Stille hjerte"

Bille August har skabt en film om livets efterår, der helt uden at mase sig ind og råbe op om, hvad vi skal føle, sniger sig til tops i erindringen som en af årets bedste danske film." - Jacob Wendt Jensen

"The Captive"

"Børnekidnapninger er et tema i flere nye film, uden tvivl inspireret af virkelighedens grusomheder, men Egoyan formår at knytte det psykologiske spil sammen med nogle øjenopspærrende vrid i plottet." - Jesper Eising

"The Look of Silence"

"»The Look of Silence« handler ikke om hævn. Den handler ikke engang nødvendigvis om at finde forståelse. Den handler om at åbne ­øjne, der før var lukkede, og skrige 50 års tavshed ud i ­billeder, der er så stærke, at de føles tatoveret til sanseapparatet, når man forlader biografen." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 6. november, uge 45

Der er tre nye film på biografernes premiereplakater i denne uge. Du kan vælge mellem instruktør Christopher Nolans nye film "Interstellar", dramaet "The Good Lie" og animationsfilm "Drengen og verden".

"The Good Lie" handler om tre drenge, der kommer fra Suda til USA. Filmen starter i 1980'erne, det år hvor en voldsom og blodig borgerkrig bryder ud i Sudan. De tre unge drenge Mamere, Jeremiah og Paul og pigen Abital mister alle alt i krigen, og de oplever alle grusomme ting undervejs.

Efter at have været 13 år i en kenyansk flygtningelejr får gruppen endeligt et nyt hjem. De skal nemlig sendes til USA, hvor de får muligheden for at starte på en frisk. Men det viser sig at være sværer end som så. Dels fordi bliver Abital sendt væk fra de andre, der står hjælpeløse over for det amerikanske immigrationssystem. Dels må de alle nu lære at leve i et fuldstændigt fremmed samfund, hvor fast food-kultur, overflod og uafhængig frihed bliver serveret uden hensyn til deres traumatiske fortid.

Først da de møder den rapkæftede socialhjælper Carrie Davis, sker der noget. Hun er vant til at få sin vilje og klarer normalt sine sager med professionel distance til sine klienter. det ændrer sig i mødes med de tre afrikanere, og det kommer til at ændre hendes og søskendeflokkens liv for altid.

Se "The Good Lie" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Interstellar" er en science fiction-film, og den foregår i en fremtid, hvor jorden og menneskerne på den er i alvorlige problemer. Kloden er ved at løbe tør for ressourcer, og det betyder, at menneskene er truet. De må indse, at deres tid på jorden er ved at være slut.

Familiefaren Cooper er en del af en gruppe forskere, som derfor står overfor en vigtig mission. De skal rejse us til andre galakser for at undersøge, om der er mulighed for at starte op et nyt sted. Det er en farlig rejse, og forskerne må sige farvel til deres familier uden at vide, om de kommer til at se hinanden igen.

er ikke hvilken som helst filmskaber. Med værker som Inception og The Dark Knight-trilogien har han skabt det ene stort anlagte, anmelderroste og massivt indtjenende værk efter det andet.

Se "Interstellar"  i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Drengen og verden" handler om drengen Cuca. Han lever i en landsby sammen med sin mor og far. En dag ændres den lille drengs liv, da hans far tvinges til at tage af sted for at søge arbejde i den store by.

Cuca er nu alene med sin mor i landsbyen, men ikke så længe. En nat bliver han hevet op i luften af en stor hvirvelvind. Vinden fører ham væk fra landsbyen og sætter ham ned midt inde i storbyen. Den moderne verden, han ser her, er både et fantastisk, men også forvirrende sted.

Se "Drengen og verden" i CinemaxX og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

The Good Lie

"Efter at have set »The Good Lie« er det svært at ­argumentere imod, at der ikke skulle være plads til én flygtning til i baghaven. Hvis vi nu alle sammen ­giver dem, vi kender en ­billet til filmen i stedet for at købe almindelige jule­gaver, breder ringene i vandet sig måske, så vi næste år kan gå et skridt videre og give flygtningene en stor julegave." - Jacob Wendt Jensen

Interstellar

"Det er beundringsværdigt, at Christopher Nolan for så vidt ikke giver køb på beskrivelsen af den avancerede astrofysik, der ligger til grund for det til tider rigeligt konstruerede historie." - Kristian Lindberg

Drengen og verden

"Det pud­sige, det charmerende og det ­poetiske og det overrumplende. Der skal nok være nogen, der bliver utålmodige efter et mere mand­haftigt fortælletempo, men hvis man lader sig flyde med stregerne og musikken, ­åbner »Drengen og verden« en helt ny animationsverden." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 30. oktober, uge 44

Du kan vælge mellem seks forskellige film, hvis du vil ind og se en af de helt nye premierefilm i byens biografer i løbet af ugen.

Filmen Encounters fortæller historien om fire unge, som i 2011 rejste ud i de nordsvenske skove. De ville optage en gyserfilm, og skovene lavede den perfekte ramme om filmen, mente de.

Efter kun seks dage i skovene forsvandt gruppen uden at efterlade sig nogle spor. Filmen viser også, at efterforskningen af dem blev stoppet af det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO. Hvad mon der er sket med de seks eventyrlystne unge?

Se Encounters i CinemaxX.

"Før vinterkulden" er et fransk drama og handler om det midaldrende ægtepar Paul og Lucie. De har alt det, som andre drømmer om - de lever et godt liv og har været sammen siden de var helt unge.

Alligevel er det ikke perfekt for de to. Lucie er ikke længere tilfreds med sit liv og konstant fraværende mand, og det bliver kun værre, da Paul indleder en affære med den mystiske Lou. Paul befinder sig pludselig midt i en ægte midtvejskrise, men det går også dynere end det. Under overfladen på den vellidte neurokirurg er en mørk og kompliceret hemmelighed.

Se "Før vinterkulden" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Rosie og Alex har kendt hinanden længe og deler alt med hinanden. De har faktisk været bedste venner siden folkeskolen.

Nu er de blevet voksne, og så kommer der pludselig helt nye spændinger imellem dem. En meget våd aften i byen indser de i pludselig, at de er skabt for hinanden. Det bliver dog ved det, og tiden går.

Rosie gravid med en anden, og så skal hun tage en beslutning om sin fremtid - vil hun have Alex i den? På sin side flytter Alex til USA for at gå på universitetet, mens Luci må blive i England. Men er de skabt for hinanden?

Se "Love, Rosie" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"Nightcrawler" viser historien om Lou Bloom. Han prøver på livet løs, men er stadig arbejdsløs - og efterhånden er han ved at blive lidt desperat.

Ved et tilfælde bliver han uautoriseret kriminaljournalist, og det betyder et job med fuld fart på i jagten efter byens blodige historier: trafikulykker, voldelige overfald og mord. De meget voldsomme begivenheder bliver til succesoplevelser for Lou, for det viser sig, han er god til jobbet.

Men det lyssky job sætter Bloom på en demoraliserende og ikke mindst ulovlig kurs gennem Los Angeles’ natteliv, og snart er journalisten involveret i et makabert mord.

Se "Nightcrawler" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"The Quiet Ones" er en gyser og handler om professoren Joseph Coupland og hans forsøg med en ung pige. Sammen med to studerende starter han et eksperiment på pigen Jane Harper, som lider af hukommelsestab og psykoser.

I teorien er det en god idé: de vil finde en videnskabelig forklaring på pigens lidelse, så de kan gøre hende rask. Den unge mand Brian agerer kameramand og skal dokumentere forsøgene. Men efterhånden som eksperimentet skrider frem, sættes den videnskabelige tilgang på en prøve, og snart sker den ene uforklarlige og skræmmende hændelse efter den anden.

Se "The Quiet Ones" i Nordisk Film Biografer Aarhus.

"The Tribe" handler om den døvstumme dreng Sergey, som starter på en kostskole for døve. Han finder hustigt ud af, at der under overfladen er et specielt hierarki eleverne imellem.

De ældste elever har lavet et netværk, som har forbindelser til kriminalitet og prostitution. Sergey bliver en del af denne bande og indordner sig under hierarkiets regler. Det ændrer sig, da han møder Anna. Hun er kæreste med en af bandens ledere, men på samme tid har Sergey og Anna en hed affære.

Se "The Tribe" i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Encounters

"Trods et skrabet budget (filmen er optaget helt uden støttekroner) og utallige klicheer, ikke mindst i karakter­tegningerne, lykkes det nemlig Anders Bukh at skabe en film, der faktisk er både sjov, underholdende, spændende og uhyggelig." - Louise Kidde Sauntved

Før vinterkulden

"Det er et stort almenmenneskeligt drama, der udfolder sig, men som samtidig kun manifesterer sig som krusninger på over­fladen og i Daniel Auteuil og Kristin Scott Thomas’ uhyre præcise nedtonede spil." - Louise Kidde Sauntved

Love, Rosie

"»Love, Rosie« af den tyske instruktør Christian Ditter er en film for piger (M/K), for hvem reglen gælder: Fyres opmærksomhed er lig med livsindhold." - Kristian Lindberg

Nightcrawler

"»Nigthcrawler« går i løbet af sine to timer fra at være nogenlunde realistisk til at blive en thriller, hvor man skiftevis hepper på Lou, fordi instruktøren fortæller så fermt, og det næste øjeblik er ved at kaste op over, at man gik med på præmissen om, at den ubehagelige mand skal lykkes med sit skruppelløse forehavende." - Jacob Wendt Jensen

The Quiet Ones

"Der er flere gode gys i »The Quiet Ones«, ikke mindst takket være Rachel Cooke, der gør besatte Jane til en interessant og tvetydig karakter." - Louise Kidde Sauntved

"The Tribe"

"Respekt for det radikale i eksperimentet, men alt i alt ender »The Tribe« mere ovre i afdelingen for gold grundforskning end afdelingen for eksperimenter, der fører noget nyt med sig ud over dets egen eksistens." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 23. oktober, uge 43

Hvis du vil en tur i biografen i denne uge, kan du vælge mellem tre premierefilm: Keanu Reeves' come back til actiongenren, David Finchers thriller, "Kvinden der forsvandt" og feel good-filmen "Min lejlighed i Paris".

I filmen "John Wick" lever hovedpersonen John umiddelbart et uforstyrret liv med sin elskede hund Daisy. Under overfladen er der dog anderledes voldsomme ting på spil. John er tidligere lejemorder, og han sørger stadig over sin kones død. Det var konen, der havde arrangeret, at John ville få hunden efter hendes død, så det firbenede kræ betyder meget for John.

En dag afbrydes freden, da en gangsters søn får John tævet sønder og sammen - og samtidig dræber hunden. Det får John til at vende tilbage til sit gamle erhverv, og denne gang er det med et ønske om en personlig og drebelig hævn, der er drivkraften.

Se "John Wick" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

I filmen "Kvinden der forsvandt" forsvinder Nick Dunnes smukke kone, Amy. Han melder hende savnet og fremstår både for politiet og i medierne som den sørgende ægtemand. Det ændrer sig dog hurtigt, får pludselig står Nick helt anderledes i forhold til anklagen om konens forsvinden: han er den primære mistænkte i sagen.

Nicks beskrivelse af det lykkelige ægteskab viser sig at være en sandhed med modifikationer. Filmen er mere end blot en krimi, det er samtidig også et portræt af det moderne ægteskabs mørkeste hemmeligheder.

Se "Kvinden der forsvandt" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus og Trøjborg i Aarhus.

Filmen "Min lejlighed i Paris" handler om Mathias Gold, en mand med flere skilsmisser bad sig og et stort økonomisk kaos foran sig. en dag arver han en lejlighed i Paris efter sin rige far, og så øjner Mathias muligheden for at få styr på sin økonomoske situation.

Mathias tager til Paris med det mål at sælge lejligheden så hurtigt som mulig, men det viser sig, at der er uforudsete forhindringer i planen. Den arvede lejlighed står nemlig ikke som ventet tom, men er beboet af Mathilde - en 90-årig britisk dame, der ikke kan smides ud, medmindre køberen betaler hende et betydeligt honorar frem til hendes død.

Det sætter Mathias i noget af et dilemma. Hvordan kommer han af med den gamle dame uden at gøre noget kriminelt? Samtidig med at han også gerne vil imponere Mathildes kønne datter Chloé...

Se "Min lejlighed i Paris" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus og Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"John Wick"

"Her er ingen hektisk camouflade-klipning, kun den ægte vare. »John Wick« er underholdende en hyldest til den klassiske actionfilm, fortalt med et solidt selvironisk glimt i øjet." - Louise Kidde Sauntved

"Kvinden der forsvandt"

"Begge køn i biografen kan sikkert blive alvorligt bange for deres ægteskab i længden, hvis det går godt lige nu og andre vil genkende fragmenter fra deres eget liv og få lyst til at flygte, inden det går helt galt." - Jacob Wendt Jensen

"Min lejlighed i Paris"

"De alvorlige traumer i karakterernes liv til trods, er »Min lejlighed i Paris« fortalt i en overraskende let, nærmest nonchalant, tone." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 16. oktober, uge 42

I efterårsferieugen har tre film premiere i byens biografer. Gyseren "Annabelle",

"Annabelle" er en gyserfilm, som handler om ægteparret John og Mia. De er lykkelige sammen og venter desuden deres første barn. John køber en gave til Mia, en sjælden vintage-dukke iført en hvid brudekjole, og Mia elsker dukken ”Annabelle”. Men deres glæde stopper brat, da huset en nat invaderes af en satanisk kult.

Det bliver ne nat med vold og blodsudgydelse, men parret overlever. Det vil dog snart opdage, at det værste langt fra er forbi: et fremmed, ondskabsfuldt væsen har taget kontrol over Annabelle, som truer med at hjemsøge alle, der er i besiddelse af dukken.

Se "Annabelle" i CinemaxX og Nordisk Films Biografer Aarhus.

"Diplomati" udspiller sig natten mellem 25. og 26. august 1944. Det var den nat, hvor Tysklands militære guvernør i Paris, Dietrich von Choltitz, og den svenske generalkonsul Raoul Nordling tog nogle afgørende beslutninger for den franske hovedstads fremtid.

Besøget mellem de to var uventet, og årsagen var Hitlers direkte ordre om at jævne byen med jorden. Det hele skulle ske i al hast, før de allierede styrker tilbageerobrede Paris. Den svenske generalkonsul Nordling lægger i filmen ikke skjul på sin agenda, og samtalen udvikler sig til et diplomatisk maraton, der skal redde Paris fra den totale ødelæggelse.

Se "Diplomati" i Øst for Paradis og NOrdisk Film Biografer Trøjborg.

Dokumentaren "Sume - lyden af en revolution" handler om det grønlandske rockband Sume. De udgav deres debutalbum "Sumut" i begyndelsen af 1970'erne. Det var et album, der for alvor satte ord på befolkningens længsel efter at kunne bestemme over deres land - og det enddog på deres eget modersmål.

Teksterne var politiske og med til at antænde den grønlandske befolknings første store opgør med kolonimagten Danmark. Sume blev lydsporet til en voksende grønlandsk selvbevidsthed, der resulterede i indførelsen af Hjemmestyret i 1979.

Se "Sume - lyden af en revolution" i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Annabelle

"John R. Leonetti har tidligere været fotograf på en del gyserfilm, og nu har han instrueret sin første film i genren, og han forstår den særdeles godt." - Jacob Wendt Jensen

Diplomati

""Diplomati" er en stramt komponeret kammerspil på bare halvanden time, båret oppe af to fremragende skuespillere, der til det sidste holder os hen i spænding – til trods for at vi jo i sagens natur ved, at Paris fik lov at forblive Paris. Det er i lidt af en præstation." - Louise Kidde Sauntved

"Sume - lyden af en revolution"

"Dokumentarfilmen om Sume er krydret med herlige smalfilm fra datidens Grønland, og man mærker meget tydeligt, at det er en film, der er lavet med hjertet, selv om den kun varer fem kvarter." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 9. oktober, uge 41

Der er ungdomsfilm om monstre, endnu en Dracula-film, en kærlighedshistorie fra 1850'ernes England og en film om to komikers tur til Italien på premiereplakaterne hos de århusianske biografer i denne uge.

"Dannys Dommedag" er en dansk ungsomsfilm, som handler om drengen Danny. Danny er en almindelig teenager, han bøvler lidt med sin generthed, er ved at være godt træt af sin lillebror William, og så er han forelsket i Rie, en pige fra skolen.

På hjemmefronten er det hele lidt rodet. Drengenes far har lukket sig inde på sit arbejdsværelse, og moren prøver at holde sammen på det hele imens.

En dag er byen under angreb af nogle vilde og mystiske rovdyr. De indtager Dannys hus, så Danny og William må for en gangs skyld stå sammen for at slippe væk fra de farlige dyr.

Se "Dannys Dommedag" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer i Aarhus.

Vi er i 1850'ernes London i det miljø, der omgiver forfatteren Charles Dickens. Han har udgivet de berømte romaner "Oliver Twist", "Et juleeventyr" og "David Copperfield" og er faktisk på toppen af sin karriere. Til gengæld ser det anderledes ud derhjemme. Dickens lever i et ægteskab, hvor alt passion for længst er dødt. Han er far til ti børn, men søger væk fra hjemmet mod berømmelsens verden i stedet.

En dag møder Dickens den unge kvinde Nelly. Hun er en ven af familien, og Dickens bliver fascineret af hende. I første omgang fungerer hun som hans muse, men i takt med kreativiteten blomstrer også kærligheden frem mellem de to. Nelly bliver hans elskerinde, men hvordan kan den ildesete kærlighed overleve i en tid styret af etikette?

Se "Den usynlige kvinde" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

"Dracula Untold" handler om Prins Vlad Tepes af Transsylvanien. Prinsen har en blodig fortid som krigsherre på sit CV, men det sidste lange stykke tid har han hersket over et fredligt land. Han har med tiden fundet ud af, at hans familie er det vigtigste for ham, og derfor kommer han under et voldsomt pres, da hans tidligere ven, tyrkeren Mehmet, vil bortføre 1.000 transsylvanske børn - inklusiv prinsens søn.

En krig er uundgåelig. Men det lille land er oppe mod en overmagt, og prinsen mener, at den eneste redning skal findes ad overnaturlige veje. Han tager op i bjergene, hvor han får et tilbud om at blive vampyr med alt, hvad det indebærer af magiske kræfter og svaghed over for solens stråler. Nu sætter Vlad sig op imod den truende, tyrkiske hær, men hvilke konsekvenser får forvandlingen for hans familie?

Se "Dracula Untold" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

"The Trip to Italy" er en film med og om de to britiske skuespillere Steve Coogan og Rob Brydon. De er gode venner ogsamtidig også rivaler - men først og fremmest er de begge komikere. Det sidste blev tydeligt for fire år siden, da makkerparret kørte de engelske landeveje tynde for at anmelde mad for The Observer.

Nu skal de to på endnu et road trip, og denne gang er det Italien, der står for skud. Det kræsne makkerpar skal indtage måltider på seks forskellige velansete restauranter, mens de fører løsslupne samtaler over bordet. Undervejs på turen skal de selvfølgelig også se forskellige seværdigheder, og seeren kan også følge med i de tos analyser af tilværelsen og møder med det andet køn.

Se "The Trip to Italy" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Dannys Dommedag"

"»Dannys dommedag« er et forsøg på at parre den genresikre gyserfilm med den danske tradition for ungdomsfilm, og filmen fungerer da afgjort også bedst, når den forholder sig til brødrenes indbyrdes forhold, der ikke altid er lige let." - Louise Kidde Sauntved

"Den usynlige kvinde"

"Hele filmen er gennemsyret af en sepiatonet nostalgi og duften af støvede bøger, fulde af hemmelig­heder, skrevet mellem ­linierne. Til romantikere og andre, der kan lide en film der giver sig god til til at fortælle en fin historie." - Louise Kidde Sauntved

"Dracula Untold"

"Luke Evans (kendt fra »Hobbitten 2«) spiller en ­alvorlig Dracula i et stramt univers, der er smagfuldt og mørkt designet og som oven i købet afleveres på halvanden time - den længde som alle blockbusters burde have." - Jacob Wendt Jensen

"The Trip to Italy"

"Man skal være glad for filmreferencer og det britiske sprog, hvis "The Trip to Italy" skal fornøje, men er man det, så skal man nok være godt underholdt." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 2. oktober, uge 40

Der er to danske film blandt denne uges premierefilm: Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares genforenes i anden film om Afdeling Q "Fasandræberne" og den danske familiefilmsserie "Krummerne" starter forfra i hænderne på Barbara Topsøe-Rothenborg, der spillede Yrsa i de to første film om den skøre familie. Der ud over kan du se komedien "Let’s Be Cops", kunstnerportrættet "Nick Cave: 20.000 dage på Jorden" og for de mindste er der "Peddersen & Findus - Den lille drillepind" på plakaten.

I "Fasandræberne" vender vi tilbage til Vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad. Tilsammen er de Afdeling Q, en afdeling som har ekspertise i at grave sig ned i gamle uopklarede kriminalsager.

De to kaster sig over en sag fra 1987. Det er en opklaret mordsag fra 1987, som pludselig havner på Mørks bord, men da de kigger nærmere efter, opdager de, at der er noget galt. Der er en forbindelse til en eksklusiv kostskole for overklassens børn, og efterforskningen viser sig at involvere jetsetterne Ditlev Pram og Ulrik Dybbøl samt den hjemløse og mystiske Kimmie.

Se "Fasandræberne" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Krummerne - Alt på spil" handler om Mads ”Krumme” Krumborg. Han har brug for en ny cykel, fordi der er et ræs mod naboskolen, som han gerne vil være med i.

Men pengene hænger ikke på træerne for familien Krumme. Og det bliver endnu sværer at finde pengene i familiens budget, da Krumme-far pludselig beslutter sig for at opsige sit job for at opfinde en maskine, der ifølge ham selv vil forandre verden.

For at det ikke skal være nok, så er der et par svindlere, som prøver at lokke opfindelsen fra faren, og da familien Krumborgs fremtid er i problemer, må Krumme og hans søskende træde i karakter og redde dagen.

Se "Krummerne - Alt på spil" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Let’s Be Cops" handler om Ryan og Justin. De er bedste venner, og sammen hygger de sig gennem hverdagene uden noget egentligt mål for fremtiden. Justin føler ikke, at kollegerne på arbejdspladsen tager hans ideer alvorligt, og Ryan har været arbejdsløs siden, han deltog i en herpes-reklame.

En dag skal de til udklædningsfest, og sammen vælger de at klæde sig ud som politibetjente. Det er et hit til festen, og efter festen tror omverdenen, at de er rigtige betjente.

De to venner beslutter sig for at udnytte den nye situation - de kan godt lide de beundrende blikke og den medfølgende respekt på gaden, der følger med uniformen. Det ændrer sig dog, da den farlige side af livet som amatørbetjent i en storby fyldt med gangstere viser sig.

Se "Let’s Be Cops" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Nick Cave: 20.000 dage på Jorden" handler selvsagt om musikeren Nick Cave, og hvordan han lever sit liv.

Portrættet af den 57-årige australske musiker, Nick Cave, er mindst lige så ambitiøs og selvoptaget, som det er en ærlig, nyskabende dokumentar om en stor musiker.

Filmen er langt fra de traditionelle biografier, der kronologisk fortæller historien bag en kunstners karriere. Med sin blanding af konstruerede samtaler (bl.a. med Kylie Minogue) og optagelser fra studiet, er der både tale om en filmisk bedrift og en sjælden mulighed for at komme bare lidt tættere på Nick Cave.

Se "Nick Cave: 20.000 dage på Jorden" i Øst for Paradis og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Peddersen & Findus - Den lille drillepind" handler om det elskelige makkerpar: opfinderen Peddersen bor og katten Findus. Peddersen lever langt oppe i Sverig, og holder sig lidt for sig selv.

En dag får han en kat, som får navnet Findus. Men Findus er ikke en almindelig kat. Han kan tale - og så viser det sig, at han er fild af spilopper. Men da Peddersen går med til at passe sin nabos evigt galende hane, begynder den lille kat at føle sig udenfor.

Se "Peddersen & Findus - Den lille drillepind" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Fasandræberne

"Mikkel Nørgaards Jussi Adler-Olsen-filmatisering, »Fasandræberne«, mangler i faretruende grad en motor til at holde spændingen i gang og hæmmes af bogforlæggets fladtrådte klichéer om overklassens ondskab." - Kristian Lindberg

"Krummerne - Alt på spil"

"»Krummerne – alt på spil« er godmodig familiekomik i det lune hjørne, hvor sammenholdet er i højsædet og intet for alvor – titlen til trods – synes at være på spil." - Louise Kidde Sauntved

"Let’s Be Cops"

"En god idé og tre grin. Jake Johnson hopper op på ryggen af Damon Wayans Jr., men de svinger ikke af den grund." - Jacob Wendt Jensen

"Nick Cave: 20.000 dage på Jorden"

"»Nick Cave: 20.000 dage på jorden« er således på alle måder en fremragende dokumentar om en af vor tids største kunstnere." - Lars Rix

"Peddersen & Findus - Den lille drillepind"

"Findus – den lille drillepind – er faktisk i denne inkarnation en decideret møgkilling, som det kræver en mand af Peddersens fjollet-distræte støbning at holde af." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 25. september, uge 39

Der er seks film på biografernes premierelister i denne uge. Du kan se tudefilmen "If I Stay", Eastwood "Jersey Boys", Ludo" som er den første færøske spillefilm i 15 år, dokumentarfilmen "Optimisterne", den franske film "Svinene" og "The Equalizer" med Denzel Washington.

"If I Stay" handler om Mia. Hun er teenager og er vildt forelsket i rockmusikeren Adam. Kærligheden mellem dem begynder at blomstre frem, og pludselig står Mias kærlighedsliv i skarp kontrast til de problemer, hun har derhjemme.

Mia føler sig nemlig holdt udenfor af sin familie. De andre er mest til rock, mens Mia er vild med klassisk musik og ikke mindst en dygtig cellospiller. En dag er hele familien med i et trafikuheld, hvor begge Mias forældre og hendes lillebror dør. Mia overlever, men ligger i koma.

I tilstanden mellem liv og død kan Mia følge med i det, der sker undt om hende- Hun svæver hun i bogstaveligste forstand mellem liv og død, og bliver stillet overfor et stort dilemma til følge: Skal hun vende tilbage til livet og en ubærlig sorg eller vælge intetheden?

Se "If I Stay" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Jersey Boys" er en film om succesbandet The Four Seasons og foregår i 1960'ernes New Jersey. De tre venner Frankie Valli, Tommy DeVito og Nick Massi er kommet ind i en kriminel løbebane, men vælger den fra til fordel for at gå målrettet efter drømmen om at blive musikere.

Da sangskriveren Bob Gaudio bliver del af bandet, skifter de navn til ’The Four Seasons’, og med Frankies karismatiske lyse stemme i front, er de fire unge mænd snart en hit-sensation i de amerikanske radioer.

Men desværre kommer man ikke til tops i underholdningsindustrien uden at skabe sig et par lyssky kontakter, og kvartetten må ikke alene slås med pladeselskaber, forventninger og interne stridigheder, men også med selve mafiaen. Fortiden indhenter gruppen, der må gøre op, hvad de hver især synes er vigtigt at holde fast ved i livet.

Se "Jersey Boys" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Aarhus C.

"Ludo" er et psykologisk drama om en 11-årige pige. Hun er fanget mellem sin psykisk ustabile mors omskiftelige temperament og sin fars velmenende passivitet.

Ved første øjekast ligner de ellers en lykkelig familie i et smukt og afsidesliggende hus i idylliske omgivelser på Færøerne, men under den skrøbelige overflade lurer mørket og utrygheden.

Se "Ludo" i Øst for Paradis.

"Optimisterne" er en dokumentarfilm, som fortæller historien om et kvindeligt senior-volleyballhold. For hvem siger, at man ikke kan spille volleyball, når man er 98 år?

En af spillerne på Optimisterne, Goro, beviser, at det ikke er noget problem, når hun som alderspræsident på et hold kvindelige seniorer fra den norske by Hamar træder ud på banen. Hun går forrest med sin viljestyrke, livsglæde og evige optimisme og er et forbillede for de andre på holdet.

Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30 år. Det skal der ændres på nu, så Goro og de andre damer arrangerer en match mod et herrehold fra Sverige. Men er det ukuelige gåpåmod nok til at slå modstanderne?

Se "Optimisterne" i Øst for Paradis.

Det franske drama "Svinene" handler om Marco. Han vender tilbage til Paris, efter at have været længe væk. Årsagen er, at hans svoger har begået selvmord. Hans søster fortæller ham om en mand, som hun mener, er den ansvarlige for selvmordet. Men Marco kan ikke finde ud af, om søsteren har rent mel i posn, eller om hn også pøver at lede ham på vildspor.

Filmen er kunstnerisk og dræven med trillerens undertoner.

Se "Svinene" i Øst for Paradis.

"The Equalizer" handler om Robert McCall. Han lever en stille og rolig tilværelse i Boston. I løbet af dagen er han på arbejde i et byggemarked, Om aftenen læser han bøger, sidder på den lokale café og snakker med en ung prostitueret, Teri.

Faren lurer under overfladen, for denen russiske mafia har et udestående med Teri, somde sørger for bliver banket til ugenkendelighed. Da Robert ser hende, finder han frem til, at han ikke kan fortsætte sit rolige liv - han må indse, hvem han i virkeligheden er.

Han besidder nemlig en række yderst dødbringende evner, som han nu beslutter sig for at bruge i et drabeligt hævntogt mod underverdenens mest hærdede kriminelle.

Se "The Equalizer" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

"If I Stay"

"Desværre er nuancerne så fraværende, at man aldrig rigtigt tror på hverken kærligheden eller kernefamilien – kun enkelte scener, som en søndagsmiddag med vennerne, føles ægte." - Louise Kidde Sauntved

"Jersey Boys"

"Historiens råmateriale er altså sprængfarligt nok. Desværre er hovedrollerne ­castet ret skødesløst. Det virker som om, man har været mere fokuseret på at bruge nogle af de sangere, der har optrådt i musicaludgaven af »Jersey Boys« frem for at ­finde gode skuespillere." - Jacob Wendt Jensen

"Ludo"

"Når man skal kæmpe så meget for at lave film, går det meste nok op i praktik, og når en film kun er godt en time lang, er det formentlig svært at få nuancerne og detaljerne med." - Jacob Wendt Jensen

"Optimisterne"

"Smilet sejrer dog hver gang, og man hepper helhjertet på, at damerne også gør det. For det er ganske enkelt umuligt ikke at blive forelsket i de skønne gamle krudtugler og deres livs- og gåpåmod." - Louise Kidde Sauntved

"Svinene"

"Claire Denis’ temaer er særdeles væsentlige, og selv om den typiske billetkøber til en thriller i biografen nok vil føle, at der stilles flere spørgsmål, end der besvares, så gør den aparte og desorienterende stil turen ned i det onde i vores DNA endnu mere ond." - Jacob Wendt Jensen

"The Equalizer"

"Denzel Washington er en god skuespiller, der formår at give dybde til en karakter, han efterhånden har spillet i mange inkarnationer; den gode mand med volden som mulighed simrende under huden. Han har en venlig charme, der er en perfekt kontrast til den ekstreme vold." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 18. september, uge 38

Blandt ugens premierefilm står én ifølge vores anmelder særligt ud fra mængden. Det er den franske film "To dage, en nat", som får seks ud af seks stjerner, og nedenfor kan du læse mere om hvorfor. Ellers kan du se science fictionfilmen "The Purge: Anarki", dokumentaren "Alphabet", sportsfilmen "Million Dollar Arm", actionfilmen "Begravet i fortiden", eventyrfilmen "The Maze Runner" og endelig dramaet "Something Must Break".

"To dage, en nat" handler om kvinden Sandra. Hun har mistet sit arbejde, men får samtidig at vide, at der er en eneste mulighed for at få jobbet tilbage. Hendes tidligere kollegaer skal alle sammen sige nej til den bonus, de netop har fået uddelt, for på den måde er der penge nok til at opretholde hendes stilling.

Sandra har to dage og en nat til at overbevise de andre om, at de skal vise storsind og solidaritet med hende i stedet for den økonomiske bonus, som de alle sammen synes, de har brug for.

Se "To dage, en nat" i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"The Purge: Anarki" er film nr. to i serien om den usædvanlige tradition The Purge, hvor det er endnu engang tilladt at begå mord og udøve vold i de 12 timer uden de sædvanlige konsekvenser fra retssystemets side.

Filmen foregår i Los Angeles, hvor de fleste beboere låser sig inde i deres topsikrede huse, så de er helt i sikkerhed fra nattens udrensninger. Samtidig kan de følge med i de voldelige begivenheder på deres fjernsyn, som var det en film, de så.

Det er dog ikke alle, der har den luksus. Et ungt par fanges i natten, da deres bil bryder sammen. For at overleve må de slå sig sammen med en mor og hendes datter. De er på flugt fra en politibetjent, der frivilligt har involveret sig i de voldelige hændelser med sit helt egen dagsorden.

Se "The Purge: Anarki" CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"Alphabet" er en dokumentarfilm med fokus på skole og indlæring. Instruktøren Erwin Wagenhofer har en anden tilgang til den læringsprocessen, som filmen skildrer. Han går bag hele den struktur, der ligger til grund for det moderne uddannelsessystem - et system som bliver lovprist for at skabe intelligente og veluddannede børn og unge.

Filmen viser, at det handler om at lære det enkelte barn mest muligt indenfor nøje fastsatte rammer og et veltilrettelagt mønster, men at der til gengæld ikke er rum til, at børnene kan træde ved siden af eller bare få lov til at være sig selv.

Se "Alphabet" i Øst for Paradis i Aarhus.

"Million Dollar Arm" er en film om baseball-agenten J. B. Bernstein. Han lever det gode liv, men er på inden måde i samme økonomiske sværvægterklasse som sine konkurrenter. Han er en mand uden et stort firma i ryggen, og han kan se, at stadig flere af hans klienter forlader ham netop til fordel for de helt store firmaer

Bernstein må nu tænke alternativt for at redde sin forretning. En aften bliver et reality show om cricket i Indien en lille åbenbaring for den erfarne sportsmand. Cricket-spillere kan kaste! Han beslutter sig for at tage til Indien og rekruttere to talentfulde unge mænd, tage dem med hjem til USA og træne dem til den amerikanske topliga.

Se "Million Dollar Arm" i BioCity i Aarhus.

"Begravet i fortiden" fortæller historien om Matthew Scudder. Han har før arbejdet som betjent, men efter en skudduel har han skiftet kurs til en mere tvivlsom levevej, og nu er han uautoriseret privatdetektiv.

I sit arbejde møder han mennesker, der har brug for hjælp til at opklare sager de eller deres familiemedlemmer er involveret i. Ofte er det sager, hvor myndighederne er stødt på en blindgyde og har givet op. Men det drejer sig også om sager, hvor hovedpersonerne ikke kan brude de offentlige kanaler, fordi de selv er i en moralsk gråzone, hvor hævn og retfærdighed vejer tungere end lovens rammer.

Scudder bliver kontaktet af en narkogangster, hvis hustru er blevet brutalt myrdet, og så kommer privatdetektiven på færten af to seriemordere med forkærlighed for unge kvinder.

Se "Begravet i fortiden" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"The Maze Runner" er en film om drengen Thomas. En dag vågner han op uden at kunne huske noget som hels om sin fortid. Han befinder sig i en gruppe af drenge på hans egen alder. Men det mystiske ved det hele er dog, at de er fanget i en lysning omringet af høje stenvægge.

De ved ikke, hvorfor de er der, eller hvorfor de er holdt i fangenskab. Det eneste, de oplever, er, at en port åbnes om morgenen og lukkes om aftenen. Gennem porten kan de se en mystisk labyrint, og flere gange udvælger de nogle modige drenge til at prøve at komme igennem den. Men ingen overlever en nat i de kryptiske gange.

Da Thomas finder et spor, ændres spillet for alvor, og en beslutning må træffes. Skal de blive og forsøge at opretholde deres fredelige tilværelse? Eller kan de en gang for alle finde vej gennem den farlige labyrint?

Se "The Maze Runner" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"Something Must Break" handler om lagerarbejderen Sebastian, der ligner en pige, klæder sig i dametøj og dagdrømmer om at leve fuldt ud som kvinden Ellie.

Hans tilværelse er stille, og når han endelig er social, er det sammen med veninden Lea, der er langt mere udfarende. En aften i byen møder de Andreas - en ballademager, der bliver fascineret af den androgyne Sebastian.

De er et umage par, men befinder sig alligevel snart i et intenst kærlighedsforhold, hvor især Andreas må kæmpe for at forstå sine følelser. Alt imens vokser Sebastians indre kvinde sig mere og mere selvsikker.

Se "Something Must Break" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"To dage, en nat"

"Man føler med hende, tager en dyb indånding og retter sig op i biografsædet, hver eneste gang hun ringer på en ny dør, hvorefter man falder sammen igen, enten med et slag i ansigtet eller med forløsende tårer trillende ned ad kinderne." - Jesper Eising

"The Purge: Anarki"

"Science fiction er en genre, hvor tendenser i nutiden ekstrapoleres ind i fremtiden. Medmindre man bare vil underholde og lave et eventyr, der foregår i science fiction-rammer, såsom i stjernekrigsfilmene." - Kristian Lindberg

"Alphabet"

"Pegefingeren er højt hævet, og stort set kun tilhængere af Wagenhofers tanker kommer på banen – lidt mere debat, ville have skabt større saglighed og bedre balance." - Louise Kidde Sauntved

"Million Dollar Arm"

"Min indre kyniker og den glade nostalgiker i mig har kæmpet hårdt om at få lov til at uddele stjerner. Nostalgikeren vandt." - Jacob Wendt Jensen

"Begravet i fortiden"

"De små huller der er undervejs glemmer man næsten, fordi Neesons tilstedeværelse er med til at glatte ud. Og så er Scott Frank en instruktør, der vil lidt mere med sin thriller end de fleste andre." - Jacob Wendt Jensen

"The Maze Runner"

"Det mest interessante er i virkeligheden præsentationen af en ny generation af helt unge skuespillere, hvoraf vi før har set nogle af ansigterne i film som »Nanny McPhee« og »Narnia«." - Jacob Wendt Jensen

"Something Must Break"

"»Something Must Break« lever og ånder med Saga Becker, der er et fund i den krævende hovedrolle som Sebastian. Feminitet og drenget akavethed går hånd i hånd i en krop og en udstråling, der er smuk og skrøbelig på en måde, der transcenderer kønnet." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 11. september, uge 37

Efteråret er over os, og det betyder, at der er fuld skrue på biografernes premierefilm. I denne uge kan du se The Beatles' første film "A Hard Day's Night", den danske film "En, to, tresomt" om tre unges eksperimenter for at få en sex-kalender til at gå op, Lasse Hallströms "Hundredefodsrejsen", en spansk feel-good-film: "Living Is Easy with Eyes Closed", øko-thrilleren "Night Moves" og den søde animationsfilm "Æsketroldene".

"A Hard Day's Night" handler om bandet The Beatles. Det er ikke en ny film om det berømte band, det er en komediefilm fra 1964, hvor alle bandets medlemmer er med. Filmen viser, hvordan det var at være en Beatle på en "typisk" dag.

Bandet tager hjemmefra mod London, fordi de skal påtræde på TV. På vejen dertil må de redde Pauls bedstefar ud af forskellige situationer, og finde Ringo, der pludseligt forsvinder før den vigtige koncert.

Se "A Hard Day's Night" Nordisk Film Biografer Aarhus.

I "En, to, tresomt" møder vi den sexologistuderende Siff. Hun er liget flyttet sammen med sin kæreste Lucas, og umiddelbart ser alt lykkeligt ud.

Da Siff er væk i en weekend, havner Lucas i seng med Siffs tætte veninde Maria. Siff bliver rasende, men alligevel kan hun hverken ødelægge sit venskab eller sit folhold. Lucas og Maria kan heller ikke holde sig fra hinanden.

De tre laver derfor en speciel aftale: De to piger skal dele Lucas og skiftes til at have sex med ham ud fra en såkaldt sexkalender. Umiddelbart virker den løsning, men under overfladen lurer der nye følelser, som sætter alle relationer på spil.

Se "En, to, tresomt" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"Hundredefodsrejsen" handler om familien Kadam, som bliver nødt til at rejse fra Indien. De ender i den anden ende af verden i en lille fransk bjergby.

Patriarken i familien, Papa, synes, de skal åbne en familiedrevet restaurant med indiske retter på menuen og med sønnen Hassan som chefkok.

Familieforetagendet kommer dog i problemer, fordi den strikse genbo Mallory ikke er enig i, at landsbyen har brug for sådan en restaurant. Mallory ejer desuden den traditionelle franske Michelin-restaurant Le Saule Pleureur, og hun synes slet ikke, en indisk restaurant er sofistikeret nok til hverken landsbyen eller til at være hendes genbo.

Se "Hundredefodsrejsen" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus & Trøjborg.

Den spanske film "Living Is Easy with Eyes Closed" handler om Antonio. Året et 1966 og han er vild med The Beatles.

Antonio bruger bandets tekster og sange, når han underviser i engelsk på den lokale skole. En dag hører han, at John Lennon er i Almeria for at indspille den komiske krigsfilm, "How I Won the War", og den chance vil Antonio ikke lade gå fra sig - han tager på road trip ned for at møde sit store idol.

På turen møder han den unge, gravide Belén og teenageren Juanjo, der er løbet hjemmefra. De tre er et umage trekløver, men alligevel udvikler der sig et enestående venskab på turen.

Se "Living Is Easy with Eyes Closed" i Øst for Paradis.

"Night Moves" viser, hvad der sker i processen omkring tre miljøaktivister, før, under og efter de planlægger sprængningen af en dæmning.

De tre, den indelukkede Josh, overklassepigen Dena og eks-soldaten Harmon, har en plan, som er den voldsomste og mest ekstreme form for sabotage, nogen af dem har været med til.

Derfor har de også svært ved at overskue konsekvenserne af deres handling, og det bliver sværere og sværere jo tættere de kommer på sabotagedagen. På samme tid bliver deres idealisme sat på prøve, da paranoia, tvivl og interne stridigheder begynder at tage over.

Se "Night Moves" i Øst for Paradis.

Tegnefilmen "Æsketroldene" handler om beboerne i den ildelugtende by Cheese Bridge. Borgerne har et stort problem, de er nemlig bange for at gå ud om natten af frygt for at møde de papkasseklædte monstre: æsketrolde.

Troldene bor i kloakkerne, men om natten kommer de op i gaderne, hvor de lever af at samle affald. Alle synes, troldene er uhyggelige, men ingen har rigtigt mødt dem.

Hvis de havde, ville de nemlig vide, at troldene faktisk er kærlige væsener. De har enddog taget en forældreløs dreng til sig og opdraget ham som en af deres egne under jorden. En dag får byen besøg af en skadedyrsbekæmper, som skal udrydde troldene én gang for alle - og nu må drengen vende tilbage til sine medmennesker og forsøge at redde sin upopulære familie.

Se "Æsketroldene" CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"A Hard Day's Night"

"Alt i alt er der dog tale om en film, der er meget bedre end de fleste andre, hvor pop- og rockmusikere spiller hovedroller. Når Beatles optræder med deres syv sange, er filmen bedst." - Jacob Wendt Jensen

"En, to, tresomt"

"Generelt er det dog et problem, at både historie og karakterer er så tydeligt tegnede, at de balancerer faretruende tæt på klicheen; den sexologistuderende, der ved alt om sex på det teoretiske plan, men ikke har styr på sine egne følelser, den vampede blondine, der kun føler sig levende, når mænd begærer hende og manden i midten, der er blind for de problemer, der tårner sig op omkring ham." - Louise Kidde Sauntved

"Hundredefodsrejsen"

"Lasse Hallströms sædvanlige sødsuppe har fået et tiltrængt skud kærlige krydderier i »Hundredfodsrejsen«, hvor kulturklicheerne står i kø, men overvindes af smittende charme og varme." - Louise Kidde Sauntved

"Living is Easy With Eyes Closed"

"»Living is Easy With Eyes Closed« er en grundcharmerende fortælling om passion, venskab og ensomhed, fortalt med munter melankoli – ikke mindst takket være Javier Camera, der herhjemme nok er bedst kendt for Pedro Almodovars »Tal til hende«." - Louise Kidde Sauntved

"Night Moves"

"Thrilleren buldrer ikke løs med sin spænding, og risikerer at skuffe husarerne, men til gengæld kompenserer den med knitrende og rugende karakterportrætter af idealister med en god sag, der ved at tage skridtet fra idealisme til terrorisme forvandles fra en slags helte til skurke." - Jacob Wendt Jensen

"Æsketroldene"

"»Æsketroldene« er en herlig historie – fuld af sprudlende energi og visuel fantasi. Animationen er præget af detajeorienterede legelyst, ikke mindst i beskrivelsen af æsketroldenes evner som opfindere, der gør det interessant at gå på opdagelse i det krøllede univers." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 4. september, uge 36

Ugens premierefilm er fire meget forskellige film. Michael Douglas og Diane Keaton mødes for første gang på det store lærred i den romantiske komedie "Det er aldrig for sent". "Teenage Mutant Ninja Turtles" viser igen superhelteflaget i New York. "Så meget godt i vente" er en dokumentar om en visionær økolandmand og "Boyhood er et sjældent fint portræt af en drengs udvikling optaget over 12 år.

"Boyhood" handler om drengen Mason og hans udvikling fra barn til voksen. Filmen følger Mason, fra han er seks til 18 år - men det særlig er, at der ikke er gjort brug af makeup eller voksmasker for at vise drengens udvikling. Filmen er optaget over 12 år, så det er drengens naturlige udvikling, vi ser.

Samtidig følger vi også Masons familie, hans mor, storesøster og skiftende stedfædre. Men det er ikke den primære fortælling i filmen - filmen ikke andet centralt tema end Masons udvikling som menneske og fokus er konstant på ham.

Se "Boyhood" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

"Det er aldrig for sent" handler om Oren Little. Oren bor alene og er mildt sagt selvcentreret. Han er midaldrende og har ingen venner. I hans nabohuse bor Leah, en natklubsangerinde Leah. Hun er en moden kvinde og et rigtigt familiemenneske. Og de to naboer er ikke just perlevenner.

En dag får Oren ansvaret for sit barnebarn, som han overhovedet ikke anede, han havde. Og pludselig får den gnavne mand brug for alt det hjælp, han kan få. Oren må hanke op i sig selv og prøve at komme overens med naboen.

Se "Det er aldrig for sent" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

I "Teenage Mutant Ninja Turtles" møder vi verdens eneste superhelte-skildpadder. De bor i New York, som er en by plaget af forbrydelser. Det er ganske enkelt en by, der har brug for helte.

TV-reporteren April O'Neil bliver involveret i en gidseltagning, men bliver reddet af en gruppe mystiske væsener, der viser sig at være kamptrænede, talende skildpadder. Den hurtigtænkende jourmnalist ser en mulighed for en god historie og begynder et samarbejde med de usædvanlige redningsmænd fra kloakken.

Og så går det ellers løs i jagten på superskurken Shredder.

Se "Teenage Mutant Ninja Turtles" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"Så meget godt i vente" er en dokumentarfilm, som handler om den ældre landmand Niels. Men Niels er ikke en hvilken som helst landmand, han er en af de mest idealistiske landmænd i Danmark. Han lever efter at skabe bæredygtighed i harmoni med naturen.

Niels bor på Thorshøjgaard sammen med sin kone Rita. Sammen leverer de biodynamiske råvarer til de bedste restauranter i landet. Og Niels' visioner for gården er store - han ønsker, at jorden skal være frugtbar og til glæde for kommende generationer også.

Myndighederne er dog ikke begejstret for hans måde at drive landbrug på, og han trues med at få frataget retten til at have dyr på gården.

Se "Så meget godt i vente" i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Boyhood

"Filmen største stjerne er dog ­Ellar Coltrane, der spiller Mason, som var han ikke født til andet. ­Ikke et sekund føles forkert eller forceret i løbet af de tolv år" - Louise Kidde Sauntved

"Det er aldrig for sent"

"Sådan to umage størrelser kan kun nå sammen i en film fra Hollywood, og her trækker »Det er aldrig for sent« hårdt på tålmodigheden, selv om både Keaton og Douglas har hver deres charme." - Jacob Wendt Jensen

"Teenage Mutant Ninja Turtles"

"Det kan godt være, at det er 30 år siden de fire muterede skildpadder Donatello, Michel­angelo, Rafael og Leonardo så dagens lys, men derfor er de nu stadigvæk bare teenagere, der går i svime over udsigten til et stykke pizza..."

"Så meget godt i vente"

"Ældre ultraøkologisk landmand virker stærkt overbevisende i helstøbt og rørende film om fortiden. Eller om fremtiden. Det afhænger af øjnene, der ser." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 28. august, uge 35

Niels Arden Oplev har arbejdet i USA de sidste fem år, men nu vender han tilbage til Danmark med filmen "Kapgang", som har premiere i denne uge. Ud over den nye danske film har tre andre film premiere: "Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen", "Sin City: A Dame to Kill For" og "Turtle Power".

"Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen" handler om racerflyveren Dusty. Vi har mødt ham før, men nu står han overfor nye udfordringer. I den sidste film blev han verdensberømt under det vilde ræs rundt om Jorden. Men det havde sin pris, hans motor blev samtidig skadet.

Derfor kan Dusty ikke længere konkurrere i ræs, og i stedet har han fået arbejde somrednings- og brandbekæmpelsesfly. Her møder han nye venner, bl.a. transportflyveren Cabbie, helikopteren Blake Ranger, tankflyveren Tipper og den ustyrlige bande: Røgdykkerne.

De begiver sig alle sammen ud på farlige missioner, hvor de skal slukke sommerens skovbrande.

Se "Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen" i CinemaxX Bruun's Galleri og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I "Kapgang" skal vi tilbage til den jyske by Sønder Omme i 1976. Her bor drengen Martin. Hans mor er lige død, og Martin og resten af familien skal finde en måde at komme videre på. For der sker rigtig mange ting i Martins liv, bl.a. at han snart skal konfirmeres.

Martins far og bror er helt opslugt af sorg, så Martin må passe sig selv og selv stå for at planlægge sin konfirmation på samme tid, som han også skal træne med sit kapganghold. Han venter også på sin seksuelle debut og helst med Kristine, selvom han allerede har eksperimenteret lidt sammen med sin bedste ven Kim, som han måske også er forelsket i.

Alle i den lille by kender hinanden og kommer med gode råd, men ingen af dem forstår helt, hvad det er, der sker i drengens Martins hoved.

Se "Kapgang" i CinemaxX i Bruuns Galleri, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Trøjborg samt Øst for Paradis.

"Sin City: A Dame to Kill For" foregår ligesom sin forgænger i en mørk storby, hvor der nærmest kun lever forbrydere. Byens politifolk er korrupte og selv de mest hæderlige beboere er nogle udskud.

I filmen møder vi fire personer: den barske Marv som vågner i en bunke af døde mænd, men uden at kunne huske, hvordan hav er endt der. Gambleren Johnny er på flugt fra byens ondeste gangster. Dwight McCarthy kæmper med sine indre dæmoner, da han bliver kontaktet af en tidligere elsker, som vil have hjælp til at undslippe sin voldelige ægtemand. Og stripperen Nancy planlægger at hævne sig på den korrupte senator Roark, fordi han stod bag hendes mentors død.

Se "Sin City: A Dame to Kill For" i Cinemaxx Bruuns Galleri og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Turtle Power" er en dokumentarfilm om nogle af popkulturens mest udholdende helte: Leonardo, Donatello, Michelangelo og Raphael også kaldet Teenage Mutant Ninja Turtles. Filmen har premiere godt tre uger før, der kommer en ny tegnefilm med de fire helte i biograferne.

For godt 30 år siden i 1984 stod der pludseligt et mystisk tegneseriehæfte ved siden af kasseapparatet i udvalgte butikker. For stort til at kunne stå på hylderne og for mærkeligt til at overse.

Det handlede om sære skildpadde-superhelte, der ikke lignede noget, man hidtil havde set. Men alligevel var det på ingen tid udsolgt.

Se "Turtle Power" i CinemaxX i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen"

"Med en konflikt, der aldrig bliver trukket tilstrækkeligt op og mindre fokus på humor og detaljer, kommer »Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen« til at ligne endnu en lidt for hurtig eftertanke til det oprindelige »Biler«-univers."

"Kapgang"

""Husk, det er kapgang, ikke løb«, siger træneren Steen Stig Lommer flere gange undervejs, og den metafor kan godt overføres på filmens kvalitet. Niels Arden Oplev kan sit kram." - Jacob Wendt Jensen

"Sin City: A Dame to Kill For"

"Desværre har »Sin City: A Dame to Kill For« hverken selvironi, hjerte eller historie nok til, at vi for alvor interesserer os for, hvem der lever eller dør." - Louise Kidde Sauntved

"Turtle Power"

"»Turtle Power« er en informativ og underholdende historie om en hobby der blev til en milliardforretning. Men den er nok mest for fans!"

Følg aOa.dk på Facebook