Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 21/05/15

Her er ugens filmpremierer

  • Mark Rylance spiller den russiske agent Rudolf Abel og Tom Hanks er advokaten James Donovan i Steven Spielbergs »Spionernes bro«. Foto: Foto fra filmen

    Mark Rylance spiller den russiske agent Rudolf Abel og Tom Hanks er advokaten James Donovan i Steven Spielbergs »Spionernes bro«.

    Foto: Foto fra filmen
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 26. november, uge 48,

Der er meget forskelligt at vælge imellem, hvis du vil se det nyeste af det nye, som byens biografer viser i denne uge. Du kan se den tyske film »Den tabte verden«, Steven Spielbergs »Spionernes bro«, som er baseret på virkelige begivenheder under Den kolde krig, Det britiske drama »Suffragette«, der også bygger på virkelige hændelser, den danske dokumentarfilm »Ejersbo« om forfatteren til bl.a. romanen »Nordkraft« og »The Program«, en spillefilm der viser, hvordan cykelhelten Armstrongs doping-misbrug blev afsløret.

»Den tabte verden« fortæller historien om Sophie og hendes far Paul, der er ved at være oppe i årene. En dag opdager Paul ved et tilfælde  et billede af operasangerinden Caterina Fabiani, der ligner hans afdøde kone og Sophies mor.

Sophie prøver at overtale sin far om at lade det ligge, men Paul er stædig og insisterer på at finde ud af, hvad der ligger bag. Så Sophie tager til New York for at undersøge det mærkelige tilfælde - men er det et tilfælde, eller har der været andet på spil? Hvem er den kvinde, der er hendes mors dobbeltgænger.

Se »Den tabte verden« i Øst for Paradis.

Koldkrigs-filmen »Spionernes bro« handler om advokaten James B. Donovan, der i 1960'erne bliver hyret til at forsvare en russisk spion, som er blevet taget til fange af de amerikanske myndigheder. Spionen, Rudolf Abel, er forberedt på, at det ender med en dødsdom, men advokaten Donovan insisterer på at give ham en fair, juridisk behandling.

Langsomt begynder både advokatens bagland og den amerikanske befolkning at vende sig imod ham, for hvordan kan man være et ordentligt menneske og samtidig beskytte en russer, som jo er fjenden? Donovans valg viser sig dog at være afgørende, da en amerikansk pilot tages til fange af russerne. Nu skal Donovan af sted til Østberlin for at forsøge at få piloten hjem, for måske det er muligt at etablere en fangeudveksling.

Se »Spionernes bro« i CinemaxX, BioCity, Metropol, Øst for Paradis og Malling Bio.

Det britiske drama »Suffragette« foregår i starten af 1900-tallet og handler om den unge familiemor og fabriksarbejder, Maud Watts. Hun er optaget af kvinders ret til at stemme, og undervejs i det arbejde bliver hun en del af Suffragette-bevægelsen. Her møder hun den karismatiske leder, Emmeline Pankhurst, og Maud bliver hurtigt dybt involveret i kampen for den vigtige sag.

Men med kvindernes stigende brug af militante midler og de mange voldsomme sammenstød med den hensynsløse stat, begynder de personlige omkostninger at blive altoverskyggende.

Se »Suffragette« i CinemaxX og Metropol.

Dokumentarfilmen »Ejersbo« er et portræt af den afdøde, danske forfatter Jakob Ejersbo. Filmen viser Ejersbos to venners forsøg på at opfylde forfatterens sidste ønske om at få sin aske spredt over det afrikanske bjerg Kilimanjaro.

Samtidig er portrættet af forfatteren også vævet sammen med hans romaner, og undervejs i filmen møder vi besøg af karaktererne fra hans bøger.

Se »Ejersbo« i Øst for Paradis.

»The Program« er et drama, der følger den irske sportsjournalist, David Walsh - manden som afslørerde cykelhelten Lance Armstrongs doping-misbrug.

Filmen, der ikke er en dokumentar, men som har skuespillere i rollerne som de virkelige personer, viser, hvordan den tidligere kræftramte rytter vinder sin første af ialt syv Tour de France-sejre i 1999. Samme år fatter Walsh mistanke til Armstrong, der begynder en lang og opslidende undersøgelse af The US Postal Service Cycling Team.

Se »The Program« i CinemaxX, Metropol og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Den tabte verden

»Sophie piskes af sted for at finde ud af, hvad der er op og ned på den sag. »Det er helt absurd«, siger Sophie undervejs, og ja, det er det. Og det er filmen dermed.« - Jacob Wendt Jensen

Spionernes bro

»Hver gang, man er ved at miste troen på, at en biograffilm kan noget over for alle de gode TV-serier, og når man af og til går og er træt af superhelte og romertalsfilm, så kommer Steven Spielberg ofte flyvende ind og sætter filmskabet elegant på plads.« - Jacob Wendt Jensen

Suffragette

»Det er vigtig, detaljeret og ­realistisk historieskrivning fortalt med en intensitet, der til dels opvejer, at manu­skriptet flere steder føles så konstrueret, at vi kan mærke fortællingen små tandhjul slide sig vej gennem lærredet.« - Louise Kidde Sauntved

Ejersbo

»I sidste ende føles det dog som om, der er lidt for meget »hurlumhej på bjergsiden«, samtidig med at en del inter­essante spor ikke forfølges. Det antydes for eksempel, at ambitionen med Afrika-trilogien nærmest tog livet af Ejersbo, og det vil vi da gerne høre mere om.« - Jacob Wendt Jensen

The Program

»Ben Foster arbejder ganske vist hårdt i hovedrollen, men de syv Tour de France-løb drukner i montager af TV-klip og kamp­svedende skuespillere. Forhåbentlig kan denne film dog forhindre, at ­nogle finder på at fortælle »The Bjarne Riis-story«.« - Kristian Lindberg

Premiere 19. november, uge 47

»By the Sea« er Angelina Jolies 3. film som instruktør, dokumentarfilmen »Perlemorsknappen«, »Truth« med Cate Blanchett og Robert Redford i hovedrollerne, dokumentarfilmen »Noma - My Perfect Storm« om den berømte restauranten Noma og den sidste filmatisering af »The Hunger Games«-bøgerne: »The Hunger Games: Mockingjay - del 2«.

»By the Sea« er en amerikansk film, der foregår i 70'erne. Filmen handler om, hvad der sker for to mennesker, når deres ægteskab smuldrer. Den tidligere danser Vanessa og hendes mand, forfatteren Roland, tackler det sådan, at de tager på en rejse til Frankrig. Her forsøger de at holde fast i de følelser, de engang nærede for hinanden.

Men afstanden mellem de to vokser sig større og større, og da parret gør stop i en lille by ved vandet, så begynder de hver især at blive tiltrukket af andre mennesker.

Se »By the Sea« i CinemaxX og Metropol.

»Perlemorsknappen« er en dokumentarfilm. Filmen er en fortælling om vand, om vandets betydning for menneskede, og hvordan det forbinder menneskeheden. Filmen viser det gennem den chilenske befolknings og det oprindelige patagoniske folks forhold til vand

For historien om vand er ikke bare historien om en livsgivende substans. Det er også historien om glemte forbrydelser mod menneskeden.

Se »Perlemorsknappen« i Øst for Paradis.

»Truth« handler om tv-produceren Mary Mapes og nyhedsværten Dan Rather, der sammen arbejder på nyhedsprogrammet »60 Minutes«. Filmen foregår i 2004, og præsident Bush er midt i valgkampen, da Mapes møder en kilde med kontroversielle dokumenter om præsidentens tid i militæret. Efter et grundigt baggrundstjek godkender tv-stationen CBS, at de kører med historien.

Men få dage efter programmet er blevet vist, bryder helvede løs. Eksperter påstår, at dokumentet er en forfalskning, og snart er hele den amerikanske presse samt CBS's ledelse klar til at pege fingre. Hvem har ret, hvem tager fejl?

Se »truth« i CinemaxX, Metropol og Øst for Paradis.

»Noma My Perfect Storm« er en dokumentar, der handler om den danske stjernekok René Redzepi og hans verdenskendte restaurant Noma. Den franske instruktør, Pierre Deschamps, har fulgt Redzepi og restauranten gennem tre år.

Filmen viser både op- og nedture i den gastronomiske verden og hos manden der står bag det hele.

Se »Noma My Perfect Storm« i Øst for Paradis.

»The Hunger Games: Mockingjay - del 2« er det sidste kapitel i den populære The Hunger Games-filmserie. Katniss Everdeen er blevet frontfigur i revolutionens kamp mod den diktatoriske Præsident Snow, og hun holdes i sikkerhed i Distrikt 13, langt væk fra de daglige angreb og modangreb, men Katniss’ behov for hævn vokser.

Katniss mener, hun skal være den, der dræber Præsident Snow og giver frihed til Panems befolkning. Men det er ikke let at komme tæt på præsidenten, og Katniss må ud på endnu en farefuld rejse.

Se »The Hunger Games: Mockingjay - del 2« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

By the Sea

»Jeg kan godt lide idéen om, at Jolie og Pitt tager sagen i egne hænder for at få udfordringer. Det er modigt, for alt for mange stjerner vælger roller med livrem og seler.« - Jacob Wendt Jensen

Perlemorsknappen

»Guzmans film er som en bølge, der river dig med i sin tankestrøm – og får dig til at skabe dine helt egne tankehvirvler undervejs.« - Louise Kidde Sauntved

Truth

»Cate Blanchett er intet mindre end formidabel i rollen: skrap, nådesløs, halv-alkoholiseret – men også sårbar og menneskelig.« - Louise Kidde Sauntved

Noma - My Perfect Storm

»Det er dybt fascinerende at se ham eksperimentere i ku­lisserne og opmuntre sine kokke til selv at lade fantasien løbe af med dem - når han da ikke gør dem dybt frustrerede med sin perfektionisme.« - Louise Kidde Sauntved

The Hunger Games: Mockingjay - del 2

»»Mockingjay Part 2« er en mørkere film end de foregående. Her er, stort set, ikke nogen flamboyante kostumer og feststemning som i de første film, kun kold, kynisk kamp for overlevelse.« - Louise Kidde Sauntved

 

 

Premiere 12. november, uge 46

 

Der er to danske film på biografernes premiereprogram, »Nøgle Hus Spejl« og »Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte«, og så den engelske »Legend«.

Dramaet »Nøgle Hus Spejl« handler om den 76-årige Lily, der er flyttet på plejehjem sammen med sin syge mand, Max.

Hverdagen går med at passe ægtemanden, og det eneste afbræk sker, når deres voksne datter indimellem kommer på besøg. Lily bliver tiltrukket af sin genbo, men snart bliver hun konfronteret af familien og de øvrige plejehjemsbeboere, der ikke forstår den ældre kvindes valg.

Se »Nøgle Hus Spejl« i CinemaxX, Nordisk Films biografer og Malling Bio.

»Legend« handler om Reggie og Ronald Kray - to højtprofilerede personligheder i 1960ernes pulserende London, der samtidig styrede den kriminelle underverden som gangsterkonger. Og samtidig er de identiske tvillinger.

Personlighedsmæssigt er Kray-brødrene vidt forskellige. Ronald lider af svære psykiske problemer, mens Reggie er fornuftens stemme, der må kæmpe for at styre de lyssky forretningen udenom sin brors mere voldelige tendenser.

Se »Legend« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte«  er en julefilm og er efterfølger til den meget populære TV-julekalender. 11-årige Emma er en fantasifuld pige, der til tider føler sig glemt af sin store familie og derfor drømmer sig væk til eventyrlige verdener.

Da selvste Julemanden Nicolas og hans kone Julie en dag dumper ned igennem Emmas skorsten med deres nyfødte baby, bliver menneskepigen og den lille familie fra Nordpolen hurtigt gode venner. Freden forstyrres dog, da de opdager, at Julemandens baby er blevet forbyttet med en elverunge og ført til den onde elverdronning. Snart må de tre rejse på en hæsblæsende rejse ind i Elverriget.

Se »Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte« i CinemaxX, Nordisk Films biografer Aarhus C og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Nøgle Hus Spejl

»Michael Noer og Anders Frithiof August, som han har skrevet manuskriptet sammen med, balancerer på en knivskarp grænse mellem brutalt ærlig udstilling og sørgmodig satire i deres fremstilling af livet på plejehjemmet.« - Louise Kidde Sauntved

Legend

»I »Legend« følger vi brødrene i stort og småt. Fra pro­blemerne med at holde styr på de små konkurrenter til forsøget på at samarbejde med amerikanske gangstere, der gerne vil ind på markedet for casinoer i London.« - Jacob Wendt Jensen

Emma & Julemanden - Jagten på Elverdronningens hjerte

»Der er dømt dansk folkeeventyr med julehjerte og humor i »Emma og Julemanden«. Ikke mindst Mille Dinesen er ret så forrygende som grim og grum elverdronning, ligesom de magiske effekter er rigtig fine.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 5. november, uge 45

Det socialistiske drama »99 Homes« og det franske drama »I skyggen af kvinder« har begge premiere i Øst for Paradis i denne uge, som ellers stadig bærer præg af, at den nye James Bond er på gaden.

»99 Homes« handler om bygningsarbejderen Dennis Nash, der knokler for at få sin økonomi til at hænge sammen, så han kan beholde det hus, han bor i sammen med sin mor og ni-årige søn. Men alt hans hårde slid er ikke nok til at knække den nedafgående kurve - og en dag ryger familiens hus på tvangsaktion.

Dennis der nu både er hjemløs og desperat opsøger ejendomsmægleren, der stod bag auktionen, for at komme i lære og tjene penge ved at sætte andre problemramte familier på gaden. Og det er en branche, der passer godt til Dennis, der hurtigt får succes. Men han får moralske problemer, for vil han sætte andre familier på gaden for at hans egen igen kan få et hjem?

Se »99 Homes« i Øst for Paradis.

Den franske film »I skyggen af kvinder« handler om Pierre og Manon. De danner par og lever af at lave små dokumentarfilm. Og så virker de til at have et lykkeligt forhold.

Men en dag møder Pierre den unge Elisabeth, som han indleder et forhold til. Han står nu pludselig i en dobbeltrolle, fordi han hverken ønsker eller egentlig kan se nogen grund til at forlade Manon. Da Elisabeth opdager, at Manon også har en elsker, bliver situationen ekstra kompliceret. For hvor længe kan de holde til at bedrage hinanden?

Se »I skyggen af kvinder« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

99 Homes

»Dramaet køres højt op, og det virker. Det er elementært spændende drama, og man får det næsten fysisk dårligt i ­biografsædet. Især hvis man selv har haft den ulykke at være i nærheden af store tab på grund af finanskrisen.« - Jacob Wendt Jensen

I skyggen af kvinder

»Ifølge instruktør Philippe Garrel er »I skyggen af kvinder« en film om, at kvindens libido er ligeså kraftig som mandens. I mine øjne strander projektet en smule og ligner mere en film om en træmand, der ikke kan se ud over sine egne behov.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 29. oktober, uge 44

Hvis du vil i biografen og se en af de nye premierefilm i denne uge, så kan du vælge mellem den chilenske film »El Club«, dokumentarfilmen »He Named Me Malala« og det amerikanske drama »Kvinden i guld« - og selvfølgelig James Bond-filmen »Spectre«.

»El Club« er en chilensk film, som fortæller historien om en meget speciel gruppe, en gruppe der er udstødt af samfundet. Det er nemlig en gruppe udstødte præster, der af en eller anden grund er faldt i unåde i samfundets øjne, fordi de har »afveget«. De bor i et affolket område i et lille hus på stranden. Og til at holde øje med dem er nonnen Moder Monica.

Præsterne lever så nogenlunde i fred og ro med hinanden, og de har accepteret deres udstødte tilværelse. Men det hele ændrer sig en dag, da Fader Lazcano ankommer til huset, og en ubehagelig begivenhed finder sted.

Se »El Club« i Øst for Paradis.

Dokumentarfilmen »He Named Me Malala« handler om den pakistanske pige Malala Yousafzai. Hun er kendt i Vesten blandt andet for sit græsrodsarbejde for pigers ret til uddannelse i Pakistan under Taliban, som hun har modtaget Nobels Fredspris for.

Filmen viser begivenhederne, der ledte op til angrebet på Malala og eftervirkningerne og den efterfølgende sygdomsperiode, hendes rørende tale for FN og modtagelsen af Nobels Fredspris.

Se »He Named Me Malala« i Øst for Paradis.

»Kvinden i guld« handler om den 80-årige, jødiske kvinde Maria, som hyrer advokaten Randy til en stort anæagt retssag. hun vil nemlig sagsøge selveste den østrigske stat. Begrundelsen er, at hendes familie under Anden Verdenskrig blev frarøvet et uerstatteligt maleri. Det var nazisterne, der stod bag røveriet.

Efter krigen havnede maleriet på et museum i Wien, og med tiden er billedet blevet et vigtigt symbol for den østrigske stat. Så det er en kamp mod autoriteter, der virker uvindelig, som advokaten og den ældre kvinde er oppe imod.

Filmen er bygget på virkelige hændelser og er et af mange eksempel på nazisternes mange plyndringer under krigen, hvor udbyttet efter lang tids forhandling ender tilbage hos de rette ejermænd igen.

Se »Kvinden i guld« i CinemaxX, BioCity, Metropol, Øst for Paradis og Malling Bio.

»Spectre« begynder med James Bond på en uautoriseret solomission i Mexico, der efterlader dele af hovedstaden i ruiner. MI6 er alt andet end begejstrede for agentens rebelske adfærd, og den hæderkronede afdeling er samtidig i fare for at blive nedlagt til fordel for et globalt overvågningssystem.

Bond får karantæne, men det afholder ikke den egenrådige agent fra at fortsætte sin mission. En hemmelig besked fra den tidligere M bringer ham på sporet af en italiensk enke og et forbrydersyndikatet med stor indflydelse på verdens magtbalance. Syndikatet, der kalder sig Spectre, bliver ikke kun Agent 007’s hidtil største udfordring. Det trækker også tråde til James Bonds fortid.

Se »Spectre« i CinemaxX Bruun's Galleri, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt i Nordisk Film Biografer Trøjborg.

Læs anmeldelser af filmene:

El Club

»Det er modigt, ækelt og ubærligt. Men også fascinerende, formidlet som det er i stemningsmættede tableauer, af skuespillere der formår at få psykologisk sandhed frem med få og enkle midler.« - Louise Kidde Sauntved

He Named Me Malala

»Det giver hele historien en klædelig – og meget passende – poetisk universalitet, der ­giver Malalas kloge ord og modige handlinger en historisk kontekst, der strækker bagud i Afghanistans historie på samme måde som den forhåbentligt vil få indflydelse på fremtiden.« - Louise Kidde Sauntved

Kvinden i guld

»Vi forstår til fulde de følelsesmæssige implikationer for Maria og den tragedie hun, og tusindvis af andre med hende, har gennemlevet, uden at få serveret det med så rigeligt mængder flødeskum.« - Louise Kidde Sauntved

Spectre

»Til genæld er Christoph Waltz den perfekt skurk: iskold, lynende begavet og bidende sarkastisk, og alt i alt er »Spectre« fejende flot »Bond classic«; underholdende og hamrende ligeglad med at ­være for meget - eller for lidt.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 22. oktober, uge 43

Musikdokumentaren »Janis« om sangerinden Janis Joplin, den intense thriller »Sicario«, dramaet »Skyerne over Sils Maria« og westernfilmen »Slow West« .

»Janis« er en dokumentarfilm, som handler om sangerinden Janis Joplin. Hun døde som 27-årig i 1970 af en overdosis heroin, og er for sin eftertid blevet noget af et musikalsk ikon.

Filmen bruger arkivoptagelser, interviews og gamle breve til at kaste nyt lys over Joplin og hendes unikke sangtalent. Seeren får også historien om livet udenfor scenelyset, hvor Joplins søgen efter kærlighed og anerkendelse endte med at koste hende livet.

Undervejs i filmen ser og hører seeren også Joplins bedste sange fra bagkataloget.

Se »Janis« i CinemaxX, Metropol og Øst for Paradis.

I thrilleren »Sicario« møder vi FBI-agenten Kate Macer, da hun er ved at trævle forbindelserne op til en magtfuld narkobaron. Det er en meget følsom sag, og Kate bliver overflyttet til en særlig enhed, hvor der gælder helt andre regler end i det almindelge FBI-arbejde. Her skal der ikke skyed nogen midler i kampen for at finde bagmændene.

Kate støder undervejs i sin efterforskning på mange ting, som hun ikke kan få adgang til materialet om. Samtidig skal hun arbejde sammen med Alejandro, som hun synes, kender banderne lidt for godt. Efterhånden opdager Kate, at det slet ikke er nemt at adskille de gode og de onde fra hinanden i den sag.

Se »Sicario« i CinemaxX, BioCity, Metropol og Malling Bio.

Filmen »Skyerne over Sils Maria« handler om skuespillerinden Maria Enders. Hun har været i branchen i mange år efterhånden, og hun oplever, at det er en anden type roller, hun får tilbudt efterhånden. Nu skal hun spille den ældre kvinde i en genopsætning af det teaterstykke, der blev hendes gennembrud. I den oprindelige udgave spillede hun stykkets unge kvinde.

Rollen som den unge kvinde gives til en ung Hollywoodstjerne med skandaløse tendenser. Det får Maria til at revurdere sit liv. Undervejs må hun se en masse følelser i øjnene, og pludselig kan hun ikke længere adskille sit privatliv fra livet på scenen.

Se »Skyerne over Sils Maria« i Øst for Paradis.

»Slow West« fortæller historien om den unge skotte Jay Cavendish. Han er skyld i, at den unge kvinde Rose bliver anklaget for mord, på trods af at hun er uskyldig.

Rose og hendes far flygter på grund af anklagerne til Amerika, og Jay følger efter. Han er nemlig forelsket i Rose og kan ikke glemme hende. På rejsen gennem Amerikas vilde vesten møder Jay den mystiske cowboy Silas Selleck, som slutter sig til ham. Undervejs må de også håndtere en gruppe hensynsløse dusørjægere, som også er ude på at finde Rose.

Se »Slow West« i Øst for Paradis.

 

Læs anmeldelser af filmene:

Janis

»»Janis: Little Girl Blue« er en rørende og på samme tid tragisk og livsbekræftende historie om en kvinde, der ikke levede længe, men til gengæld gjorde det for fuldt blus.« - Louise Kidde Sauntved

Sicario

»»Sicario« er en isnende thriller, overraskende og overrumplende – og lige så nådesløs som det grænseland, den foregår i - i øvrigt fornemt formidlet af mesterfotografen Roger Deakins, der blandt andet satte stemningen i »No Country for Old Men« og »True Grit«.« - Louise Kidde Sauntved

Skyerne over Sils Maria

»Det er psykologisk spil på højt plan, og både Juliette Binoche og Kristen Stewart, der fuldt fortjent modtog en César for sin indsats, spiller så vi på det nærmeste mærker deres hudløse ensomhed, vemod og smerten over tidens gnavende tand og kærlighedens bruta­litet på egen krop.« - Louise Kidde Sauntved

Slow West

»Det hele krydret med nærmest surreelle optrin og en poetisk tone, der indimellem får hele rejsen til mest af alt at ligne en lang metafor for menneskehedens – ofte forgæves – stræben.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 15. oktober, uge 42

Thrilleren »Black Mass«, som er baseret på virkelige begivenheder, spøgelseshistorien »Crimson Peak«, dramaet om de to søstre »Min lille søster« og »Mediterranea« om en ung afrikaners flugt til Europa på jagt efter et bedre liv.

»Black Mass« med Johnny Depp i hovedrollen handler om gangsteren James »Whitey« Bulger. Han er en virkelig figur, og han stod i spidsen for en maffialignende organisation, der terroriserede den sydlige del af Boston i tre årtier.

Filmen foregår i 1975, og Bulger leder den irske Winter Hill-bande, der konkurrerer med den italienske mafia om byens organiserede kriminalitet. Men han får pludseligt overtaget, da han får hjælp fra en uventet kant.

Bulger bliver kontaktet af barndomsvennen og FBI-agenten, John Connolly, som tilbyder ham at blive meddeler for regeringen. Han skal hjælpe FBI med at fælde mafiaen, og til gengæld får han lovning på, at han selv og hans kompaner vil få lov til at »arbejde« i fred.

Se »Black Mass« i CinemaxX, BioCity og Metropol.

»Crimson Peak« er en gyserfilm iblandet en stærk kærlighedshistorie. Filmen foregår i 1800-tallet, og handler om den unge kvinde Edith. Som lille modtog hun en meget speciel advarsel - hendes mors spøgelse advarede hende mod »Crimson Peak«.

Som voksen er Edith blevet forfatter, og hun lever af at omsætter kontakten med det hinsides til fiktionens verden. Samtidig lever en tryg og privilegeret tilværelse sammen med sin velhavende far. Men det hele ændrer sig, da Edith lader sig forføre af den britiske forretningsmand, Thomas Sharpe.

De to gifter sig og Edith flytter med ham til en afsides by i England, hvor de sammen med hans søster skal bo i et faldefærdige palæ. Her opdager hun, at intet er, som hun troede, det ville være - heller ikke hendes nye ægtemand.

Se »Crimson Peak« i CinemaxX og BioCity.

»Min lille søster« handler om den 12-årige pige Stella. Hun står overfor den svære overgang til næste livsfase, teenage-alderen.

Hun forguder sin storesøster, Katja, der erhelt perfekt i Stellas øjne. Søsteren er forældrenes yndling og har udviklet et stort talent inden for kunstskøjteløb. stella vil gøre hvad som helst for at ligne sin søster. men langsomt finder hun ud at, at søsteren måske ikke er så perfekt alligevel.

Katja er nemlig selv faldet for billedet af sig selv som perfekt - som alt for perfekt faktisk. Hun har mistet kontrollen over det hele og lider af en spiseforstyrrelse.

Stella konfronterer sin søster med sin viden, men gennem afpresning, manipulation og løgne får Katja overtalt Stella til at holde på sin livsfarlige hemmelighed.

Se »Min lille søster« i Øst for Paradis.

»Mediterranea« handler om Ayiva, der har forladt sit hjem i Burkina Faso. Han er taget ud i verden for at finde et sted, hvor han kan skabe en ny tilværelse, og hvor mulighederne for at kunne forsøge sin søster og sin datter er større end hjemme.

Hans kommer med i en illegal smugleroperation, og gennem den fpr han sammen med sin bedste ven, Abbas, en chance for at flygte væk fra kontinentet.

Det betyder dog også en risikabel rejse over Middelhavet til Italiens kyst, hvor de skal forsøge at tilpasse sig. Samtidig stiger de interne spændinger mellem de to venner - og mellem dem og lokalsamfundet.

Se »Mediterranea« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Black Mass

»Scott Cooper tager instruktørgerningen seriøst og går ikke på kompromis med kvaliteten nogle steder. Selv i selskab med rulleteksterne sker der noget spændende. Vi får serveret gamle optagelser fra diverse overvågningskameraer med de virkelige personer.« - Jacob Wendt Jensen

Crimson Peak

»»Crimson Peak« - der kan oversættes til »Den blodrøde høj« - er da også voldsomt flot at se på. Scenografien er strengt gennemført, og især Hiddleston og Wasikowska er værd at følge i de flotte kulisser.« - Jacob Wendt Jensen

Min lille søster

»Historien om Stella er historien om mange søskende, der overses, når én i søskendeflokken enten er meget talentfuld eller ramt af ulykke.« - Jacob Wendt Jensen

Mediterranea

»»Mediterranea« kommer ikke med løsninger – den stiller bare problemerne op for os, så vi selv kan diskutere og lede efter mulige svar. Hovedrollen spilles af Koudous Saihon, der selv som tyveårig tog den lange farefulde tur fra Burkina Faso til Syditalien.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 8. oktober, uge 41

Efterårsvejret har for alvor taget fat med regn og rusk, og hvad er så mere oplagt end at smutte en tur i biografen. I denne uge har fem film permiere. Vælg mellem dramaet »45 år«, animationsfilmen »Hotel Transylvania 2«, komedie-dramaet »Me and Earl and the Dying Girl«, nyfortolkningen af Peter Pan »Pan« og »The Martian« med Matt Damon i hovedrollen som astronaut.

»45 år« starter få dage inden Kate og Geoffs store dag - deres 45-års bryllupsdag. De har besluttet at fejre deres lange ægteskab med en stor fest, men få dage før den store dag, får Geoff et brev, hvis indhold kan ændre alt for dem begge.

Forberedelserne til festen forløber som sædvanligt, men imens bliver afstanden mellem Kate og Geoff større og større.

Geoffs ungdomskæreste er nemlig fundet fastfrosset i en gletcher. Hun har været død i mange år, men Kate ved stort set intet om hende og Geoffs forhold. Men er det i virkeligheden hende, der er Geoffs store kærlighed og ikke Kate?

Se »45 år« i Metropol og Øst for Paradis.

»Hotel Transylvania 2« er en animationsfilm og handler om Dracula, som stadig ejer af et hotel for monstre.

Hotellet er dog også åbent for andre end monstre, efter at vampyrens datter har fundet sammen med mennesket Jonathan. Men nye bekymringer tynger Dracula. Hans barnebarn, Dennis, er halvt vampyr og halvt mennesker, men viser ingen blodtørstige tegn.

Derfor inviterer bedstefaren en masse venner på besøg, så de kan give familiens yngste lyst til at komme i kontakt med monster-siden af sig selv. Det hele bliver dog kompliceret, da Draculas 1.071 år gamle far, Vlad, pludselig dukker op. Og han er ikke glad for at være i familie med et menneske.

Se »Hotel Transylvania 2« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Me and Earl and the Dying Girl« er en blanding af komedie og drama. Filmen handler om teenageren Greg. Han er en ensom ung mand, der ikke har mange venner i gymnasiet.

Hans eneste mål er bare at klare sig igennem, og det gør han så sammen med sin bedste ven, Earl. De optager kreative video-hyldester til klassiske film.

En da får en af hans klassekammerater konstateret kræft, og Gregs mor tvinger ham til at se efter hende. Det bliver starten på et usædvanligt venskab.

Se »Me and Earl and the Dying Girl« i CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis.

Eventyrfilmen »Pan« handler om Peter, der som lille blev efterladt af sin mor foran et børnehjem. Han trives ikke på børnehjemmet, hvor han har  mange kampe med den lede forstander, der gør livet surt for børnene.

En dag bliver Peter kidnappet af en bande pirater - ovenikøbet i et flyvende sørøverskib. Og pludselig er en havnet på Ønskeøen, der er fuld af indianere, pirater og feer.

Hele øen har ventet længe på en flyvende dreng, der kan hjælpe dem besejre den onde piratkaptajn Blackbeard.

Se »Pan« i CinemaxX og BioCity.

I »The Martian« er en gruppe astrunauter taget til planeten Mars for at samle jordprøver på den røde planet. Alt går godt, lige indtil planeten rammes af en stærk storm, der er så voldsom, at astronauten Mark Watney ikke overlever.

Eller tilsyneladende overlever han ikke... De andre rejser i huj og hast tilbage til Jorden, og da Mark kommer til bevidsthed, er han efterladt alene på Mars. Nu skal den uheldige astronaut forsøge at overleve på basen, rationere føden og forsøge at komme i kontakt med NASA, der befinder sig 225 millioner kilometer væk.

Se »The Martian« i CinemaxX, BioCity, Metropol og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

45 år

»Charlotte Rampling er fremragende som følelsesmæssigt kontrollerede Kate, der er ved at sprænges til ­atomer bag den korrekte, smilende overflade. Det er fornem, tilbageholdt skuespilskunst!« - Louise Kidde Sauntved

Hotel Transylvania 2

»Der er enkelte gode jokes i »Hotel Transsylvania 2«, men overraskelsesmomentet blev fyret af i første film og virker ikke længere, og det grundlæggende budskab om tolerance drukner i en ikke synderligt original historie...« - Louise Kidde Sauntved

Me and Earl and the Dying Girl

»Samtidig har filmen noget helt sjældent på tværs af alle genrer. En dybt original ­slutning, der også er meget ­tilfredsstillende, fordi den er helt i tråd med den gavmilde oplevelse, som Gomez-Rejons film i det hele taget er.« - Jacob Wendt Jensen

Pan

»Det er alt sammen ­meget alvorligt og dramatisk – og desværre, de mange farver til trods, også temmelig humorforladt - hvis man ser bort fra den første fornøjelige del, der foregår på Peters britiske ­børnehjem.« - Louise Kidde Sauntved

The Martian

»Den vigtige ingrediens er dog marsmanden selv, spillet af Matt Damon, der til­føjer historien den psykolo­giske dimension som er næsten fraværende i romanen.« - Kristian Lindberg

Premiere 1. oktober, uge 40

I denne uge kan du se fire nye film i byens biografer. Vælg mellem »Far til fires vilde ferie«, den 16. film i den populære serie, komedien »Praktikanten«, den iranske samfundskritiske film »Taxi Teheran« og dramaet »The Walk«.

I »Far til fires vilde ferie« skal den lille familie en tur til Vadehavet for at holde ferie. De glæder sig alle sammen til at få ferie, men det stopper brat, da de finder ud af, de skal bo i en gammel cirkusvogn. Og derfra har de udsigt til et skønt luksussommerhus på nabogrunden.

Men da Far på grund af en misforståelse bliver beskyldt for at begå indbrud i det luksuriøse nabohus, må familien træde til for at finde de rigtige tyveknægte.

Se »Far til fires vilde ferie« i CinemaxX, BioCity, Metropol og Malling Bio.

»Praktikanten« handler om Ben Whitaker, en pensioneret enkemand, som lever i New Yorker. Han har det ikke dårligt, men han mangler noget i sit liv, efter de mange år på arbejdsmarkedet og i et ægteskab.

Han får pludselig idéen om at søge en stilling som seniorpraktikant hos et succesfuldt modefirma. Og efter kort tid er han tilbage på arbejdsmarkedet, på et moderne kontor og hvor alle omkring ham er ca 30.

Ben falder hurtigt til, men han har problemer med at imponere kvinden, der er selskabets direktør og skaber.

Se »Praktikanten« i CinemaxX, BioCity, Metropol og Malling Bio.

I »Taxi Teheran« er den iranske instruktør Jafar Panahi taxachauffør i Teherans gader.

Kameraet er placeret på instrumentbrættet og filmer løs, mens Panahi samler passagerer op og får dem til at kommentere på deres samfund. Hvad enten det handler om sultestrejke, censur eller piratkopiering af Woody Allen-film.

Se »Taxi Teheran« i Øst for Paradis.

»The Walk« foregår i 1974 og fortæller den virkelige historie om franskmanden Philippe Petit, der ville gå på line mellem de to World Trade Center-tårne.

Petit rejser til New York og rekruterer et hold af vovehalse, der skal hjælpe ham med at udføre sit vanvittige stunt. Selve lineakten må han udføre alene, men missionen kræver detaljeret planlægning på niveau med et større kup.

Det er nemlig ikke kun tæt på umuligt og dødsensfarligt at balancere 412 meter oppe i luften, det er også hamrende ulovligt.

Se »The Walk« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Far til fires vilde ferie

»Historien om de smarte unger, der får de dumme ­tyveknægte ned med nakken er set et utal af gange i både danske og udenlandske børnefilm fra »Alene hjemme« til »Krummerne«, og »Far til fires vilde ferie« følger formlen til punkt og prikke.« - Louise Kidde Sauntved

Praktikanten

»"Praktikanten" er omsider en god film med Robert De Niro.« - Jacob Wendt Jensen

Taxi Teheran

»De 82 minutter i en taxa i Teheran er et velkomment indblik i en verden, vi ikke kunne se på nogen anden måde, og det er modigt af ­Panahi at filmen overhovedet er lavet. Noget bredspektret filmisk mesterværk er der dog ikke tale om.« - - Jacob Wendt Jensen

The Walk

»Tonen i filmen er ret jazzet og nærmest helt musicalkæk, og det virker ikke nødvendigvis som det rette valg i længden. Alle de nuancer, der kom frem mellem linjerne i dokumentarfilmen »Man on Wire«, kommer vi ikke i nærheden af her...« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 24. september, uge 39

Se musikdokumentaren »Arcade Fire: The Reflektor Tapes«, den georgiske film »Corn Island«, den fransk action-thriller »Den franske forbindelse« og opfølgeren til dn første »Klovn«-film »Klovn Forever« i biograferne i denne uge.

»Arcade Fire: The Reflektor Tapes« er en dokumentarfilm om det populære canadiske indieband Arcade Fire.

Filmen følger skabelsen af bandets fjerde album, »Reflektor«, som udkom i 2013 og består af både eksklusive koncert-klip, interviews og optagelser fra Haiti, Montreal og Los Angeles.

Se »Arcade Fire: The Reflektor Tapes« i i Øst for Paradis.

»Corn Island« fortæller historien om en bedstefar og hans barnebarn, der er en ung kvinde. Sammen rejser de ud til en lille ø i en flod mellem Georgien og Abkhasien.

Når floden ændrer retning og snor sig i landskabet opstår nye øer, og deres plan er at begynde at dyrke majs på en af disse øer. Imens de to slår sig ned på øen, begynder traditioner at møde moderne politiske problemer de to flodbrede imellem - for hvem ejer egentlig den lille ø?

Se »Corn Island« i Øst for Paradis.

»Den franske forbindelse« foregår i 1975 i Marseille og er bygget på virkelig hændelser i 70'erne. Juristen Pierre Michel er lige flyttet til byen med sin kone og børn, og han bliver hurtigt udnævnt til dommer med speciale i organiseret kriminalitet.

Selv om han får mange advarsler vil Pierre gå til krig mod Forbindelsen - en mafiaorganisation, der sælger heroin til hele verden, og som ledes af den urørlige Gaëtan Zampa.

Dommeren indser hurtigt, at han må tage utraditionelle midler i brug for at få de ønskede resultater.

Se »Den franske forbindelse« i Øst for Paradis og Malling Bio.

»Klovn Forever« foregår fem år efter begivenhederne og pinlighederne i den første film »Klovn: The Movie«. På de fem år er Frank og Casper for alvor endt to forskellige steder i livet.

Frank er blevet far, og hans hverdagen står bleskift. Casper er modsat Frank single og har slet ingen forpligtelser. De to ellers så tætte venner får deres venskab sat på en prøve, da Casper flytter til Californien for at forfølge sin karriere.

Det er Frank bestemt ikke tilfreds med, og han tager til USA for at forsøge at redde deres forhold.

Se »Klovn Forever« i CinemaxX, BioCity, Metropol og Malling Bio.

 

Læs anmeldelser af filmene:

Arcade Fire: The Reflektor Tapes

»»Arcade Fire: The Reflektor Tapes« er en kaleido­skopisk rundtur der aldrig kommer i nærheden af hjørnerne – og som i sidste ende mest af alt fremstår som en lang musikvideo – flot og fascinerende, men i den grad mest for inkarnerede fans.« - Louise Kidde Sauntved

Corn Island

»Elemér Ragályis nærmest svævende, meditative kamera­arbejde gør de langstrakte og stort set tavse ­scener til overnaturlige billeder på intet mindre end livets tilstand.« - Louise Kidde Sauntved

Den franske forbindelse

»»Den franske forbindelse« er en fremragende miljø­skildring. Laurent Tangys stemningsmættede kameraarbejde er som taget ud af en Scorsesefilm, og det er lige før vi mærker den elektriske spænding i Marseilles gader på vores egen krop – for nok er de solbeskinnede, men uvejret ulmer hele tiden lige under overfladen.« - Louise Kidde Sauntved

Klovn Forever

»Sammenlagt set holder konceptet dog endnu, og der kan også sagtens risikere at være idéer nok til en tredje film, der om nogle år kan afrunde »Klovn«-eventyret.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 17. september, uge 38

Drama på plakaten! Denne uges premierefilm er alle sammen dramaer, men med vidt forskelligt fokus og handling. Se det græske drama »A Blast«, musikfilmen »Eden«, dramaet »Everest« som er baseret på virkelige begivenheder fra 1996, dramaet »Pawn Sacrifice - Sidste træk« som skildrer verdensmesterskabet i skak i 1972 mellem USA og Sovjetunionen og det amerikanske action-drama »The Transporter Refueled«.

»A Blast« handler om kvinden Maria og den pressede økonomiske situation i Grækenland. Maria har nemlig besluttet sig for at lade sin mand og deres tre børn i stikken.

En dag sætter Maria sig ind i familiens bil og styrer væk fra hjemmet helt uden at se sig tilbage. Med sig har hun en stor pose penge. Men hvad er der sket, siden Maria kan gå fra at være en kærlig mor og datter og til pludselig at løbe fra alle forpligtelser?

Se »A Blast« i Øst for Paradis, Aarhus.

»Eden« er en film, hvis handling foregår i Paris' elektroniske musikmiljø i starten af 1990'erne. Her starter Paul sin karriere som DJ i byernes bys vilde natteliv. Han spiller soulbaseret elektronica - French Touch – med afsæt i acts som Daft Punk, Dimitri from Paris og Cassius.

Han er også med i DJ-duoen Cheers, som han har startet sammen med sin bedste ven. De bliver hurtigt voldsomt populære, men der følger også en pris med - de to venner finder nemlig ud af, at fifteen minutes of fame virkelig er kort tid.

Se »Eden« i Øst for Paradis, Aarhus.

Også i filmen »Everest« er vi tilbage i 90'erne, nærmere bestemt 1996, hvor det går særdeles godt for Rob Hall og hans firma Adventure Consultants, der hjælper bjergbestigere med at nå toppen af verdens højeste bjerg.

Rob er ved at arrangere en ekspedition, hvor der både er erfarne og uerfarne deltagere med. Men gruppen er ikke de eneste, der er på ved mod toppen af de 8.848 meter. Flere ekspeditioner stimler sammen ved base camp, og pludselig trækker det op til en voldsom snestorm.

Og måske har den ellers erfarne guide været lidt for kæphøj, da han arrangerede turen?

Se »Everest« i Cinemaxx, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

Mange har sikkert hørt om det legendariske verdensmesterskab i skak i 1972, hvor USA og Sovjetunionen skulle kæmpe om guldmedaljen. Det udviklede sig til en symbolsk kamp mellem de to supermagter om meget mere end skak. Det handler »Pawn Sacrifice - Sidste træk« om.

Bobby Fischer, den amerikanske deltager, voksede op i et jødisk miljø i New York. Allerede fra ung kunne han nedlægge den ene modstander efter den anden i det krævende spil. Men samtidig begyndte Bobby også at få vrangforestillinger.

Det hele kulminerer, da han som voksen skal repræsentere USA i verdensmesterskabet mod storfavoritten fra Sovjetunionen, Boris Spassky.

Se »Pawn Sacrifice - Sidste træk« i Nordisk Film Biografer Aarhus C og Øst for Paradis.

»The Transporter Refueled« handler om Frank Martin, der lever af at transportere pakker fra sted til sted. Og han gør det uden at stille sine arbejdsgivere et eneste spørgsmål.

Da Franks far dukker op, begynder problemerne at rulle. En mystisk kvinde ved navn Anna, samt hendes tre medhjælpere, lokker transporteren til at hjælpe med århundredes bankkup.

Nu må Frank tage alle sine færdigheder udi kampsport, skydevåben og hurtige biler i brug, for snart har den russiske mafia fået færten af dem.

Se »The Transporter Refueled« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

A Blast

»»A Blast« er lidt for meget én til én, når det gælder en krise, der er vekslet til des­peration, og desperation er ikke nødvendigvis det samme som talent og stor kunst, ligesom provokationer på stribe ikke er det.« - Jacob Wendt Jensen

Eden

»Mia Hansen-Løve har fanget miljøet i det sorgløse natteliv meget fint, og selv om man kan indvende, at vi tilbringer rigelig tid med Paul i de godt to timer, filmen varer, rammer den tematisk så ­mange eksistentielle spørgsmål, at jeg hele vejen var dybt fascineret.« - Jacob Wendt Jensen

Everest

»Der kommer ikke mange spillefilm om bjergbestigning, og det er der gode grund til. Det er nemlig vanskeligt at sympatisere helhjertet med personer, der sætter eget og andres liv på spil uden anden grund end »at bjerget er der«. - Kristian Lindberg

Pawn Sacrifice - Sidste træk

»Ingen af de to kan dog ­rigtigt hamle op med den store modstander; skakspillet. Det er svært at gøre skak levende på film, og trods thriller-timet ­fokus på stopurets ubønhørlige tikken, lever »kongernes spil« aldrig på det store lærred.« - Louise Kidde Sauntved

The Transporter Refueled

»Det ville være forfærdeligt kedeligt, men man må lade ­filmen, at dens slagsmåls­scener er nydeligt koreo­graferede, og besidder en humor der ellers er fraværende i filmen.« - Kristian Lindberg

Premiere 10. september, uge 37

road movie-dokumentaren »Eskimo Diva«, det danske krigs-drama, »The Maze Runner 2: Infernoet«, som er efterfølgeren til på den første »Maze Runner«-film sidste år,  det litauiske drama »Sommeren med Sangaile«, komedien »Trainwreck«, dramaet »X+Y« og

Filmen »Eskimo Diva« skildrer den grønlandske drag queen Nuka liv gennem seks år. Nuka er den første, som rejser rundt i Grønland for at optræde med et dragshow. Med på turen er også vennen Lu.

I byen Nuuk går det let nok med at blive accepteret, her er Nuka på mange måder en repræsentant for et mere moderne Grønland. Men udenfor Nuuk bliver Nuka mødt af en del skepsis fra Grønlands konservative grupper.

Se »Eskimo Diva« i Øst for Paradis.

»Krigen« handler om Claus, ud over at være familiefar til tre børn er han også soldat og kompagnichef, og da historien begynder er han udstationeret i Helmand-provinsen i Afghanistan.

På en rutinemission bliver Claus og hans gruppe fanget i en farlig situation, og fordi Claus er kompagnichef, er det ham, der må tage den afgørende beslutning - en beslutning der har uforudsete konsekvenser.

For at redde en såret soldat og slippe ud af skudilden, vælger han at bombe området, men da det viser sig, at der også er kvinder og børn blandt de dræbte, står Claus over for en anklage om krigsforbrydelse og efterfølgende retssag i Danmark.

Se »Krigen« i CinemaxX, Nordisk Film Biograger Aarhus C og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»The Maze Runner 2: Infernoet« handler om Thomas og de andre overlevende fra labyrinten i seriens første film. Her vågner gruppen dog op til en meget anderledes hverdag. Nu er de i en lukket bygning, og der bliver lagt mad og tøj frem til dem.

I bygningen møder de også andre unge, som har været ude for lignende oplevelser, som den lille gruppe havde i labyrinten. Alle er de positive over udviklingen og tror, der er en bedre fremtid foran dem. Men det går hurtigt op for Thomas, at der er noget helt galt, og at deres nye værter har skumle bagtanker.

Se »The Maze Runner - Infernoet«  i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I »Sommeren med Sangaile« møder vi den 17-årige pige Sangaile. På trods af at hun er rædselsslagen for højder, så er hun meget betaget af flyvemaskiner.

Til en flyveopvisning møder hun den udadvendte Auste, der er kreativ og modig. I løbet af sommeren afslører Sangaile sine mest intime hemmeligheder over for sin nye veninde, og en dyb kærlighed mellem de to piger opstår.

Se »Sommeren med Sangailé« i Øst for Paradis.

»Trainwreck« er en komedie og handler om Amy, der er meget tilfreds med sit liv, der står på weekender fulde af fester, druk og sex. Sidstnævnte er enten med en tilfældig fyr eller også med hendes mere eller mindre faste kærester.

Amy lever livet og har på ingen måde brug for at være i et fast forhold. Men alligevel skre der noget, da hun en dag møder Aaron. Han ligner på ingen måde hendes normale erobringer, men han er til gengæld på bølgelængde med Amy til trods for hendes til tider grænseoverskridende adfærd.

Se »Trainwreck« i CinemaxX Aarhus, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Malling Bio.

»X+Y« handler om drengen Nathan, der har autistise træk. Ud over at være et matematik-geni er han utrolig genert.

Alt ændrer sig, da han bliver udtaget til at være med på det britiske hold i matematikkens svar på OL.

Samtidig begynder den indelukkede dreng at få venner og opdage kærlighedens irrationelle natur.

Se »X+Y« i CinemaxX Aarhus og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Eskimo Diva

»Man kan ikke andet end at beundre Nuka Bis­gaard for hans integritet og vilje til at stå ved og frem med det han er. Det Grønlandske samfund vi møder i »Eskimo Diva« kan synes ubærligt råt – ikke kun for en enlig dragqueen, men i det hele taget.« - Louise Kidde Sauntved

Krigen

»Kameraføringen er i neutral øjenhøjde med soldaterne, og dialogerne bidrager ­ikke altid til at bringe historien videre, for sådan er virkeligheden jo ikke, ligesom skuespillet bevidst er antidramatisk med stor vægt på at skildre soldaterhåndværket.« - Kristian Lindberg

The Maze Runner - Infernoet

»Især en jagt i en forladt storby af knækkede skyskrabere er neglebidende spænding. I det hele taget er spændingen gennemgående, så fans af den første film vil med garanti finde glæde i endnu en omgang med ­Thomas og vennerne.« - Jacob Wendt Jensen

Sommeren med Sangailé

»Der er noget drømmeagtigt uskyldigt over pigernes forelskelse, der opstår i det magiske rum mellem barndom og voksenliv, hvor alt føles som en livsnødvendighed. Ikke mindst takket være intenst spil fra de to – debuterende – skuespillere i hovedrollerne.« - Louise Kidde Sauntved

Trainwreck

»»Du er ikke sød«, siger den mand, som Amy dater for tiden. Altså ved siden af alle dem hun knalder med, bare fordi hun kan. Efter en ramsaltet morsom og utraditionel første halve time handler resten af filmen om, hvordan Amy bliver sød, tæmmet og egnet til at stifte familie.« - Jacob Wendt Jensen

X+Y

»Heldigvis er »X+Y« ikke så kørt op, når det gælder matematikkonkurrencen, som en amerikansk film ville være.I stedet for udvider den sig væk fra en historie om specielle evner i retning af en historie om, hvordan en ung mand med udfordringer kommer til at forstå sådan noget som humor og kærlighed en smule bedre.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 3. september, uge 36

Det er en ordentlig portion film, der har premiere i denne uge, så der skulle være noget for enhver smag. Vælg mellem thrilleren »No Escape«, feel good-dramaet »Ricki and the Flash«, »Spionen fra U.N.C.L.E.« baseret på den 50 år gamle tv-serie »The Man from U.N.C.L.E.«, »Tavshedens labyrint«, som er baseret på den sande historie om Auschwitz-processerne, og dramaet »We Are Your Friends«.

»No Escape« handler om Jack Dwyer, der får tilbudt et job i Asien, så han rejser fra UAS sammen med sin hustru og to børn. Jacks nye job er hos et firma, der, sørger for rent vand til den lokale befolkning.

Det lyder enkelt nok på papiret, men der opstår hurtigt problemer. I forbindelse med et statskup i landet opstår der blodige kampe mellem politiet og gruppe oprørere, der er bevæbnede.

Jack finder ud af, at ham og hans familie som udlændinge er særligt meget i fare. Oprørsgruppen går nemlig efter udlændinge, som de henretter til skræk og advarsel, så den lille familie må på flugt.

Se »No Escape« i CinemaxX og BioCity.

»Ricki and the Flash« handler om rockstjernen Ricki, som, da hun efterhånden er blevet en moden kvinde, vender tilbage til sin familie, hun engang forlod til fordel for sin sangkarriere. Men der er sket meget for både de forladte børn og ægtemanden i de år, hvor Ricki har turneret land og rige rundt.

Hendes ældste datter står midt i en grim skilsmisse, og har virkelig brug for forældrenes støtte. Det betyder, at Ricki må forlade turnelivet og forsøge at finde sin plads i familien og i den rolle som mor, som hun aldrig følte sig tilpas i.

Se »Ricki and the Flash« i CinemaxX, BioCity og Malling Bio.

»Spionen fra U.N.C.L.E.« foregår i 1963, hvor den kolde krig var på sit højeste, og forholdet mellem USA og Sovjetunionen var dybfrossent. Frygten for en atomkrig var til gengæld brandvarm.

I Østberlin har en amerikansk CIA-agent, Napoleon Solo, sin sag for med at skaffe datteren af en eks-nazist ud af Østberlin. Det hele skal ske hurtigt, og med en russisk KGB-agent, Illya Kuryakin, lige i hælene.

De to agenter bliver dog tvunget til at arbejde sammen, da de skal forhindre en kriminel organisation i at bygge en atombombe.

Se »Spionen fra U.N.C.L.E.«  i CinemaxX, BioCity og Malling Bio.

Den tyske film »Tavshedens labyrint« foregår i Frankfurt i 1958. For rigtig mange er skyggerne fra 2. verdenskrig stadig meget nærværende og specielt i Tyskland, hvor en hel nation er arbejder på at glemme alle de forfærdelige ting, der skete under Anden Verdenskrig.

Da en journalist ved et tilfælde opdager, at en tidligere fangevogter i Auschwitz-lejren nu arbejder på den lokale skole, er det kun den unge advokat, Johann Radmann, der vil påtage sig sagen. Sagen er dog meget mere omfattende, end den unge advokat aner. Og han kommer selv i moralske problemer, da han finder ud af, at han slet ikke kender til hele sandheden om, hvad der skete under krigen.

Se »Tavshedens labyrint« i Metropol og Øst for Paradis.

I »We Are Your Friends« møder vi den 23-årige Cole. Han lever det vilde liv og arbejder som DJ i Hollywood, når han da ikke feste løs natten lang. Cole vil dog mere end det, han har ambitioner om at blive musikproducer.

Derfor er det også et overordentligt godt tilbud, da den erfarne DJ, James, tilbyder sig som hans mentor. Cole trives i den nye rolle og kaster sig både målrettet og hensynsløst ud i forsøget på et gennembrud. Men alle drømmene sættes over styr, da James' smukke kæreste bliver lidt for knyttet til ham.

Se »We Are Your Friends« i CinemaxX og BioCity.

Læs anmeldelser af filmene:

No Escape

»Hele affæren bliver til tider en smule monoton, men som solid B-film på en hverdagsaften kan »No Escape« godt gøre sig.« - Jacob Wendt Jensen

Ricki and the Flash

»Det hele bliver holdt på overfladen, og ethvert anstrøg af tung alvor, bliver fluks strøet over med harmløst komediesukker. At udviklingen i forholdet mellem Ricki og hendes børn er mildest talt utroværdigt, gør det ikke bedre.« - Louise Kidde Sauntved

Spionen fra U.N.C.L.E.

»Intriger flettes sammen med intriger, og flere af dem strækker sig godt rundt i den historiske virkelighed og – fortid, at de yderste forgreninger ender som vildskud, der striter.« - Louise Kidde Sauntved

Tavshedens labyrint

»Den tidligere skuespiller ­Giulio Ricciaelli, der har instrueret, har fanget alvoren i emnet og forstår samtidig at levere en film, der ligner 1950erne og som bevæger sig tjept derudaf. Det betyder, at det histo­riske materiale aldrig bliver for tørt, selv om vi får mange oplysninger undervejs.« - Jacob Wendt Jensen

We Are Your Friends

»Skuespillet er hele vejen rundt naturligt, instruktøren filmer Hollywood-omgivelserne kompetent og den elektroniske musik lyder godt.Der foregår kort sagt et lille topmøde på alle kunstneriske fronter.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 27. august, uge 35

Så er den her endelig: filmen om Danmarks fodboldsucces »Sommeren '92«. Ud over den danske fodboldfilm kan du se »Hitman: Agent 47« om den skaldede Agent 47, Pixars 15. film »Inderst inde« og »Saint Laurent« om designeren der revolutionerede modeverdenen.

»Hitman: Agent 47« handler om en af de genetisk skabte lejemordere, de skaldede hitmen. Og som med alle de andre i rækken af agenter, der denne også opkaldt efter de sidste to tal, der er tatoveret i hans nakke.

Alle agenterne er en slags supermennesker når de kommer til styrke, hurtighed og intelligens, så de fleste opgaver er barnemad for dem. Alligevel kommer 47 på noget af en opgave, da han skal snigmyrde en gruppe fra en kæmpemæssig virksomhed. Gruppen kender til, hvor 47 og de andre agtenter kommer fra.

47 skal ikke løse opgaven alene, men sendes af sted sammen med en ung kvinde, der også selv gemmer på nogle overraskelser.

Se »Hitman: Agent 47« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

»Inderst inde« er en animationsfilm og handler om, hvad det egentlig er, der foregår indeni os mennesker, når vi mærker vores følelser.

Filmen handler om pigen Riley, som for nylig er flyttet til San Francisco med sine forældre. Hun savner sit gamle hus og alle de venner, hun er flyttet fra.

Ud over alle familiens ting og møbler er Rileys følelser naturligvis flyttet med. Og følelserne bor i hendes tanker, inderst inde i Riley. Her møder vi de fem grundlæggende følelser, Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede, der får Riley til at tænke og gøre, som hun gør.

Se »Inderst inde« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C &Trøjborg og Malling Bio.

»Saint Laurent« er en biografisk film om den legendariske modeskaber Yves Saint Laurent. Filmen viser hans kreative storhedstid fra 1967 til 1977.

Her kommer der for alvor gang i designeren og hans kreative genistreger. Samtidig viser filmen, hvordan han samtidig lever et glamourøst liv i byernes by Paris og samtidig er på jagt efter smukke, unge mænd.

Se »Saint Laurent« Øst for Paradis i Aarhus.

»Sommeren '92« er den længe ventede fortælling om Danmarks vej til sejr ved Europamesterskabet i fodbold i 1992 - en tid der har en helt speciel plads i mange danskeres hjerte.

Filmen viser hvordan Richard Møller Nielsen, da han i 1990 bliver træner for det danske fodboldlandshold, nærmest har alle imod sig: Spillerne respekterer ham ikke, medierne beskriver ham som visionsløs, og kun fem procent af befolkningen støtter i en meningsmåling op om den nye træner.

Efter en række ymygende nederlag og sker der dog noget højst uventet.

Jugoslavien bliver udelukket fra mesterskabet, og Danmark får derved en plads blandt de otte bedste hold i Europa. Nu har Richard Møller Nielsen ti dage til at samle sin trup, skabe sammenhold blandt spillerne og ikke mindst levere den største sensation i 1990'ernes fodboldverden set med rød-hvide øjne.

Se »Sommeren ’92« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C &Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Hitman: Agent 47

»Som i computerspillene er fladerne hårde og kolde og antallet af anonyme sikkerhedsfolk og lejemordere, der må lade livet er tårnhøjt. Rupert Friend er en effektiv hitman – med sine skarpe træk og skaldede isse ligner han ligefrem.« - Louise Kidde Sauntved

Inderst inde

»Ens egne følelser for filmen drejer som en vejrhane fra stille beundring til høj latter og tilbage igen, og det også, at det selvsagt er næsten umuligt at følge Rileys opvækst uden at sammenligne med ens egen dannelseshistorie.« - Kristian Lindberg

Saint Laurent

»Vi får vist en masse flot tøj og skuespillerholdet er der bestemt heller ikke noget i vejen med. Gaspard Ulliel er nøjagtig og detaljeret i sit arbejde med hovedrollen og omkring ham ser vi mange andre gode skuespillere...« - Jacob Wendt Jensen

Sommeren ’92

»Sommeren ’92« har ganske enkelt fortjent at blive sensommeren ’15s helt store folkelige filmhit – en film man ikke kan gå fra uden et lillebitte »og det var Daaaaanmark« syngende et sted i sit fodboldhjerte.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 20. august, uge 34

Der er drama på plakaten i denne uges biografpremierer. Vælg mellem de to thrillere »Self/less« og »Phoenix«, gyseren »Sinister 2«, boksedramaet »Southpaw« og det norsk/svenske drama »Underdog«.

Dramaet »Phoenix« handler om Nelly, en overlevende kz-fange, der har fået foretaget en omfattende ansigtsoperation.

Da hun vågner op på hospitalet, har hun midlertidigt mistet stemmen, men drømmen om at blive genforenet med sin mand, Johnny, lever stadig. Men han genkender ikke sin transformerede hustru, og samtidig lyder rygtet, at han i virkeligheden angav Nelly til nazisterne.

Snart igangsættes et udspekuleret, psykologisk spil mellem ægteparret.

Se »Phoenix« i Øst for Paradis.

»Self/less« handler om den ekstremt rige ejendomsmogul Damien Hale, der går til ekstremer for at redde sit eget liv.

Millionæren er oppe i årene og ved at dø af kræft. For at overleve vælger han at købe sig til udødelighed gennem en eksperimentel behandling, der overfører hans sind til en ung mands krop.

Først er det som at blive født på ny, og den atter unge Damien nyder tilværelsen i fulde drag, men livet i overhalingsbanen bliver hurtigt til et mareridt, da han begynder at få flashbacks fra sin nye krops fortid.

Se »Self/less« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Gyseren »Sinister 2« handler om alenemoren Courtney Collins, der flygter fra sin voldelige eksmand sammen med tvillingedrengene Zach og Dylan.

De beslutter at søge tilflugt i en forladt gård, men inden længe dukker en privatdetektiv op. Gården har tilsyneladende huset en familie, der blev myrdet, og sagen er aldrig blevet opklaret. Privatdetektiven er dog overbevist om, at gården er det sted, hvor den dæmoniske ånd, Bughuul, vil slå til næste gang.

Se »Sinister 2« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

I »Southpaw« mister letsværvægts-verdensmesteren Billy »The Great« Hope alt, da hans kone Maureen bliver dræbt for øjnene af ham. Gerningsmanden er håndlanger for en af hans modstandere i bokseringen.

Billy, der er vant til at klare sine kampe i bokseringen, står pludseligt tilbage som eneste forsørger af datteren Leila, og midt i tragedien mister familiefaren både fornuften, de hårdt tjente titler og inden længe også forældremyndigheden.

Nu må eksbokseren forsøge at samle resterne af sit liv sammen. Målet er simpelt: kom i form, vind mesterskabet og sidst men ikke mindst - vind Leila tilbage.

Se »Southpaw« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Underdog« handler om Dino, en smuk svensk kvinde, der er rejst til Oslo for at finde et job, men som er endt med at feste lidt for meget og få et par småjobs.

Da hun brækker armen og samtidig mister sit job, finder Dino en position hos en velstillet norsk familie, hvor moren arbejder i udlandet. Snart er fristelsen for et forhold mellem familiefaren og den unge hushjælp for stor.

Dino er en blandt mange svenskere, der i løbet af 10'erne er rejst til Norge, hvor det økonomiske opsving virkelig kan mærkes. Filmen viser de mange spændinger, der er mellem de to skandinaviske »broderfolk«.

Se »Underdog« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Phoenix

»Plottet er særdeles kon­strueret og da især, når det kun ledsages af længselsfulde ­blikke. Tidsperioden er blot nærbilleder, og der mangler i den grad drama.« - Jacob Wendt Jensen

Self/less

»Der er ganske enkelt for få gale videnskabsmænd i gode film og derfor kan man se gennem fingre med ikke at få serveret et mesterværk. Og måske et sidste twist i filmen, der gør den irriterende amerikansk.« - Jacob Wendt Jensen

Sinister 2

»Gode skuespillere og sparsomme chokeffekter rækker langt, men i sidste halve time, forsvinder nuancerne, så hvis nogen på et tidspunkt laver en tredje film, bør man vare sig, for så tænker de nok primært på penge.« - Jacob Wendt Jensen

Southpaw

»Gyllenhaal er troværdig, og hans scener med datteren står nogenlunde rene og troværdige, men det er også det eneste i en film, der er så kørt op, at den kører publikum ned.« - Jacob Wendt Jensen

Underdog

»Ikke mindst relationen mellem Dino og Steffens teenagedatter Ida er fint observeret, hvorimod Dinos forhold til Steffen, den prototypiske handlingslammede mand i midtvejskrise – sandsynligvis bevidst – balancerer på kanten af klicheen.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 13. august, uge 33

Der er fem film, der har premiere i byens biografer i denne uge: komedien »Fars sygt fede bilferie«, det franske drama »Geronimo«, Woody Allens krimikomedie »Irrational Man«, science fiction-komedien »Pixels« og dramaet »Ruth & Alex«.

»Fars sygt fede bilferie« er den 6. film i rækken om familien Griswold siden starten med »Fars fede feroe« fra 1983. Denne gang skal familien Griswold på et road trip gennem USA. Målet er populære forlystelsespark, Walley World.

Rusty, familiefaren, vil genskabe de glade familieferieminder, han har fra sin barndom for sin egen familie. Samtidig håber han på, at han og konen Debbie kan få noget kvalitetstid sammen med deres to sønner - men det er ikke helt sådan, det ender med at gå.

Se »Fars sygt fede bilferie« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Geronimo« handler om den kvindelige socialarbejder Geronimo, der bor i Sydfrankrig. På arbejdet bruger hun næsten alt sin tid på at mægle mellen to konkurrerende grupper af unge i St. Pierre-kvarteret. Og det er bestemt ikke nogen let sag.

Det hele eskalerer, da pigen Nil Terzi flygter fra sin familie og et arrangeret ægteskab. Samtidig flygter hun for at være sammen med sin kæreste Lucky, der er sigøjner. Nu må Geronimo forsøge at tøjle situationen, mens kampene udspiller sig rundt omkring hende i byen.

Se »Geronimo« i Øst for Paradis.

Joaquin Phoenix og Emma Stone spiller sammen i »Irrational Man«, som handler om Abe, der netop er startet som filosofiprofessor på universitetet i delstaten Rhode Island.

Han er en omdiskuteret skikkesle. Nogle finder ham decideret upassende i det akademiske miljø, mens andre falder pladask for hans charme og særlige stil.

En dag overhører han en uretfærdighed og beslutter sig for at tage affære. Beslutningen har to mål for Abe, dels håber han at finde en mening med sit liv, og dels håber han på, at han samtidig imponerer den smukke og intelligente elev, Jill.

Se »Irrational Man« i Cinemaxx, Nordisk Film Biografer Aarhus, Øst for Paradis og Malling Bio.

»Pixels« er en komedie, der blander science fiction og old school computerspil. Filmen starter med, at en gruppe rumvæsner har misforstået nogle gamle 8-bit spil fra 80-erne som en krigserklæring. De bliver voldsomt provokeret og beslutter sig for at angribe Jorden - men i skikkelse af karakterer og elementer fra spillene.

Præsidenten Will Cooper og resten af Jorden står over for en tilsyneladende umulig opgave med at bekæmpe de krigeriske rumvæsner. Den eneste løsning, præsidenten kan komme på er at tilkalde en række tidligere arkademestre til at gå i krig mod rumvæsnerne.

Det bliver derfor de tre studiekammerater Brenner, Eddie og Ludlow der skal stå i spidsen for kampene, uden dog at nogle af dem har nogen form for regulær militærerfaring...

Se »Pixels« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus.

»Ruth & Alex« handler om et ældre ægtepar, der beslutter sig for sælge den lejlighed, de har boet i i mange, mange år. Ægteparret spilles af Diane Keaton og Morgan Freeman, der for første gang i deres lange skuespilkarrierer arbejder sammen.

Parrets lejlighed ligger godt i New York, og den er umiddelbart meget let at sælge pga. den store efterspørgsel. Ruths niece Lily påtager sig hurtigt styringen af salget, og tilbage står Ruth og Alex. De får sværere og sværere ved at se, hvor de skal passe ind i en verden, der er tilpasset ungdommen. Og det får dem til at tage affære - for man er kun så gammel, som man føler sig.

Se »Ruth & Alex« i Cinemaxx, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Fars sygt fede bilferie

»Tempoet, opfindsomheden og grinefrekvensen er ikke set bedre meget længe. Filmen er dels godt skrevet, så hver eneste situation bygges op med flere punchlines og gode drejninger og dermed opnår et meget højt niveau af plat vanvid.« - Jacob Wendt Jensen

Geronimo

»Gatlif bruger som tid­ligere hele tiden musikken til at understrege dilemmaerne i »Geronimo«, der godt ­kunne være en krydsning af »Romeo og Julie«, »West Side Story« og »Hadet«.« - Jacob Wendt Jensen

Irrational Man

»Under alle omstændigheder har Woody Allen igen lavet en film, der er skræddersyet til, at to eller flere dannede voksne kan få en god aften i biografen med stribevis af spændende samtaler bagefter.« - Jacob Wendt Jensen

Pixels

»Det er skægt når rumvæsnerne kommunikerer gennem 1980er-ikoner som Madonna og Hall & Oats og man hygger sig med gode biroller til folk som Peter Dinklage og Sean Bean, men selv om stoffet har charme, har det desværre også fået ørerne i Adam Sandlers slappe filmmaskine.« - Jacob Wendt Jensen

Ruth & Alex

»Morgan Freeman og Diane Keaton giver filmen en vis troværdighed, og filmen er sine steder varm og rørende. Men ind imellem er den også fyldt med slappe replikker og perioder, hvor skuespillerne er overladt til sig selv.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 6. august, uge 32

superheltefilmen »Fantastic Four« om Marvels ældste superheltegruppe, det franske drama »Maries historie«, det italienske drama »Miraklerne« og »Pitch Perfect 2«, som er efterfølgeren til den succesfulde Pitch Perfect fra 2012.

»Comeback« handler om stand-up-komikeren Thomas Vang. Han er ikke så populær, som han en gang var, og nu er han på jagt efter at blive det igen. Han vil have kritikerne til at skrive begejstrede anmeldelser og publikum til at juble igen.

Thomas  er nemlig langt fra tilfreds med den karriere, han har. Han opvarmer mest for populære komikere - som fx den succesfulde Mads Andersen, hans ven og kollega der føler sig presset til at tage Thomas med på en danmarksturné.

Det bliver pludseligt også ekstra svært at holde fokus på karrieren, da Thomas får sin fremmedgjorte datter og hendes veninde med på slæb. Det bliver en noget anden turné, end han havde planlagt...

Se »Comeback« i Cinemaxx, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Aarhus C og Malling Bio. 

Superheltefilmen »Fantastic Four« handler om fire unge outsidere Reed Richards, Ben Grimm og Sue og Johnny Storm. Uden at de er klar over det, bliver de ved et uheld transporteret til en alternativ dimension.

Undervejs ændres deres fysiske form - og deres fysiske evner - sig, og de ser nu pludselig meget anderledes ud end tidligere, samtidig med, at de har fået nogle magtfulde evner.

Men de fire venner får ikke længe til at tilpasse sig alt det nye. De får nemlig hurtigt brug for deres nye superkræfter til at redde Jorden fra en tidligere ven, der nu bliver deres største fjende.

Se »Fantastic Four« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Maries historie« er en fransk film, der bygger på virkelige begivenheder. Handlingen foregår i slutningen af 1800-tallet, og hovedpersonen er den unge pige, Marie Heurtin, der er født blind og døv.

Fordi pigen mangler måder at udtrykke sig på, og hun samtidig får meget få indtryk ude fra, bliver hun betragtet af de fleste som dum og ubegavet. Faktisk er hun blevet et vildt og uregerligt barn, og først da hendes far nægter at lade hende indlægge på et hjem for sindslidende, sker der noget.

Nonnen Marguerite tager pigen til sig og vinder hendes tillid, og med den rette pleje begynder Marie langsomt at lære at kommunikere.

Se »Maries historie« i Øst for Paradis.

I »Miraklerne« møder vi den 13-årige pige Gelsomina, som bor langt ude på landet sammen med sine forældre og tre søskende i Norditalien.

Gelsomina har en særlig evne, hun er nemlig utrolig god til at avle bier og at få en masse gylden honning ud af arbejdet. Det har hendes far forlængst opdaget, og han planlæggger sin datters fremtid ned til mindste detalje som arvtager til gården og honning-produktionen.

Det hele bliver kompliceret, da Gelsomina ser et tv-program om landmændenes produkter. Så vækkes hendes interesse for noget helt andet en bier - en interesse som hendes far bestemt ikke er tilfreds med.

Se »Miraklerne« i Øst for Paradis.

I »Pitch Perfect 2« følger vi igen Fat Amy og Beca. De er nu på deres sidste år på universitetet og er stadig med i a cappella-gruppen The Barden Bellas.Til et show for selveste præsidenten går ALT galt, og The Barden Bellas fratages retten til at konkurrere i USA

Deres eneste chance for at komme tilbage på sporet er ved at tage til København for at konkurrere i verdensmesterskaberne. Her skal de dog kunkurrere mod den lidt for effektive tysk gruppe Das Sound Machine.

Se »Pitch Perfect 2« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Comeback

»Sammen udgør Anders W. Berthelsen og Sarah-Sofie Boussnina et rørende makkerpar, der skiftevis skærer sig på hinandens kantede afvisninger og finder fælles fodslag i de vaklende og uprøvede roller som far og datter...« - Louise Kidde Sauntved

Fantastic Four

»Marvel-maskinen er også denne gang velsmurt, men gode effekter kan ikke skjule, at manuskriptet er psykologisk inkonsekvent og skøjter alt for let hen over det komplekse - og derved interessante - i forholdet mellem de fire hovedkarakterer.« - Louise Kidde Sauntved

Maries historie

»Det er ikke altid behageligt, men det er dybt bevægende og meget tankevækkende.« - Louise Kidde Sauntved

Miraklerne

»»Miraklerne« er et portræt af en familie, men den er i fuld så høj grad et portræt af et sted og af  en verden af i går, der kæmper for ikke at blive tromlet ned af fremskridtet...« - Louise Kidde Sauntved

Pitch Perfect 2

»... Det er dog ikke ensbetydende med, at den ikke er sjov. Der er rigtigt mange gode grin i »Pitch Perfect 2«, der fortsætter den grovkornede men varmhjertede humor fra etteren.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 30. juli, uge 31

Du kan vælge mellem fire film, hvis du vil se det nyeste af det nye i byens biografer: dokumentaren »Amy« om den nu afdøde sangerinde Amy Winehouse, kammerspillet »Amour fou«, neo-noir-filmen »Marshland« og sidst, men ikke mindst femte film i Mission Impossible-serien »Rogue Nation«

»Amy« en em dokumentarfilm om Amy Winehouse, som handler om hendes musik og mystiske liv. Handlingen vises gennem gamle hjemmevideoer, intime interviews og udtalelser fra familie og samarbejdspartnere.

Da stjernen var på toppen af sin popularitet, fyldte alkoholmisbruget og de personlige forhold sladderspalterne. Berømmelsens pris skulle vise sig at være stor for den genrefornyende musiker, som døde i en alder af 27 år.

Se »Amy« i Cinemaxx, Nordisk Films Biografer Aarhus C og Øst for Paradis i Aarhus.

»Amour fou« foregår i og omkring Berlin og handler om den unge poet, Heinrich. Han er digter med stort D, og ser fortvivlet på livets og menneskets tilstand. Så fortvivlet at han længes efter at begå selvmord for sine poetiske idealer. Men ikke alene...

Det er dog umuligt for Heinrich at overtale nogen til at følge med ham i døden, indtil han møder Henriette, en ung, gift kvinde, der mod forventning overbevises af hans plan. Hun har nemlig sine egne grunde...

Se »Amour fou« i Øst for Paradis.

»Marshland« handler om to vidt forskellige detektiver, som sammen skal undersøge to kvinders forsvinden i den sydlige del af Spanien.

Det er tiden efter Francos død. Detektiven Pedro repræsenterer den nye generation og er fast besluttet på at være en del af det nye reformerede politi, mens Juan er af den gamle skole.

Et mønster begynder at tegne sig, da de forsvundne piger dukker op, nøgne og døde, og detektiverne er nødt til at sætte deres uenigheder til side, for at fange en kvindehadende seriemorder.

Se »Marshland« i Øst for Paradis.

I »Rogue Nation« (Mission: Impossible 5) arbejder Ethan Hunt fortsat for det tophemmelige IMF (Impossible Missions Force), der desværre ikke er lige så hemmeligt, som det burde være.

Syndikatet, en international, forbryderisk organisation, er på sporet af agenterne, som de har tænkt sig at udrydde en efter en. Samtidig bryder CIA sig ikke om IMF’s metoder, så de vælger at opløse specialenheden, og den kompromisløse Hunt bliver sendt på flugt fra sine tidligere arbejdsgivere.

For at rense sit navn og stoppe Syndikatet må agenten hente hjælp fra både nye og gamle allierede, og situationen udmunder naturligvis i endnu en umulig opgave.

Se »Rogue Nation« i Cinemaxx og Nordisk Films Biografer Aarhus C samt i Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Amy

»Amy« fungerer ­både som advarsel mod narkotika og som håndbog i, hvordan man ikke skal behandle en stjerne.« - Jacob Wendt Jensen

Amour fou

»»Amour Fou« kan ikke leve op til den komplekse inten­sitet i Hausners »Lourdes« fra 2009, men bag de for Jessica Hausner så klassiske stringente billedindstillinger bobler alligevel nok lag og spørgsmål til, at »Amour Fou« er et fascinerende, og underholdende, dyk ned i menneskepsykens mudrede dybder.« - Louise Kidde Sauntved

Marshland

»Vi er mere ovre i en form for genrefilm, der har arvet det, man var så gode til i amerikansk film i 1970erne. Nemlig ikke at være bange for at lade ­historierne være lige så drevet af personkarakteristikkerne som af selve plottet.« - Jacob Wendt Jensen

Rogue Nation

»Det er forrygende underholdende, og man kan kun håbe, at Cruise og co vender tilbage med en sjette »Mis­sion Impossible«-film i en ikke alt for nær fremtid.« - Louise Kidde Sauntved

Følg aOa.dk på Facebook