Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 20/11/14

Her er ugens filmpremierer

  • Benedict Cumberbatch er en af Storbritanniens mest alsidige skuespillere og nomineret til en Oscar for »The Imitation Game«. Foto fra filmen Foto: Ikke oplyst

    Benedict Cumberbatch er en af Storbritanniens mest alsidige skuespillere og nomineret til en Oscar for »The Imitation Game«. Foto fra filmen

    Foto:
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 29. januar, uge 5

Det er en godt blandet bolchepose af film, der har premiere i byens biografer i denne uge: en animationsfilm og en rar robot, en film om kodeløsning under anden verdenskrig og et fransk drama, som blander faktasi og virkelighed.

I »Big Hero 6« møder vi drengen Hiro. Han er lidt af et teknisk geni, og han er god til at lave små kamprobotter, så han kan vinde penge i ulovlige væddemål. Hans storebror, Tadashi, bruger derimod sin tekniske snilde til noget virkeligt nyttigt: han har opfundet en lægerobot kaldet Baymax.

Hiro er meget imponeret af sin brors opfindelse, og han bliver så inspireret, at han laver nogle mikro-robotter, der kan samle sig selv og blive til stort set hvad som helst. Midt i det hele sker der en mistænksom katastrofe, og pludselig er Hiro efterladt helt alene sammen med Baymax. De to må løse mysteriet, men det betyder, at både lægerobotten og Hiro skal finde frem til deres indre superhelt.

Se »Big Hero 6« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer i Aarhus.

»The Imitation Game« handler om matematikeren Alan Turing, som ansættes af den britiske efterretningstjeneste til at bryde tyskernes Enigma-kode under Anden Verdenskrig. Det er en altafgørende opgave, som kan ende med at forkorte krigen og redde mange menneskeliv.

Opgaven er top hemmelig, og det matematiske geni får hjælp af et særligt udvalgt hold. På holdet er kvinden Joan Clarke. Alan Turing er en asocial type, og det skaber gnidninger i forhold til efterretningstjenesten og gruppen.

Holdet arbejder dog i døgndrift, men tiden er imod dem, og kampen for at ende krigen via kodebrydning er opslidende.

Se »The Imitation Game« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer i Aarhus.

»Party Girl« er et drama om den 60-årige kvinde Angélique. Hun har arbejdet på en natklub ved den fransk-tyske grænse i mere end et halvt liv, og på trods af sin alder elsker hun stadig at feste med veninderne.

Gennem årerne er bejlerne er blevet færre og færre, men den godmodige Michel hænger stadig ved. Han er en trofast kunde, og Angélique er den kvinde, han vil tilbringe resten af sit liv sammen med. En dag frier Michel til sin store kærlighed, og Angélique må tage sit liv op til overvejelse.

Se »Party Girl« i Øst for paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Big Hero 6

»Angående humoren er »Big Hero 6« svær at slå. Den er simpelthen regulært morsom i situationskomikken og nyskabende i sit design af både robotter, mennesker og univers. Det er supercool i en fin mellemting mellem pastelfarver og dystert mørke, og det er noget, vi gerne vil se mere til.« - Jacob Wendt Jensen

The Imitation Game

»Benedict Cumberbatch bruger mange nuancer i hovedrollen uden at blive manieret. Keira Knightley har altid været lidt undervurderet, men hun finder ofte ind til noget ægte. Og for blot at nævne en enkelt birolle, så er Mark Strongs tilstedeværelse som skyggen fra MI6 nærmest suveræn.« - Jacob Wendt Jensen

Party Girl

»Tonen i »Party Girl« er unik i retning af det autentiske, og denne mellemting mellem dokumentar og fiktion vil helt sikkert provokere. Samtidig lider filmen under, at hovedpersonen ikke er skuespiller. Angelique mangler ikke manerer, men hun mangler nuancer i sit udtryk.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 22. januar, uge 4

I denne uge kan du kaste dig over Clint Eastwoods »American Sniper«, dramaet »Birdman«, den polske »Sange fra en sigøjner« og fantasyfilmen »Seventh Son«, hvis du vil se en af biografernes nyeste film.

»American Sniper« handler om den unge texaner Chris Kyle, som melder sig ind i militæret for at hjælpe i kampen imod terrorisme. Undervejs uddanner han sig til en specialtjans, han bliver nemlig snigskytte.

Han når lige netop at blive gift med sin kæreste, den smukke Taya, før han bliver sendt på sin første operation i Irak.

Chris Kyle har kun et mål med sin mission, og det er at ramme målet, har har fået udpeget. Det er heller ikke svært, for han er en særdeles effektive skytte. Det er først, da han kommer tilbage til sit hjem, at han kommer i problemer. Midt i mødet med sin familie og venner skal Chris også forsøge at skabe mening ud af sine handlinger, forstå den krig han er del af. Samtidig skal kan lære at være i rollen som familiefar - nu bare med drab på samvittigheden.

Se »American Sniper« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Birdman« handler om den fallerede Hollywood-skuespiller Riggan Thomson. Han forsøger at få gang i sin slunkne karriere, og måden han vil gøre det på, er ved at instruere et teaterstykke på Broadway.

Riggan er i alles øjne bedst kendt for at have spillet superhelten Birdman i en tidligere film. Og det er ikke noget, den snobbede kulturelite er vilde med. Derfor møder han og hans projekt en del modstand. Og hvis det ikke var nok til at slå Riggan ud, så har han også sin sag for med krævende skuespillere, en datter med selvværdsproblemer og sit eget ego, der spøger i kulissen.

Se »Birdman« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

»Sange fra en sigøjner« er en polsk film, som bygger på historien om den polske roma, Bronislawa Wajs. Hun var kendt som forfatter og sangerinde og levede fra 1908-87.

Historien følger Bronislawa helt fra hendes hårde barndom. Hun lærte sig selv at læse og skrive, men det var ikke velset i hendes familie. Som 12-årig blev hun giftet bort til sin onkel, et ægteskab som udviklede sig meget ulykkeligt for den unge kvinde.

Senere møder hun forfatteren Jerzy Ficowski, som ikke er en del af sigøjnermiljøet, og det fører til, at han opdager hendes store talent for digtning. Men at være den første kvindelige sigøjnerforfatter er ikke en titel, der kommer let.

Se »Sange fra en sigøjner« i Øst for Paradis.

»Seventh Son« fortæller historien om John Gregory. Han er heksejæger og er samtidig den, som beskytter landet mod onde kræfter. Alle i landet synes, han er lidt sær, men han er god til sit mærkværdige job.

Efterhånden som John bliver ældre, har han brug for en lærling til at overtage sit farefulde hverv. Det er ikke let at finde en kompetent arvtager, men da han møder den unge bondedreng Tom Ward, finder han muligvis én, der har det rette format. Tom er nemlig den syvende søn af en syvende søn, og sammen drager de ud for at stoppe den onde troldkvinde Malkin, der truer med at ødelægge menneskeheden.

Se »Seventh Son« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

American Sniper

»Eastwood gør ikke tingene unødigt heroiske, og han har valgt gode skuespillere. Især Bradley Cooper deler portrættet af snigskytten op i ubekymret, krakeleret og nogenlunde hel igen i tre akter. Man forstår den store historie, fordi vi får en stærk skæbnehistorie på mikroplanet.« - Jacob Wendt Jensen

Birdman

»Som når Norton (som Shiner) turnerer en teater-replik så blændende, at man må grine af overgivelse. Eller da Michael Keaton (som Riggan) off-stage bryder grædende sammen foran Shiner, for så abrupt at afsløre, at sammenbruddet er rent skuespil - en håndfast tilbagevisning af Shiners tidligere påstand om, at ­Riggan kun er en middelmådig skuespiller.« - Kristian Lindberg

Sange fra en sigøjner

«Smalle »Sange fra en sigøjner« sendes ud af et nyt lillebitte distributionsselskab ved navn 41 Shadows. Velkommen i filmklubben.« - Jacob Wendt Jensen

Seventh Son

»Her er ingen under­toner at truende katastrofe eller tvivl om tingenes udfald, kun halvhæderlige effekter, en flad historie og en masse karakterer, der aldrig bliver andet og mere end lettere lattervækkende mytologiske ­stereotyper.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 15. januar, uge 3

Der er fem film, der har premiere i denne uge - og der er både noget for børn og voksne på programmet.

I »Blackhat« løslades den fængslede hacker Nicholas Hathaway på den betingelse, at han vil samarbejde med de amerikanske og kinesiske myndigheder om at fange et netværk af cyber-kriminelle. Den mystiske organisation udøver brutal terror uden at efterlade det mindste spor eller så meget som skyggen af et motiv.

Den intense jagt kaster snart Hathaway og hans nye makkere ud i et farligt spil katten efter musen, der fører holdet fra Chicago til Los Angeles over Hong Kong og Jakarta.

Se »Blackhat« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

»Camp X-Ray« handler om den unge soldat, Amy Cole, der udstationeres i det amerikanske militærfængsel Guantánamo Bay på Cuba. Det er et hårdt job både fysisk og psykisk, og situation forværres kun, da hun bliver venner med en politisk fange, der har været indespærret i otte år.

Som venskabet vokser, begynder den indsattes verdenssyn langsomt at krybe ind under huden på Amy, der nu må revurdere sine holdninger - både som soldat og som amerikansk borger.

Se »Camp X-Ray« i CinemaxX og Øst for Paradis i Aarhus.

»En chance til« handler om de to politibetjente, Andreas og Simon, der har vidt forskellige tilværelser. Hvor Andreas nyder livet med sin smukke hustru og nyfødte barn, dulmer Simon sin smerte fra et forlist ægteskab ved at tage på stripklub og drikke sig fuld.

En rutineopgave tager en uventet drejning, da de bliver kaldt ud til husspektakel hos et junkiepar, hvor Andreas finder en forsømt baby. En familietragedie presser den ellers retskafne betjent til at begå en handling, der sender Andreas på vej mod afgrunden.

Se »CinemaxX, BioCity, Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus og Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

»Foxcatcher« handler om brødrene Mark og David Schultz, der i 1984 oplevede succes som olympiske brydere.

Få år senere er den glamourøse succes erstattet af dagligdagen i bryderkredse, men den excentriske millionær, John du Pont, ændrer deres liv, da han ønsker at samle det ultimative amerikanske landshold i sin træningslejr. Også kaldet Foxcatcher Farm.

Særligt Mark har rigmandens interesse, men efterhånden som forholdet til den faderlige velgører intensiveres opstår der større og større konflikter, der inkluderer hele John du Ponts omgangskreds.

Se »Foxcatcher« Nordisk Film Biografer Trøjborg, CinemaxX og Øst for Paradis i Aarhus.

»Paddington« handler om den talende bjørn af samme navn, der rejser til London for at finde sig et nyt hjem.

Da han befinder sig alene på Paddington Station i storbyen begynder han at fortryde beslutningen, men heldigvis møder han familien Brown, der giver den lille bjørn husly.

Pattington elsker stadig at lave ballade, men familien holder alligevel af deres nye ven, og bedst som bjørnen tror, at alt er fryd og gammen, bliver han opdaget af en dyreudstopper, der øjner chancen for at få et ægte pragteksemplar til sin samling.

Se »Paddington« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Blackhat

»En længde på to timer og et kvarter, besynderlige visuelle valg med bratte skift mellem grovkornede og scener uden lys og en overskudsskurk fra Agent 007 universet trækker ned.« - Jacob Wendt Jensen

Camp X-Ray

»Kristen Stewart og Payman Maadi (fra »Nader & Simin – en separation«) har fremragende kemi, og deres indbyrdes scener er både skræmmende, morsomme og rørende.« - Louise Kidde Sauntved

En chance til

»Når det hele truer med at tippe over i den lidt for melodramatiske grøft, reddes Susanne Bier dog af sit helt fantastiske skuespillerensemble, der leverer den troværdighed, den overordnede historie til tider mangler.« - Louise Kidde Sauntved

Foxcatcher

»Millers instruktion er beundringsværdig ved sin neutralt observerende tilbageholdenhed, der levner stor plads til skuespillernes magtfulde tilstedeværelse i filmen.« - Kristian Lindberg

Paddington

»»Paddington« blev skabt med inspiration i 2. Verdenskrigs mange efterladte børn, men Paul King har fermt og respektfuldt opdateret hans historie, så den reflekterer den ligegyldighed enhver fremmed bliver modtaget med i dag.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 8. januar, uge 2

Du kan vælge mellem fire film, hvis du vil se en af ugens nye premierefilm.

I animationsfilmen »Det magiske hus« bliver en lille kat forladt af sin ejer og søger ly i et stort, mærkeligt hus under et uvejr.

Killingen bliver modtaget med åbne arme af husets beboer, den rare tryllekunstner ved navn Laurits, som har fyldt sit hjem med små robotter og alskens tingeltangel. Laurits døber sin nye ven Torden og beslutter sig for at bruge det ejerløse dyr i sine trylleshows.

Men tryllekunstnerens gamle kanin og mus er ikke glade for deres nye værelseskammerat, så de begynder at lægge planer for, hvordan de skal få sendt den lille kat på gaden. Men Torden er ikke sådan at slå ud.

Se »Det magiske hus« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

»Leviathan« foregår i en by på den russiske Kolahalvøen. Kolja er flyttet sammen med sin anden hustru og sin søn fra første ægteskab.

Lykken tilsmiler dog ikke den lille familie, for snart viser det sig, at byens borgmester ønsker at bruge deres grund til et større byggeprojekt. Den pressede Kolja vender sig mod sin gamle ven, der er advokat, for at få råd i sagen, men når det kommer til kampen mod systemet, har individet vanskelige kår.

Se »Leviathan« i Øst For Paradis i Aarhus.

I »Taken 3« vender Liam Neeson tilbage som den tidligere CIA-agent Bryan Mills. Siden han trak sig tilbage fra felten, har den handlekraftige mand to gange måttet trække på sine evner for at redde sin familie fra skruppelløse bagmænd.

Mills ser nu frem til mere fredelige tider med sin ekskone og datter, men drømmen forvandles hurtigt til et mareridt, da han bliver falsk anklaget for et brutalt mord. Mens den forhenværende agent tvinges på flugt fra den amerikanske regering, må han samle al sin styrke for at finde den egentlige gerningsmand.

Se »Taken 3« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

»Unbroken« handler om den amerikanske OL-løber Louis Zamperini, som deltager i kampen mod fjenden under Anden Verdenskrig. Desværre bliver han og to andre besætningsmedlemmer beskudt af fjenden, og erfarer et flystyrt på det åbne hav.

Efterladt i en lille redningsbåd uden kontakt til omverdenen, synes alt håb at være tabt for de tre mænd. Det bliver værre, da de bliver taget til fange af den japanske hær og indsat i en krigsfangelejr.

Se »Unbroken« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Det magiske hus

»Historien er ikke vanvittigt original – her er skelet kraftigt til både »Toy Story« og »Alene Hjemme«, men den myldrer med finurlige detaljer, og tempoet er lige så højt som niveauet af 3D effekterne.« - Louise Kidde Sauntved

Leviathan

»»Leviathan« er en stærk, omend passende skjult, kritik af Putin og sætter spørgsmålstegn ved det russiske forhold til Gud, skydevåben og alkohol i et drama, der er Dostojevski værdigt.« - Louise Kidde Sauntved

Taken 3

»Instruktøren hedder muligvis Mega-ton, men han er en letvægter, når det gælder om at forny filmserien. Det eneste af værdi, der efterhånden bliver taget igen og igen, er biografpublikummets penge.« - Jacob Wendt Jensen

Unbroken

»»Unbroken« er for det meste gribende, og enkelte steder er den kedelig, men den er hele tiden drevet frem af en dejligt enkel kinematografisk ambition. Vi fokuserer på sagen, vi dyrker realismen, og så tror vi på, at historien er stærk nok til at bære. Det er den da også næsten.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 1. januar, uge 1

I de aarhusianske biografer er der en film på premiereplakaterne i det nye års første uge.

»Mr. Turner« handler om Englands nationalmaler J. M. W. Turner (1775-1851) og de sidste 25 år af hans liv. Hvor han både bliver ydmyget og hyldet af folket og hoffet for sin helt særlige malestil. Han rejser, besøger bordeller og maler på livet løs, og det skildrer filmen, samtidig med at vi som seere får et indblik i menneskerne omkring den berømte maler.

Se »Mr. Turner« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelse af filmen:

Mr. Turner

»Meget få filminstruktører kan som Mike Leigh forvandle sine karakterer til personer, der står så lyslevende på lærredet, at man griber sig i at ville række ud efter dem og trøste dem, når de tynges af livets smerte.« - Kristian Lindberg

Premiere 25. december, uge 52

Du kan vælge mellem fem forskellige film, hvis du vil se, hvad biograferne byder på af premierefilm i denne uge.

»All Inclusive« handler om to søstre, Ditte og Sigrid. De har sammen besluttet at tage på ferie til Malta. Med sig har de deres mor, Lise, som fylder 60 år på ferien. Lise står midt i en livskrise, fordi pigernes far er gået fra hende, så ferien starter ikke i så godt humør, som de to døtre havde planlagt.

Desuden er de to søste meget, meget forskellige. De er derfor også fuldstændigt uenige om, hvordan man glatter tingene ud. Mens den fornuftige Ingrid forsøger at skabe ro og hygge i den lille familie, hyrer Ditte en lokal bartender til at flirte uskyldigt med moren. Inden længe opstår der dog ægte følelser mellem den modne kvinde og hendes sydlandske bejler, og så er det jo ikke så heldigt, at Ditte også har været i seng med selvsamme mand.

Se »All Inclusive« i CinemaxX og Nirdisk Film Biografer Aarhus og Trøjborg i Aarhus.

»Antboy: Den røde furies hævn« er nr to i den danske serie om superhelten Antboy. Ud over at være superhelt er Antboy også en ganske almindelig dreng, Pelle.

I første film fik Antboy gjort kål på skurken Loppen, så nu kan han slappe af og bekymre sig om de mere »almindelige« sider af sin tilværelse. Og det er en tilværelse, som byder på den slags problemer, som mange drenge tumler med i den alder: piger. Pelle prøver nemlig at blive kæreste med veninden Ida, men undervejs er der probemer, for pludselig melder den irriterende Christian sig på banen.

Ida synes Christian er spændende, så Pelle ved, at han må stramme op. Det er svært, for der er begyndt at ske en række mystiske ting og sager omkring ham. Først tror Pelle, at han hjemsøges af spøgelser, men med hjælp fra sin tro følgesvend Wilhelm finder han ud af, at der er en meget større og hidtil uopdaget fare på spil: Den røde furie!

Se »Antboy: Den røde furies hævn« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

I komedien »De satans chefer 2« bliver gutterne fra film nr 1, Nick, Dale og Kurt, genforenet. I den første film var de fælles om et projekt: at slippe ud af kløerne på hver deres sindsforstyrrede chef.

Siden da er der gået et par år, og nu er der andre boller på suppen for gutterne. For at undgå flere dårlige chefer, har de slået sig samen og lavet et firma sammen. Desværre når de nye virksomhedsejere nærmest ikke at komme ud af starthullerne, før de ender i dyb gæld til en smart investor. I et af utallige svage øjeblikke beslutter vennerne sig for at kidnappe deres nye bekendtskabs voksne søn og kræve løsepenge.

Se »De satans chefer 2« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

Exodus er det latinske navn for Anden Mosebog, og det er i store træk det, filmen handler om. Tilsat en ordentlig mængde drama. Filmen handler om Moses, som er halvbror til Ramses, der hersker over hele Egypten, hvor han holder flere hundredtusinde israelitter som slaver.

Efter et tegn fra Gud skal Moses føre folket ud af Egypten, men forslaget falder ikke i god jord hos Ramses, der nægter at frigive slaverne. Landet rammes derfor af ti plager, og til sidst må Moses føre sin slægt mod havet for at undslippe Ramses og hans massive hær.

Se »Exodus« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus og Trøjborg i Aarhus.

»Inuk« handler om den grønlandske teenager Inuk og hans svære barndom i Nuuk. Han har en alkoholisk mor og en voldelig stedfar, og derfor bliver han sendt af sted til en plejefamilie i den anden ende af landet, i det nordvestlige Grønland.

Inuk kommer nu så langt væk fra sit byliv med computerspil og rockmusik, som han overhovedet kan, og knægten bliver kastet ud i en fremmed verden med hundeslæder, sæljagt og et landskab fyldt med sne og is. Men vigtigst af alt opstår der et overraskende, umage venskab mellem drengen og en lokal jæger, der oplærer ham til at kunne leve i den barske, grønlandske natur.

Se »Inuk« i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

All Inclusive

»»All Inclusive« lever ikke som film op til sin titel, men den er til gengæld en godt skrevet og humoristisk buffet med masser af feel good faktor, pinlige situationer og selvironiske replikker, og selv om den foregår under solen er de familieværdier som vendes godt timet med en julepremiere.« - Jacob Wendt Jensen

Antboy: Den røde furies hævn

»Man kan tydeligt se at de unge skuespillere, ikke mindst Oscar Dietz i hovedrollen, har fået et rigtigt godt greb om deres karakterer, der har fået mere dybde og en klædelig kant.« - Louise Kidde Sauntved

De satans chefer 2

»»De satans chefer« var en af de film, jeg grinede mest af i 2011, og fortsættelsen kan meget af det samme. Tre klodsede fyre er en slags amerikansk Olsen-Banden på speed.« - Jacob Wendt Jensen

Exodus

»Filmguden Ridley Scott bor i den digitale detalje, og det må han gerne, hvis han dog bare kunne styre sig og blot ville bruge en tiendedel af sit budget på manuskriptet.« - Jacob Wendt Jensen

»Inuk«

Det er der kommet en utroligt realistisk film ud af, der tager os med på en betagende og forstemmende rejse til det ufremkommelige, men smukke Nordgrønland, men også ind i den grønlandske sjæl – helt ind i isens hjerte, hvor fortidens ånder hvisker om det, der var engang.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 18. debember, uge 51

Vi nærmer os julen, og selv om der står gaveindkøb på siderne i manges kalendre, så kan det være godt at tage en lille pause fra shopperæset. Og hvor er det hyggeligere end i biografen? I denne uge kan det være, du skal bruge din pause på en af premierefilmene: den hæsblæsende thriller »Bag fjendens linjer«, animationsfilmen »Klokkeblomst og legenden om ønskedyret«, den første biograffilm med de hemmelige pingvinagenter i hovedrollerne »Pingvinerne fra Madagascar« og det prisbelønnede drama »Vintersøvn«.

»Bag fjendens linjer« foregår i 1971 og handler om Gary. Han er en britisk rekrut, som aldrig har prøvet eller forventet at komme i krig. Men det ændrer sig pludseligt, da han sendes til Belfast.

Byen er praktisk talt en krigszone og forholdet mellem protestanter og katolikker i den nordirske hovedstad er mildest talt anspændt. Garys første opgave er at stoppe en gadekamp mellem de katolske og protestantiske kvarterer, men noget går galt. Situationen løber løbsk og midt i det hele bliver Gary væk fra sin deling. Og nu er det eneste, den unge, uprøvede soldat kan gøre, at forsøge at slippe fra det hele med livet i behold.

Se »Bag fjendens linjer« i CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis i Aarhus.

»Klokkeblomst og legenden om ønskedyret« er en animeret eventyrfilm for hele familien og handler om et helt særligt dyr, ønskedyret. Filmen foregår på Ønskeøen, hvor feen Fawn bor sammen med en masse andre feer. Ingen af dem har nogensinde mødt dyret, men de kender alle sammen historierne om det truende og farlige dyr.

Så det er lidt af en overraskelse for Fawn, da hun bliver venner med det store væsen. Men det sagnomspundne dyr opfattes som en trussel blandt de andre feer, så de beslutter at sende et særligt fe-korps ud for at fange ønskedyret, inden det ødelægger deres hjem.

Det er nu op til Fawn at overbevise sine veninder om, at man ikke skal skue monstret på hårene, og at hendes nye ven i virkeligheden er ganske ufarlig.

Se »Klokkeblomst og legenden om ønskedyret« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Pingvinerne fra Madagascar« er en animationsfilm, som handler om spionerne Skipper, Rekrut, Rico og Kowalski. De er alle sammen pingviner - og hemmelige agenter af den bedste slags.

Pingvinerne har tidligere været bifigurer i Madagascar-filmene, hvor vi har set dem klare enhver opgave med effektivitet, opfindsomhed og ulastelig stil. Denne gang står de over for en virkelig superskurk: den onde Dr. Octavius Brine. Han har, som onde skurke har for vane, en ondsindet plan om at ødelægge verden. Derfor slår Skipper og Co. sig sammen med en undergrundsorganisation under ledelse af den mest hemmelige af alle agenter. Pingvinerne og deres nye venner må nu samle alle kræfterne i kampen mod Dr. Brine.

Se »Pingvinerne fra Madagascar« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Vintersøvn« handler om den tidligere skuespiller hr. Aydin, som står på kanten til pensionsalderen. Han forsøger nu at drive et bjerghotel i det vindblæste Anatolien, hvor han bor med sin unge kone og livstrætte søster. Han er områdets mest velhavende mand og ser det næsten som sin pligt at blande sig i de fattigere folks liv omkring ham.

Han tror, han er elsket, men virkeligheden er en ganske anden. Langsomt går det op for ham, at alle egentlig hader ham. Selv hans egen kone og søster kan grundlæggende ikke udstå ham, hvilket ansporer Aydin til at finde ud af, hvordan kan det være gået så galt?

Se »Vintersøvn« i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Bag fjendens linjer

»Fornemmelsen af at være fortabt både sammen med soldaterkollegerne og alene er fornemt formidlet. Og Demange tøver ikke med at bruge brutale og overraskende situationer, men det er i en tilstræbt realistisk stil, så det virker som at være der selv.« - Jacob Wendt Jensen

Klokkeblomst og legenden om ønskedyret

»Klokkeblomst kører videre med sine spin-offs, denne gang i en ganske harmløs en af slagsen fra Disneys samlebånd.« - Jacob Wendt Jensen

Pingvinerne fra Madagascar

»"Madagascar"-spinoff'et løber ud over stepperne med vilde fortællinger. Men omkring halvvejs mister filmen pusten.« - Louise Kidde Sauntved

Vintersøvn

»Det er og bliver en meget ambitiøs og ofte god film. Ceylans film er ærefrygtindgydende ambitiøs, men den er mere en grandios stiløvelse kemisk renset for varme, end det er noget mesterværk, man kan næres af.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 11. december, uge 50

Så er det endelig blevet tid til, at den sidste film i trillogien om den modige hobbit Bilbo har premiere i byens biografer. Der ud over kan du også se dramaet »Force Majeure«.

»Hobbitten: Femhæreslaget« handler om Bilbo og de 13 dværge. Sammen er de på et eventyr gennem Middle-earths farlige landskab med målet om et generobre dværgenes gamle rige og indsætte Thorin som konge.

Første del er på sin vis lykkedes, for gruppen har smidt dragen Smaug ud af bjerget. Men nu har dragen sat kurs mod menneskebyen Lake-town. Nu hvor dragen er væk fra bjerget er en hær af orker klar til at tage kampen op mod dværgene. Middle-earth står nu over for en altafgørende krig. Så der er nok af problemer for den lille flok.

Se »Hobbitten - Femhæreslaget« i CinemaxX, BioCity og Metropol i Aarhus.

»Force Majeure« handler om en svensk familie, der er taget på ferie i de franske alper for at få kvalitetstid sammen. Og så selvfølgelig også at stå på ski.

De familien en dag sidder og spiser frokost, ruller en lavine ned mod dem. De reagerer meget forskelligt på den faretruende ting: alle går i panik, men mens moren Ebba har travlt med at beskytte børnene, er faren Tomas stukket af for at redde sig selv.

Ingen kommer til skade under lavinen, men alligevel påvirker det familien meget. Ebba har svært ved at slippe tanken om, at Tomas ikke blev og beskyttede resten af familien. Tomas prøver at bagatellisere episoden samt genvinde sin plads som familiens overhoved. I et forsøg på at få sat ord på situationen inddrages et hold venner, og resultatet er ændrede kønsroller og eskalerende frustrationer.

Se »Force Majeure« i CinemaxX og Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Hobbitten - Femhæreslaget

»Peter Jackson afrunder 13 års Tolkien-film med »Hobbitten - Femhæreslaget«, der næsten udelukkende består af slagscener. En vis krigstræthed har indfundet sig.« - Kristian Lindberg

Force Majeure

»»Force Majeure« er en film, som det ikke er let at sætte en overordnet etiket på. Den er på samme tid et brutalt ægteskabsdrama, satire over det moderne menneskes selvtilstrækkelighed og en ulmende thriller med følelsen af katastrofe lurende om hvert hjørne.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 4. december, uge 49

Du kan vælge imellem familiefilmen »Alexander«, ungdomsdramaet »Grilhood«, westernfilmen »The Homesman«, den danske instruktør Lone Scherfigs film »The Riot Club« og krimi-/drama/adventure-filmen »Trash«.

I filmen »Alexander« møder vi forstadsfamilien Cooper. Den 10-årige dreng Alexander er familiens næstyngste medlem, men han føler sig slet ikke som en del af resten af familien. Modsat ham er familien nemlig helt og aldeles perfekte. Alexander selv er typen, det ikke helt kører for: han vågner op med tyggegummi i håret, brænder næsten fysiklokalet ned og har utrolig svært ved at fortælle den søde Becky, at han er forelsket i hende.

Da Alexander har fødselsdag ønsker han sig derfor noget helt speecielt. Hans største - og selvfølgelige hemmelige - ønske er, at hans familie kommer til at få en frygtelig, skrækkelig, sløj og virkelig dårlig dag… Hvad Alexander ikke havde regnet med, var, at hans ønske ville gå i opfyldelse.

Se »Alexander« i CinemaxX i Aarhus.

Filmen »Girlhood« handler om den 16-årige Marieme. Hun bor i en forstadsghetto ved Paris og kommer fra et hjem, der er fyldt med problemer - blandt andet har hun en voldelig storebror. Marieme føler ikke, hun passer ind derhjemme eller i skolen.

En dag møder hun en gruppe piger, der er meget anderledes, end hun selv se. De tre piger gar nemlig en helt anden uafhængighed og attitude, end hun selv har. Mødet med de tre inspirerer hende til at skifte navn (til Vic for "victoire"), droppe ud af skolen og ændre sin tøjstil.

Nu er spørgsmålet bare, om det nye fælleskab kan give hende den frihed og selvstændighed, hun drømmer om, eller om det farlige og kriminelle miljø drager hende ned i undergrunden?

Se »Girlhood« i Øst for Paradis.

I filmen »The Homesman« foregår i Nebraska i sidste halvdel af det 19. århundrede. Her lever Mary Bee Cuddy et ensomt og stille liv. Den nærmeste landsby ligger lige på kanten af prærien, og en dag, da tre sindslidende kvinder fra området skal eskorteres til storbyen, melder den handlekraftige Cuddy sig frivilligt til opgaven.

Men som kvinde har hun har brug for beskyttelse. Mary laver en aftale med George Briggs - en lokal, utilregnelig plattenslager. Sammen begynder den umage forsamling deres rejse mod civilisationen.

Se »The Homesman« i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

»The Riot Club« er en prestigefyldt og samtidig meget berygtet klub på Oxford Universitet - og nyeste film af den danske instruktør Lone Scherfig. Klubben består udelukkende består af unge mænd fra overklassen.

De to førsteårsstuderende, Alistair Ryle og Miles Richards, optages begge i det eksklusive selskab, men med vidt forskellige intentioner. Hvor Miles ønsker at danne nye venskaber på tværs af klasseskellet, er Alistair langt mere konservativt indstillet.

De interne forskelligheder bliver især tydelige, da de skal med til et rituelt festmåltid. Til festen er der et tema: festen skal overgå alle fortidens medlemmers vilde udskejelser. Fælles for gruppens medlemmer er, at de er kendt for at feste hæmningsløst igennem uden skyggen af hensyn til den virkelige verden. Og i løbet af aftenen tager det hele da også en alvorlig og ganske uventet drejning - der kan få betydning for de unge mænds fremtid.

Se »The Riot Club« CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis i Aarhus.

»Trash« handler om drengen Raphael, som er forældreløs og lever i en meget fattig del af Brasilien, hvor han klarer den ved at rode skrald igennem i håbet om at finde noget af værdi.

En dag gør Raphael sig et usædvanligt fund, da han finder en rød pung, men snart er han på flugt fra det lokale politi. Det viser sig nemlig, at den røde pung indeholder hemmelige oplysninger om landets magtfulde politikere.

Se »Trash« i CinemaxX og Metropol i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Alexander

»Sympatiske Steve Carell og Jennifer Garner trækker niveauet op i »Alexander«, der undgår at blive helt så fjollet og overgearet, som historien ellers lægger op til. Faktisk er den både sød og sjov, men også lidt for blid i biddet til for alvor at gøre indtryk.« - Louise Kidde Sauntved

Girlhood

»Girlhood« har ikke noget med den amerikanske film »Boyhood« at gøre, men det er alligevel en livsbekræftende og overskudsagtig film om et trøstesløst sted.« - Jacob Wendt Jensen

The Homesman

»»The Homesman« giver et sjældent set, og fint formidlet, indblik i, hvordan det må have været at være kvindelig nybygger ved den yderste grænse. Det er ikke en skæbne man ønsker for sin værste fjende.« - Louise Kidde Sauntved

The Riot Club

Lone Scherfigs tredje britiske filmprojekt »The Riot Club« er en rå og underholdende fortælling om råddenskab blandt eliten, der dog ind imellem nærmer sig det karikerede. - Louise Kidde Sauntved

Trash

»Det noget umage makkerpar har begået en film, der – først og fremmest - er spændende og underholdende som thriller, men også tankevækkende som socialt dokument over vold og korruption og endelig en rørende skildring af sammenhold mellem børn, der ikke har noget – men alligevel har meget at miste.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 27. november, uge 48

Der er fire spritnye film i biograferne i den kommende uge. Det er familiedramaet "Dommeren", komedien "Dum og dummere 2", det polske drama 'Ida' og dramaet "Serena" instrueret af danske Susanne Bier.

I filmen "Dommeren" kommer Hank Palmer hjem til sin fødeby i Indiana efter mange år væk. Årsagen er hans mors begravelse. Ved samme lejlighed genforenes han med sin far, som er byens benhårde dommer Joseph Palmer. Hank selv er en succesrige forsvarsadvokat, så på overfladen har de to mænd meget til fælles.

Det viser sig hurtigt, at far og søn hader hinanden, men begravelsen tvinger dem til at mødes. Deres skrøbelige forhold sættes på endnu en prøve, da den gamle dommer anklages for at have påkørt og myrdet en tidligere mordtiltalt. Nu må Hank påtage sig sagen for ikke bare at redde sin far, men også prøve at forstå, hvad der gik så galt mellem far og søn.

Se "Dommeren" i CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis i Aarhus.

"Dum og dummere 2" er fortsættelsen til ikonfilmen "Dum og dummere" og fortsætter 20 år handlingen i den første film. Det er stadig de to fyre Harry og Lloyd, der er omdrejningspunktet. Og så selvfølgelig deres mere eller mindre dumme eskapader.

Da filmen starter ser vi Lloyd, der ligger i koma og har gjort det i mange år, mens Harry trofast besøger ham. Det viser sig dog, at Lloyd i virkeligheden bare har spillet skuespil i 20 år - og derfra starter løjerne. De to kammerater aftaler at tage ud på endnu et eventyr: de sætter sig for at finde det barn, Harry ikke vidste, han havde.

Se "Dum og dummere 2" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

I "Ida" er vi i 1960'ernes Polen. Her møder vi den 17-årige Ida, som forbereder sig på en fremtidsom nonne. Pigen kender ikke sin familie og vælger at opsøge sin eneste slægtning, morens søster Wanda, før hun tager det endelige skridt mod klosterlivet.

Mosteren er højesteretsdommer, men lever også et letlevende liv med store mængder alkohol - et liv der ligger meget fjernt fra Idas. Gennem mosteren finder Ida ud af sandheden om sin familie, som forsvandt under besættelsestiden. De to kvinder rejser sammen tilbage til Idas fødeby for at finde ud af, hvad der i virkeligheden skete.

Se "Ida" i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"Serena" handler om den ambitiøse George Pemberton, som er ved at bygge et tømmerimperium op fra bunden. Scenen er sat til North Carolina i tiden omkring børskrakket i 1929 - og her møder George den smukke Serena.

De forelsker sig i hinanden og bliver hurtigt gift. Georges yderst handlekraftige hustru er dog en stor mundfuld for hans tilsyneladende loyale makker og bedste ven, Buchanan, som hurtigt begynder at lægge sine egne planer. Ægteparrets forhold bliver yderligere udfordret, da en afsløring fra Georges fortid truer med at ødelægge alt, hvad de har opbygget sammen.

Se "Serena" i BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmenen:

"Dommeren"

"Alene at se 83-årige Robert Duvall i en af de største roller længe er en fornøjelse, men det er Robert Downey Jr. der stjæler billedet. Han er en ­nydelse fra første til sidste replik. Downey Jr. er besat af at yde sit bedste hvert eneste sekund." - Jacob Wendt Jensen

"Dum og dummere 2"

"Den varme tone i filmen underbygges som altid i Farrelly-filmene af et subtilt og sublimt soundtrack, og den respekt man opbygger for de hårdtarbejdende skuespillere." - Kristian Lindberg

"Ida"

"'IDA' handler om at finde sandheden. Sandheden om sin egen historie, sandheden om hvad det vil sige at være menneske, om kærlighed, sanselighed, tro og tolerance - og sandheden om det anstrengte forhold mellem jøder og katolikker i 60ernes Polen." - Louise Kidde Sauntved

"Serena"

"Rolle for rolle er skuespillerne af ypperste karat og selv i meget små roller ser vi for eksempel Kim Bodnia og Bodil Jørgensen, og de gode skuespillere gør, hvad de kan." - Jacob Wendt Jensen

Følg aOa.dk på Facebook