Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 24/07/14

Her er ugens filmpremierer

  • Kevin Kline og Maggie Smith er et gnistrende bekendtskab i »Min lejlighed i Paris«, der måske nok er tegnet lidt tydeligt op, men byder på forrygende skuespil. Foto fra filmen. Foto: Ikke oplyst

    Kevin Kline og Maggie Smith er et gnistrende bekendtskab i »Min lejlighed i Paris«, der måske nok er tegnet lidt tydeligt op, men byder på forrygende skuespil. Foto fra filmen.

    Foto:
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 23. oktober, uge 43

Hvis du vil en tur i biografen i denne uge, kan du vælge mellem tre premierefilm: Keanu Reeves' come back til actiongenren, David Finchers thriller, "Kvinden der forsvandt" og feel good-filmen "Min lejlighed i Paris".

I filmen "John Wick" lever hovedpersonen John umiddelbart et uforstyrret liv med sin elskede hund Daisy. Under overfladen er der dog anderledes voldsomme ting på spil. John er tidligere lejemorder, og han sørger stadig over sin kones død. Det var konen, der havde arrangeret, at John ville få hunden efter hendes død, så det firbenede kræ betyder meget for John.

En dag afbrydes freden, da en gangsters søn får John tævet sønder og sammen - og samtidig dræber hunden. Det får John til at vende tilbage til sit gamle erhverv, og denne gang er det med et ønske om en personlig og drebelig hævn, der er drivkraften.

Se "John Wick" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

I filmen "Kvinden der forsvandt" forsvinder Nick Dunnes smukke kone, Amy. Han melder hende savnet og fremstår både for politiet og i medierne som den sørgende ægtemand. Det ændrer sig dog hurtigt, får pludselig står Nick helt anderledes i forhold til anklagen om konens forsvinden: han er den primære mistænkte i sagen.

Nicks beskrivelse af det lykkelige ægteskab viser sig at være en sandhed med modifikationer. Filmen er mere end blot en krimi, det er samtidig også et portræt af det moderne ægteskabs mørkeste hemmeligheder.

Se "Kvinden der forsvandt" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus og Trøjborg i Aarhus.

Filmen "Min lejlighed i Paris" handler om Mathias Gold, en mand med flere skilsmisser bad sig og et stort økonomisk kaos foran sig. en dag arver han en lejlighed i Paris efter sin rige far, og så øjner Mathias muligheden for at få styr på sin økonomoske situation.

Mathias tager til Paris med det mål at sælge lejligheden så hurtigt som mulig, men det viser sig, at der er uforudsete forhindringer i planen. Den arvede lejlighed står nemlig ikke som ventet tom, men er beboet af Mathilde - en 90-årig britisk dame, der ikke kan smides ud, medmindre køberen betaler hende et betydeligt honorar frem til hendes død.

Det sætter Mathias i noget af et dilemma. Hvordan kommer han af med den gamle dame uden at gøre noget kriminelt? Samtidig med at han også gerne vil imponere Mathildes kønne datter Chloé...

Se "Min lejlighed i Paris" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus og Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"John Wick"

"Her er ingen hektisk camouflade-klipning, kun den ægte vare. »John Wick« er underholdende en hyldest til den klassiske actionfilm, fortalt med et solidt selvironisk glimt i øjet." - Louise Kidde Sauntved

"Kvinden der forsvandt"

"Begge køn i biografen kan sikkert blive alvorligt bange for deres ægteskab i længden, hvis det går godt lige nu og andre vil genkende fragmenter fra deres eget liv og få lyst til at flygte, inden det går helt galt." - Jacob Wendt Jensen

"Min lejlighed i Paris"

"De alvorlige traumer i karakterernes liv til trods, er »Min lejlighed i Paris« fortalt i en overraskende let, nærmest nonchalant, tone." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 16. oktober, uge 42

I efterårsferieugen har tre film premiere i byens biografer. Gyseren "Annabelle",

"Annabelle" er en gyserfilm, som handler om ægteparret John og Mia. De er lykkelige sammen og venter desuden deres første barn. John køber en gave til Mia, en sjælden vintage-dukke iført en hvid brudekjole, og Mia elsker dukken ”Annabelle”. Men deres glæde stopper brat, da huset en nat invaderes af en satanisk kult.

Det bliver ne nat med vold og blodsudgydelse, men parret overlever. Det vil dog snart opdage, at det værste langt fra er forbi: et fremmed, ondskabsfuldt væsen har taget kontrol over Annabelle, som truer med at hjemsøge alle, der er i besiddelse af dukken.

Se "Annabelle" i CinemaxX og Nordisk Films Biografer Aarhus.

"Diplomati" udspiller sig natten mellem 25. og 26. august 1944. Det var den nat, hvor Tysklands militære guvernør i Paris, Dietrich von Choltitz, og den svenske generalkonsul Raoul Nordling tog nogle afgørende beslutninger for den franske hovedstads fremtid.

Besøget mellem de to var uventet, og årsagen var Hitlers direkte ordre om at jævne byen med jorden. Det hele skulle ske i al hast, før de allierede styrker tilbageerobrede Paris. Den svenske generalkonsul Nordling lægger i filmen ikke skjul på sin agenda, og samtalen udvikler sig til et diplomatisk maraton, der skal redde Paris fra den totale ødelæggelse.

Se "Diplomati" i Øst for Paradis og NOrdisk Film Biografer Trøjborg.

Dokumentaren "Sume - lyden af en revolution" handler om det grønlandske rockband Sume. De udgav deres debutalbum "Sumut" i begyndelsen af 1970'erne. Det var et album, der for alvor satte ord på befolkningens længsel efter at kunne bestemme over deres land - og det enddog på deres eget modersmål.

Teksterne var politiske og med til at antænde den grønlandske befolknings første store opgør med kolonimagten Danmark. Sume blev lydsporet til en voksende grønlandsk selvbevidsthed, der resulterede i indførelsen af Hjemmestyret i 1979.

Se "Sume - lyden af en revolution" i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Annabelle

"John R. Leonetti har tidligere været fotograf på en del gyserfilm, og nu har han instrueret sin første film i genren, og han forstår den særdeles godt." - Jacob Wendt Jensen

Diplomati

""Diplomati" er en stramt komponeret kammerspil på bare halvanden time, båret oppe af to fremragende skuespillere, der til det sidste holder os hen i spænding – til trods for at vi jo i sagens natur ved, at Paris fik lov at forblive Paris. Det er i lidt af en præstation." - Louise Kidde Sauntved

"Sume - lyden af en revolution"

"Dokumentarfilmen om Sume er krydret med herlige smalfilm fra datidens Grønland, og man mærker meget tydeligt, at det er en film, der er lavet med hjertet, selv om den kun varer fem kvarter." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 9. oktober, uge 41

Der er ungdomsfilm om monstre, endnu en Dracula-film, en kærlighedshistorie fra 1850'ernes England og en film om to komikers tur til Italien på premiereplakaterne hos de århusianske biografer i denne uge.

"Dannys Dommedag" er en dansk ungsomsfilm, som handler om drengen Danny. Danny er en almindelig teenager, han bøvler lidt med sin generthed, er ved at være godt træt af sin lillebror William, og så er han forelsket i Rie, en pige fra skolen.

På hjemmefronten er det hele lidt rodet. Drengenes far har lukket sig inde på sit arbejdsværelse, og moren prøver at holde sammen på det hele imens.

En dag er byen under angreb af nogle vilde og mystiske rovdyr. De indtager Dannys hus, så Danny og William må for en gangs skyld stå sammen for at slippe væk fra de farlige dyr.

Se "Dannys Dommedag" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer i Aarhus.

Vi er i 1850'ernes London i det miljø, der omgiver forfatteren Charles Dickens. Han har udgivet de berømte romaner "Oliver Twist", "Et juleeventyr" og "David Copperfield" og er faktisk på toppen af sin karriere. Til gengæld ser det anderledes ud derhjemme. Dickens lever i et ægteskab, hvor alt passion for længst er dødt. Han er far til ti børn, men søger væk fra hjemmet mod berømmelsens verden i stedet.

En dag møder Dickens den unge kvinde Nelly. Hun er en ven af familien, og Dickens bliver fascineret af hende. I første omgang fungerer hun som hans muse, men i takt med kreativiteten blomstrer også kærligheden frem mellem de to. Nelly bliver hans elskerinde, men hvordan kan den ildesete kærlighed overleve i en tid styret af etikette?

Se "Den usynlige kvinde" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

"Dracula Untold" handler om Prins Vlad Tepes af Transsylvanien. Prinsen har en blodig fortid som krigsherre på sit CV, men det sidste lange stykke tid har han hersket over et fredligt land. Han har med tiden fundet ud af, at hans familie er det vigtigste for ham, og derfor kommer han under et voldsomt pres, da hans tidligere ven, tyrkeren Mehmet, vil bortføre 1.000 transsylvanske børn - inklusiv prinsens søn.

En krig er uundgåelig. Men det lille land er oppe mod en overmagt, og prinsen mener, at den eneste redning skal findes ad overnaturlige veje. Han tager op i bjergene, hvor han får et tilbud om at blive vampyr med alt, hvad det indebærer af magiske kræfter og svaghed over for solens stråler. Nu sætter Vlad sig op imod den truende, tyrkiske hær, men hvilke konsekvenser får forvandlingen for hans familie?

Se "Dracula Untold" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

"The Trip to Italy" er en film med og om de to britiske skuespillere Steve Coogan og Rob Brydon. De er gode venner ogsamtidig også rivaler - men først og fremmest er de begge komikere. Det sidste blev tydeligt for fire år siden, da makkerparret kørte de engelske landeveje tynde for at anmelde mad for The Observer.

Nu skal de to på endnu et road trip, og denne gang er det Italien, der står for skud. Det kræsne makkerpar skal indtage måltider på seks forskellige velansete restauranter, mens de fører løsslupne samtaler over bordet. Undervejs på turen skal de selvfølgelig også se forskellige seværdigheder, og seeren kan også følge med i de tos analyser af tilværelsen og møder med det andet køn.

Se "The Trip to Italy" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Dannys Dommedag"

"»Dannys dommedag« er et forsøg på at parre den genresikre gyserfilm med den danske tradition for ungdomsfilm, og filmen fungerer da afgjort også bedst, når den forholder sig til brødrenes indbyrdes forhold, der ikke altid er lige let." - Louise Kidde Sauntved

"Den usynlige kvinde"

"Hele filmen er gennemsyret af en sepiatonet nostalgi og duften af støvede bøger, fulde af hemmelig­heder, skrevet mellem ­linierne. Til romantikere og andre, der kan lide en film der giver sig god til til at fortælle en fin historie." - Louise Kidde Sauntved

"Dracula Untold"

"Luke Evans (kendt fra »Hobbitten 2«) spiller en ­alvorlig Dracula i et stramt univers, der er smagfuldt og mørkt designet og som oven i købet afleveres på halvanden time - den længde som alle blockbusters burde have." - Jacob Wendt Jensen

"The Trip to Italy"

"Man skal være glad for filmreferencer og det britiske sprog, hvis "The Trip to Italy" skal fornøje, men er man det, så skal man nok være godt underholdt." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 2. oktober, uge 40

Der er to danske film blandt denne uges premierefilm: Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares genforenes i anden film om Afdeling Q "Fasandræberne" og den danske familiefilmsserie "Krummerne" starter forfra i hænderne på Barbara Topsøe-Rothenborg, der spillede Yrsa i de to første film om den skøre familie. Der ud over kan du se komedien "Let’s Be Cops", kunstnerportrættet "Nick Cave: 20.000 dage på Jorden" og for de mindste er der "Peddersen & Findus - Den lille drillepind" på plakaten.

I "Fasandræberne" vender vi tilbage til Vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad. Tilsammen er de Afdeling Q, en afdeling som har ekspertise i at grave sig ned i gamle uopklarede kriminalsager.

De to kaster sig over en sag fra 1987. Det er en opklaret mordsag fra 1987, som pludselig havner på Mørks bord, men da de kigger nærmere efter, opdager de, at der er noget galt. Der er en forbindelse til en eksklusiv kostskole for overklassens børn, og efterforskningen viser sig at involvere jetsetterne Ditlev Pram og Ulrik Dybbøl samt den hjemløse og mystiske Kimmie.

Se "Fasandræberne" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Krummerne - Alt på spil" handler om Mads ”Krumme” Krumborg. Han har brug for en ny cykel, fordi der er et ræs mod naboskolen, som han gerne vil være med i.

Men pengene hænger ikke på træerne for familien Krumme. Og det bliver endnu sværer at finde pengene i familiens budget, da Krumme-far pludselig beslutter sig for at opsige sit job for at opfinde en maskine, der ifølge ham selv vil forandre verden.

For at det ikke skal være nok, så er der et par svindlere, som prøver at lokke opfindelsen fra faren, og da familien Krumborgs fremtid er i problemer, må Krumme og hans søskende træde i karakter og redde dagen.

Se "Krummerne - Alt på spil" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Let’s Be Cops" handler om Ryan og Justin. De er bedste venner, og sammen hygger de sig gennem hverdagene uden noget egentligt mål for fremtiden. Justin føler ikke, at kollegerne på arbejdspladsen tager hans ideer alvorligt, og Ryan har været arbejdsløs siden, han deltog i en herpes-reklame.

En dag skal de til udklædningsfest, og sammen vælger de at klæde sig ud som politibetjente. Det er et hit til festen, og efter festen tror omverdenen, at de er rigtige betjente.

De to venner beslutter sig for at udnytte den nye situation - de kan godt lide de beundrende blikke og den medfølgende respekt på gaden, der følger med uniformen. Det ændrer sig dog, da den farlige side af livet som amatørbetjent i en storby fyldt med gangstere viser sig.

Se "Let’s Be Cops" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Nick Cave: 20.000 dage på Jorden" handler selvsagt om musikeren Nick Cave, og hvordan han lever sit liv.

Portrættet af den 57-årige australske musiker, Nick Cave, er mindst lige så ambitiøs og selvoptaget, som det er en ærlig, nyskabende dokumentar om en stor musiker.

Filmen er langt fra de traditionelle biografier, der kronologisk fortæller historien bag en kunstners karriere. Med sin blanding af konstruerede samtaler (bl.a. med Kylie Minogue) og optagelser fra studiet, er der både tale om en filmisk bedrift og en sjælden mulighed for at komme bare lidt tættere på Nick Cave.

Se "Nick Cave: 20.000 dage på Jorden" i Øst for Paradis og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Peddersen & Findus - Den lille drillepind" handler om det elskelige makkerpar: opfinderen Peddersen bor og katten Findus. Peddersen lever langt oppe i Sverig, og holder sig lidt for sig selv.

En dag får han en kat, som får navnet Findus. Men Findus er ikke en almindelig kat. Han kan tale - og så viser det sig, at han er fild af spilopper. Men da Peddersen går med til at passe sin nabos evigt galende hane, begynder den lille kat at føle sig udenfor.

Se "Peddersen & Findus - Den lille drillepind" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Fasandræberne

"Mikkel Nørgaards Jussi Adler-Olsen-filmatisering, »Fasandræberne«, mangler i faretruende grad en motor til at holde spændingen i gang og hæmmes af bogforlæggets fladtrådte klichéer om overklassens ondskab." - Kristian Lindberg

"Krummerne - Alt på spil"

"»Krummerne – alt på spil« er godmodig familiekomik i det lune hjørne, hvor sammenholdet er i højsædet og intet for alvor – titlen til trods – synes at være på spil." - Louise Kidde Sauntved

"Let’s Be Cops"

"En god idé og tre grin. Jake Johnson hopper op på ryggen af Damon Wayans Jr., men de svinger ikke af den grund." - Jacob Wendt Jensen

"Nick Cave: 20.000 dage på Jorden"

"»Nick Cave: 20.000 dage på jorden« er således på alle måder en fremragende dokumentar om en af vor tids største kunstnere." - Lars Rix

"Peddersen & Findus - Den lille drillepind"

"Findus – den lille drillepind – er faktisk i denne inkarnation en decideret møgkilling, som det kræver en mand af Peddersens fjollet-distræte støbning at holde af." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 25. september, uge 39

Der er seks film på biografernes premierelister i denne uge. Du kan se tudefilmen "If I Stay", Eastwood "Jersey Boys", Ludo" som er den første færøske spillefilm i 15 år, dokumentarfilmen "Optimisterne", den franske film "Svinene" og "The Equalizer" med Denzel Washington.

"If I Stay" handler om Mia. Hun er teenager og er vildt forelsket i rockmusikeren Adam. Kærligheden mellem dem begynder at blomstre frem, og pludselig står Mias kærlighedsliv i skarp kontrast til de problemer, hun har derhjemme.

Mia føler sig nemlig holdt udenfor af sin familie. De andre er mest til rock, mens Mia er vild med klassisk musik og ikke mindst en dygtig cellospiller. En dag er hele familien med i et trafikuheld, hvor begge Mias forældre og hendes lillebror dør. Mia overlever, men ligger i koma.

I tilstanden mellem liv og død kan Mia følge med i det, der sker undt om hende- Hun svæver hun i bogstaveligste forstand mellem liv og død, og bliver stillet overfor et stort dilemma til følge: Skal hun vende tilbage til livet og en ubærlig sorg eller vælge intetheden?

Se "If I Stay" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Jersey Boys" er en film om succesbandet The Four Seasons og foregår i 1960'ernes New Jersey. De tre venner Frankie Valli, Tommy DeVito og Nick Massi er kommet ind i en kriminel løbebane, men vælger den fra til fordel for at gå målrettet efter drømmen om at blive musikere.

Da sangskriveren Bob Gaudio bliver del af bandet, skifter de navn til ’The Four Seasons’, og med Frankies karismatiske lyse stemme i front, er de fire unge mænd snart en hit-sensation i de amerikanske radioer.

Men desværre kommer man ikke til tops i underholdningsindustrien uden at skabe sig et par lyssky kontakter, og kvartetten må ikke alene slås med pladeselskaber, forventninger og interne stridigheder, men også med selve mafiaen. Fortiden indhenter gruppen, der må gøre op, hvad de hver især synes er vigtigt at holde fast ved i livet.

Se "Jersey Boys" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Aarhus C.

"Ludo" er et psykologisk drama om en 11-årige pige. Hun er fanget mellem sin psykisk ustabile mors omskiftelige temperament og sin fars velmenende passivitet.

Ved første øjekast ligner de ellers en lykkelig familie i et smukt og afsidesliggende hus i idylliske omgivelser på Færøerne, men under den skrøbelige overflade lurer mørket og utrygheden.

Se "Ludo" i Øst for Paradis.

"Optimisterne" er en dokumentarfilm, som fortæller historien om et kvindeligt senior-volleyballhold. For hvem siger, at man ikke kan spille volleyball, når man er 98 år?

En af spillerne på Optimisterne, Goro, beviser, at det ikke er noget problem, når hun som alderspræsident på et hold kvindelige seniorer fra den norske by Hamar træder ud på banen. Hun går forrest med sin viljestyrke, livsglæde og evige optimisme og er et forbillede for de andre på holdet.

Selvom holdet har trænet en gang om ugen i 40 år, er der ikke blevet spillet en eneste kamp i de sidste 30 år. Det skal der ændres på nu, så Goro og de andre damer arrangerer en match mod et herrehold fra Sverige. Men er det ukuelige gåpåmod nok til at slå modstanderne?

Se "Optimisterne" i Øst for Paradis.

Det franske drama "Svinene" handler om Marco. Han vender tilbage til Paris, efter at have været længe væk. Årsagen er, at hans svoger har begået selvmord. Hans søster fortæller ham om en mand, som hun mener, er den ansvarlige for selvmordet. Men Marco kan ikke finde ud af, om søsteren har rent mel i posn, eller om hn også pøver at lede ham på vildspor.

Filmen er kunstnerisk og dræven med trillerens undertoner.

Se "Svinene" i Øst for Paradis.

"The Equalizer" handler om Robert McCall. Han lever en stille og rolig tilværelse i Boston. I løbet af dagen er han på arbejde i et byggemarked, Om aftenen læser han bøger, sidder på den lokale café og snakker med en ung prostitueret, Teri.

Faren lurer under overfladen, for denen russiske mafia har et udestående med Teri, somde sørger for bliver banket til ugenkendelighed. Da Robert ser hende, finder han frem til, at han ikke kan fortsætte sit rolige liv - han må indse, hvem han i virkeligheden er.

Han besidder nemlig en række yderst dødbringende evner, som han nu beslutter sig for at bruge i et drabeligt hævntogt mod underverdenens mest hærdede kriminelle.

Se "The Equalizer" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

"If I Stay"

"Desværre er nuancerne så fraværende, at man aldrig rigtigt tror på hverken kærligheden eller kernefamilien – kun enkelte scener, som en søndagsmiddag med vennerne, føles ægte." - Louise Kidde Sauntved

"Jersey Boys"

"Historiens råmateriale er altså sprængfarligt nok. Desværre er hovedrollerne ­castet ret skødesløst. Det virker som om, man har været mere fokuseret på at bruge nogle af de sangere, der har optrådt i musicaludgaven af »Jersey Boys« frem for at ­finde gode skuespillere." - Jacob Wendt Jensen

"Ludo"

"Når man skal kæmpe så meget for at lave film, går det meste nok op i praktik, og når en film kun er godt en time lang, er det formentlig svært at få nuancerne og detaljerne med." - Jacob Wendt Jensen

"Optimisterne"

"Smilet sejrer dog hver gang, og man hepper helhjertet på, at damerne også gør det. For det er ganske enkelt umuligt ikke at blive forelsket i de skønne gamle krudtugler og deres livs- og gåpåmod." - Louise Kidde Sauntved

"Svinene"

"Claire Denis’ temaer er særdeles væsentlige, og selv om den typiske billetkøber til en thriller i biografen nok vil føle, at der stilles flere spørgsmål, end der besvares, så gør den aparte og desorienterende stil turen ned i det onde i vores DNA endnu mere ond." - Jacob Wendt Jensen

"The Equalizer"

"Denzel Washington er en god skuespiller, der formår at give dybde til en karakter, han efterhånden har spillet i mange inkarnationer; den gode mand med volden som mulighed simrende under huden. Han har en venlig charme, der er en perfekt kontrast til den ekstreme vold." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 18. september, uge 38

Blandt ugens premierefilm står én ifølge vores anmelder særligt ud fra mængden. Det er den franske film "To dage, en nat", som får seks ud af seks stjerner, og nedenfor kan du læse mere om hvorfor. Ellers kan du se science fictionfilmen "The Purge: Anarki", dokumentaren "Alphabet", sportsfilmen "Million Dollar Arm", actionfilmen "Begravet i fortiden", eventyrfilmen "The Maze Runner" og endelig dramaet "Something Must Break".

"To dage, en nat" handler om kvinden Sandra. Hun har mistet sit arbejde, men får samtidig at vide, at der er en eneste mulighed for at få jobbet tilbage. Hendes tidligere kollegaer skal alle sammen sige nej til den bonus, de netop har fået uddelt, for på den måde er der penge nok til at opretholde hendes stilling.

Sandra har to dage og en nat til at overbevise de andre om, at de skal vise storsind og solidaritet med hende i stedet for den økonomiske bonus, som de alle sammen synes, de har brug for.

Se "To dage, en nat" i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"The Purge: Anarki" er film nr. to i serien om den usædvanlige tradition The Purge, hvor det er endnu engang tilladt at begå mord og udøve vold i de 12 timer uden de sædvanlige konsekvenser fra retssystemets side.

Filmen foregår i Los Angeles, hvor de fleste beboere låser sig inde i deres topsikrede huse, så de er helt i sikkerhed fra nattens udrensninger. Samtidig kan de følge med i de voldelige begivenheder på deres fjernsyn, som var det en film, de så.

Det er dog ikke alle, der har den luksus. Et ungt par fanges i natten, da deres bil bryder sammen. For at overleve må de slå sig sammen med en mor og hendes datter. De er på flugt fra en politibetjent, der frivilligt har involveret sig i de voldelige hændelser med sit helt egen dagsorden.

Se "The Purge: Anarki" CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"Alphabet" er en dokumentarfilm med fokus på skole og indlæring. Instruktøren Erwin Wagenhofer har en anden tilgang til den læringsprocessen, som filmen skildrer. Han går bag hele den struktur, der ligger til grund for det moderne uddannelsessystem - et system som bliver lovprist for at skabe intelligente og veluddannede børn og unge.

Filmen viser, at det handler om at lære det enkelte barn mest muligt indenfor nøje fastsatte rammer og et veltilrettelagt mønster, men at der til gengæld ikke er rum til, at børnene kan træde ved siden af eller bare få lov til at være sig selv.

Se "Alphabet" i Øst for Paradis i Aarhus.

"Million Dollar Arm" er en film om baseball-agenten J. B. Bernstein. Han lever det gode liv, men er på inden måde i samme økonomiske sværvægterklasse som sine konkurrenter. Han er en mand uden et stort firma i ryggen, og han kan se, at stadig flere af hans klienter forlader ham netop til fordel for de helt store firmaer

Bernstein må nu tænke alternativt for at redde sin forretning. En aften bliver et reality show om cricket i Indien en lille åbenbaring for den erfarne sportsmand. Cricket-spillere kan kaste! Han beslutter sig for at tage til Indien og rekruttere to talentfulde unge mænd, tage dem med hjem til USA og træne dem til den amerikanske topliga.

Se "Million Dollar Arm" i BioCity i Aarhus.

"Begravet i fortiden" fortæller historien om Matthew Scudder. Han har før arbejdet som betjent, men efter en skudduel har han skiftet kurs til en mere tvivlsom levevej, og nu er han uautoriseret privatdetektiv.

I sit arbejde møder han mennesker, der har brug for hjælp til at opklare sager de eller deres familiemedlemmer er involveret i. Ofte er det sager, hvor myndighederne er stødt på en blindgyde og har givet op. Men det drejer sig også om sager, hvor hovedpersonerne ikke kan brude de offentlige kanaler, fordi de selv er i en moralsk gråzone, hvor hævn og retfærdighed vejer tungere end lovens rammer.

Scudder bliver kontaktet af en narkogangster, hvis hustru er blevet brutalt myrdet, og så kommer privatdetektiven på færten af to seriemordere med forkærlighed for unge kvinder.

Se "Begravet i fortiden" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"The Maze Runner" er en film om drengen Thomas. En dag vågner han op uden at kunne huske noget som hels om sin fortid. Han befinder sig i en gruppe af drenge på hans egen alder. Men det mystiske ved det hele er dog, at de er fanget i en lysning omringet af høje stenvægge.

De ved ikke, hvorfor de er der, eller hvorfor de er holdt i fangenskab. Det eneste, de oplever, er, at en port åbnes om morgenen og lukkes om aftenen. Gennem porten kan de se en mystisk labyrint, og flere gange udvælger de nogle modige drenge til at prøve at komme igennem den. Men ingen overlever en nat i de kryptiske gange.

Da Thomas finder et spor, ændres spillet for alvor, og en beslutning må træffes. Skal de blive og forsøge at opretholde deres fredelige tilværelse? Eller kan de en gang for alle finde vej gennem den farlige labyrint?

Se "The Maze Runner" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"Something Must Break" handler om lagerarbejderen Sebastian, der ligner en pige, klæder sig i dametøj og dagdrømmer om at leve fuldt ud som kvinden Ellie.

Hans tilværelse er stille, og når han endelig er social, er det sammen med veninden Lea, der er langt mere udfarende. En aften i byen møder de Andreas - en ballademager, der bliver fascineret af den androgyne Sebastian.

De er et umage par, men befinder sig alligevel snart i et intenst kærlighedsforhold, hvor især Andreas må kæmpe for at forstå sine følelser. Alt imens vokser Sebastians indre kvinde sig mere og mere selvsikker.

Se "Something Must Break" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"To dage, en nat"

 

"Man føler med hende, tager en dyb indånding og retter sig op i biografsædet, hver eneste gang hun ringer på en ny dør, hvorefter man falder sammen igen, enten med et slag i ansigtet eller med forløsende tårer trillende ned ad kinderne." - Jesper Eising

 

"The Purge: Anarki"

"Science fiction er en genre, hvor tendenser i nutiden ekstrapoleres ind i fremtiden. Medmindre man bare vil underholde og lave et eventyr, der foregår i science fiction-rammer, såsom i stjernekrigsfilmene." - Kristian Lindberg

"Alphabet"

"Pegefingeren er højt hævet, og stort set kun tilhængere af Wagenhofers tanker kommer på banen – lidt mere debat, ville have skabt større saglighed og bedre balance." - Louise Kidde Sauntved

"Million Dollar Arm"

"Min indre kyniker og den glade nostalgiker i mig har kæmpet hårdt om at få lov til at uddele stjerner. Nostalgikeren vandt." - Jacob Wendt Jensen

"Begravet i fortiden"

"De små huller der er undervejs glemmer man næsten, fordi Neesons tilstedeværelse er med til at glatte ud. Og så er Scott Frank en instruktør, der vil lidt mere med sin thriller end de fleste andre." - Jacob Wendt Jensen

"The Maze Runner"

"Det mest interessante er i virkeligheden præsentationen af en ny generation af helt unge skuespillere, hvoraf vi før har set nogle af ansigterne i film som »Nanny McPhee« og »Narnia«." - Jacob Wendt Jensen

"Something Must Break"

"»Something Must Break« lever og ånder med Saga Becker, der er et fund i den krævende hovedrolle som Sebastian. Feminitet og drenget akavethed går hånd i hånd i en krop og en udstråling, der er smuk og skrøbelig på en måde, der transcenderer kønnet." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 11. september, uge 37

Efteråret er over os, og det betyder, at der er fuld skrue på biografernes premierefilm. I denne uge kan du se The Beatles' første film "A Hard Day's Night", den danske film "En, to, tresomt" om tre unges eksperimenter for at få en sex-kalender til at gå op, Lasse Hallströms "Hundredefodsrejsen", en spansk feel-good-film: "Living Is Easy with Eyes Closed", øko-thrilleren "Night Moves" og den søde animationsfilm "Æsketroldene".

"A Hard Day's Night" handler om bandet The Beatles. Det er ikke en ny film om det berømte band, det er en komediefilm fra 1964, hvor alle bandets medlemmer er med. Filmen viser, hvordan det var at være en Beatle på en "typisk" dag.

Bandet tager hjemmefra mod London, fordi de skal påtræde på TV. På vejen dertil må de redde Pauls bedstefar ud af forskellige situationer, og finde Ringo, der pludseligt forsvinder før den vigtige koncert.

Se "A Hard Day's Night" Nordisk Film Biografer Aarhus.

I "En, to, tresomt" møder vi den sexologistuderende Siff. Hun er liget flyttet sammen med sin kæreste Lucas, og umiddelbart ser alt lykkeligt ud.

Da Siff er væk i en weekend, havner Lucas i seng med Siffs tætte veninde Maria. Siff bliver rasende, men alligevel kan hun hverken ødelægge sit venskab eller sit folhold. Lucas og Maria kan heller ikke holde sig fra hinanden.

De tre laver derfor en speciel aftale: De to piger skal dele Lucas og skiftes til at have sex med ham ud fra en såkaldt sexkalender. Umiddelbart virker den løsning, men under overfladen lurer der nye følelser, som sætter alle relationer på spil.

Se "En, to, tresomt" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"Hundredefodsrejsen" handler om familien Kadam, som bliver nødt til at rejse fra Indien. De ender i den anden ende af verden i en lille fransk bjergby.

Patriarken i familien, Papa, synes, de skal åbne en familiedrevet restaurant med indiske retter på menuen og med sønnen Hassan som chefkok.

Familieforetagendet kommer dog i problemer, fordi den strikse genbo Mallory ikke er enig i, at landsbyen har brug for sådan en restaurant. Mallory ejer desuden den traditionelle franske Michelin-restaurant Le Saule Pleureur, og hun synes slet ikke, en indisk restaurant er sofistikeret nok til hverken landsbyen eller til at være hendes genbo.

Se "Hundredefodsrejsen" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus & Trøjborg.

Den spanske film "Living Is Easy with Eyes Closed" handler om Antonio. Året et 1966 og han er vild med The Beatles.

Antonio bruger bandets tekster og sange, når han underviser i engelsk på den lokale skole. En dag hører han, at John Lennon er i Almeria for at indspille den komiske krigsfilm, "How I Won the War", og den chance vil Antonio ikke lade gå fra sig - han tager på road trip ned for at møde sit store idol.

På turen møder han den unge, gravide Belén og teenageren Juanjo, der er løbet hjemmefra. De tre er et umage trekløver, men alligevel udvikler der sig et enestående venskab på turen.

Se "Living Is Easy with Eyes Closed" i Øst for Paradis.

"Night Moves" viser, hvad der sker i processen omkring tre miljøaktivister, før, under og efter de planlægger sprængningen af en dæmning.

De tre, den indelukkede Josh, overklassepigen Dena og eks-soldaten Harmon, har en plan, som er den voldsomste og mest ekstreme form for sabotage, nogen af dem har været med til.

Derfor har de også svært ved at overskue konsekvenserne af deres handling, og det bliver sværere og sværere jo tættere de kommer på sabotagedagen. På samme tid bliver deres idealisme sat på prøve, da paranoia, tvivl og interne stridigheder begynder at tage over.

Se "Night Moves" i Øst for Paradis.

Tegnefilmen "Æsketroldene" handler om beboerne i den ildelugtende by Cheese Bridge. Borgerne har et stort problem, de er nemlig bange for at gå ud om natten af frygt for at møde de papkasseklædte monstre: æsketrolde.

Troldene bor i kloakkerne, men om natten kommer de op i gaderne, hvor de lever af at samle affald. Alle synes, troldene er uhyggelige, men ingen har rigtigt mødt dem.

Hvis de havde, ville de nemlig vide, at troldene faktisk er kærlige væsener. De har enddog taget en forældreløs dreng til sig og opdraget ham som en af deres egne under jorden. En dag får byen besøg af en skadedyrsbekæmper, som skal udrydde troldene én gang for alle - og nu må drengen vende tilbage til sine medmennesker og forsøge at redde sin upopulære familie.

Se "Æsketroldene" CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"A Hard Day's Night"

"Alt i alt er der dog tale om en film, der er meget bedre end de fleste andre, hvor pop- og rockmusikere spiller hovedroller. Når Beatles optræder med deres syv sange, er filmen bedst." - Jacob Wendt Jensen

"En, to, tresomt"

"Generelt er det dog et problem, at både historie og karakterer er så tydeligt tegnede, at de balancerer faretruende tæt på klicheen; den sexologistuderende, der ved alt om sex på det teoretiske plan, men ikke har styr på sine egne følelser, den vampede blondine, der kun føler sig levende, når mænd begærer hende og manden i midten, der er blind for de problemer, der tårner sig op omkring ham." - Louise Kidde Sauntved

"Hundredefodsrejsen"

"Lasse Hallströms sædvanlige sødsuppe har fået et tiltrængt skud kærlige krydderier i »Hundredfodsrejsen«, hvor kulturklicheerne står i kø, men overvindes af smittende charme og varme." - Louise Kidde Sauntved

"Living is Easy With Eyes Closed"

"»Living is Easy With Eyes Closed« er en grundcharmerende fortælling om passion, venskab og ensomhed, fortalt med munter melankoli – ikke mindst takket være Javier Camera, der herhjemme nok er bedst kendt for Pedro Almodovars »Tal til hende«." - Louise Kidde Sauntved

"Night Moves"

"Thrilleren buldrer ikke løs med sin spænding, og risikerer at skuffe husarerne, men til gengæld kompenserer den med knitrende og rugende karakterportrætter af idealister med en god sag, der ved at tage skridtet fra idealisme til terrorisme forvandles fra en slags helte til skurke." - Jacob Wendt Jensen

"Æsketroldene"

"»Æsketroldene« er en herlig historie – fuld af sprudlende energi og visuel fantasi. Animationen er præget af detajeorienterede legelyst, ikke mindst i beskrivelsen af æsketroldenes evner som opfindere, der gør det interessant at gå på opdagelse i det krøllede univers." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 4. september, uge 36

Ugens premierefilm er fire meget forskellige film. Michael Douglas og Diane Keaton mødes for første gang på det store lærred i den romantiske komedie "Det er aldrig for sent". "Teenage Mutant Ninja Turtles" viser igen superhelteflaget i New York. "Så meget godt i vente" er en dokumentar om en visionær økolandmand og "Boyhood er et sjældent fint portræt af en drengs udvikling optaget over 12 år.

"Boyhood" handler om drengen Mason og hans udvikling fra barn til voksen. Filmen følger Mason, fra han er seks til 18 år - men det særlig er, at der ikke er gjort brug af makeup eller voksmasker for at vise drengens udvikling. Filmen er optaget over 12 år, så det er drengens naturlige udvikling, vi ser.

Samtidig følger vi også Masons familie, hans mor, storesøster og skiftende stedfædre. Men det er ikke den primære fortælling i filmen - filmen ikke andet centralt tema end Masons udvikling som menneske og fokus er konstant på ham.

Se "Boyhood" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

"Det er aldrig for sent" handler om Oren Little. Oren bor alene og er mildt sagt selvcentreret. Han er midaldrende og har ingen venner. I hans nabohuse bor Leah, en natklubsangerinde Leah. Hun er en moden kvinde og et rigtigt familiemenneske. Og de to naboer er ikke just perlevenner.

En dag får Oren ansvaret for sit barnebarn, som han overhovedet ikke anede, han havde. Og pludselig får den gnavne mand brug for alt det hjælp, han kan få. Oren må hanke op i sig selv og prøve at komme overens med naboen.

Se "Det er aldrig for sent" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

I "Teenage Mutant Ninja Turtles" møder vi verdens eneste superhelte-skildpadder. De bor i New York, som er en by plaget af forbrydelser. Det er ganske enkelt en by, der har brug for helte.

TV-reporteren April O'Neil bliver involveret i en gidseltagning, men bliver reddet af en gruppe mystiske væsener, der viser sig at være kamptrænede, talende skildpadder. Den hurtigtænkende jourmnalist ser en mulighed for en god historie og begynder et samarbejde med de usædvanlige redningsmænd fra kloakken.

Og så går det ellers løs i jagten på superskurken Shredder.

Se "Teenage Mutant Ninja Turtles" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"Så meget godt i vente" er en dokumentarfilm, som handler om den ældre landmand Niels. Men Niels er ikke en hvilken som helst landmand, han er en af de mest idealistiske landmænd i Danmark. Han lever efter at skabe bæredygtighed i harmoni med naturen.

Niels bor på Thorshøjgaard sammen med sin kone Rita. Sammen leverer de biodynamiske råvarer til de bedste restauranter i landet. Og Niels' visioner for gården er store - han ønsker, at jorden skal være frugtbar og til glæde for kommende generationer også.

Myndighederne er dog ikke begejstret for hans måde at drive landbrug på, og han trues med at få frataget retten til at have dyr på gården.

Se "Så meget godt i vente" i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

 

Boyhood

"Filmen største stjerne er dog ­Ellar Coltrane, der spiller Mason, som var han ikke født til andet. ­Ikke et sekund føles forkert eller forceret i løbet af de tolv år" - Louise Kidde Sauntved

"Det er aldrig for sent"

"Sådan to umage størrelser kan kun nå sammen i en film fra Hollywood, og her trækker »Det er aldrig for sent« hårdt på tålmodigheden, selv om både Keaton og Douglas har hver deres charme." - Jacob Wendt Jensen

"Teenage Mutant Ninja Turtles"

"Det kan godt være, at det er 30 år siden de fire muterede skildpadder Donatello, Michel­angelo, Rafael og Leonardo så dagens lys, men derfor er de nu stadigvæk bare teenagere, der går i svime over udsigten til et stykke pizza..."

 

 

"Så meget godt i vente"

 

"Ældre ultraøkologisk landmand virker stærkt overbevisende i helstøbt og rørende film om fortiden. Eller om fremtiden. Det afhænger af øjnene, der ser." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 28. august, uge 35

Niels Arden Oplev har arbejdet i USA de sidste fem år, men nu vender han tilbage til Danmark med filmen "Kapgang", som har premiere i denne uge. Ud over den nye danske film har tre andre film premiere: "Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen", "Sin City: A Dame to Kill For" og "Turtle Power".

"Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen" handler om racerflyveren Dusty. Vi har mødt ham før, men nu står han overfor nye udfordringer. I den sidste film blev han verdensberømt under det vilde ræs rundt om Jorden. Men det havde sin pris, hans motor blev samtidig skadet.

Derfor kan Dusty ikke længere konkurrere i ræs, og i stedet har han fået arbejde somrednings- og brandbekæmpelsesfly. Her møder han nye venner, bl.a. transportflyveren Cabbie, helikopteren Blake Ranger, tankflyveren Tipper og den ustyrlige bande: Røgdykkerne.

De begiver sig alle sammen ud på farlige missioner, hvor de skal slukke sommerens skovbrande.

Se "Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen" i CinemaxX Bruun's Galleri og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I "Kapgang" skal vi tilbage til den jyske by Sønder Omme i 1976. Her bor drengen Martin. Hans mor er lige død, og Martin og resten af familien skal finde en måde at komme videre på. For der sker rigtig mange ting i Martins liv, bl.a. at han snart skal konfirmeres.

Martins far og bror er helt opslugt af sorg, så Martin må passe sig selv og selv stå for at planlægge sin konfirmation på samme tid, som han også skal træne med sit kapganghold. Han venter også på sin seksuelle debut og helst med Kristine, selvom han allerede har eksperimenteret lidt sammen med sin bedste ven Kim, som han måske også er forelsket i.

Alle i den lille by kender hinanden og kommer med gode råd, men ingen af dem forstår helt, hvad det er, der sker i drengens Martins hoved.

Se "Kapgang" i CinemaxX i Bruuns Galleri, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Trøjborg samt Øst for Paradis.

"Sin City: A Dame to Kill For" foregår ligesom sin forgænger i en mørk storby, hvor der nærmest kun lever forbrydere. Byens politifolk er korrupte og selv de mest hæderlige beboere er nogle udskud.

I filmen møder vi fire personer: den barske Marv som vågner i en bunke af døde mænd, men uden at kunne huske, hvordan hav er endt der. Gambleren Johnny er på flugt fra byens ondeste gangster. Dwight McCarthy kæmper med sine indre dæmoner, da han bliver kontaktet af en tidligere elsker, som vil have hjælp til at undslippe sin voldelige ægtemand. Og stripperen Nancy planlægger at hævne sig på den korrupte senator Roark, fordi han stod bag hendes mentors død.

 

Se "Sin City: A Dame to Kill For" i Cinemaxx Bruuns Galleri og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Turtle Power" er en dokumentarfilm om nogle af popkulturens mest udholdende helte: Leonardo, Donatello, Michelangelo og Raphael også kaldet Teenage Mutant Ninja Turtles. Filmen har premiere godt tre uger før, der kommer en ny tegnefilm med de fire helte i biograferne.

For godt 30 år siden i 1984 stod der pludseligt et mystisk tegneseriehæfte ved siden af kasseapparatet i udvalgte butikker. For stort til at kunne stå på hylderne og for mærkeligt til at overse.

Det handlede om sære skildpadde-superhelte, der ikke lignede noget, man hidtil havde set. Men alligevel var det på ingen tid udsolgt.

Se "Turtle Power" i CinemaxX i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen"

"Med en konflikt, der aldrig bliver trukket tilstrækkeligt op og mindre fokus på humor og detaljer, kommer »Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen« til at ligne endnu en lidt for hurtig eftertanke til det oprindelige »Biler«-univers."

"Kapgang"

""Husk, det er kapgang, ikke løb«, siger træneren Steen Stig Lommer flere gange undervejs, og den metafor kan godt overføres på filmens kvalitet. Niels Arden Oplev kan sit kram." - Jacob Wendt Jensen

"Sin City: A Dame to Kill For"

"Desværre har »Sin City: A Dame to Kill For« hverken selvironi, hjerte eller historie nok til, at vi for alvor interesserer os for, hvem der lever eller dør." - Louise Kidde Sauntved

"Turtle Power"

"»Turtle Power« er en informativ og underholdende historie om en hobby der blev til en milliardforretning. Men den er nok mest for fans!"

Premiere 21. august, uge 34

Biograferne bugner af film for tiden. I denne uge har fem film premiere: den norske film "Blind", "Into the Storm" om en by hærget af en kæmpetornado, Nicolas Cage med et stærk karakterportræt i "Joe", "Sex Tabe" hvor Cameron Diaz og Jason Segel slår sig sammen og endelig "What If", som er en romantisk komedie med Daniel "Harry Potter" Radcliffe.

Det gigantiske grå område mellem ”ven” og ”kæreste” er blevet udforsket af mange film før, men selvom ’What If’ måske ikke fører sit publikum gennem ukendte temaer, så gør den det på ganske originale måder.

"Blind" fortæller historien om Ingrid, der har mistet synet og nu er helt blind. Det gør, at hun lukker sig inde i sin lejlighed og vender ryggen til sit tidligere liv.

Ingrids kæreste prøver at hjælpe hende, han forsøger at hive hende med ud af lejligheden og ud i den virkelige verden. Men det hjælper ikke. Og samtidig med at Ingrids indre billeder af den verden, hun ikke længere kan se forsvinder, begynder hendes fantasi at erstatte det hullerne.

Ingrid begynder at skrive sig ud af problemerne, men undervejs får hun sværere og sværere ved at finde ud af, hvad der faktisk sker omkring hende, og hvad hun selv forestiller sig.

Se "Blind" i Øst for Paradis i Aarhus.

"Into the Storm" foregår i en lille amerikansk by, Silverton. Silverton bliver ramt af en kæmpe tornadostorm, og pludselig er indbyggerne i livsfare.

De fleste beboere flygter eller går i skjul for de voldsomme vindstød og uvejrets rasen, men det er ikke alle,d er er så heldige, at de kan det. Tre grupper vover sig ud i stormvejret: et professionelt dokumentarhold, to dumdristige bonderøve og skoleinspektøren Gary, som skal redde sin søn, der er fanget i en sammenstyrtet bygning.

Undervejs i deres færden udendørs filmer de alle den hærgende storm, som de befinder sig midt i. På den måde blandes "ægte" optagelser sig med filmens scener, så publikum rigtigt kan leve sig ind i de hæsblæsende begivenheder.

Se "Into the Storm" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"Joe" handler om den tidligere kriminelle Joe. Han har afsonet sin tid i fængsel og prøver nu at tilpasse sig livet udenfor fængslets mure. Joe arbejder som sjakbajsholder, men holder sig for sig selv - han får tiden til at gå med med alkohol og tung melankoli.

Siden fængslet har Joe forsøgt at tøjre sit hidsige temperament for at holde sig ude af problemer. Det er indtil nu gået ok, men det ændrer sig, da den 15-årige Gary starter i lære på Joes arbejdsplads. Garys far, Wade, er endnu mere alkoholiseret end Joe og tyranniserer sønnen.

Joe ser stort potentiale i Gary og beslutter sig for at træde i karakter og blive en slags rollemodel for den unge dreng. Også selvom det kræver, at han viser sine mindre rare sider.

Se "Joe" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

"Sex Tape" handler om Jay og Annie. De mødte hinanden, da de var helt unge og forelskede sig i hinanden. Nu er der gået ti år, og parret har to børn - hvilket har resulteret i, at deres ellers stormende sexliv stilnet noget af.

De to beslutter sig for at spice deres sexliv op ved at lave en video, hvor de prøver alle stillinger fra bogen "The Joy of Sex".

Resultatet bliver en tre timer lang video af deres maraton - og den bliver delt digitalt med flere af deres venner, bekendte, chefer… ja, selv postbuddet har modtaget en version. Det bliver starten på en kamp mod tiden - de vil prøve at slette sexvideoen fra den uhåndgribelige, digitale sky, hvilket mildest talt er lettere sagt end gjort.

Se "Sex Tabe" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"What If" handler om Wallace. Han er ikke god til parforhold og kærlighed, og det får ham ned med nakken. Han beslutter ikke bare at droppe sine medicinstudier, men også alt hvad der har med kærlighed og kvinder at gøre.

Men så nemt går det selvfølgelig ikke - for netop da møder han naturligvis pigen Chantry. Hun arbejder som animator og desuden hor hun sammen med sin mangeårige kæreste Ben. Det stopper dog ikke Wallace i at forelsker sig i Chantry, men fordi omstændighederne er, som de er, parkerer de deres forhold i ”vennezonen” på ubestemt tid.

Men deres følelser arbejder videre. For hvad nu hvis dit livs kærlighed faktisk er din bedste ven?

Se "What If" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Blind"

"Hans både tragiske og drillende fortælling er et spejlkabinet, hvor det aldrig helt er til at skelne mellem kendsgerninger og fiktion, subjektiv og objektiv oplevelse af verden. Det er slet og ret imponerende." - Louise Kidde Sauntved

"Into the Storm"

 

"Der er skruet maksimalt op for både vindstyrke, effekter og lydspor i amerikanske Steven Quales hæsblæsende katastrofefilm »Into the Storm«, der i nærmest udmattende grad benytter sig af karakterernes rystede videooptagelser til at skabe en illusion af at være midt i stormen" - Louise Kidde Sauntved

 

"Joe"

"Virkeligheden trænger sig på i "Joe", råt for usødet. Det anbefales at se med." - Louise Kidde Sauntved

"Sex Tabe"

"De bedste scener i "Sex Tape" bygger på skægge observationer af småbørns­familiens hverdag - hvilket faktisk er noget af en specialitet i amerikanske komedier." - Kristian Lindberg

"What If"

""What If", instrueret af canadiske Mike Dowse, er et - på papiret - befriende forsøg på at lave en romantisk komedie med karakterer der føles som rigtige mennesker frem for fejlfrie filmstjerner." - Louise Kidde Sauntved

 

 

Premiere 17. august, uge 33

Blandt denne uges premierefilm er "Amazonia", som handler om aben Saï, der er på sit livs rejse gennem junglen. Og så er der nyt fra Woody Allen i filmen "Magic in the Moonlight", fra Hollywoodmuskelbundterne i "The Expendables 3" og fra danserne i den femte dansefilm i serien "Step Up All In".

"Amazonia" handler om kapucineraben Saï. Saï har levet hele sit liv i fangeskab og har aldrig oplevet den "virkelige" verden udenfor sit bur. Det ændrer sig en dag, da det fly, der transporterer Saï, styrter ned. Pludselig er aben helt alene i Amazonas’ jungle.

På sin rejse gennem junglen oplever Saï, hvordan livet som fri abe egentlig er, og han møder måde venlige og farlige dyr. Undervejs bliver Saï klar over, hvad det kræver for at overleve i naturen. Han begiver sig derfor ud for at finde en flok aber, der er samme slags som ham, men de viser sig at være svære at finde.

Se "Amazonia" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

"Magic in the Moonlight" handler om tryllekunstneren Stanley, der lever i 1920'ernes England. Han er verdenskendt, og hans speciale er at aflure andre tryllekunstneres tricks og udstille dem som snydere.

 

Stanley er god til sit job - han har aldrig fejlet i at afsløre andre tryllekunstneres tricks. Hans næste udfordring er at bevise, at den unge Sophia, der siger, at hun kan tale med ånder og læse tanker, er en fusentast.

 

Og så er den kyniske tryllekunstner i problemer. For det første er Sophias trick ikke så let at aflure. Og for det andet bliver han langsomt, men sikkert fascineret af den unge kvinde. Mon der virkelig findes magi?

Se "Magic in the Moonlight" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

"Step Up All In" handler om danseren Sean og hans trup. Sean er både ung og talentfuld - og det samme er resten af gruppen. Alligevel går de til audition efter audition og får kun afslag retur.

Pludselig opstår der dog en ny mulighed. Sean melder holdet til dansekonkurrencen The Vortex, der optages live i Las Vegas. Prisen til vinderne er en treårige kontrakt som professionelle dansere.

Men det er en konkurrence mod de absolut bedste dansere, og for at have en chance må Sean samle stjerner fra de første fire film til den ultimative battle - der er afgørende for alle på holdets fremtid i branchen.

Se "Step Up All In" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

"The Expendables 3" møder vi igen Barney Ross, og nu står han overfor den hårdeste og mest personlige opgave nogensinde. Det tidligere gruppemedlem og en af medstifterne, Conrad Stonebanks, er nemlig vendt tilbage.

 

Barney og Stonebanks havde et opgør tidligere, hvor Barney troede, at Stonebanks var blevet slået ihjel. Men i stedet er Stonebanks blevet en brutal våbenhandler på den gale side af loven. Han har også set sig gal på Barney og resten af gruppen og vil have ryddet dem af vejen.

 

Men mon ikke Barney og de gamle holdkammerater har et par esser gemt i ærmet, så de ikke bliver løbet helt over ende? Filmen byder både på gamle allierede og nye rekrutter.

 

 

Se "The Expendables 3" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.Læs anmeldelser af filmene:

"Amazonia"

""Amazonia" er et rigtigt godt bud på en børnefilm, der både er sød, spændende, overraskende og fortæller en fascinerende historie om regnskovens fantastiske dyre- og planteliv." - Louise Kidde Sauntved

"Magic in the Moonlight"

"Woody Allens gamle skrivemaskine har ikke kørt som smurt denne gang. På billedsiden savner man et skud ud over havet eller en fugleflok der flyver forbi, så filmen kan ånde en smule, og det gør man ­ikke i Allens meget ordrige film." - Jacob Wendt Jensen

"Step Up All In"

 

 

 

""Step Up All In" er akkurat ligeså fyldt til randen med moderne og eksplosiv dans som de andre fire film i serien, mens det halter noget mere med evnen til at sige en replik overbevisende hos danserne." - Jacob Wendt Jensen

 

"The Expendables 3"

"Højdepunktet i »Expendables«-serien forbliver film nummer to. Tredje runde med de gamle actionstjerner er desværre mere doven end hyggelig og eksplosiv." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 7. august, uge 32

Nu hvor sommeren tager sig en pause, er det oplagt at gemme sig for regnen og tage en tur i biografen - hvor du kan vælge mellem fire premierefilm. "Det andet liv" er nyeste skud på stammen fra instruktør Jonas Elmer og handler om kærlighed og de svære beslutninger, der følger med. I "Hercules" får du action for alle pengene. I Luc Bessons "Lucy" kan du se danske Pilou Asbæk overfor Scarlett Johansson. Og endelig kan du se dramaet "Tracks", der bygger på en rigtig historie om en kvindes rejse gennem den australske ørken.

 

 

"Det andet liv" handler om tre mennesker, hvis skæbner sammenflettes, da de begynder at netdate. De har det til fælles, at de alle tre er på jagt efter lykken.

De tre er en tøjekspedient, som er syg med uhelbredelig kræft, men gerne vil nå at opleve kærligheden. En familiefar der lever sit liv som skabsbøsse, og som gerne vil møde unge fyre, men samtidig bevare sin hemmelighed overfor familien. Og en ung kvinde, som finder en kæreste, men det nye forhold er fyldt med problemer.

Alle tre må de træffe et valg - et svært valg - som har konsekvenser for deres liv og potentielle lykke. Og som også kan gøre andre ulykkelige.

Se "Det andet liv" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

"Hercules" handler om Hercules, som er halvt gud og halvt menneske. Hans far er det øverste gud på Olympen, Zeus, og det forpligter. Hercules har været igennem 12 prøver fr at bevise sit værd, og det har han klaret, men nu har han fået nok. Han vender ryggen til guderne på Olymnen og drager ud i menneskenes verden.

 

Han lever nu et liv som almindeligt menneske, og hans job består i at kæmpe blodige kampe, så han kan blive berømt og rig. En dag bliver han og hans gruppe af krigere hyret af kongen af Thrace, som vil have dem til at træne hans hær.

 

Den opgave får endelig Hercules til at forliges med dit ophav - han må se sin uslukkelige blodtørst i øjnene for at redde verden fra tyranni.

Se "Hercules" i CinemaxxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Lucy" foregår en gang i fremtiden, i en tid hvor gangstere, korrupte betjente, narkomaner og hårde gadekriminelle styrer det hele. I Taiwans hovedstad ser det især slemt ud, også for den unge kvinde Lucy, som bliver hyret som narkosmugler for mafiaen.

Hun får stoffet, som hun skal smugle, implanteret i sin krop, og det får fatale konsekvenser, da hun bliver fanget af fjenden og slået halvt ihjel. Og så sker det, som ingen havde regnet med: stoffet, der er gemt i Lucys krop, går i forbindelse med hendes blod og organer, og forbedrer hendes hjerneaktivitet.

Lucy kan nu bruge lang mere end de 10 % af sin hjerne, som almindelige mennesker kan. Og denne nye superkræft øges konstant. Lucy bliver nu et mål for personer på begge sider af loven, og det viser det sig, at hun måske har svaret på nogle af menneskehedens ældste gåder.

Se "Lucy" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I "Tracks" beslutter Robyn Davidson sig for at gennemføre noget ud over det sædvanlige. Robyn bryder sig ikke om alt for faste rammer og det travle liv i byen. Derfor tager hun beslutningen om at vandre tværs gennem den australske ørken - en tur på 2.700 kilometer.

Selv om mange i hendes omgangskræs er imod projektet, så er det ikke noget, der stopper Robyn. Hun er en enspænder, og med sig på turen har hun kun fire dromedarer, sin oppakning og sin trofaste hund.

På rejsen møder Robyn både vilde dyr, en fotograf fra National Geographic og en række uforudsete udfordringer i den meget barske natur.

Se "Tracks" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

 

 

Læs anmeldelser af filmene:"Det andet liv"

 

 

 

"Det mest friske pust ved filmen er dog, at vi får lov til at se en ny stribe skuespillere og en del gamle kendinge i helt nye rollefag, og hurra for det." - Jacob Wendt Jensen

 

"Hercules"

"Gammeldags sværd-og-sandal-ramasjang og moderne 3D-teknik finder sammen på overraskende underholdende vis i Brett Ratners »Hercules«, der bæres frem af lige dele selvironi og teaterblod." - Louise Kidde Sauntved

"Lucy"

"En ikke ligefrem subtil fortællestil til trods, er »Lucy« dog langt hen ad vejen voldsomt underholdende. Ikke mindst takket være Scarlett Johansson, der tilsyneladende har haft en fest med karakteren." - Louise Kidde Sauntved

"Tracks"

"Derfor gælder det som tilskuer om at pakke rigeligt med tålmodighed og eventyrlyst i kufferten. Gør man det, bliver turen vidunderlig og bliv endelig siddende under slutteksterne, hvor vi som bonus får en stribe af stillbillederne fra den oprindelige tur." - Jacob Wendt Jensen

 

 

Premiere 31. juli, uge 31

Du kan se fire nye film i biograferne i denne uge. Det musikalske drama "Forelsket i New York", "Guardians of the Galaxy" som viser et superheltehold fra tegneserieforlaget Marvels mindre kendte afkrog, "Postmand Per - Filmen" hvor Per og hans kat Emil for første gang tager springet til biograflærredet og den græske, klassiske lejemorderfilm "Stratos".

"Forelsket i New York" handler om Dan. Han er ved at blive skilt fra sin kone, hans datter har set sig sur på ham, og hans karriere som musikproducer går heller ikke for godt.

Samtidig slår musikeren Dave op med sin kæreste Greta. Hun er ellers lige flyttet til New York fra England for at være sammen med ham, og hun har fungeret som hans muse. Desuden har hun selv et talent for at skrive og optræde med sine sange. Dave er på grænsen af sit store gennembrud, og det kommer som et chok for Greta, da han går fra hende.

På trods af sit knust hjerte optræder Greta på en bar, hvor Dan tilfældigvis også befinder sig. Han ser et stort potentiale i den unge kvinde og øjner muligheden for at få sin karriere på fode igen. Sammen beslutter de sig for at indspille et album, der skal optages live i New Yorks gader. Og måske musikke kan gøre mere end bare at underholde byens borgere - hvis det står sammen kan musikken måske redde deres sammenstyrtede tilværelser.

 

Se "Forelsket i New York" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.
I "Guardians of the Galaxy" skal vi med en tur ud i verdensrummet. Filmen handler om eventyreren Peter Quill. Han er en rapkæftet mand, der ikke er bange af sig. På en rejse i rummet er han mere eller mindre kommet til at tage en magisk kugle med sig hejm.

Det viser sig dog, at kuglen tilhører den mægtige Ronan, og at det faktisk er en væsentlig brik i Ronans planer om at overtage magten i hele universet. Det gør Quill til et udsat mål og midtpunktet i en hensynsløs menneskejagt.

 

For at klare den må Quill slå sig sammen med et hold bestående af nogle meget specielle typer: den talende vaskebjørn, Rocket, den trælignende kæmpe Groot, den mystiske og farlige Gamora og den hævngerrige Drax the Destroyer. Nu sætter Quill og hans nye rejsekammerater kampen ind mod Ronan for at redde selveste galaksen.

Se "Guardians of the Galaxy" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

I "Postmand Per - Filmen" kommer den kendte postmand på biografernes store lærred. Per melder sig til en talentkonkurrence i TV, hvor vinderen får en rejse til Italien - og det vil Per gerne overraske sin kone med.

Det viser sig, at postmanden har langt mere talent, end han selv troede, og han skal derfor til London hvor modstanderen i konkurrencen er den unge Jens Påske og frem for alt hans overambitiøse manager, Wilfred Torden.

Alt det, der følger med berømmelsen, er nu det, der gør livet surt for Per. Han holder af sin familie og venner og ikke mindst sit elskede job i posttjenesten, men det er svært at forene med det nye liv som stjerne.

Se "Postmand Per - Filmen" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

 

"Stratos" handler om den ikke helt almindelig græker Stratos. Han har delt sit liv op i to, den ene halvdel er han en almindelig mand, der arbejder som bager og passer sin nabos barn. Den anden halvdel af tiden arbejder han som lejemorder.

Stratos har tidligere siddet i fængsel, og den gang fik han hjælp af din fængelsbuddy Leonidas. Leonidas sidder stadig inde, og Stratos prøver at skaffe penge til at få kammeraten ud. Hans eneste rigtige venner er naboerne Makis og Vicky, der er i bundløs gæld til en af Stratos’ gamle fjender.

Men den underverden, som Stratos bevæger sig i, er et farligt bekendtskab, og i længden er det ikke muligt for ham at holde tingene adskil. Langsomt begynder det at gå galt for manden med det usædvanlige dobbeltliv.

 

Se "Stratos" i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

 

"Forelsket i New York"

"Sangene er blot en af grundene til, at "Forelsket i New York" er en troværdig film om musikbranchen. Mindst to ­andre grunde er Keira Knightley, der i øvrigt selv synger, og Mark Ruffalo, der oser af charme i sin rolle som såret mand på bunden." - Jacob Wendt Jensen

"Guardians of the Galaxy"

"Det lykkes forbilledligt at holde balancen mellem den til tider sorte og dystre stemning i scenerierne og mange velplacerede spurter af humor og ironi." - Jacob Wendt Jensen

"Postmand Per - Filmen"

"Historien er en bandbulle imod moderne tider, mens filmens form selv er for ­moderne. Det er blot et af de svære paradokser der ligger i at ­forny Postmand Per efter 157 episoders dukkefilm gennem de seneste 33 år." - Jacob Wendt Jensen

"Stratos"

"Alt er underfortalt i »Stratos«, der, som de fleste og i hvert fald bedste græske udspil i disse år, under overfladen handler om Grækenlands økonomiske kollaps skabt af lige så dårlige investeringer som Stratos’ forsøg på at redde den mand, der engang reddede hans liv." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 24. juli, uge 30

Ugens tre filmpremierer kommer fra tre forskellige lande. Franske "Chinese Puzzle", amerikanske "Deliver Us From Evil" og kroatiske "Don Fabijans bekendelser" indfinder sig alle i de århusianske biografer i denne uge.

"Chinese Puzzle" er tredje film i instruktøren Cedric Klapischs fortælling om vennerne fra »L’Auberge Espagnole« (2002) og »Les Poupées Russes« (2006). I denne film følger vi nu 40-årige Xavier, hvis kone, Wendy, flytter til New York med deres fælles børn og sin nye mand.
Den succesfulde forfatter Xavier opdager, at han ikke kan undvære familien, så han flytter selv til New York og får en lejlighed i Chinatown, hvor han ikke kender andre end sin lesbiske veninde, Isabelle, der er gravid med hans barn.

Se "Chinese Puzzle" i Øst for Paradis i Aarhus.

Gyseren "Deliver Us From Evil" har Eric Bana i hovedrollen som politibetjenten Ralph Sarchie, der efterforsker en række voldsomme og uforklarlige frobrydelser i New York. Han bliver opsøgt af den ukonventionelle præst, Mendoza, som tilbyder ham sin hjælp.

Han mener nemlig, at forbrydelserne skyldes djævlebesættelse, og den eneste måde at stoppe det på, er eksorcisme. Jo nærmere de efterforsker sagerne, jo tydeligere bliver det, at der er dæmoniske kræfter på spil. Men Sarchie begynder selv at blive besat af sit arbejde som både politibetjent og dæmonjæger, og det går ud over hans familie.

Se "Deliver Us From Evil" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Filmen 'Don Fabijans bekendelser' handler om den katolske præst Fabijan flytter til en lille kroatisk ø, hvor der bliver begravet langt flere mennesker, end der bliver født nye.

En dag fortæller kioskejeren Petar ham, at hans fromme kone kalder det en synd, at Petar sælger kondomer til byens unge. Det giver Fabijan en idé til at hæve fødselsraten: Han prikker huller i alle øens kondomer.

Fabijan og Petar slår sig derfor sammen om sabotagearbejdet. Senere involverer de også apotekeren Marin, som bytter p-pillerne ud med vitaminpiller. Efter et par måneder bliver kirken fyldt med gravide kvinder, der skynder sig at blive gift med deres kærester. Men præstens plan får indviklede konsekvenser.

Se "Don Fabijans bekendelser" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Chinese puzzle"

"»Chinese Puzzle« er fransk og finurlig, omend charmen til tider føles forceret - som om dampen er gået af fortællingen om Xavier og hans venner og kvinder" - Louise Kidde Sauntved

"Deliver Us From Evil"

"En god gyser holder publikum i et jerngreb. Det gør Scott Derricksons »Deliver Us From Evil« også. I den første time. Desværre udvikler gyset sig undervejs til en ufrivilligt grin." - Louise Kidde Sauntved

"Don Fabijans bekendelser"

"Instruktøren leger med grænsen mellem grin og alvor, og tit overlapper de to elementer hinanden, så grinet bliver siddende i halsen, halvvejs oppe, lige der, hvor det er svært at synke igen, fordi der er så utroligt meget ved dén religiøse verden, der beskrives, der nok er grinagtigt, men slet ikke morsomt." - Louise Kidde Sauntved.

Premiere 17. juli, uge 29

Det er fire meget forskellige film, der har premiere i de århusianske biografer i denne uge. Du kan se dokumentarfilmen "My Life Directed By Nicolas Winding Refn", komedien "Bad Neighbours", science fictionfilmen "Abernes Planet: Revolutionen" og det poetiske drama "Sommersøndag".

"Abernes Planet: Revolutionen" udspilles i en fremtidsverden, der er ødelagt og hærget, og hvor kun få mennesker har overlevet en dødelig virus. Til gengæld er verden befolket af en særlig slags meget menneskelignende aber, en nation af genetisk udviklede aber, der har vokset sig stærke, fået familie og i det hele taget er blevet til den dominerende race på jorden.

Aberne har udviklet et samfund, hvor de lever i fred med hinanden og deres omverden. Deres leder er den vise chimpanse Caesar, der var den første af sin slags, og som forstår og respekterer menneskets natur.

Desværre viser det sig, at freden mellem de to racer på jorden er mere skrøbelig end først antaget. Klodens mennesker er desperate, og snart begynder et oprør at tage form hos dem. Det betyder, at dyr og mennesker pludselig er på kanten af krig, som for begge parter handler om intet mindre end artens overlevelse.

"Abernes planet: Revolutionen" følger op på Rupert Wyatts "Abernes planet: Oprindelsen" fra 2011.

Se "Abernes Planet: Revolutionen" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

I "Bad Neighbours' møder vi Kelly og Mac. De har besluttet sig for at endegyldigt at forlade det vilde ungdomsliv - de flytter nemlig til en forstad i et lille hyggeligt hus, hvor de vil leve deres voksenliv og og sammen opdrage deres nyfødte baby. Umiddelbart ånder alt fred og ro i den lille forstad, hvor de har slået sig ned, men en dag flytter nogen ind i det tomme nabohus.

Husets nye beboere er et broderskab af unge studerende. Og det er ikke hvilken som helst gruppe, der flytter ind - det er et broderskab, der er berygtet for deres meget vilde og larmende fester. Og det bliver vildere endnu: for gruppens leder, Teddy, og hans højre hånd, Pete, er fast opsat på at gå over i historien som dem, der stod bag foreningens største fest nogensinde.

Nat efter nat bliver der festet igennem i Mac og Kellys nabohus, og faktisk er det så meget, at de kontakter politiet. Den handling bliver starten på en nabokrig, hvor ægteparret og broderskabet ikke går af vejen for at gøre livet så besværligt som muligt for den anden part. Der bliver hugget vandrør over, stjålet airbags, afsløret utro kærester og det, der er meget værre.

Se "Bad Neighbours" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

"My Life Directed By Nicolas Winding Refn" er en dokumentarfilm, som følger instruktøren Refn, mens han er i Thailand for at optage "Only God Forgives".

Det er dog ikke Refn selv, men hans kone, Liv Corfixen, der er bag kameraet. Med filmen lukker hun publikum ind i en verden, som ikke mange ser normalt. Ud over at være en slags bag om kameraet-film til "Only God Forgives", viser dokumentaren også, hvordan Refn er i de mere private rammer, når han ikke er på arbejde, men er hjemme sammen med sin kone og børn. Han har nemlig flyttet hele familien med til Thailand under optagelserne til hans nye film.

Ryan Gosling, der er hovedperson i "Only God Forgives" medvirker også i filmen, hvor han blandt andet er legeonkel for Corfixen og Refns børn.

Se "My Life Directed By Nicolas Winding Refn" i Øst for Paradis i Aarhus.

"Sommersøndag" handler om Baptiste. Han er en mand, der ikke trives med alt for faste rammer og med at have alt for meget ansvar. Derfor har han valgt at arbejde som lærervikar, det er et job, som passer fint til hans noget omsvævende liv.

Det hele ændrer sig, da Baptiste en dag ikke kan slippe for at tage ansvar - han står en dag overfor den unge elev Mathias, der - som det eneste barn - ikke er blevet hentet efter skole. Baptiste kører drengen op langs kysten for at finde hans mor og aflevere drengen til hende.

 

Mødet mellem Baptiste og den noget utilregnelige og festglade mor åbner op for mange kontroverser, og snart vælter skeletterne ud af skabet.

Se "Sommersøndag" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

 

"Abernes Planet: Revolutionen"

"Action og alvor går hånd i hånd med en spændende, rørende og velfortalt historie i sommerens blockbuster." - Louise Kidde Sauntved

"Bad Neighbours"

 

"Den får ikke for lidt med svingende dildoer, glødende joints og absurde optrin i »Bad Neighbours«, der faktisk er ret sjov, når instruktør og skuespillere glemmer alt om god smag, og kaster sig helhjertet ud på plathedens overdrev." - Louise Kidde Sauntved

 

"My Life: Directed by Nicolas Winding Refn"

"Trods titlen står "My Life: Directed by Nicolas Winding Refn" dog i sidste ende stærkest som et portræt af en mand, der netop har haft sit livs største kommercielle succes med "Drive" og nu kæmper med angsten for at følge den op med en film, der er langt mere smal og kunstnerisk." - Louise Kidde Sauntved

"Sommersøndag"

"Franske Nicole Garcias "Sommersøndag" er et stilfærdigt drama, fortalt med fin poesi og et blik for det menneskelige sind." - Louise Kidde Sauntved

 

 

Følg aOa.dk på Facebook