Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 30/06/16

Her er ugens filmpremierer

  • »Idol« er en arabisk film, der fortæller den populære, palæstinensiske sanger Mohammad Assafs historie. Se den i Øst for Paradis fra 30. juni. Foto: Kino.dk

    »Idol« er en arabisk film, der fortæller den populære, palæstinensiske sanger Mohammad Assafs historie. Se den i Øst for Paradis fra 30. juni.

    Foto: Kino.dk
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 30. juli, uge 26,

Tre fingre er alt, der skal til for at signalere antallet af premierefilm i denne uge: komedien »Central Intelligence«, dramaet »Idol« og dokumentaren »Hugo på bas«. Til gengæld er der lidt for enhver smag.

»Central Intelligence«

»Central Intelligence« handler om revisoren Calvin, der engang var skolens sejeste fyr, men som i dag lever en noget grå-i-grå tilværelse. Det ændrer sig dog hurtigt, da han genoptager kontakten med en gammel skolekammerat, Bob, via Facebook.

Tilbage i skoletiden var Bob klassens tykke dreng, men nu er han toptrænet, undercover CIA-agent med en mission, som han får lokket Calvin til at deltage i. Og inden længe er det nye makkerpar ude, hvor de ikke kan bunde.

Se »Central Intelligence« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Idol«

»Idol« er en arabisk film, der fortæller den populære, palæstinensiske sanger Mohammad Assafs historie.

Som dreng drømmer Mohammed om at danne et band sammen med sin søster, men når man som han kommer fra fattige kår i det besatte Gaza, er det ikke nogen nem opgave. Mohammed er dog fast besluttet på at forfølge sin drøm, og mange år senere får han omsider muligheden for at nå sine ambitioner igennem sangkonkurrencen Arab Idol.

Se »Idol« i Øst for Paradis.

»Hugo på bas«

Dokumentarfilmen »Hugo på bas« omhandler det danske jazzikon Hugo Rasmussen, der i sin over 50 år lange karriere nåede at indspille over 1.000 album og optræde med store jazzmusikere så som Ben Webster, Dexter Gordon og Cornelis Vreejswik.

Filmen følger Hugo Rasmussen de sidste to år af hans liv frem til hans død i august 2015. Den giver et unikt indblik i musikerens enorme livsglæde, som selv lægernes dødsdom ikke kunne få til at falme.

Se »Hugo på bas« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Central Intelligence

»Spænding og humor er to helt indlysende succeskriterier for en actionkomedie. »Central Intelligence« leverer ingen af delene.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Idol

»Ordinær film om en palæstinensisk dreng der kommer til tops i sangkonkurrencen Arab Idol, er iørefaldende og stiger i værdi, fordi den har politisk kant.« - Jacob Wendt Jensen

Hugo på bas

»Med sin dokumentar »Hugo på bas« går instruktør Rasmus Dinesen først efter hjernen, derefter hjertet og maven og efterlader os til sidst meget sultne efter mere.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 23. juli, uge 25,

Det er en blandet film-palette, biograferne åbner dørene til med denne uges premierefilm. Du kan se to familie- og animationsfilm »Den lille grå traktor Fergie« og »Den lille pige og profeten«, en fransk gyser »Evolution«, science fiction-filmen »Independence Day: Resurgence« og dramaet »Ixcanul« fra Guatemala.

»Den lille grå traktor Fergie«

»Den lille grå traktor Fergie« handler om drengen Gustav, der er på sommerferie med sin familie på en bondegård landet. Han møder de skøre landmænd Gokke, Grynet og Gammelfar - og så møder han Fergie, en traktor, der på magisk vis kan blive levende.

Se »Den lille grå traktor Fergie« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

»Den lille pige og profeten«

I »Den lille pige og profeten« bor pigen Almitra alene sammen med sin mor, fordi hun har mistet sin far. Dødsfaldet har fået Almitra til at stoppe helt med at tale, og hun lever en ensom tilværelse i sorg. Hendes eneste venner er mågerne. Hendes liv ændrer sig, da hun møder kunstneren Mustafa, som landets regering frygter og prøver på at vælte.

Se »Den lille pige og profeten« i CinamxX og Øst for Paradis.

»Evolution«

»Evolution« er en gyserfilm, og fortæller historien om drengen Nicolas, der bor i landsby udelukkende beboet af kvinder og unge drenge. På byens sygehus udsættes drengene for mystiske medicinske behandlinger, som ingen ved, hvad går ud på - men ingen stiller spørgsmålstegn ved. En dag finder Nicolas en dag finder en død dreng i havet, og så begynder han at undre sig.

Se »Evolution« i Øst for Paradis.

»Independence Day: Resurgence«

Det er 20 år siden, vi strømmede i biografen for at se den første »Independence Day«-film. Nu er det kommet en toer. I »Independence Day: Resurgence« vender rumvæsnerne tilbage, og det er med en fornyet styrke. Kun et par modige mænd og kvinder at tage kampen op imod truslen udefra og sørge for, at jorden og dens befolkning overlever angrebet.

Se »Independence Day: Resurgence« i CinemaxX og Nordisk Film Aarhus C.

»Ixcanul«

»Ixcanul« handler om den 17-årige mayanske pige Maria. Hun lever på siden af den aktive vulkan Ixcanul i Guatemala. Maria lever langt fra civilisationen og drømmer om at rejse væk, men som indfødt må hun ikke forlade sin landsby.

Se »Ixcanul« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Den lille grå traktor Fergie

»Budskaberne er lette at forstå for de små, og filmen tilpas fjollet til at de voksne vil trække på smilebåndet og kan undgå at falde i søvn.« - Jacob Wendt Jensen

Den lille pige og profeten

»Der er heldigvis ikke ­meget Disney over »Den lille pige og profeten«, der uden sin new age mumbo jumbo humanistiske overstyring havde været et velkomment frisk pust i animationsstrømmen i ­biografen.« - Jacob Wendt Jensen

Evolution

»Tænk på en kombina­tion af den danske maler Michael Kviums psykiske van­skabninger og instruktøren David Cronenbergs for­kærlighed for kropslige transformationer - så er man ret tæt på at vide, om det ­falder i ens smag.« - Kristian Lindberg

Independence Day: Resurgence

»Tonen i fortsættelsen er i det hele taget lidt mere alvorlig. Monstrene fra rummet er meget større end tidligere og der er færre pause til humor og varme mellem kampene.« - Jacob Wendt Jensen

Ixcanul

»Sammenlagt set bliver filmen noget mager angående temperament og tempo, selv om dele af dramaet har sine eksotiske sider.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 16. juni, uge 24,

Så er der igen nye film i byens biografer. Du kan se det historiske drama »Urmageren«, tryllekunstnerfilmen »Now You See Me 2«, komedien »Barbershop 3: The Next Cut«, det danske drama »Hundeliv« og den absurde komedie »A Perfect Day«.

»Urmageren«

I »Urmageren« er vi en tur tilbage i tiden til Tyskland under Hitlers styre før 2. verdenskrig brød ud. Filmen starter med en tikkende bombe, om går af 13 minutter for sent og derfor netop ikke slår Hitler ihjel under en tale, hvad der ellers var planen med den. Bombens bagmand er urmageren Georg Elser, og han pågribes efter det mislykkede attentatforsøg. Under anholdelsen får han for alvor Gestapos brutale afhøringsmetoder at mærke.

Se »Urmageren« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

»Now You See Me 2«

»Now You See Me 2« handler om tryllekunstnergruppen The Four Horsemen, der begik det ultimative kup i foregående film. De fire lever under jorden, mens de afventer en ny opgave fra den hemmelige organisation, de hører til. Da de endelig får deres nye opgave, viser det sig at være en fælde arrangeret af en mystisk teknologi-magnat, der afpresser gruppen til at arbejde for sig.

Se »Now You See Me 2«  i CinemaxX og Nordisk Film Aarhus C.

»Barbershop 3: The Next Cut«

»Barbershop 3: The Next Cut« er igen med Ice Cube i centrum som Calvin, ejeren af ­frisørsalonen. Der er gået 10 år, siden han sammen med sine ansatte sidst var biograkaktuelle. I den forløbne tid har det område, salonen ligger i, ændret sig i en dårlig retning, så efter nogle voldsomme episoder beslutter Calvin sig for at redde både nabolaget og sin gamle salon.

Se »Barbershop 3: The Next Cut« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Hundeliv«

»Hundeliv« er et dansk drama, der er ualmindelig i den forstand, at filmens budget har været et godt stykke under 1. mio. kr. Filmen handler om Sofia, der bor sammen med sin halvsøster Olivia i en campingvogn bag familiens bodega et sted i Udkantsdanmark. De to piger har en barsk hverdag med en chikanerende faderfigur og en fjern mor, og derfor beslutter de to piger at iscenesætter en flugt fra deres barske hverdag.

Se »Hundeliv« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Malling Bio.

»A Perfect Day«

»A Perfect Day« udspiller sig på Balkan i 1995, hvor borgerkrigen endelig er ved at ende. En gruppe nødhjælpsarbejdere har fået en opgave om at fjerne en død og svært overvægtig mand fra en brønd, så landsbyen kan få rent drikkevand. Men opgaven er ikke helt så enkel som først antaget, da gruppen hverken har reb eller tid til rådighed, før vandet bliver forgiftet.

Se »A Perfect Day« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Urmageren

»Det er et fascinerende portræt af en helt almindelig spillemand med hænderne godt skruet på, der var lige ved at ændre verdenshistorien. Men det er først og fremmest et tankevækkende indblik i livet i en helt almindelig tysk landsby i trediverne, hvor det i stigende grad bliver umuligt at leve et frittænkende, individuelt liv.« - Louise Kidde Sauntved

Now You See Me 2

»Live er et tryllenumre ­næsten altid fascinerende, men på et filmlærred bliver det hele lidt for taknemmeligt, fordi bedraget kan ligge i den måde scenerne klippes på.« - Jacob Wendt Jensen

Barbershop 3: The Next Cut

»Filmen vil så gerne være aktuel og realistisk set fra gadeplan, men det hele bliver for renskuret og småborgerligt til, at man kan nyde andet end de forbipasserende situationer.« - Jacob Wendt Jensen

Hundeliv

»'Hundeliv' stritter således i mindst tre retninger, og det er logisk nok, at en debut­instruktør har lyst til at vise flere sider af det, han kan.« - Jacob Wendt Jensen

A Perfect Day

»Historien er lidt ujævn, skiftevis fortættet og løs i kanterne, men hele holdet, med Tim Robbins og Benicio del Toro i front, holder tungen lige i munden og balancerer mellem kulsort komik og hjerteskærende tragik, så humoren understreger gruen og virker som løftestang for det tragiske budskab, enhver historie om krig og konflikt er.« - Louise Kidde Sauntved

 

Premiere 9. juni, uge 23,

Der er fuld fart over feltet følelsesmæssigt i ugens premierefilm. Der er horror i »The Neon Demon« og gys for alle pengene i »Nattens dæmoner 2«. I »Den lille prins« er det nogle helt andre følelser, der er på spil: det er en rørende animationsfilm. Den belgiske »Det spritnye testamente« og »The Nice Guys« udfordrer lattermusklerne, mens »Freeheld« er et autentisk drama om LGBT-rettigheder.

»The Neon Demon«

»The Neon Demon« handler om den unge kvinde Jesse. Hun er rejst til Los Angeles, fordi hun håber på at blive model. Og smuk - det er hun virkelig også. Så smuk at både fotografer og modelkonkurrenter straks får øjnene op for hende. Filmen er instrueret af danske Nicolas Winding Refn.

Se »The Neon Demon« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg samt Øst for Paradis.

»Nattens dæmoner 2«

»Nattens dæmoner 2« fortæller historien om de to berømte dæmonuddrivere, Ed og Lorraine Warren. De har fået en opgave, hvor de skal hjælpe en enlig mor til fire børn, der mener, hun bor i et hjemsøgt hus. I hvert fald har familien oplevet skrræmmende og uforklarlige hændelser i huset. Især har den yngste datter, Janet, oplevet kontakt med en ondsindet ånd.

Se »Nattens dæmoner 2« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Den lille prins«

»Den lille prins« er en animationsfilm, der er inspireret af Antoine de Saint-Exupérys ikoniske bog af samme navn. Her handler det dog om en ambitiøs mor, der har planlagt en storslået akademisk fremtid for sin datter ved at sætte datterens liv ind i et meget stramt skema. Legetøjet er der ikke noget af, men til gengæld en masse tykke bøger. Lige til naboen, Piloten, en dag kigger indenfor.

Se »Den lille prins« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Det spritnye testamente«

»Det spritnye testamente« er en belgisk film, der handler om, at Gud er en sur, gammel og sjusket mand, der box i Bruxelles. Kort sagt er han noget af en tyran, der elsker at pine og plage menneskene. Men en dag bliver det for meget for hans datter Ea, der roder i sin fars computer og offentliggør alle menneskers dødstidspunkter. Men så biver Gud vred ...

Se »Det spritnye testamente« i Øst for Paradis.

»Freeheld« handler om Laurel Hester, der har arbejdet som efterforsker i 23 år hos politiet, indtil hun fik konstateret uhelbredelig lungekræft. Normalt overtager ægtefællen ens pension efter ens død, men Laurels partner er en kvinde, så lovgiverne afviser Laurels anmodning.

Se »Freeheld« i Øst for Paradis.

»The Nice Guys«

»The Nice Guys« er en komedie, der handler om privatdetektiven Holland March. Han bliver set som en fiasko af sine omgivelser. En dag hyres han til at undersøge en pornostjernes formodede selvmord, men det viser sig, at en noget mere hårdhændet detektiv er på samme sag. De to teamer op, og så går det ellers løs.

Se »The Nice Guys« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

The Neon Demon

»Nicolas Winding Refn laver flotte film, og han laver film, der går i kroppen på én, men han laver ikke film for at behage nogen, og han laver heller ikke intellektuelle film. Og heldigvis for det.« - Jacob Wendt Jensen

Nattens dæmoner 2

»Filmen er, som det turde fremgå, en ganske konventionel gyser og benytter flittigt genrens grundgreb: Frygt ophobes gennem falske alarmer og antydninger og det endelige chok, den adrenalinbrusende forløsning, kommer først en tand senere end seeren forventer.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Den lille prins

»Man kan tydeligt mærke, at der bliver trykket hårdt på følelsesknapperne, men ikke mindst styrken i den oprindelige historie gør sin virkning, og til sidst giver man slip på tårerne.« - Kristian Lindberg

Det spritnye testamente

»'Det spritnye testamente' er hyggelig underholdning, pakket ind i en forrygende skør, skæv og fabulerende visuel indpakning, der bringer mindelser om mestre som ­Michel Gondry og Terry Gilliam.« - Louise Kidde Sauntved

Freeheld

»Skuespillerne er gode, og ­sagen er såre sympatisk, men filmen ejer ikke skyggen af drama i første del, og der køres for meget på pensions­detaljerne, og historien bredes for lidt ud i ligestillingens navn.« - Jacob Wendt Jensen

The Nice Guys

»Alt i filmen handler om replikken og situationen og dem er der heldigvis en del sjove af som rammer plet, en del småsyrede der i bedste fald er godt forsøgt, og andre der rammer helt ved siden af.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 2. juni, uge 22,

Der er masser af nye film i byens biografer i denne uge. Du kan se det romantiske drama »Mig før dig«, dokumentarfilmen »Den unge Zlatan«, finansdramaet »Money Monster«, animationsfilmene »Robinson Crusoe« og »Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows« og  det kinesiske drama »The Assassin«.

»Mig før dig«

»Mig før dig« handler om den unge kvinde, den ubeslutsomme Lou, der aldrig har fået taget sig en uddannelse og derfor har svært ved at finde et meningsfuldt job. En dag bliver hun tilbudt et job som plejer for Will. Han sidder i kørestol, fordi han har mistet førligheden efter en ulykke. Will er gnaven og kynisk, men Lou viser ham, at livet trods alt er værd at leve.

Se »Mig før dig« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Den unge Zlatan«

Dokumentarfilmen »Den unge Zlatan« handler om fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic. Den svenske film viser hans vej fra ghettoen til berømt fodboldspiller. Dokumentaren er med sit fokus på de unge år en oprindelseshistorie, og idet instruktørerne havde adgang til Zlatan, før han blev verdenskendt, giver filmen muligvis det mest ærlige billede af fodboldspillerens vej til stjernestatus.

Se »Den unge Zlatan« i Øst for Paradis.

»Money Monster«

»Money Monster« handler om den selvfede tv-vært, Lee Gates. Han er blevet kendt for at levere noget af et underholdningsshow, mens han giver seerne gode råd om aktiekøb. En dag går det galt, da en seer tager Lee som gidsel på direkte tv - en seer der har tabt hele sin opsparing på et dårligt råd fra værten.

Se »Money Monster« i CinemaxX og Nordisk Film Bilgrafer Aarhus C og Trøjborg.

»Robinson Crusoe«

I »Robinson Crusoe« møder vi papegøjen Tirsdag, som bor på en lille ø. Han drømmer om at komme ud i verden og møde alt det, der er udenfor øen. Efter en voldsom storm får Tirsdag selskab på øen, da mennesket Robinson Crusoe driver i land. De to bliver hurtigt venner, men harmonien på øen trues af to onde katte, der prøver at overtage øen.

Se »Robinson Crusoe« i CinemaxX, Nordisk Film Bilgrafer Aarhus C og Trøjborg, samt Malling Bio.

»The Assassin«

»The Assassin« fortæller historien om prinsesse Yinniang. Hun lever i det 17. århundrede i Kina, og blev som lille kidnappet og opdraget som lejemorder. Men hendes empati står i vejen for de mange blodige drab. Da hun sendes på en mission i sin fødeby for at myrde guvernøren Tian Jian, går det galt. Han er nemlig Yinniangs fætter og barndomskæreste.

Se »The Assassin« i Øst for Paradis.

»Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows«

»Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows« er en opfølger til den populære første spillefilm om de forvoksede skildpadder. Nu vender de muterede ninjapadder Michelangelo, Donatello, Leonardo og Raphael nemlig tilbage. Deres ærkefjende Shredder er flygtet fra fængslet og har slået sig sammen med den gale og geniale videnskabsmand, Baxter Stockman om en ondsindet plan.

Se »Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows« i CinemaxX og Nordisk Film Bilgrafer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Mig før dig

»Det er muligt, hjernen ­konstaterer, der er to til tre forskellige afslutninger i filmens sidste spole, men i hjertet konstaterer man, at der undervejs i »Mig før dig« er plantet lige præcis de følelsesmæssige miner, der uanset hvor kynisk og filmanmeldercool man har sat sig for at være, bliver detoneret med tårer i skægget.« - Jacob Wendt Jensen

Den unge Zlatan

»'Den unge Zlatan' er en stimulerende og prisværdigt lavmælt dokumentar om Zlatan Ibrahimovićs første år i professionel fodbold.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Money Monster

»Mediesatiren er håndgribelig og kritikken mod erhvervslivet er alle steds nærværende og de gode skuespillere kan få noget af det til at glide ned, men efterhånden som handlingen breder sig fra TV-studiet til gader og stræder bliver situationerne stadig mere hysteriske og falder til sidst helt fra hinanden.« - Jacob Wendt Jensen

Robinson Crusoe

»Det er muligt, at den klassiske historie ikke har været animeret før, men det ak­tuelle forsøg - af folkene bag de to film om havskildpadden Samy - udfylder ikke hullet.« - Jacob Wendt Jensen

The Assassin

»Yinniang er en fabelagtig anti-heltinde, hvis eksistentielle kvaler er dybt rørende. Og så er hun, i skikkelse af Shi Qi, lige så billedskøn som ­filmen som helhed.« - Louise Kidde Sauntved

Teenage Mutant Ninja Turtles 2: Out of the Shadows

»Det hele er kørt gennem computerteknologi, men synes at være hæftet sammen med en rusten sømpistol, og filmen ligner mest en undskyldning for at køre det store merchandise-apparat i stilling.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 26. maj, uge 21,

Adventurefilmen »Warcraft«, komediedramaet »En mand der hedder Ove« og eventyrfilmen »Alice i Eventyrland: Bag spejlet«

»Warcraft«

Filmen »Warcraft« foregår Azeroth, et eventyrligt land, som pludselig får problemer. En portal bliver åbnet og ud fra den strømmer massevis af  der pludseligt trues, da en portal åbnes, og horder af orker, der kæmper sig vej gennem landet. Azeroth er parat til at overgive sig, men så kalder kongen alle racer i Azeroth til kamp mod truslen. Det bliver en kamp mellem mennesker, elvere og dværge med overmagten - men også i egne rækker er der problemer.

Se »Warcraft« i CinemaxX samt Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»En mand der hedder Ove«

Den svenske film »En mand der hedder Ove« handler om Ove, der er en sur, gammel mand - eller sådan ser hans naboer ham i hvert fald. Han har én interesse, og det er at holde det område, han bor i, pænt og og ordentligt. Men Ove er slet ikke så sur, som alle tror. Han har mistet sit livs kærlighed, sørger og er ved at miste lysten til at leve videre. Det ændrer sig, da en ny nabo flytter ind. Højgravide Parvaneh bakker ind i Oves postkasse, og det bringer de to naboer i kontakt med hinanden.

Se »En mand der hedder Ove« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

»Alice i Eventyrland: Bag spejlet«

»Alice i Eventyrland: Bag spejlet« handler om Alice Kingsleigh, der igen møder det overnaturlige og eventyrlige univers, vi kender så godt. Til en fest møder hun kålormen, der nu er blevet til en sommerfugl, og med hjælp fra det talende insekt bliver hun transporteret til Eventyrland. Men det er bestemt ikke det samme land, som hun i sin tid forlod. Den gale hattemager er blevet endnu mere skør, og Alice må sætte alle sejl til for at redde ham.

Se »Alice i Eventyrland: Bag spejlet« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

Læs anmeldelser af filmene:

Warcraft

»På sin egen mandhaftige og muskelsvulmende facon er der fin sammenhæng i ­filmens fantasy-univers.« - Jacob Wendt Jensen

En mand der hedder Ove

»'En mand der hedder Ove' er en historie om kærlighedens kraft, om næstekærlighed og venskab og om ikke at bære nag, men i stedet åbne sig mod de mennesker, der faktisk er lige der i nærheden, parate til at give af sig selv, hvis de får lov.« - Louise Kidde Sauntved

Alice i Eventyrland: Bag spejlet

»Til fans af special effects skal det retfærdigvis siges, at flere scenerier er flotte. Men også næsten for flotte. Det er let at forestille sig manuskriptforfattere, scenografer og visuelle designere flippe ud under forberedelser.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 19. maj, uge 20

En tur i biografen kan i denne uge være en tur ud i verden, og især i denne uge kan du med de nye premierefilm nærmest komme jorden rundt. Til Saudi Arabien i »Hologram for the King«, Tyskland i »Meeres stille«, Sicilien i »L'attesa«, Amazonjunglen i »Slangens favntag« og Mellemøsten i »Al Medina«. Tja, og så tilbage til 1983 i »X-Men: Apocalypse«.

»Hologram for the King«

»Hologram for the King« handler om forretningsmanden Alan Clay, der ikke har haft stor succes. For at komme på benene igen rent karrieremæssigt og for at vinde nogle af de mange penge, han har tabt, rejser han til Saudi Arabien. Han skal sælge en idé til en velhavende mand, men han har svært ved at navigere i den fremmede kultur. På rollelisten ses bl.a. Tom Hanks og Sidse Babett Knudsen

Se »Hologram for the King« i Nordisk Film Biografer Aarhus.

»Meeres stille«

På ferie i et afsidesliggende hus ved havet flyder to familieliv sammen - for hinanden på én gang fremmede og sælsomt bekendte. Gennem brudstykker af erindringer konfronteres de med spøgelser fra fortiden og er i fare for at bukke under: Langsomt forvitrer alt, der kendtes som sikkert, og de møder en urovækkende virkelighed og deres dybeste frygt.

Se »Meeres stille« i Øst for Paradis.

»L'attesa«

Det italienske drama »L'attesa« handler om Anna, som har lidt et smerteligt tab og tilbringer sine dage alene i villa ensomt beliggende i det smukke sicilianske landskab. Pludselig dukker kvinde Jeanne op. Hun siger, hun er kæreste med Giuseppe, Annas søn, og at han har inviteret hende - men han er der ikke. Så de to kvinder må få det til at fungere på egen hånd.

Se »L'attesa« i Øst for Paradis.

»Slangens favntag«

Det colombianske drama »Slangens favntag« foregår både i 1909 og 30-40 år senere. Omdrejningspuntet er Amazonjunglen. I 1909 er den tyske videnskabsmand Theo sammen med  shamanen Karamakate på jagt efter sjælden plante, der skulle være i stand til at helbrede sygdommen, han har fået i junglen. Mange år efter finder amerikaneren, Evan, Karakmakate med samme mission og Theos dagbøger i baggagen. Men den indfødte er blevet gammel, og han har mistet store dele af sin hukommelse.

Se »Slangens favntag« i Øst for Paradis.

»Al Medina«

»Al Medina« handler om den dansk-arabiske Yusif, der sammen med sin gravide kone Sarah rejser til byen Medina. Yusif drømmer om et harmonisk liv i sin afdøde fars hjemland, men drømmen bliver hurtigt til et mareridt. Yusif bliver involveret i en gadedrengs død og fængslet for mord.

Se »Al Medina« i Øst for Paradis.

»X-Men: Apocalypse«

»X-Men: Apocalypse« foregår i 1983, hvor mutanten Apocalypse genopstår med et mål: At få menneskeheden til at tilbede hans race som guder. Apocalypse har eksisteret siden antikken og er den første og mægtigste af alle mutanter. X-Men-holdet, ledet af Professor X og Mystique, må nu træne en gruppe af nye unge X-Men for at stoppe deres værste fjende hidtil.

Se »X-Men: Apocalypse« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Hologram for the King

»Vi er kun adskilt af en fiber«, siger Zahra om forskellene, der skiller mennesker i hendes Saudi-Arabien fra Alans i USA. Hvor forsimplende pointen end er, så er deres kærlighedshistorie det mest vellykkede ved 'A Hologram for the King'.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Meeres stille

»Charlotte Munck er en kvinde, der med sin mand og datter skal på ferie i et afsides liggende sommerhus ved havet. Her begynder forskellige imaginære personer at vise sig for hende, mens hun krakelerer langsomt.« - Jacob Wendt Jensen

L'attesa

»Juliette Binoche, der har en særlig evne til at formidle sorg og smerte med en knugende og meget rørende enkelhed, er fascinerende at betragte som Anna.« - Louise Kidde Sauntved

Slangens favntag

»Ciro Guera får vist os sit land, men historien fænger ikke som andet end en sinds­tilstand, man får nok af, når man tvinges til at være i den i mere end to timer.« - Jacob Wendt Jensen

Al Medina

»Omar Shargawi – der debuterede med den ligeledes voldsomme »Gå med fred, Jamil« – spiller selv den Job-lignende Yusif og gør det med gusten hud, blodskudte øjne og en stor, sammentrængt sorg.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

X-Men: Apocalypse

»Det udarter sig, naturligvis, til en kamp mellem mutanterne i det godes og det ondes tjeneste, og med Magneto, der vakler mellem de to sider, som central figur i filmens næsten pornografiske udladning af effekter.« - Jeppe Krogsgaard Christensen

Premiere 12. maj, uge 19,

Desværre lover meteorologerne lavere temperaturer, mere regn og flere skyer i Pinsen. Meeen skal man vende det til noget positivt - og det skal man jo - ja, så betyder det, at det bliver perfekt biografvejr. Og i forlængelse heraf er det jo et held, at en hel håndfuld premierefilm rammer biograferne i Aarhus i netop denne uge.  De fem nyheder på plakaten er:  Bad Neighbours 2,  Our Kind of Traitor, The Angry Birds Movie, Min fars store rejse og  Mon Roi.

Bad Neighbours 2

Komedien "Bad Neigbours 2" fortsætter, hvor forgængeren "Bad Neighbours" slap.  Mac og Kelly Radner arbejder på at få deres hus solgt. Køberne har 30 dages fortrydelsesret, så nyheden om at et kollegie forbeholdt piger rykker ind i nabohuset falder ikke i god jord hos parret. I forsøg på at få skik på nabopigerne og deres vilde fester, bliver Mr. og Mrs. Radner tvunget til at søge hjælp hos deres tidligere naboer (og fjender).

Se »Bad Neighbours 2« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Our Kind of Traitor

I spionthrilleren "Our Kind of Traitor" tager det britiske par Perry og Gail til Marrakesh i forsøg på at redde stumperne af deres ægteskab. Men missionen går ikke efter planen, da Perry pludselig bliver kontaktet af en russisk forretningsmand, der har vasket penge hvide for mafiaen.

Forretningsmanden presser Perry til at aflevere et usb med tophemmeligt indhold til den britiske efterretningstjeneste, og inden Perry har set sig om, er han og hustruen fanget mellem den russiske mafia og engelske agenter.

Se "Our Kind of Traitor" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Øst for Paradis.

The Angry Birds Movie

Tegnefilmen "The Angry Birds Movie" udspiller sig på en lille ø, hvor en flok fugle lever i hvad der på overfladen synes at være ro og fredsommelighed. Men én i flokken, Red, lider af et voldsomt temperament, der gør, at han bliver sendt i terapi sammen med den bombastiske Bomb og den lynhurtige Chuck. Da et rumskib fyldt med grønne grise med skumle planer pludselig lander på øen, skal fuglenes temperament dog vise sig at være både nyttigt og nødvendigt.

Se "The Angry Birds Movie" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Malling Bio.

Min fars store rejse

Den franske film, "Min fars store rejse", omhandler den 82-årige gentleman, Claude Lherminier, der i den seneste tid er gået hen og blevet en kende excentrisk. For at give sin far mere modspil ansætter Claudes ældste datter, Carole, en rumænsk kvinde som hans husholderske.
Men Claudes indfald bliver mere og mere tossede, og til sidst ser Carole ingen anden udvej end at finde permanent pleje til ham.

Se "Min fars store rejse" i  Øst for Paradis samt Malling Bio.

Mon Roi

"Mon roi" er et fransk drama, der handler om det turbulente forhold mellem Tony og Georgio. Parrets fortælling skildres via flashbacks, mens Tony genoptræner sit knæ på et rehabiliteringscenter.

Første gang advokaten Tony ser Georgio, er det tæt på kærlighed ved første blik og ikke længe efter de første tilnærmelser mellem de to, føler de begge en helt særlig tilknytning.

Tony er mild af natur, fokuseret og monogam, mens Georgio er karismatisk og noget af en vildbasse. Alligevel er det ham, der presser på for at parret skal blive gift og have børn. Lykken indtræffer, men kun kortvarigt idet Georgio ikke er i stand til at slippe sit sande jeg, og Tony inderst inde er tiltrukket af netop hans ustyrlige passion.

Se "Mon Roi" i  Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Bad Neighbours 2

"Hvis ikke »Bad Neighbours 2« var fuset ud omkring halvvejs, var det årets morsomste komedie. Respektløs, kønsrollesatirisk, rap i sit antrit og skydende på alt og alle." - Jacob Wendt Jensen

Our Kind of Traitor

"(...) der er så mange skjulte dagordener i spil, at vi aldrig er helt sikre på næste skridt eller drejning – præcis sådan som det skal være i en rigtig ­spionthriller." - Louise Kidde Sauntved

The Angry Birds Movie

"(...) selv om jeg ikke mener, fiktion har nogen særlig moralsk forpligtigelse, fremstår det her for anløbent, for ulækkert. Og når filmens dramaturgi samtidig flakser af sted, og replikkerne kun glimtvis er morsomme, vil jeg gå uden om den." - Jeppe Krogsgaard Christensen

Min fars store rejse

"(...) fin beskrivelse af, hvor fanget et menneske bliver, når hukommelsens engang så faste klippe begynder at skride sammen under en. Lidt mere humor og passion havde dog klædt den lidt for nøgterne fortælling." - Louise Kidde Sauntved.

Mon Roi

"(...) vel­observerede og rørende parforholdsdrama." -  Louise Kidde Sauntved.

 

Premiere 4. maj, uge 18,

I denne uge er der fem nye premierefilm i de århusianske biografer: »En-To-Tre-Nu!«, »Markedets lov«, Mother’s Day«, »Eye in the Sky« og »The Boy«. Altså hele fem gode grunde til at forkæle dig selv med en tur i biffen.

»En-To-Tre-Nu!«

I det danske drama "En-to-tre-nu!" forelsker de to gymnasieelever Jeppe  og Cecilie sig i hinanden. Jeppe har udsigt til en lovende basketball-karriere i USA, mens Cecilie er et kreativt menneske, der elsker at synge og tegne. Men deres kærlighed er på lånt tid, idet Cecilie lider af en alvorlig sygdom. Så med dødens kolde åndedræt i nakken, beslutter det unge par sig for at leve livet fuldt ud.

Se »En-To-Tre-Nu!« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Markedets lov«

Det franske drama "Markedets lov" handler om fabriksarbejderen Thierry, der lige har mistet sit job. Nu forsøger han febrilsk at få tilværelsen til at hænge sammen, så han kan brødføde sin familie.

Se »Markedets lov« i Øst for Paradis.

»Mother’s Day«

I den romantiske komedie "Mother's Day" knyttes tre generationer af kvinders skæbner sammen på Mors dag. Sandy, der er alenemor, arbejder på at få gang i karrieren hos en feteret tv-vært, samtidig med at hun står overfor en spirende romance med Bradley, der ligeledes er alene med sine børn. Jesse er karrierekvinden, der aldrig ser sine forældre - indtil den dag de dukker uanmeldt op i hendes lejlighed. Og sidst er der Kristin, der blev bortadopteret som barn og nu opsøger sin biologiske mor, tv-værtinden Miranda.

Se »Mother’s Day« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Eye in the Sky«

I thrilleren "Eye in the Sky" bliver oberst Katherine Powell udpeget som leder af en hemmelig droneoperation, hvis mission er at fange en gruppe terrorister i Nairobi. Powell har en personlig anke i sagen, da hun i adskillige år har forsøgt at få ram på en af disse terrorister.

Situationen eskalerer, og snart viser en række af de mest eftersøgte terrorister sig ved en sammenkomst, hvor de planlægger at udføre et selvmordsangreb. Nu ændres operationens mål til, at terroristerne skal slås ihjel. Dronepiloten Steve får ordrer om at tilintetgøre det hus, de befinder sig i, men foran bygningen står en ni-årig pige og sælger brød.  Sagen involverer snart politikere, advokater og de øverste militære ledere. Skal dronemissilet affyres eller ej?

»Eye in the Sky« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»The Boy«

I gyseren "The Boy" bliver den amerikanske Greta ansat som barnepige for et ældre britisk ægtepar med bopæl på landet. Greta får sig en forskrækkelse, da hun opdager, at familiens otteårige dreng i virkeligheden er en dukke.

Ægteparret passer på dukken, som var det deres rigtige søn, der viser sig at være omkommet under mystiske omstændigheder 20 år tidligere. Efter Greta kommer til at bryde en række husregler, begynder foruroligende begivenheder at indtræffe, og snart er barnepigen overbevist om, at dukken er i live.

»The Boy« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

En-To-Tre-Nu!

»Den sympatiske historie er ærligt fortalt, men også en smule kedeligt og efter­hånden som vi kommer op på de knap to timers spilletid, kommer gentagelserne snigende og gør filmen gennemsnitlig.« - Jacob Wendt Jensen

Markedets lov

»Franske Stéphane Brizés arbejdsklassedrama »Markedets lov« er en skarp kommentar til behandlingen af de mange, der ryger ud af arbejdsmarkedet.« - Louise Kidde Sauntved

Mother’s Day

»Først kom ­»Valentine’s Day«, så kom «New Year’s Eve« og nu runder Garry Marshall så sin »højtidstrilogi« af med »Mother’s Day« – og lad det bare være sagt med det samme, det er business as usual!« - Louise Kidde Sauntved

Eye in the Sky

»Manuskriptet er decideret fremragende.« - Jacob Wendt Jensen

The Boy

» Når der dukker en klovnemaske og et gammelt engelsk herresæde op allerede i introduktions­sekvensen i en gyserfilm, ­giver det bange anelser af den forkerte slags. Omvendt undgår man nok ikke mindst et par klichéer i en gyserfilm, og alt i alt viser »The Boy« sig heldigvis at ­være temmelig original.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 28, april, uge 17,

Et styk action-adventure og to styks drama - det er hvad, der er til jer på denne uges premierefilm-liste. Der er tale om de tre - temmelig forskellige - film »Captain America: Civil War«, »Marguerite« og »Månen over kirsebærtræerne«.

I »Captain America: Civil War« står medlemmerne af Avengers over for en alvorlig intern konflikt, der bunder i regeringens nye lov, der skal registrere alle mennesker med overnaturlige kræfter.

Iron Man støtter op om loven, mens hans Avengers-kollega, Captain America, er modstander af tiltaget. Uenighederne fører til kamp mellem de tidligere allierede, og snart tilslutter andre helte sig hver sin side. Et massivt opgør er i gang.

Se »Captain America: Civil War« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer.

Den franske film »Marguerite« udspiller sig i 1920'ernes Paris og omhandler den velhavende Marguerite Dumont. Dumont er en aspirerende operasangerinde, der i årevis har optrådt for en lukket musikklub i sit eget hjem og nu ønsker at optræde for et større publikum.

Problemet er blot, at hun synger ganske forfærdeligt, men hverken hendes mand eller venner nænner at fortælle hende sandheden. En dag overbeviser to anarkister Marguerite Dumont om, at hun skal dele ud af sit talent til omverden ved at optræde på Operaen. Med et synes den ultimative ydmygelse tættere på end nogensinde.

Se »Marguerite« i Øst for Paradis.

»Månen over kirsebærtræerne« handler om den mutte Sentaro, der driver en lille madbod, hvorfra han sælger pandekager med bønnemos kaldet »dorayaki«.

Sentaro kommunikerer kun sparsomt med sine kunder; således også da den ældre kvinde, Tokue, som plager ham om at få arbejde i standen. Mod alle odds lykkes det kvinden at komme på prøve, og snart viser det sig, at Tokues omhyggelige opskrift og tilgang til bønnemos er af en anden verden. Det samme gælder Tokues fortid.

Se »Månen over kirsebærtræerne« i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Captain America: Civil War

»I de første runder af historien lykkes det fint at give den alt andet end enkle handling den atmosfære af psykologisk alvor som er ­blevet rettesnoren i moderne superheltefilm.« - Kristian Lindberg

Marguerite

»»Marguerite« kan sagtens ses som et alt-eller-intet forsvar for de uperfektes ret til at folde sig ud med fynd og klem.« - Kristian Lindberg

Månen over kirsebærtræerne

»»Månen over kirsebærtræerne« kan både tilfredsstille publikum i Biografklub ­Danmark og dem, der elsker smalle film. Men formentlig alle hvis ellers de turde bruge 100 kr. på at gå ind og se en japansk film i biografen.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 21, april, uge 16,

Der er både film for voksne og børn blandt denne uges premierefilm. Hele seks forskellige film kan du vælge mellem: »Bakkekøbing - Det store osteræs«, »Blandt mænd og får«, »Den 5. bølge«, »Der kommer en dag«, »The Daughter« og »The Daughter«.

»Bakkekøbing - Det store osteræs« er en animationsfilm. Nu er det blevet tid til en gang for alle at afgøre, hvilken by, der er den allerbedste. Det er osteræset, der bliver den afgørende faktor, og her skal Bakkekøbing konkurrerer mod byen Slidstrup. Fuglen Søren er repræsentant for Bakkekøbing, og han er så sikkert på sin sejr, at han indgår et hemmeligt væddemål med den onde mejeribestyrer Ollmar. Men hvis Søren alligevel taber, mister Theodor Fælgen sit værksted. Ollmar slår sig med gorillaen Emanuel Desperados, og pludselig ser sejren ikke længere så sikker ud for Søren.

Se »Bakkekøbing - Det store osteræs« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C og Malling Bio.

»Blandt mænd og får« er er trama iblandet tør humor. Filmen handler om brødrene Kiddi og Gummi, der ikke har talt sammen i over 40 år, selv om de bor lige ved siden af hinanden i en afsides dal på Island. De to passer i stilhed hver sin fårebestand, og det er deres et og alt. I et anfald af jalousi undersøger Gummi et af Kiddis får og ringer til den lokale dyrelæge. Resultatet er altødelæggende, for alle fårene skal slås ihjel, da de har en farlig og smitsom sygdom. Kan de to brødre klare det - hvis de tør stå sammen?

Se »Blandt mænd og får« i Øst for Paradis.

Filmen »Den 5. bølge« fortæller historien om 16-årige Cassie Sullivan, som bor sammen med sin lillebror Sam og deres forældre. De har et helt almindeligt liv. Lige indtil den dag, hvor Jorden angribes af ukendte rumvæsener. De udsætter Jorden for fem ødelæggende bølger: mørke, ødelæggelse, sygdom og invadering. Nu er den femte og sidste bølge på vej, og Cassie må, inden den rammer, finde Sam, som hun er blevet væk fra. Undervejs møder hun Evan Walker, men tør hun stole på ham?

Se »Den 5. bølge« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Der kommer en dag« er et dansk drama, der er bygget på virkelige begivenheder. Filmen foregår i 1967 og handler om de uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13. Drengene er blevet anbragt på børnehjemmet Gudbjerg, da deres mor har fået en alvorlig sygdom. På Gudbjerg anvendes dels traditionelle metoder for at få de mere eller mindre utilpassede unge til at makke ret, men også vold og ydmygelse er hverdagskost. Forstanderen er foregangsmand og børnene er meget bange for ham. Elmer og Erik planlægger at flygte fra det frygtelige sted.

Se »Der kommer en dag« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C og trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

»The Daughter« er et australsk drama og handler om Christian, der rejser tilbage til sin fødeby, fordi hans far skal giftes igen. Her møder han med sin barndomsven Oliver, der præsenterer ham for sin kone og datteren Hedvig. Alt ser fint ud på overfladen, men Christian ved bedre. En gammel familiehemmelighed tynger, og snart begynder han at presse et medlem af Olivers familie til at afsløre den forfærdelige sandhed.

Se »The Daughter« i Øst for Paradis.

»Valley of Love« handler om Isabelle og Gerard, der mødes på et afsides hotel i den ekstremt varme californiske ørken Death Valley. De har tidligere været gift, men har ikke set hinanden i mange år. De mødes, fordi deres søn i sit afskedsbrev til dem bad dem om at tage på en fælles mission. I brevet står der, at sønnen vil vise sig for dem, hvis de besøger en række seværdigheder på specifikke tidspunkter. Selv om de begge forsøger at have en rationel tilgang til sønnens brev, begynder heden blandet med sorgen få at dem til at tro på sønnens budskab.

Se »Valley of Love« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Bakkekøbing - Det store osteræs

»Den er ind imellem mere fjollet end egentlig charmerende, men animationen er heldigvis holdt i den gamle stil, til trods for alt det man kan i dag i forhold til for fyrre år siden ...« - Louise Kidde Sauntved

Blandt mænd og får

»Fåredøden bliver en metafor for de moderne tider, der trækker tæppet væk under en hel generations traditionelle livsstil, hvor man lever i takt og kontakt med naturen – sin egen og den udenfor de utætte vinduer.« - Louise Kidde Sauntved

Den 5. bølge

»Rumvæsenerne kommer!! Hvem de er og hvad de vil? Pyt med det, ­bare vi kan få lov at bruge nogle computereffekter, hyre en køn blond skuespiller til at løbe panikslagen rundt og skyde med maskingeværer« - Louise Kidde Sauntved

Der kommer en dag

»Man bliver trist og vred og forknyt over uretfærdigheden, ondskaben og alle de blinde øjne, der ikke for alvor ser de stakkels drenge. Som ­ikke engang prøver.« - Louise Kidde Sauntved

The Daughter

»Det er bemærkelsesværdigt meget, der nås på kun halv­anden time, og det er nok også for meget, men når det føles så stærkt som her, er du som filmanmelder parat til at tilgive.« - Jacob Wendt Jensen

Valley of Love

»Det er en fuldkommen udelt fornøjelse at betragte to så dygtige skuespillere ­folde sig ud – sårbare, slidte af ­livet men samtidig komfor­table med hinanden, som det ­tid­ligere ægtepar de spiller.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 14. april, uge 15,

I denne april-uge er der hele fem premierefilm på programmet: »The Lady in The Van«, »Fantomdrengen«, »Where to Invade Next«, »Junglebogen« og »Hardcore«. Film der kommer omkring så forskellige genrer som animation, drama, action og dokumentar. Med andre ord; film for enhver smag.

The Lady in the Van

»The Lady in the Van« foregår i en britisk forstad, hvor forfatteren Alan indvilliger i at lade den ældre, hjemløse Frøken Shepherd bo i sin indkørsel for en periode.

Frøken Shepherd  viser sig at være noget socialt amputeret, hun lugter langt væk og nægter at forlade Alans indkørsel. Således ender hun med at bo i Alans indkørsel  i 15 år, og med tiden knytter de to modsætninger et helt særligt bånd til hinanden.

Se »The Lady in The Van« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer, Øst for Paradis samt Malling Bio.

Fantomdrengen

Animationsfilmen »Fantomdrengen« handler om Leo, der er alvorligt syg og derfor tilbringer en stor del af sin tid på et hospital i New York. Men Leos sygdom har den bonuseffekt, at han får superkræfter, kan blive usynlig, flyve og gå igennem vægge.

Evner der viser sig nyttige, da en pengegrisk mafiaboss afpresser  byen. Fantomdrengen teamer op med en kørestolsbunden politimand, han har lært at kende på hospitalet, og snart er makkerparret klar til tage kampen op mod mafiosoen.

Se Fantomdrengen i CinemaxX og Øst for Paradis.

Where to invade next

I dokumentaren »Where to invade next«  stiller Michael Moore skarpt på skolemaden i Frankrig, ferieloven i Italien, fængselssystemet i Norge og andre europæiske tiltag, som han støder på i sin kulegravning af det  - efter Moores mening - ringe udbytte, de amerikanske skatteydere får for deres  bidrag til statskassen.

Michael Moores tilgang er både manipulerende og  underholdende - med en underliggende kritik af USA og landets manglende evne til at se fortiden i øjnene.

Se »Where to Invade Next« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer samt Øst for Paradis.

Junglebogen

Animationsfilmen »Junglebogen« handler om den forældreløse dreng Mowgli, der bliver opfostret i junglens dyb af ulvene Raksha, Akela og resten af deres flok.  Men da tigeren Shere Khan truer Mowgli på livet, må han flygte fra sit trygge hjem hos ulvene. Drengen kommer på en udfordrende rejse igennem junglen, hvor han møder panteren Bagheera og bjørnen Baloo, som han snart bliver gode venner med.

Se »Junglebogen« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Malling Bio.

Hardcore

I actionfilmen »Hardcore« vågner Henry op uden sin hukommelse. En kvinde ved navn Estelle fortæller ham, at hun er hans kone, og at han er blevet genoplivet som en form for robot.

Da Estelle bliver kidnappet af den psykotiske tyran Akan, må Henry begive sig ud i Moskvas rå gader for at redde sin kone og stykke sandheden om sin glemte fortid sammen.

Se »​Hardcore« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

The Lady in The Van

»Premierefilmen »The Lady in The Van« er en finurlig, om end ikke helt vellykket, leg med spændet mellem virkelighed og fiktion – og med en fuldkommen fantastisk Maggie Smith i titelrollen.« - Louise Kidde Sauntved

Fantomdrengen

»Med animationsfilmen »Fantomdrengen« bliver man forført og transporteret til en magisk verden, som man kun nødigt forlader, når filmen slutter.« - Jacob Wendt Jensen

Where to Invade Next

»I sin første dokumentarfilm i seks år »Where to Invade Next« besøger en på samme tid blødere og knivskarp Michael Moore Europa for at vise USA, hvordan tingene - også - kan gøres.« - Louise Kidde Sauntved

Junglebogen

»Jon Favreaus live-action version af »Junglebogen« er blevet et både eventyrligt, dramatisk og visuelt fantastisk flot eventyr om at finde sin identitet - og passe på naturen og hinanden.« - Louise Kidde Sauntved

Hardcore

»Actionfilmen »Hardcore« starter originalt, men ender med at gå i gabende kedsommelig tomgang, låst fast i sin egen ultravoldelige, men også begrænsende, ­gimmick.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 7. april, uge 14,

En, to, tre premierefilm rammer de århusianske biografer i denne uge: Adventure filmen "The Huntsman; Winter’s War", dokumentaren "Vores sidste tango" og det danske drama "De standhaftige".

The Huntsman; Winter’s War

Adventurefilmen The Huntsman; Winter’s War handler om jægerne Eric og Saras kamp mod de to onde dronninger og søstre, Ravenna og Freya.
Efter en tragisk begivenhed trækker isdronningen Freya sig tilbage til sit nedfrosne rige og samler en hær af jægere med den simple regel: Kærlighed er forbudt. Denne regel bryder de to forelskede jægere, der i smug er blevet gift. De elskende står snart i deres livs kamp - en kamp for kongeriget og for kærligheden.

Se "The Huntsman; Winter’s War" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Vores sidste tango

Dokumentarfilmen "Vores sidste tango" fortæller to af de største navne i tangoens historie, Maria Nieves Riego og Juan Carlos Copes historie. Dansen og kærligheden holdt dem sammen, men skabte også splid. Altid fandt de dog sammen igen.
Her på deres ældre dage fortæller parret for første gang deres historie til en gruppe unge tangodansere fra Buenos Aires, der tager de største øjeblikke fra Juan og Marias karriere og sammenfatter dem i smukke koreografier.

Se "Vores sidste tango" i Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

De standhaftige

Den danske film 'De standhaftige' handler om soldaten Thomas, der mister begge ben i Afghanistan og indlægges på et dansk hospital. Thomas er ulykkelig og frustreret, og hans vrede går ud over hans nærmeste. Til trods for at lægerne har opgivet, kaster Thomas sig til sidst ud i et desperat forsøg på at genoptræne sig selv.
Balletdanseren Sofie kommer hver dag på genoptræningscentret for at besøge sin faster. Hun lægger hurtigt mærke til Thomas, og med hjælp fra ballettens verden forsøger hun at få den af krigen mærkede soldat tilbage på benene. Snart forvandler venskab sig til kærlighed.

Se "De standhaftige" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

The Huntsman; Winter’s War

"Der fyres simpelthen så mange iskrystaller af og bygges så mange isvægge af de onde, at man kommer til at savne bare et lillebitte bål at varme sit filmhjerte ved." - Jacob Wendt Jensen

Vores sidste tango

"Det er mildest talt forførende: Som at få et blik direkte ind i tangoens sjæl, fuld af passion og følelser - fra de jublende ­sarte til de sårede og voldsomme." - Louise Kidde Sauntved

De standhaftige

"Lisa Ohlins "De standhaftige" om krigsveteraner i kamp og kærlighed satser på tårevædet romantik og løftes af gode skuespillere." - Kristian Lindberg

Premiere 31. marts, uge 13,

I denne uge er byens biografer sprængfyldte af nyheder på premierefilm-listen. Hele syv film har premiere i de århusianske biografer - syv vidt forskellige film både genremæssigt, handlingsmæssigt og kvalitetsmæssigt. Filmene er »Mustang«, »Sorgenfri«, »Fægteren«, »London Has Fallen«, »Øjnenes hemmelighed«, »Professor Bieliks hemmelighed« og »Eddie The Eagle«.

Det franske ungdomsdrama »Mustang« udspiller sig i en lille landsby i det nordlige Tyrkiet og handler om fem forældreløse søskende, der bor hos deres onkel og bedstemor. Hvad der synes at være en harmløs leg på stranden med en gruppe drenge sætter brat en stopper for pigernes ellers frie og ganske almindelige ungdomstilværelse. Søstrenes frihed indskrænkes, og deres hjem forvandles til et fængsel.

Se »Mustang« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

I den danske zombiefilm »Sorgenfri« rammer en dødelig virus bydelen Virum. I forsøg på at få situationen under kontrol sætter myndighederne byens beboere i karantæne. Snart breder panikken sig, og en familie på fire bliver afskåret fra omverden. Sønnen Gustav opdager til sin store forfærdelse, at kvarteret hærges af zombier, og en uhyggelig kamp på liv og død tager sin begyndelse.

Se »Sorgenfri« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Den estiske film »Fægteren« handler om Endel, der i begyndelsen af 1950'erne søger tilflugt i en afsides liggende landsby i Estland, da han er på flugt fra Ruslands hemmelige politi. Endel får arbejde på en lille skole i byen og starter en fægteklub for eleverne, hvor størstedelen er forældreløse som følge af Ruslands besættelse.

Se »Fægteren« i Øst for Paradis.

I actionfilmen »London Has Fallen« er Secret Service-agenten Mike Banning taget til London for at deltage i den britiske premierministers begravelse, hvor alverdens ledere er til stede.  Den situation har en flok terrorister besluttet sig for at udnytte til at slå prominente statsoverhoveder ihjel.

Mike Banning står nu over for en farlig og ikke mindst krævende opgave, hvor han heldigvis har både den amerikanske præsident og en engelsk efterretningsagent i ryggen.

Se »London Has Fallen« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I thrilleren »Øjnenes hemmelighed« er den pensionerede kriminaldetektiv, Ray Kasten, i gang med at skrive en roman i sin stræben efter at lægge fortiden bag sig.

Ray Karsten arbejder nu som juridisk rådgiver, men nages stadig af en uopklaret sag, der involverede voldtægt af og mordet på en kollegas datter.

Samtidig er han hemmeligt forelsket i en anden kollega. En kærlighed der aldrig blev gengældt, og som af skæbnemæssige årsager dukker op til overfladen, da Ray Karsten beslutter sig for endnu engang at genåbne den gamle mordsag.

Se »Øjnenes hemmelighed« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I det polske drama »Professor Bieliks hemmelighed« følger vi skolelæren Kacper, der efter en bilullykke begynder at opleve sorte pletter i sit synsfelt. Lægen bekræfter hans værste frygt: Kacper har en uhelbredelig sygdom, der gradvist vil gøre ham blind.

Af frygt for at miste sit job holder han sygdommen skjult, men tilstanden forværres gradvist, og hemmelighedens facade begynder langsomt at krakelere.

Se »Professor Bieliks hemmelighed« i Øst for Paradis.

Filmen »Eddie the Eagle« handler om briten Eddie Edwards, der siden barns ben har næret et brændende ønske om at deltage i De Olympiske Lege.

Gentagende gange får han at vide, han aldrig kommer til at kvalificere til OL, men Eddie Edwards giver ikke op. Efter adskillige forsøg og utallige fiaskoer med andre sportsgrene sætter den unge brite alt ind på at komme med til Vinter-OL i skisportens absolut farligste disciplin, nemlig skihop.

På en træningsrejse til Tyskland i 1988, møder Eddie Edwards den gnavne, alkoholiserede eks-skihopper, Bronson Peary, som imod al fornuft ender med at træne ham op til Vinter-OL i Calgary, Canada.

Se »Eddie The Eagle« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Mustang

»Det er en filmisk fornøjelse og en følelsesmæssig pine at følgede fem hovedpersoner i den stærkt vedkommende tyrkisk/franske film, Mustang.« - Jacob Wendt Jensen

Sorgenfri

»Sorgenfri er en spændende lille dansk zombiefilm, der på sine egne præmisser leverer en ferm hilsen til klassiske zombier a la George A. Romero. Intet postmoderne zombievrøvl her.« - Jacob Wendt Jensen

Fægteren

»Fægteren er en fin og diskret tanke­vækkende film om sammenhold og passion – og ­ikke mindst om at finde et formål med livet, så det ikke bare føles som én lang flugt ud i tomheden. I overført eller – som her – helt konkret.« - Louise Kidde Sauntved

London Has Fallen

»Historien i actionfilmen London Has Fallen er en så overfladisk og utroværdig testosteronbombe med så tåkrummende dårlige effekter, at man føler sig ­hensat til en actionfilm fra 80'erne.« - Louise Kidde Sauntved

Øjnenes hemmelighed

»I dramet Øjnenes hemmelighed holde de gode skuespillere historien fint simrende med underspil et pænt stykke af vejen, men de vilde ­drejninger i historiens sidste del er for svære at sælge.« - Jacob Wendt Jensen

Professor Bieliks hemmelighed

»Der skal samles ­mange løse handlingstråde op, ­inden feel good-afslutningen i dramaet Professor Bieliks hemmelighed giver os følelsesmæssig bonus for at følge med i en slingrende, men ­sympatisk film.« - Jacob Wendt Jensen

Eddie The Eagle

»Lige lovlig enfoldig feel good komedie om skihopperen Eddie the Eagle rammer plet i det lange løb. Eller burde man sige med sit korte hop?« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 24. marts, uge 12,

Påske betyder fridage, og fridage er oplagte til en hyggelig tur i biografen. Og du kan vælge mellem hele fem film, hvis du vil se en af de nye premierefilm.

»Batman v Superman: Dawn of Justice« er en superheltefilm, hvor Superman og Batman kommer i klammeri over selveste verdensfreden. Byen Metropolis er lagt i ruiner af rumvæsner, som Superman godt nok besejrede, men som efterlod stire ødelæggelser bag sig. Byens indbyggere stiller derfor spørgsmålstegn ved Superman og hans guddommelige kræfter. Det får Batman på banen, og han har sine egne motiver for at gå i kamp mod den overlegne Superman. Sideløbende med de to helsts kamp foregår også en evaluering blandt menneskene, for hvilken type helt har verden mest brug for?

Se »Batman v Superman: Dawn of Justice« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Nordisk Film Biografer Trøjborg.

Filmen »Concussion« er baseret på virkelige begivenheder og handler om neuropatologen Dr. Bennet Omalu. Han er den første, som opdager, at amerikanske fodboldspillere får varige og meget alvorlige hjerneskader af sporten. Omalu opdager det, der går under navnet kronisk traumatisk ecefalopati (CTE), hos en tidligere fodboldspiller, som er død af hjertestop. Men den amerikanske football-liga NFL er ikke meget for, at hans opdagelser om om sportsgrenens farlige konsekvenser skal frem i lyset.

Se »Concussion« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Dheepan« handler om en srilankansk frihedskæmper under borgerkrigen. Han flygter til Frankrig for at slippe væk fra stridighederne. Med på flugten tager han  en fremmed kvinde og en lille pige i håbet om, at en familie har lettere ved at få asyl, end han har hvis han er alene. De tre kommer til Paris, hvor de bosætter sig. Men da den srilankanske mand blandes ind i en bandekonflikt, kommer hans egne krigstraumer frem i lyset.

Se »Dheepan« i Øst for Paradis.

»My Big Fat Greek Wedding 2« handler igen om Toula Portokalos og Ian, der nu er nået et godt stykke ind i ægteskabets næste fase: Som forældre til en  teenagepigen Paris. Datteren er ved at være klar til at flytte hjemmefra, og hun gør oprør mod sin mor ved at ignorere hende og hendes velmenende råd. Toula kan til se mere og mere af sin egen mor i sig selv, og hun opdager til sig rædsel, at den tidligere så repelske kvinde, som hun var, er blevet traditionel.

Se »My Big Fat Greek Wedding 2« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Knight of Cups« er et drama med forfatteren Rick som omdrejningspunktet. Han føler sig fortabt og forsøger at finde en mening i sin tilværelse ved at feste igennem og gå fra kvinde til kvinde. Bl.a. lægen Nancy, som han tidligere har været gift med, og den unge Elizabeth, som han har gjort gravid. Ud over kvinderne må Rick også kæmpe for at finde ud af sit forhold til sin bror og far. Hvorfor er det hele så anstrengt? Og hvad skal der til, før Rick kan føle sig tilpas.

Se »Knight of Cups« i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Batman v Superman: Dawn of Justice

»Det meste af tiden fungerer de først og fremmest som brikker i det større spil, der handler om at destruere, sprænge ting i luften og køre ting og mennesker i smadder Zack Snyder-style.« - Louise Kidde Sauntved

Concussion

»I sidste ende har Dr. Bennet Omalu fået ret, og hans kamp for retfærdighed er ­ikke uspændende.« - Jacob Wendt Jensen

Dheepan

»Med den nye situation, Europa står i, har de voldelige konfrontationer i »Dheepan« pludselig fået en ildevarslende karakter, der måske ikke var tilsigtet, da filmen blev produceret.« - Kristian Lindberg

My Big Fat Greek Wedding 2

»Folkekomedien er fornærmende tyk og gumpetung, og det virker helt og aldeles bedaget, at komediematerialet blandt andet handler om blandt andet en ældre mand, der skal lære at bruge computer.« - Jacob Wendt Jensen

Knight of Cups

»Som en søvngænger vandrer han gennem sit dekadente liv – død indeni, men evigt observerende og på jagt efter den flig af mening, der hele tiden synes at ­undslippe ham.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 17. marts, uge 11:

Du kan vælge mellem fem meget forskellige film, hvis du vil se en af biografernes nye premierefilm i denne uge.

Filmen »A Bigger Splash« handler om rockstjernen Marianne Lane. Hun har bosat sig på en, lille italiensk ø, fordi hun er ved at komme sig ovenpå en stemmebåndsoperation. Sammen med hende er hendes unge kæreste, og de to nyder sommeren og hinanden, indtil Mariannes gamle kæreste kommer forbi. Han er en berømt musikproducer, og han kommer til øen sammen med sin datter Penelope. Inden længe har den speedsnakkende verdensmand vækket de tilstedeværendes laster og begær til live.

Se »A Bigger Splash« i Nordisk Film Biografer Aarhus samt Øst for Paradis.

Animationsfilmen »Kung Fu Panda 3« handler om pandaen Po, der får sig noget af en overraskelse, da hans forsvundne far pludselig dukker op. De to tager sammen ud mod et hemmeligt pandaparadis, hvor Po for første gang kan møde andre pandaer. Pludselig står de fredelige pandaer, der har levet i ro og mag, overfor en ny fare, og Po må træne de legesyge, klodsede venner til at blive en hær af superseje kung-fu-udøvere. Det er noget af en opgave.

Se »Kung Fu Panda 3« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Ma Ma« er en spansk film, som handler om Magda. Hun er alene med sin søn, fordi hendes mand har forladt hende til fordel for en yngre model. Da hun møder Arturo til sønnens fodboldtræning, opstår der et bånd mellem de to. Ligesom Magda gennemlever han også en familietragedie. Situationen bliver endnu værre, da Magda får konstateret brystkræft. Men kan Magda og Arturos spirende kærlighed hjælpe dem mod at overkomme modstanden?

Se »Ma Ma« i Nordisk Film Biografer Trøjborg samt Øst for Paradis.

Filmen »Room« handler om den fem-årige dreng Jack, som har været helesit liv i et lille rum sammen med sin mor. Hun blev som 17-årig bortført og spærret inde af en mand, og siden har hun heller ikke været udenfor værelset. Moren arbejder hårdt for at give sin søn en god barndom inden for de klaustrofobiske rammer, som værelset giver dem. Men Jacks nysgerrighed om tilværelsen vokser, og den unge mors modstandskræft bliver mindre for hver dag.

Se »Room« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Filmen »The Divergent Series: Allegiant« er tredje film om Tris og Fours eventyr. Denne gang må de flygte over muren, der omslutter et fremtidigt Chicago. Her møder de en ny verden, der er langt farligere end nogensinde før, og da en nådesløs kamp truer hele menneskeheden, må parret hurtigt afgøre, hvem de kan stole på. Tris bliver tvunget til at træffe umulige valg, hvis hun og Four skal gøre sig håb om at overleve.

Se »The Divergent Series: Allegiant« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

A Bigger Splash

»En intens, sensuel og skærede fortælling om begær, jalousi og identitet. Om hvordan vores viden om det gode liv ikke altid stemmer overens med vores drift og lyst.« - Louise Kidde Sauntved

Kung Fu Panda 3

»Efter en lidt mørkere historie i »Kung Fu Panda 2« er »Kung Fu Panda 3« en lettere ramasjang-udgave, der måske nok handler om, hvor vi ­kommer fra og hvor vi skal hen engang, men gør det med en lethed, så det aldrig føles skæbnetungt.« - Louise Kidde Sauntved

Ma Ma

»Desværre læsses de dramatiske begivenheder oven på hinanden så hurtigt og hulter til bulter, at det er svært at trække vejret for katastrofer og kalamiteter.« - Jacob Wendt Jensen

Room

»Filmens temaer er tunge, og de går ind og nærer grund­angsten i os. Angsten for at ­miste vores børn og blive berøvet vores frihed - for blot at nævne et par facetter i den skrækkelige situation.« - Jacob Wendt Jensen

The Divergent Series: Allegiant

»Noget af det bedste ved »Divergent«-serien har været, at det hele tiden har været kvinderne, der havde bukserne på – både på skurke- og heltesiden. Men i »Divergent: Allegiant« er overskurken en mand, og kvinderne er til dels blevet reduceret til ofre for deres følelser: Kærlighed og moderskab. I en enkelt scene har ellers så seje Tris ­ligefrem stiletter på!« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 10. marts, uge 10:

Et drama, en sci-fi film og en komedie - det er, hvad der er på denne uges premierefilms-menu i Aarhus.

Dramaet »Carol« foregår i 1950'ernes New York, hvor den unge Therese Belivets liv ændrer sig markant, da hun forelsker sig i den ældre kvinde Carol. Carol står midt i en skilsmisse fra en mand, der nægter at slippe hende, og da konflikterne med ham ekskalerer, beslutter hun sig for at invitere Therese med sig på road trip. Det bliver begyndelsen på et stormfuldt kærlighedsforhold, der har alle odds imod sig i en tid fuld af forkvaklede regler og fordomme.

Se »Carol« i CinemaxX, Nordisk Fim Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg samt i Øst for Paradis.

Science Fiction filmen »10 Cloverfield Lane« omhandler den unge kvinde Michelle, der vågner op i en fremmed kælder efter et biluheld. Kælderen ejes af en mand, der påstår, at han har reddet hende fra et farligt kemisk angreb, der har gjort det umuligt at bo udenfor. Michelle ved ikke, hvad hun skal tro, men beslutter sig til sidst for at flygte, selvom hun intet begreb har om, hvad der venter hende udenfor.

Se »10 Cloverfield Lane« i CinemaxX og Nordisk Fim Biografer Aarhus C.

Komedien »Grimsby« handler om de to vidt forskellige brødre, MI6-agenten Sebastian Butcher og fodboldfanen Carl "Nobby" Butcher. Brødrene blev som små adopteret af hver deres familie, og Nobby har brugt 28 år på at søge efter Sebastian. Da Nobby omsider får opsnust, hvor hans bror befinder sig, rejser han ud for at blive genforenet med ham. Men før han får set sig om, er han selv en del af MI6 og havnet i en situation, der kan bringe hele verdensfreden i fare.

Se »Grimsby« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

»Carol«

»Det kom bag på mange, at Todd Haynes ikke blev Oscar-nomineret for det fine, rørende og sanselige drama »Carol«, der på under­spillet vis fortæller en kærligheds­historie med store konsekvenser.« - Louise Kidde Sauntved

»10 Cloverfield Lane«

»Hvis alle film var ligeså spændende, ville stolerygge i biograferne aldrig skulle udskiftes, mens nyt stof på kanten af sæderne kun ville holde i tre måneder.« - Jacob Wendt Jensen

»Grimsby«

»Vi er langt fra de dage, hvor Sascha Baron Cohen tog verden med uimodståelig storm i »Borat«, men resterne af et stort komisk talent kan stadig stille en mindre sult.« - Jacob Wendt Jensen.

Premiere 3. marts, uge 9:

Denne uge byder byens biografer indenfor til tre nye premierefilm: thrilleren »Flaskepost fra P«, den dramatiske animationsfilm »Anomalisa« og dramaet »Lammet«.

I »Flaskepost fra P«, der er den tredje film i rækken baseret på Jussi Adler-Olsens populære krimier, mangler Afdeling Q ikke bare en ny sag, men også vicekriminalkommissær Carl Mørck, der mere end nogensinde kæmper med sine indre dæmoner.

Mørcks assistent, Assad, er dog fast besluttet på at få afdeling Q på fode igen, og da en otte år gammel flaskepost dukker op, har han en plausibel grund til at hive Carl Mørck op af sit sorte hul og tilbage på banen.

Se »Flaskepost fra P« i CinemaxX, Nordisk Fim Biografer Aarhus C og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»Anomalisa« handler om Michael Stone, der under en forretningstur til Cincinnati bliver opmærksom på sin egen grå tilværelse.

I et forsøg på at dræbe kedsomheden, ringer han til en gamle flamme, men pludselig hører han en stemme, der skiller sig ud fra mængden. En stemme han bare må finde.

Se »Anomalisa« i Øst for Paradis.

Teenagedrengen Ephraim bor i en lille by i Ethiopien, der er præget af både tørke og politiske uroligheder. Tørken tvinger Ephraim til at sende sin tro følgesvend, et lam, til fjerne slægtninge for at blive passet. Men da det kommer ham for øre, at lammet er i risiko for at blive ofret, rejser han ud for at redde sit lam - koste hvad det vil.

Se »Lammet« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

»Flaskepost fra P«

»På trods af at filmens foromtale hævder det modsatte, handler »Flaskepost fra P« lige så lidt om tro, som »Min søsters børn i Afrika« handler om ulandshjælp.« - Kristian Lindberg

»Anomalisa«

»»Anomalisa« er mere et portræt af en mand, der er ved at gå i stykker, end det er en hyldest til sidespring, når man er på kursus.« - Jacob Wendt Jensen

»Lammet«

»Der banker et godt hjerte i filmen ”Lammet”. Alligevel ender helhedsoplevelsen i biografen med at være lidt for from til, at man tror på, afrikansk film bliver en afgørende faktor i verdensfilmen i nær fremtid.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 25. februar, uge 8:

I denne uge kan du se frem til fem nyheder på oversigten over de århusianske biografers premierefilm: »Spotlight«, »Sauls søn«, »James White«, »Gods of Egypt« og »Brevet til »Momo«.

Dramaet »Spotlight« er den autentiske historie om en gruppe journalister, der med ét finder sig selv dybt begravet i en skandale-sag, der afslører, at den katolske kirkes systematiske beskyttelse af pædofile præster er betydelig mere omfattende, end nogen af dem i deres vildeste fantasi havde forestillet sig. På rollelisten ses blandt andre Mark Ruffalo og Michael Keaton.

Se »Spotlight« i CinemaxX, Nordisk Fim Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Dramaet »Sauls søn« beskriver to dage i den jødiske kz-fange, Saul Auslanders, liv. Saul er fange i Auschwitz under Anden Verdenskrig, og som en del af den såkaldte Sonderkommando er hans modbydelige opgave at brænde ligene efter andre fanger, som er blevet myrdet i nazisternes gaskamre. Da han finder liget af en dreng, sætter han sig selv på en umulig mission: At give drengen en værdig begravelse og en velsignelse fra en rabbiner.

Se »Sauls søn« i  CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Dramaet »James White« handler om titelkarakteren, der lige siden farens død har været mentalt ustabil. Hans opførsel bliver mere og mere tåbelig og selv-destruktiv, lige indtil den dag han får et opkald fra sin mor, der kæmper mod kræft. James White er nu tvunget til at være der for sin syge mor og samtidig få styr på sit liv.

Se »James White« i Øst for Paradis.

Den mytologiske actionfilm »Gods of Egypt« foregår i det antikke Egypten, hvor Mørkets gud, Set, øjner muligheden for at overtage verdensherredømmet, da det lykkes ham at blænde den retsmæssige arving, Horus, og fordrive ham fra tronen. Horus slår sig sammen med tyven Bek, der er den eneste, der kan hjælpe guden med at få sine øjne igen. Snart står de to over for alverdens monstrøse skabninger på vejen mod det endelige opgør.

Se »Gods of Egypt« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I den japanske tegnefilm »Brevet til Momo« flytter pigen Momo med sin mor fra Tokyo til øen Shio. Med sig har hun et ufærdigt brev, som hendes afdøde far aldrig nåede at færdiggøre. Momo forsøger at lære sine nye omgivelser at kende, men det varer ikke længe, før der begynder at ske mærkelige ting omkring hende. Det viser sig, at tre åndelige væsener bor i Momos hus, og at de alle fire sammen kan løse mysteriet om faderens brev.

Se »Brevet til Momo« i CinemaxX og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

»Spotlight«

»Tom McCarthys Oscarnominerede journalistdrama »Spotlight« er en nedtonet, men ikke desto mindre enormt spændende, historie om en gruppe nyheds­journalisters jagt på sandheden om en mulig ring af pædofile katolske præster.« - Louise Kidde Sauntved

»Sauls søn«

»Vi forstår til fulde det van­vittige behov for at opføre sig som et menneske i en verden, hvor grusomhed og umenneskelighed er alt, der er tilbage. Det hele er fortalt med en nærmest brutal sanselighed. At sidde igennem »Sauls søn« er ikke at se en film, men at ­opleve den.« -
Louise Kidde Sauntved

»James White«

»Samtidig må man bare ­advare om, at det er en tur i biografen for de konfron­ta­tionsstærke, der elsker at ­smage på selvdestruktion og hudafskrabninger i mørket, hvis man indløser billet til »James White««. - Jacob Wendt Jensen

»Gods of Egypt«

»I det hele taget føles »Gods of Egypt« mest af alt som et ­svinedyrt computerspil, med effekter der er så flotte, men også så bombastisk rigelige, at det til tider føles som om man som tilskuer selv er fanget midt i spillet, mens andre usynlige kræfter sidder og trykker på knapperne.« - Louise Kidde Sauntved

»Brevet til Momo«

»I »Brevet til Momo« er der en velsignet ro til, at man selv kan ånde og blive overrasket i modsætning til mange amerikanske animationsfilm, der proppes ned i ­halsen på en med larm og overfortælling.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 18. februar, uge 7:

Tre nye premierefilm. Det er hvad, byens biografer byder på i denne uge. Tre film inden for tre forskellige genrer. Komedien »Hil Cæcar!«, actionfilmen »13 hours« og dramaet »Walking Distance«.

»Hil Cæcar!« er begået af de Oscar-vindende Cohen brødrene og har skuespillerprofiler som George Clooney, Scarlett Johansson og Ralph Fiennes på rollelisten. »Hil Cæsar!« foregår på et Hollywood-studie i 1950'erne. Eddie Mannix er filmselskabets mand, når der skal ordnes forskellige problemer. Således er der hårdt brug for Mannix' hjælp, da Baird Whitlock - stjernen i den episke kæmpesatsning af en film om Jesu liv - pludselig bliver kidnappet.

Se "Hil Cæcar!" i Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

»13 Hours« med undertitlen »The Secret Soldiers of Benghazi« foregår 11. september 2012 - 11-årsdagen for angrebene på World Trade Center i New York. Efter diktatoren Gadaffis fald er det nordafrikanske land præget af kaos, og en amerikansk diplomatisk delegation holder til i et midlertidigt kompleks i Benghazi.

Pludselig står området i flammer, og bevæbnede mænd stormer komplekset. Seks tidligere elitesoldater, der indtil da har fungeret som sikkerhedsrådgivere, modtager et nødråb fra diplomaterne, og snart viser de sig at være den eneste redning.

Se »13 Hours - The Secret Soldiers of Benghazi« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Det mexicanske drama 'Walking Distance' handler om den svært overvægtige Federico. En aften finder Federico sit gamle kamera i gemmerne. Der viser sig at være en gammel film i kameraet, så han vælger at gå ned i den lokale fotobutik, hvor han møder teenageren Paulo. Et aparte venskab begynder at blomstre, og begge enspændernes verden forandres.

Se »Walking Distance!« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

»Hil Cæcar!«

»Brødrene Coens nye stjernebesatte komedie om Hollywood i 1950'erne havner i brokkassen i en karriere, der ellers både har budt på fantastisk drama, spænding og humor i topklasse.« - Jacob Wendt Jensen

»13 Hours - The Secret Soldiers of Benghazi«

»Michael Bay er bedst kendt for actionpumpede blockbusters med masser af effekter men knap så meget på hjerte. Det virker det imidlertid som om, han har i »13 Hours« - også selvom hjertets banken drukner lidt i velplacerede eksplosioner og knap så velplaceret sentimentalitet.« - Louise Kidde Sauntved

»Walking Distance!«

»»Walking Distance« balancerer på kanten af at blive for sentimental, men holder balancen og bliver til et studie af en karakter, der vækker både empati og interesse. Også fordi der i historien om de tre mænds venskab gemmer sig en historie om mænd i en verden af kvinder, der ikke kan afholde sig fra at ville styre det hele.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 11. februar, uge 6:

Denne premieretorsdag lige op til vinterferien er der sædvanen tro, masser af spændende premierefilm for både små og store på programmet. Ja, faktisk får du fra 11. februar hele ni nye film at vælge imellem: "Trumbo", "Deadpool", "Brooklyn", "Bien Maja", "The Model", "Zootropolis", "Single i New York",  "Zoolander" og "Antboy".

Dramaet "Trumbo" kan meget vel være den definitive film om kommunistforskrækkelsen i Hollywood, fordi den favner så bredt, at den både kan fange den politisk interesserede, Hollywood-nørden og den tilskuer, der blot er lejlighedsvist interesseret i begge dele. Bryan Cranston fra TV-serien »Breaking Bad« spiller særdeles veloplagt rolen som Hollywood-manuskriptforfatter Dalton Trumbo.

Se "Trumbo" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Ryan Reynolds spiller rollen som den ikke helt traditionelle superhelt i actionkomedien af samme navn. Mest af alt er Deadpool ude på at hævne sig på sin skaber - og i processen irritere flest mulige af sine omgivelser med perverse kommentarer og kvikke bemærkninger.

"Deadpool" er baseret på Marvels tegneserie af samme navn, der har forbindelse til X-Men-universet, men skiller sig drastisk ud ved at være uforholdsmæssig mere voldelig og med en god dosis selvironisk humor, der sigter - og rammer - under bæltestedet.

Se "Deadpool"  i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt i Malling Bio.

Filmen "Brooklyn" tager sin begyndelse i 1950'ernes Irland, hvor den unge kvinde Eilis krydser Atlanterhavet i håb om at få en ny og måske bedre tilværelse i Brooklyn, USA.
En pludselig hændelse tvinger dog Eilis til at rejse tilbage til Irland, og her går det op for hende, at hun har en fremtid begge steder. Spørgsmålet er, hvor hun virkelig føler sig hjemme.

Se "Brooklyn" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis samt i Malling Bio.

"Bien Maja" er en animationsfilm for hele familien - også de allermindste. Filmen handler om den lille, vakse bi Maja, der ikke passer til det slidsomme liv i bikuben og derfor drager ud på eventyr. Ude i verden møder hun den dovne bi Willy, græshoppen Flip og den unge hveps Stik. Da bidronningens livsvigtige gelé royal pludselig forsvinder, står de fire venner sammen i forsøget på at redde bikuben fra krig.

Se "Bien Maja" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"The Model" handler om den unge, danske fotomodel, Emma, der drømmer om at slå igennem i den parisiske modeverden.

Det glamourøse liv som topmodel udvikler sig dog til et sandt drama, da Emma forelsker sig i den noget ældre modefotograf Shane.  Hun eksponeres for kærlighedens dystre facetter, og hendes drømme bliver udfordret af både Shane og en ukendt og mørk side hos hende selv.

Se "The Model" i  CinemaxX samt Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Disneyfilmen Zootropolis foregår i en helt særlig by, hvor dyr på to ben lever sammen i fred og fordragelighed. Byens navn er Zootropolis.

Kaninen Judy Hopps har en drøm om at blive politibetjent, men hun har alle odds imod sig, idet en kanin aldrig før har klaret det benhårde træningsforløbet, hvor konkurrenterne tæller større dyr som isbjørne og næsehorn.

Mod al forventning lykkes det Judy Hopps at blive den første af sin slags til at iføre sig politiskilt og blå uniform. Judy flytter til byen Zootropolis, hvor hun til sin store utilfredshed bliver sat til at uddele parkeringsbøder. Men så en dag lander et mysterium om et af byens dyr på Judys bord.

Se "Zootropolis" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Malling Bio.

I den romantiske komedie "Single i New York" har singlepigen Alice svært at finde kærligheden i storbyen New York, der konstant kommer med nye definitioner af parforholdet. Heldigvis har hun vennerne Robin, Lucy, Meg, Tom og David til at hjælpe sig gennem singlejunglen af one night stands, flirting og tårnhøje forventninger.

Se "Single i New York" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I komedien "Zoolander 2" vender Derek Zoolander spillet af Ben Stiller og Hansel spillet af Owen Wilson tilbage til modelverdenen efter 15 års fravær. Zoolanders signatur look - det ikoniske Blue Steel - er blevet koblet sammen med en række kendis-mord, og de to eks-modeller er derfor nødt til at rejse til Rom sammen med en lækker agent fra Interpols Global Fashion Division for at opklare mysteriet samt gøre comeback på catwalken.

Se "Zoolander" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus

"Antboy 3" er den tredje superheltefilm om myredrengen Pelle Nøhrmann. Pelle nyder livet sammen med sin kæresten, Ida. I mellemtiden er den onde skurk Loppen blevet løsladt og har fået et arbejde i firmaet Exofarm under den nye direktør, Alicia Dufort.

Snart går det op for Pelle, at ikke alt er, som det burde være, og Antboy kastes ud i et ultimativt opgør, der bl.a. også byder på helt nye superhelte.

Se "Antboy 3" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Malling Bio

Læs anmeldelser af filmene:

Trumbo

"Trumbo kan meget vel være den definitive film om kommunistforskrækkelsen i Hollywood, fordi den favner så bredt, at den både kan fange den politisk interesserede, Hollywood-nørden og den tilskuer, der blot er lejlighedsvist interesseret i begge dele." - Jacob Wendt Jensen

Deadpool

"Deadpool er en rablende sortsynet morsom og sprællevende anti-superhelt, der egenhændigt vil forlænge Marvels regime i biograferne med endnu et årti." - Jacob Wendt Jensen

Brooklyn

"Med filmen "Brooklyn" fortæller instruktør John Crowley en eviggyldig historie om at blive voksen med en stribe følsomme scener, der vil åbne tårekanalerne på både kvinder og mænd." - Jacob Wendt Jensen

Bien Maja

"Bien Maja er en animationsfilm tilegnet de mindre alderstrin, som ikke er skingrende overgearet, men derimod lige så summende sød som den honning, dens små hovedpersoner producerer." - Louise Kidde Sauntved

The Model

"I stedet får at gå fuldt og helt ind i en film om modelbranchen eller for eksempel lave en psykologisk gyser, lander det hele i en retningsløs blanding af socialrealistisk famlen med en knivspids uhygge." - Jacob Wendt Jensen

Zootropolis

"Selve Zootropolis-universet er detaljemættet og fantasifuldt, og så er historien, med det opbyggelige budskab, at du kan blive, hvad du vil, bare du følger dine drømme, rigtig vellykket, spændende og underholdende" - Louise Kidde Sauntved

Single i New York

"Fire singlekvinder i New York med hang til troløse mænd, tårnhøje ­stilletter og champagne. Har vi set det før? Tjah, kun et par tusind gange, og den nye »Single i New York«, instrueret af Christian Ditter, bringer ­absolut intet nyt til festen." - Louise Kidde Sauntved

Zoolander

"For mange vil Derek Zoolanders genkomst i komedien Zoolander 2 være mindre end en fodnote, mens det for andre vil være tæt på en slags religiøs genopstandelse." - Jacob Wendt Jensen

Antboy

"I Ask Hasselbalchs tredje film om Antboy er børnene blevet unge og kan simpelthen mere, samtidig med at filmens art design både er strammere og mere farvestrålende end tidligere." - Jacob Wendt Jensen

Følg aOa.dk på Facebook

Makrellerne kommer helt ind i havnen om sommeren. Prøv den friskfanget og nyrøget. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Byliv | 24/06/16

Spis friskfanget morgenmad på havnen

Fisketur. Ø-haven Aarhus Havn

Tag med Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum på fisketur på Aarhus Havn tidligt om morgenen lørdag 2. juli.
TV2 på Tour vil have base i Musikhusparken lige i hjertet af Aarhus. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Byliv | 14/06/16

Cykelfeberen rammer Musikhusparken

TV2 på tour i Musikhusparken.

TV 2 bringer igen i år både alper og cykelstemning til Musikhusparken, når Tour de France fejres med en række arrangementer fordelt over weekenden 2. og 3. juli.
Hvor får du byens bedste burger? Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst

Guide: 6 lækre burgersteder

En blød bolle, en saftig bøf, sprød salat, smagfuld ost... løber tænderne allerede i vand? Det er der heldigvis råd for - Aarhus byder nemlig på mange lækre burgerjoints. PÅ AOA Redaktionen har vi samlet vores favoritter i en guide, du kan lade dig inspirere at, når burgersulten skal stilles.
Det store bogsalg foregår i bibliotekets kælder, og der kan kun betales med betalingskort. Foto: PR.
Byliv | 13/06/16

Biblioteket sælger ud

Bogsalg Åby Bibliotek

Åby bibliotek sælger ud af deres kasserede materialer fra 2. juli til 6. august.
Få en kop gratis myntete på Restaurant Magador. Pressebillede: gammelmark.com Foto: Ikke oplyst

Restaurant Mogador inviterer på te

Myntete og smagsprøver

Mogador i Nørregade fylder et år og inviterer i den anledning indenfor til gratis myntete og andre smagsprøver lørdag 2. juli.
Kom til sommerens helt store vurderingsdag 2. juli, hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Foto: PR.
Byliv | 28/06/16

Få vurderet dine skjulte skatte

Vurderingsdag Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Bruun Rasmussen Kunstauktioner afholder 2. juli vurderingsdag.
De studerende har arbejdet med grænser i forskellige fortolkninger. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst
Udstilling | 22/06/16

Grænser på tværs og imellem

Grænser - på tværs og imellem

69 antropologistuderende fra Aarhus Universitet har skabt udstillingen »Grænser«, som du kan se på Moesgaard Museum fra 28. juni til 21. august.
Fra et marketingbureau i Finland til et butikscenter i Holland til en kostskole i USA bruger kunstneren ofte infiltrationen som udgangspunkt for at fremvise eksempler på praktisk research i offentlige rum. Foto: PR-foto
Udstilling | 14/06/16

Videoværker, rekvisitter og kostumer

Pilvi Takala på Kunsthal Aarhus

Takala gransker forskellige miljøer på humoristisk vis i de otte videoværker på udstillingen, der kan ses på Kunsthal Aarhus 22. juni-21. august.
Den lille men helt særlige smykkebutik Hirsch Jewellery har smykker af rå diamanter, ægte metaller, sort træ og kulstof. De er som naturen helt ærlige, ind imellem underspillede og med en lang holdbarhed. Indretningen af butikken spiller sammen med smykkerne. Montrene og belysningen er håndlavede af retrofund. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 22/06/16

Ugens Butik: Hirsch Jewellery

AOA

Smykkebutikken er byens absolut mindste. Det gør herlighedsværdien større. Og der er plads nok til håndtegnede smykker af ædle metaller, træ og kulstof sammen med rå diamanter.
Grayson Perry, The Vanity of Small Differences, The Upper Class at Bay, 2012, N. Sargent Foundation, courtesy the artist and Victoria Miro, London. Foto: PR-foto
Udstilling | 14/06/16

Betagende hverdagshistorier

Grayson Perry på Aros

Grayson Perrys kunstneriske univers er involverende og betagende. Se selv med 24. juni til 11. september, når Aros udstiller hans værker.
AOA guider dig til fem caféer og restauranter i Aarhus, hvor du kan nyde din kaffe, din frokost eller en kold øl udendørs - og samtidig komme i sommerstemning og få fregner på næsen. Foto: Iris/Scanpix  Foto: Ikke oplyst

Guide: Fang solstrålerne på caféen

Når sommersolen titter frem bag skyerne, er det bare om at komme ud og suge den til sig. Og hvad er bedre end at sidde med sin frokost eller en kold fadøl, mens solen varmer? AOA guider dig til caféer og restauranter i Aarhus med hyggelige udendørsserveringer, hvor du kan få sommerfornemmelser og fregner på næsen.
På Steno museet kan du bl.a. spille tre på stribe uden at se din modstanderens brikker, eller teste din behændighed med en behændighedstester. Foto: PR.
For børn | 20/06/16

Leg med eksperimenter

Hold sommerferie på Steno Museet Steno Museet

På Steno Museet kan du i sommerferien få masser af naturvidenskabelig hjernegymnastik, og lege med forskellige eksperimenter.
Elin Engelsen, ’Donut’, 130 x 150, olie og akryl på lærred, 2016. Foto: Ikke oplyst
Udstilling | 24/06/16

Sommerudstilling på Galleri V58

Sommerudstilling 2016 på Galleri V58

Galleri V58 åbner 25. juni ’Sommerudstilling 2016’ med nye værker af galleriets professionelle kunstnere fra ind - og udland. Udstillingen kan opleves ind til 1. september.
Fra 2. april til 22. oktober er der bagagerumsmarked i midtbyen på syv udvalgte lørdage. Foto: Scanpix/Iris
Shopping | 28/02/16

Sluk genbrugs-tørsten på marked i midtbyen

Bagagerumsmarked på Bispetorvet og Store Torv

Det store bagagerumsmarked på Bispetorvet og Store Torv er tilbage. Besøg markedet 30. juli, 17. september og 22. oktober.
Alle danskere er inviteret til den store fodboldfest, der skydes i gang med et brag, nemlig den spændende åbningskamp 10. juni kl. 21 på Stade de France i Paris mellem Frankrig og Rumænien. Foto: PR-foto
Byliv | 16/06/16

Fodboldfest i Aarhus

EM på storskærm i Musikhusparken

Der er lagt op til en kæmpe fest, når Aarhus bliver ramme om en masse fodboldaktiviteter under EM i fodbold fra 10. juni til 10. juli.
Måske kommer Smadremanden også med, når Zirkus Nemo besøger Aarhus. Foto: PR-foto/S. Brogaard
Scene | 25/03/16

Zirkus på Tangkrogen

Zirkus Nemo på Tangkrogen

Endnu en gang kommer "zirkusdirektør" Søren Østergaard og Danmarks eneste voksencirkus til Aarhus. Kig ind og grin med fra 7. juni til 2. juli.