Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 21/05/15

Her er ugens filmpremierer

  • Sikke en præstation! Ulrich Thomsen er som født til at spille Ricardo, den udskældte landstræner med de lange, indviklede allegorier om hans bedstemors korsetter, der endte med at føre dansk fodbold helt til tops. Foto: Foto fra filmen

    Sikke en præstation! Ulrich Thomsen er som født til at spille Ricardo, den udskældte landstræner med de lange, indviklede allegorier om hans bedstemors korsetter, der endte med at føre dansk fodbold helt til tops.

    Foto: Foto fra filmen
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 27. august, uge 35

Så er den her endelig: filmen om Danmarks fodboldsucces »Sommeren '92«. Ud over den danske fodboldfilm kan du se »Hitman: Agent 47« om den skaldede Agent 47, Pixars 15. film »Inderst inde« og »Saint Laurent« om designeren der revolutionerede modeverdenen.

»Hitman: Agent 47« handler om en af de genetisk skabte lejemordere, de skaldede hitmen. Og som med alle de andre i rækken af agenter, der denne også opkaldt efter de sidste to tal, der er tatoveret i hans nakke.

Alle agenterne er en slags supermennesker når de kommer til styrke, hurtighed og intelligens, så de fleste opgaver er barnemad for dem. Alligevel kommer 47 på noget af en opgave, da han skal snigmyrde en gruppe fra en kæmpemæssig virksomhed. Gruppen kender til, hvor 47 og de andre agtenter kommer fra.

47 skal ikke løse opgaven alene, men sendes af sted sammen med en ung kvinde, der også selv gemmer på nogle overraskelser.

Se »Hitman: Agent 47« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

»Inderst inde« er en animationsfilm og handler om, hvad det egentlig er, der foregår indeni os mennesker, når vi mærker vores følelser.

Filmen handler om pigen Riley, som for nylig er flyttet til San Francisco med sine forældre. Hun savner sit gamle hus og alle de venner, hun er flyttet fra.

Ud over alle familiens ting og møbler er Rileys følelser naturligvis flyttet med. Og følelserne bor i hendes tanker, inderst inde i Riley. Her møder vi de fem grundlæggende følelser, Glæde, Frygt, Afsky, Triste og Vrede, der får Riley til at tænke og gøre, som hun gør.

Se »Inderst inde« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C &Trøjborg og Malling Bio.

»Saint Laurent« er en biografisk film om den legendariske modeskaber Yves Saint Laurent. Filmen viser hans kreative storhedstid fra 1967 til 1977.

Her kommer der for alvor gang i designeren og hans kreative genistreger. Samtidig viser filmen, hvordan han samtidig lever et glamourøst liv i byernes by Paris og samtidig er på jagt efter smukke, unge mænd.

Se »Saint Laurent« Øst for Paradis i Aarhus.

»Sommeren '92« er den længe ventede fortælling om Danmarks vej til sejr ved Europamesterskabet i fodbold i 1992 - en tid der har en helt speciel plads i mange danskeres hjerte.

Filmen viser hvordan Richard Møller Nielsen, da han i 1990 bliver træner for det danske fodboldlandshold, nærmest har alle imod sig: Spillerne respekterer ham ikke, medierne beskriver ham som visionsløs, og kun fem procent af befolkningen støtter i en meningsmåling op om den nye træner.

Efter en række ymygende nederlag og sker der dog noget højst uventet.

Jugoslavien bliver udelukket fra mesterskabet, og Danmark får derved en plads blandt de otte bedste hold i Europa. Nu har Richard Møller Nielsen ti dage til at samle sin trup, skabe sammenhold blandt spillerne og ikke mindst levere den største sensation i 1990'ernes fodboldverden set med rød-hvide øjne.

Se »Sommeren ’92« i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C &Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Hitman: Agent 47

»Som i computerspillene er fladerne hårde og kolde og antallet af anonyme sikkerhedsfolk og lejemordere, der må lade livet er tårnhøjt. Rupert Friend er en effektiv hitman – med sine skarpe træk og skaldede isse ligner han ligefrem.« - Louise Kidde Sauntved

Inderst inde

»Ens egne følelser for filmen drejer som en vejrhane fra stille beundring til høj latter og tilbage igen, og det også, at det selvsagt er næsten umuligt at følge Rileys opvækst uden at sammenligne med ens egen dannelseshistorie.« - Kristian Lindberg

Saint Laurent

»Vi får vist en masse flot tøj og skuespillerholdet er der bestemt heller ikke noget i vejen med. Gaspard Ulliel er nøjagtig og detaljeret i sit arbejde med hovedrollen og omkring ham ser vi mange andre gode skuespillere...« - Jacob Wendt Jensen

Sommeren ’92

»Sommeren ’92« har ganske enkelt fortjent at blive sensommeren ’15s helt store folkelige filmhit – en film man ikke kan gå fra uden et lillebitte »og det var Daaaaanmark« syngende et sted i sit fodboldhjerte.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 20. august, uge 34

Der er drama på plakaten i denne uges biografpremierer. Vælg mellem de to thrillere »Self/less« og »Phoenix«, gyseren »Sinister 2«, boksedramaet »Southpaw« og det norsk/svenske drama »Underdog«.

Dramaet »Phoenix« handler om Nelly, en overlevende kz-fange, der har fået foretaget en omfattende ansigtsoperation.

Da hun vågner op på hospitalet, har hun midlertidigt mistet stemmen, men drømmen om at blive genforenet med sin mand, Johnny, lever stadig. Men han genkender ikke sin transformerede hustru, og samtidig lyder rygtet, at han i virkeligheden angav Nelly til nazisterne.

Snart igangsættes et udspekuleret, psykologisk spil mellem ægteparret.

Se »Phoenix« i Øst for Paradis.

»Self/less« handler om den ekstremt rige ejendomsmogul Damien Hale, der går til ekstremer for at redde sit eget liv.

Millionæren er oppe i årene og ved at dø af kræft. For at overleve vælger han at købe sig til udødelighed gennem en eksperimentel behandling, der overfører hans sind til en ung mands krop.

Først er det som at blive født på ny, og den atter unge Damien nyder tilværelsen i fulde drag, men livet i overhalingsbanen bliver hurtigt til et mareridt, da han begynder at få flashbacks fra sin nye krops fortid.

Se »Self/less« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Gyseren »Sinister 2« handler om alenemoren Courtney Collins, der flygter fra sin voldelige eksmand sammen med tvillingedrengene Zach og Dylan.

De beslutter at søge tilflugt i en forladt gård, men inden længe dukker en privatdetektiv op. Gården har tilsyneladende huset en familie, der blev myrdet, og sagen er aldrig blevet opklaret. Privatdetektiven er dog overbevist om, at gården er det sted, hvor den dæmoniske ånd, Bughuul, vil slå til næste gang.

Se »Sinister 2« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

I »Southpaw« mister letsværvægts-verdensmesteren Billy »The Great« Hope alt, da hans kone Maureen bliver dræbt for øjnene af ham. Gerningsmanden er håndlanger for en af hans modstandere i bokseringen.

Billy, der er vant til at klare sine kampe i bokseringen, står pludseligt tilbage som eneste forsørger af datteren Leila, og midt i tragedien mister familiefaren både fornuften, de hårdt tjente titler og inden længe også forældremyndigheden.

Nu må eksbokseren forsøge at samle resterne af sit liv sammen. Målet er simpelt: kom i form, vind mesterskabet og sidst men ikke mindst - vind Leila tilbage.

Se »Southpaw« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Underdog« handler om Dino, en smuk svensk kvinde, der er rejst til Oslo for at finde et job, men som er endt med at feste lidt for meget og få et par småjobs.

Da hun brækker armen og samtidig mister sit job, finder Dino en position hos en velstillet norsk familie, hvor moren arbejder i udlandet. Snart er fristelsen for et forhold mellem familiefaren og den unge hushjælp for stor.

Dino er en blandt mange svenskere, der i løbet af 10'erne er rejst til Norge, hvor det økonomiske opsving virkelig kan mærkes. Filmen viser de mange spændinger, der er mellem de to skandinaviske »broderfolk«.

Se »Underdog« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Phoenix

»Plottet er særdeles kon­strueret og da især, når det kun ledsages af længselsfulde ­blikke. Tidsperioden er blot nærbilleder, og der mangler i den grad drama.« - Jacob Wendt Jensen

Self/less

»Der er ganske enkelt for få gale videnskabsmænd i gode film og derfor kan man se gennem fingre med ikke at få serveret et mesterværk. Og måske et sidste twist i filmen, der gør den irriterende amerikansk.« - Jacob Wendt Jensen

Sinister 2

»Gode skuespillere og sparsomme chokeffekter rækker langt, men i sidste halve time, forsvinder nuancerne, så hvis nogen på et tidspunkt laver en tredje film, bør man vare sig, for så tænker de nok primært på penge.« - Jacob Wendt Jensen

Southpaw

»Gyllenhaal er troværdig, og hans scener med datteren står nogenlunde rene og troværdige, men det er også det eneste i en film, der er så kørt op, at den kører publikum ned.« - Jacob Wendt Jensen

Underdog

»Ikke mindst relationen mellem Dino og Steffens teenagedatter Ida er fint observeret, hvorimod Dinos forhold til Steffen, den prototypiske handlingslammede mand i midtvejskrise – sandsynligvis bevidst – balancerer på kanten af klicheen.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 13. august, uge 33

Der er fem film, der har premiere i byens biografer i denne uge: komedien »Fars sygt fede bilferie«, det franske drama »Geronimo«, Woody Allens krimikomedie »Irrational Man«, science fiction-komedien »Pixels« og dramaet »Ruth & Alex«.

»Fars sygt fede bilferie« er den 6. film i rækken om familien Griswold siden starten med »Fars fede feroe« fra 1983. Denne gang skal familien Griswold på et road trip gennem USA. Målet er populære forlystelsespark, Walley World.

Rusty, familiefaren, vil genskabe de glade familieferieminder, han har fra sin barndom for sin egen familie. Samtidig håber han på, at han og konen Debbie kan få noget kvalitetstid sammen med deres to sønner - men det er ikke helt sådan, det ender med at gå.

Se »Fars sygt fede bilferie« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Geronimo« handler om den kvindelige socialarbejder Geronimo, der bor i Sydfrankrig. På arbejdet bruger hun næsten alt sin tid på at mægle mellen to konkurrerende grupper af unge i St. Pierre-kvarteret. Og det er bestemt ikke nogen let sag.

Det hele eskalerer, da pigen Nil Terzi flygter fra sin familie og et arrangeret ægteskab. Samtidig flygter hun for at være sammen med sin kæreste Lucky, der er sigøjner. Nu må Geronimo forsøge at tøjle situationen, mens kampene udspiller sig rundt omkring hende i byen.

Se »Geronimo« i Øst for Paradis.

Joaquin Phoenix og Emma Stone spiller sammen i »Irrational Man«, som handler om Abe, der netop er startet som filosofiprofessor på universitetet i delstaten Rhode Island.

Han er en omdiskuteret skikkesle. Nogle finder ham decideret upassende i det akademiske miljø, mens andre falder pladask for hans charme og særlige stil.

En dag overhører han en uretfærdighed og beslutter sig for at tage affære. Beslutningen har to mål for Abe, dels håber han at finde en mening med sit liv, og dels håber han på, at han samtidig imponerer den smukke og intelligente elev, Jill.

Se »Irrational Man« i Cinemaxx, Nordisk Film Biografer Aarhus, Øst for Paradis og Malling Bio.

»Pixels« er en komedie, der blander science fiction og old school computerspil. Filmen starter med, at en gruppe rumvæsner har misforstået nogle gamle 8-bit spil fra 80-erne som en krigserklæring. De bliver voldsomt provokeret og beslutter sig for at angribe Jorden - men i skikkelse af karakterer og elementer fra spillene.

Præsidenten Will Cooper og resten af Jorden står over for en tilsyneladende umulig opgave med at bekæmpe de krigeriske rumvæsner. Den eneste løsning, præsidenten kan komme på er at tilkalde en række tidligere arkademestre til at gå i krig mod rumvæsnerne.

Det bliver derfor de tre studiekammerater Brenner, Eddie og Ludlow der skal stå i spidsen for kampene, uden dog at nogle af dem har nogen form for regulær militærerfaring...

Se »Pixels« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus.

»Ruth & Alex« handler om et ældre ægtepar, der beslutter sig for sælge den lejlighed, de har boet i i mange, mange år. Ægteparret spilles af Diane Keaton og Morgan Freeman, der for første gang i deres lange skuespilkarrierer arbejder sammen.

Parrets lejlighed ligger godt i New York, og den er umiddelbart meget let at sælge pga. den store efterspørgsel. Ruths niece Lily påtager sig hurtigt styringen af salget, og tilbage står Ruth og Alex. De får sværere og sværere ved at se, hvor de skal passe ind i en verden, der er tilpasset ungdommen. Og det får dem til at tage affære - for man er kun så gammel, som man føler sig.

Se »Ruth & Alex« i Cinemaxx, Nordisk Film Biografer Trøjborg, Øst for Paradis og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Fars sygt fede bilferie

»Tempoet, opfindsomheden og grinefrekvensen er ikke set bedre meget længe. Filmen er dels godt skrevet, så hver eneste situation bygges op med flere punchlines og gode drejninger og dermed opnår et meget højt niveau af plat vanvid.« - Jacob Wendt Jensen

Geronimo

»Gatlif bruger som tid­ligere hele tiden musikken til at understrege dilemmaerne i »Geronimo«, der godt ­kunne være en krydsning af »Romeo og Julie«, »West Side Story« og »Hadet«.« - Jacob Wendt Jensen

Irrational Man

»Under alle omstændigheder har Woody Allen igen lavet en film, der er skræddersyet til, at to eller flere dannede voksne kan få en god aften i biografen med stribevis af spændende samtaler bagefter.« - Jacob Wendt Jensen

Pixels

»Det er skægt når rumvæsnerne kommunikerer gennem 1980er-ikoner som Madonna og Hall & Oats og man hygger sig med gode biroller til folk som Peter Dinklage og Sean Bean, men selv om stoffet har charme, har det desværre også fået ørerne i Adam Sandlers slappe filmmaskine.« - Jacob Wendt Jensen

Ruth & Alex

»Morgan Freeman og Diane Keaton giver filmen en vis troværdighed, og filmen er sine steder varm og rørende. Men ind imellem er den også fyldt med slappe replikker og perioder, hvor skuespillerne er overladt til sig selv.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 6. august, uge 32

superheltefilmen »Fantastic Four« om Marvels ældste superheltegruppe, det franske drama »Maries historie«, det italienske drama »Miraklerne« og »Pitch Perfect 2«, som er efterfølgeren til den succesfulde Pitch Perfect fra 2012.

»Comeback« handler om stand-up-komikeren Thomas Vang. Han er ikke så populær, som han en gang var, og nu er han på jagt efter at blive det igen. Han vil have kritikerne til at skrive begejstrede anmeldelser og publikum til at juble igen.

Thomas  er nemlig langt fra tilfreds med den karriere, han har. Han opvarmer mest for populære komikere - som fx den succesfulde Mads Andersen, hans ven og kollega der føler sig presset til at tage Thomas med på en danmarksturné.

Det bliver pludseligt også ekstra svært at holde fokus på karrieren, da Thomas får sin fremmedgjorte datter og hendes veninde med på slæb. Det bliver en noget anden turné, end han havde planlagt...

Se »Comeback« i Cinemaxx, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Aarhus C og Malling Bio. 

Superheltefilmen »Fantastic Four« handler om fire unge outsidere Reed Richards, Ben Grimm og Sue og Johnny Storm. Uden at de er klar over det, bliver de ved et uheld transporteret til en alternativ dimension.

Undervejs ændres deres fysiske form - og deres fysiske evner - sig, og de ser nu pludselig meget anderledes ud end tidligere, samtidig med, at de har fået nogle magtfulde evner.

Men de fire venner får ikke længe til at tilpasse sig alt det nye. De får nemlig hurtigt brug for deres nye superkræfter til at redde Jorden fra en tidligere ven, der nu bliver deres største fjende.

Se »Fantastic Four« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Maries historie« er en fransk film, der bygger på virkelige begivenheder. Handlingen foregår i slutningen af 1800-tallet, og hovedpersonen er den unge pige, Marie Heurtin, der er født blind og døv.

Fordi pigen mangler måder at udtrykke sig på, og hun samtidig får meget få indtryk ude fra, bliver hun betragtet af de fleste som dum og ubegavet. Faktisk er hun blevet et vildt og uregerligt barn, og først da hendes far nægter at lade hende indlægge på et hjem for sindslidende, sker der noget.

Nonnen Marguerite tager pigen til sig og vinder hendes tillid, og med den rette pleje begynder Marie langsomt at lære at kommunikere.

Se »Maries historie« i Øst for Paradis.

I »Miraklerne« møder vi den 13-årige pige Gelsomina, som bor langt ude på landet sammen med sine forældre og tre søskende i Norditalien.

Gelsomina har en særlig evne, hun er nemlig utrolig god til at avle bier og at få en masse gylden honning ud af arbejdet. Det har hendes far forlængst opdaget, og han planlæggger sin datters fremtid ned til mindste detalje som arvtager til gården og honning-produktionen.

Det hele bliver kompliceret, da Gelsomina ser et tv-program om landmændenes produkter. Så vækkes hendes interesse for noget helt andet en bier - en interesse som hendes far bestemt ikke er tilfreds med.

Se »Miraklerne« i Øst for Paradis.

I »Pitch Perfect 2« følger vi igen Fat Amy og Beca. De er nu på deres sidste år på universitetet og er stadig med i a cappella-gruppen The Barden Bellas.Til et show for selveste præsidenten går ALT galt, og The Barden Bellas fratages retten til at konkurrere i USA

Deres eneste chance for at komme tilbage på sporet er ved at tage til København for at konkurrere i verdensmesterskaberne. Her skal de dog kunkurrere mod den lidt for effektive tysk gruppe Das Sound Machine.

Se »Pitch Perfect 2« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Comeback

»Sammen udgør Anders W. Berthelsen og Sarah-Sofie Boussnina et rørende makkerpar, der skiftevis skærer sig på hinandens kantede afvisninger og finder fælles fodslag i de vaklende og uprøvede roller som far og datter...« - Louise Kidde Sauntved

Fantastic Four

»Marvel-maskinen er også denne gang velsmurt, men gode effekter kan ikke skjule, at manuskriptet er psykologisk inkonsekvent og skøjter alt for let hen over det komplekse - og derved interessante - i forholdet mellem de fire hovedkarakterer.« - Louise Kidde Sauntved

Maries historie

»Det er ikke altid behageligt, men det er dybt bevægende og meget tankevækkende.« - Louise Kidde Sauntved

Miraklerne

»»Miraklerne« er et portræt af en familie, men den er i fuld så høj grad et portræt af et sted og af  en verden af i går, der kæmper for ikke at blive tromlet ned af fremskridtet...« - Louise Kidde Sauntved

Pitch Perfect 2

»... Det er dog ikke ensbetydende med, at den ikke er sjov. Der er rigtigt mange gode grin i »Pitch Perfect 2«, der fortsætter den grovkornede men varmhjertede humor fra etteren.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 30. juli, uge 31

Du kan vælge mellem fire film, hvis du vil se det nyeste af det nye i byens biografer: dokumentaren »Amy« om den nu afdøde sangerinde Amy Winehouse, kammerspillet »Amour fou«, neo-noir-filmen »Marshland« og sidst, men ikke mindst femte film i Mission Impossible-serien »Rogue Nation«

»Amy« en em dokumentarfilm om Amy Winehouse, som handler om hendes musik og mystiske liv. Handlingen vises gennem gamle hjemmevideoer, intime interviews og udtalelser fra familie og samarbejdspartnere.

Da stjernen var på toppen af sin popularitet, fyldte alkoholmisbruget og de personlige forhold sladderspalterne. Berømmelsens pris skulle vise sig at være stor for den genrefornyende musiker, som døde i en alder af 27 år.

Se »Amy« i Cinemaxx, Nordisk Films Biografer Aarhus C og Øst for Paradis i Aarhus.

»Amour fou« foregår i og omkring Berlin og handler om den unge poet, Heinrich. Han er digter med stort D, og ser fortvivlet på livets og menneskets tilstand. Så fortvivlet at han længes efter at begå selvmord for sine poetiske idealer. Men ikke alene...

Det er dog umuligt for Heinrich at overtale nogen til at følge med ham i døden, indtil han møder Henriette, en ung, gift kvinde, der mod forventning overbevises af hans plan. Hun har nemlig sine egne grunde...

Se »Amour fou« i Øst for Paradis.

»Marshland« handler om to vidt forskellige detektiver, som sammen skal undersøge to kvinders forsvinden i den sydlige del af Spanien.

Det er tiden efter Francos død. Detektiven Pedro repræsenterer den nye generation og er fast besluttet på at være en del af det nye reformerede politi, mens Juan er af den gamle skole.

Et mønster begynder at tegne sig, da de forsvundne piger dukker op, nøgne og døde, og detektiverne er nødt til at sætte deres uenigheder til side, for at fange en kvindehadende seriemorder.

Se »Marshland« i Øst for Paradis.

I »Rogue Nation« (Mission: Impossible 5) arbejder Ethan Hunt fortsat for det tophemmelige IMF (Impossible Missions Force), der desværre ikke er lige så hemmeligt, som det burde være.

Syndikatet, en international, forbryderisk organisation, er på sporet af agenterne, som de har tænkt sig at udrydde en efter en. Samtidig bryder CIA sig ikke om IMF’s metoder, så de vælger at opløse specialenheden, og den kompromisløse Hunt bliver sendt på flugt fra sine tidligere arbejdsgivere.

For at rense sit navn og stoppe Syndikatet må agenten hente hjælp fra både nye og gamle allierede, og situationen udmunder naturligvis i endnu en umulig opgave.

Se »Rogue Nation« i Cinemaxx og Nordisk Films Biografer Aarhus C samt i Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Amy

»Amy« fungerer ­både som advarsel mod narkotika og som håndbog i, hvordan man ikke skal behandle en stjerne.« - Jacob Wendt Jensen

Amour fou

»»Amour Fou« kan ikke leve op til den komplekse inten­sitet i Hausners »Lourdes« fra 2009, men bag de for Jessica Hausner så klassiske stringente billedindstillinger bobler alligevel nok lag og spørgsmål til, at »Amour Fou« er et fascinerende, og underholdende, dyk ned i menneskepsykens mudrede dybder.« - Louise Kidde Sauntved

Marshland

»Vi er mere ovre i en form for genrefilm, der har arvet det, man var så gode til i amerikansk film i 1970erne. Nemlig ikke at være bange for at lade ­historierne være lige så drevet af personkarakteristikkerne som af selve plottet.« - Jacob Wendt Jensen

Rogue Nation

»Det er forrygende underholdende, og man kan kun håbe, at Cruise og co vender tilbage med en sjette »Mis­sion Impossible«-film i en ikke alt for nær fremtid.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 23. juli, uge 30

Der er fem film, der her premiere i denne uge: superheltefilmen »Ant-Man«, den franske komedie »Kærlighed ved første slag«, ungdomsfilmen »Paper Towns«, »Peter Pedal: På eventyr i junglen«, den tredje film om den sjove, lille abe, og den australske komedie »The Little Death«.

»Ant-Man« er en ny superheltefilm og den første om Ant-Man. Det hele starter med, at biokemikeren Dr. Hank Pym finder en formel, som kan ændre størrelsen på ting. Han tester sin nye opfindelse på sig selv, og som bivirkning udvikler han en måde at kontrollere insekter på.

Forskeren opfinder en dragt, hvor de specielle evner er indarbejdet. Og han overtaler den kriminelle Scott Lang til at iføre sig kostumet, da verdensfreden pludselig trues. Lang skal begå et kup, og dermed forhåbentlig redde verden.

Se »Ant-Man« i Cinemaxx og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

»Kærlighed ved første slag« handler om Arnaud, som skal bruge den forestående sommerferie på at arbejde i familiens virksomhed og være sammen med sin vennegruppe. Men så må møder han Madeleine.

Hun ser verden helt anderledes end den sorgløse Arnaud og forbereder sig på krig, død og ødelæggelse. Madeleine vil melde sig til hæren og defor træner hun meget målrettet. Arnaud bliver så fascineret af pigen med det hårde ydre, at han melder sig til samme boot camp, som hun træner til.

Det bliver langt fra den afslappede sommer, som han havde forestillet sig...

Se »Kærlighed ved første slag« i Øst for Paradis.

»Paper Towns« fortæller historien om teenagedrengen Quentin. Lige så længe, han kan huske, har har været forelsket i Margo, som er han både bor ved siden af og går i skole med.

Quentin er overbevist om, at Margo ikke lægger mærke til ham, men en nat kravler hun pludselig ind ad hans vindue. Hun vil have ham til at hjælpe med en hævnmission - en hændelse der om muligt får Quentin til at have endnu flere følelser for hende.

Men dagen efter er Margo forsvundet. Quentin finder en række spor, og sammen med sine venner tager han ud på et road trip for at finde sin kærlighed.

Se »Paper Towns« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Peter Pedal: På eventyr i junglen« handler om aben Peter Pedal. Denne gang skal han med på en vigtig mission i rummet.

Men som altid laver den evigt nysgerrige abe ballade, da han piller ved alle rumrakettens knapper. Resultatet er, at han bliver nødt til at nødlande i Afrikas jungle.

Peter Pedal må nu gå på opdagelse i naturen, hvor han heldigvis møder en masse nye dyrevenner. Manden med den gule hat er selvfølgelig også med i filmen - han tager nemlig af sted for at lede efter sin firbenede ven.

Se »Peter Pedal: På eventyr i junglen« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Filmen »The Little Death« handler om en række mennesker, der bor i en forstad til Sydney. De har alle det til fælles, at de har problemer med deres sexliv.

Rowena tænder kun på sin mands tårer, Phil har fundet på en ulovlig metode til at genfinde gnisten med sin kone, og naboparret Dan og Evie tager imod deres sexterapeuts opfordring om at indgå i rollespil på et helt nyt niveau.

Undervejs i det hele flytter en ny nabo ind i kvarteret, og han banker pludseligt på døren med en chokerende hemmelighed.

Se »The Little Death« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Ant-Man

»Legen med størrelser, det selvironiske glimt i øjet, der heldigvis tit dukker frem, og Paul Rudd som charmerende helt er »Ant-Man«s styrke.« - Louise Kidde Sauntved

Kærlighed ved første slag

»Vi er i en romantisk komedie og ikke en problemfilm. Til gengæld er det en fin intelligent variant af den romantiske komedie, som vi kender den.« - Jacob Wendt Jensen

Paper Towns

»»Paper Towns« er en teenagefilm, der fokuserer på venskab – i alle dets former – frem for romantisk kærlighed, og hvor pigerne er de seje.« - Louise Kidde Sauntved

Peter Pedal: På eventyr i junglen

»Filmens budskab er, at bare du går til verden med et åbent og venligt sind, skal du nok få hjælp, når det gælder.« - Louise Kidde Sauntved

The Little Death

»Hvornår bør der dæmmes op - og hvornår bør dæm­ningen brydes ned? Det er ­dybe og dybt relevante spørgsmål – på et både personligt og samfundsrelevant plan, der bliver stillet i »The Little ­Death«, der dog sam­tidig formår at være både let og - til ­tider - hylende morsom.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 16. juli, uge 29

Det er tre meget forskellige film, som har premiere i biograferne denne uge: den norske »1001 gram«, komedien »Ted 2« og det franske drama »Violette«.

»1001 gram« handler om forskeren Marie. Hun er i 30'erne og skilt fra sin mand.

Forskeren arbejder på et laboratorium for mål og vægt, og hun betragter tilværelsen på samme afmålte facon. Da hendes far, en legendarisk videnskabsmand, bliver syg, får Marie til opgave at transportere vægten af ét perfekt kilo til en konference i Paris.

Vægten skal måles efter i sømmene for øjnene af den videnskabelige forsamling, men undervejs møder Marie romantik, og hun udfordres generelt på ideen om, at alt i livet kan vejes.

Se »1001 Gram« i Øst for Paradis.

»Ted 2« er efterfølgeren til den enormt populære Ted fra 2012. Denne gang bliver den talende, hashrygende, grove bamse gift med sin kæreste, Tami-Lynn, og parrets højeste ønske er at få et barn sammen.

At få børn er dog et problem, når man er en teddybjørn og sammen med Teds bedste ven, John, beslutter de at finde en sæddonor. Men snart opstår der et nyt problem.

Ted skal bevise, at han i juridisk forstand er en person, og derfor hyrer trekløveret den uerfarne advokat Samantha til at føre retssagen for bamsens rettigheder.

Se »Ted 2« CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Den franske film »Violette« handler om Violette Leduc. Hun er en voksen kvinde, men tynges stadig af, at hun er blevet født uden for ægteskab.

I efterkrigstidens Saint-Germain-des-Prés lever skribenten i fattigdom og har mistet troen på sig selv, men da hun møder op hos den selvsikre Simone de Beauvoir, dannes et livslangt venskab.

Samtidig forsøger Violette at finde en form for frihed i sin litterære stemme.

Se »Violette« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

1001 Gram

»Det ville have været en frygtelig kliché, hvis det ikke var fordi Bent Hamer altid tilføjer sine film en afvæbnende ærlighed og så intelligente og præcise kommentarer om den verden ­karaktererne – og dermed os alle – lever i...« - Louise Kidde Sauntved

Ted 2

»Når »Ted 2« alligevel langt hen af vejen fungerer, skyldes det dels karaktererne, ­ikke mindst den endnu engang virkelig velanimerede Ted, der nok opfører sig tåbeligt temmelig meget af tiden, men handler ud fra et rent hjerte.« - Louise Kidde Sauntved

Violette

»Emmanuelle Devos lægger liv og sjæl i portrættet af Violette, der skiftevis er ulideligt melodramatisk og rørende skrøbelig. Hun får flot modspil af Sandrine Kiberlain som den mere kølige ­Simone de Beauvoir.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 9. juli, uge 28

Så ser det igen ud til, at vi får en pause fra sommersolen - en oplagt mulighed for at smutte en tur i. en iranske thriller »A Girl Walks Home Alone at Night«, den sorte komedie »Afskedsfesten« fra Israel og animationsfilmen »Det store nøddekup«.

»A Girl Walks Home Alone at Night« er en iransk film, som foregår i den fiktive by Bad City. Byen er, som navnet antyder, ikke et rart sted, men nærmest en spøgelsesby fyldt med triste skæbner. En af dem er Arash, der forsøger at få hverdagen til at hænge sammen med en far på heroin og en pusher i hælene.

Arash møder en dag en mystisk kvinde. Hun går rundt i byens gader og observerer byens syndige borgere. Og sammen finder de to en drøm om, at det hele kan blive bedre. Men er kvinden så uskyldig, som Arash først antager?

Se »A Girl Walks Home Alone at Night« i Øst for Paradis.

»Afskedsfesten« handler om en gruppe plejehjemsbeboere i Jerusalem. Se er alle sammen i livets efterår, og det er hårdt for dem at se, hvordan deres jævnaldrende bofæller lider unødigt i deres sidste tid.

Det fører til, at ægteparret Levana og Yehezkel tager en radikal beslutning. Deres gode ven, Max, ligger nemlig for døden, og der hvor han er indlagt, vil de ikke slutte den livsopretholdende behandling, så Max kan få fred. Levana og Yehezkel griber til handling og bygger en dødshjælpmaskine.

Men de får ikke lov til at slippe så let. Rygterne om maskinen spredes hurtigt, og snart står de ældre i kø for at få hjælp til at komme herfra. Nu står Levana og Yehezkel i et dilemma - for hvem skal egentlig bestemme over liv og død?

Se »Afskedsfesten« i Øst for Paradis.

»Det store nøddekup« er en animationsfilm, der handler om egernet Vilfred. Han er et lidt atypisk egern, for eksempel vil han ikke samle forråd til vinteren, ligesom de andre dyr hjælper hinanden med at gøre.

Vilfred og hans ven, musen Makker, synes nemlig, at de to sagtens kan passe sig selv, og at de har nok mad i de små rationer, de har samlet selv. Det bliver endnu værre mellem Vilfred og resten af dyrerne, da Vilfred ved et uheld kommer til at sætte ild til de andres madforråd.

Vilfred bliver forvist fra parken, men falder over en lokal nøddebutik, som han planlægger at røve for at råde bod på sin fejltagelse. Men egernet ved ikke, at nogle bankrøvere også forbereder et indbrud.

Se »Det store nøddekup« i CinemaxX og Nordisk Films Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

A Girl Walks Home Alone at Night

»En mental spejling af længsel og ensomhed og en uhyre stilsikker debut fra Amirpour, der bliver interessant at følge fremover.« - Louise Kidde Sauntved

Afskedsfesten

»'Afskedsfesten' er en tragisk komedie eller en morsom tragedie, alt efter hvordan ens blik på livets alderdom vender. Filmens instruktør påstår, at selvironi er endnu vigtigere for at dø end for at overleve, og deri har han ganske ret.« - Jacob Wendt Jensen

Det store nøddekup

»Her er fuld fart på løjerne – nok også for fuld fart til de allermindste, der muligvis vil blive hægtet en smule af historiens mange forgreninger.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 2. juli, uge 27

Der er et drama, en komedie og en animationsfilm på biografernes premiereplakater i denne uge. Se periodedramaet »Guldkysten« som er inspireret af virkelighedens tragiske begivenheder, komedien »Magic Mike XXL« som foregår tre år efter den oprindelige »Magic Mike« fra 2012 og »Minions«, efterfølgeren til de to »Grusomme mig«-film.

Det danske drama »Guldkysten« foregår i 1836. Filmen fortæller historien om den unge mand Wulff Frederik Wulff. Han rejser fra Danmark og sin forlovede for at arbejde et par år på Dansk Guinea i den danske Kongens tjeneste.

Wulff er uddannet biolog, og han arbejder hårdt i det fremmede klimas miljø. Undervejs får han også øjnene op for lokalbefolkningen. Wulff er en ung idealist, og han bliver hurtigt tæt med både lokalbefolkningen og de udstationerede missionærer.

Det viser sig dog, at alt ikke er så idyllisk som først antaget på øen. Selv om slavehandlen for længst er blevet ulovlig, foregår det stadig lige under overfladen i det lille samfund.

Wulff kommer nu på en prøve, hvor han kommer i tvivl om, hvem der er indblandet i konspirationen, og hvem han kan stole på i spillet om mange menneskers liv og skæbne.

Se »Guldkysten« i CinemaxX, BioCity, Metropol, Øst for Paradis og Malling Bio.

»Magic Mike XXL« handler ligesom den forrige film om den forhenværende, men meget succesfulde stripper, Mike. Han skal lave en sidste optræden, da hans hans ekskolleger får brug for hans magiske evner.

De tre tilbageværende Kings of Tampa-medlemmer er klar til nye karriereveje, og ønsker nu blot at afslutte med et brag af et show - et show som Mike selvfølgelig skal være en del af.

Forberedelserne går i gang, og turen går til Myrtle Beach, hvor landets bedste strippere er samlet for at dyste om publikums opmærksomhed.

Se »Magic Mike XXL« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

De små, gule Minions er kendt (og elsket af mange både små og store) som Grus håndlangere fra »Grusomme mig«-filmene. De små fyre har levet siden jordens skabelse, og de har altid ledt efter den helt rigtige herre at tjene - rigtig i den forstand at de er den ondeste herre, de gerne vil tjene under.

Der sker dog altid det samme: den herre, de har fundet, ender med at måtte lade livet, så godheden sejrer. Og de små  væsner må igen ud på jagt.

I den film er vi i 1960'ernes USA. Her beslutter tre minions, Kevin, Stuart og Bob, at tage sagen i egen hånd på vegne af deres artsfæller - de vil finde den ultimativt onde herre. Og hvor er der bedre at lede end på den store skurkemesse?

Se »Minions« i CinemaxX, BioCity og Malling Bio.

Læs anmeldelser af filmene:

Guldkysten

»Oplægget er ellers spændende, for hvem ville ikke gerne kende til eventuelle skeletter i det historiske skab, når det gælder Danmarks slavehistorie? Det er ikke noget, vi før »Guldkysten« har set behandlet i et bredt medie som filmen.« - Jacob Wendt Jensen

Magic Mike XXL

»Især stripperscenerne gør, at »Magic Mike XXL« må siges at leve op til sit navn. Der bliver ikke lagt meget stof imellem, når hårdtpumpede balder gnides op af jublende kvinder.« - Louise Kidde Sauntved

Minions

»»Minions« er langt mere åben end den gennemsnitlige Dreamworks-animationsfilm med læssevis af popkulturelle henvisninger.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 25. juni, uge 26

Det er fire meget frskellige film, der har premiere i denne uge. Se dramaet »Bridgend« instrueret af den danske debutant Jeppe Rønde, »Terminator Genisys«, den nyeste film i serien, der i 1984 gjorde Arnold Schwarzenegger til superstjerne, »Testament of Youth« baseret på Vera Brittains erindringer fra Første Verdenskrig og den franske drama »Træk vejret«.

»Bridgend« bygger på en rigtig historie om en lille walisisk landsby, hvor 23 unge begik selvmord over et halvt år - uden nogen forklaring.

I filmen flytter Sara tilbage til barndomsbyen Bridgend. Hendes far skal efterforske de mystiske dødsfald. Mens faren har travlt med efterforskningen, møder Sara byens andre unge. Og der går ikke længe, før Sara er dybt involveret i morbide ritualer, et mystisk chatforum og et forhold, der kan få fatale konsekvenser.

Se »Bridgend« i i Metropol og Øst for Paradis.

»Terminator Genisys« er endnu et skud på den berømte Terminator-stamme - og igen handler det om en drabelig kamp mellem mennesker og maskiner i en postapokalyptisk fremtid.

For at menneskenes overlevelse kan sikres, må oprørslederen John Connors mor, Sarah, holdes i live. Han får derfor sin  sergent, Kyle Reese, til at rejse tilbage i tiden til 1984 for at sikre, at hun ikke bliver slået ihjel.

Nu befinder Reese sig i en fremmed fortid, hvor en avanceret maskine har til opgave at eliminere Sarah Connor. Kyle Reese og Sarah Connor må nu danne alliance med en aldrende cyborg for at bekæmpe deres fælles fjende og bringe balance i tidslinjen.

Se »Terminator Genisys« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Testament of Youth« starter i foråret 1914, hvor Vera Brittain ikke vil lade sig kue af samfundsnormer og sine konservative forældres ønsker. Derfor søger hun ind på det prestigefyldte Oxford University.

Hun har en drøm om at blive forfatter, hvilket hun deler med sin brors karismatiske ven, Roland Leighton, som Vera yderligere forelsker sig i. Da England erklærer Tyskland krig, ser både romancen og deres fremtidsplaner sorte ud, og samtidig sendes Roland og broren til fronten.

Den handlekraftige kvinde har dog ikke i sinde at blive hjemme under krigen og melder sig som frivillig sygeplejerske for at hjælpe de unge ofre.

Se »Testament of Youth« i Metropol og Malling Bio.

»Træk vejret« handler om 17-årige Charlie, der er plaget af dårlig selvtillid og føler sig ensom i skolen. Det ændrer sig dog hurtigt, da den smukke og vilde Sarah starter i hendes klasse.

De to piger bliver snart uadskillelige, og Charlie nyder det nye venskab. Men da Sarah begynder at blive træt af sin usikre veninde, ændrer deres forhold sig til noget langt mere ildevarslende.

Se »Træk vejret« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Bridgend

»Rønde har en sikker sans for at blande hverdagssituationer med desperationen blandt de unge, der råber de afdødes navne til himlen. I afmagt mere end noget andet.« - Jacob Wendt Jensen

Terminator Genisys

»»Terminator Genysis« er en hyldest den oprindelige trilogi og starten på en ny. Den får ikke tilnærmelsesvis den plads i filmhistorien, som Camerons original har, men når alt kommer til alt, er det en smart hybrid, der nytænker remake-kunsten og bygger bro over flere tider.« - Henning Høeg

Testament of Youth

»»Testament of Youth« har ingen krigsscener og ikke ret mange scener med mange statister, og i kun ét skud panoreres der ud, så man fornemmer omfanget af krigen. Alligevel formidles sindsstemningerne forbilledligt...« - Jacob Wendt Jensen

 

Premiere 18. juni, uge 25

Der er tre film, der har premiere i uge 25: den britiske feel-good-film »Pride«, »Entourage« som bygger på den populære tv-serie af samme navn og tegnefilmen »Houdini«.

»Pride« bygger på en sand historie om solodaritet på tværs af to meget umage grupper i 1980'ernes England.

Filmen foregår i Wales under den britiske minearbejder-strejke i 1984. En gruppe homoseksuelle aktivister fra London opdager, at de kan kan sætte sig ind i, hvordan minearbejderne har det. De er fælles om at være en minoritet og at være presset fra det officielle samfunds side. Aktivisterne beslutter sig for at samle penge ind til deres sag og de familier, der er påvirket af strejken.

Resultatet er støtte-organisationen LGSM (Lesbians and Gays Support the Miners). Men minearbejdernes talsmænd er modvillige overfor donationerne af frygt for negativ omtale, der ofte følger i kølvendet på den homoseksuelle gruppe. London-aktivisterne beslutter sig derfor for at besøge den lille mineby og donere pengene personligt - fra en minoritet til en anden.

Se »Pride« i CinemaxX, BioCity, Metropol, Øst for Paradis og Malling Bio.

»Houdini« viser historien bag den berømte tryllekunstner Houdini - og samtidig er det historien om, hvordan den helt almindelige dreng Harry opdager magiens verden.

Det hele foregår i 1886, og her møder vi den 12-årige Harry, som bor sammen med sine forældre i New York. Sammen med sin far har han en passion for magi. En dag opdager Harry, at vinderen af en tryllekonkurrence skal optræde ved åbningen af den senere så berømte kæmpestatue Frihedsgudinden. Tesla, som er kendt som en stor illusionist, leder efter en ny lærling, som han kan lære op i magiens kunst.

Det er lige noget for Harry, der kan se sin store drøm gå i opfyldelse, hvis han bliver den nye lærling. Men helt så enkelt, som Harry forestiller sig det, bliver det ikke.

Se »Houdini« i CinemaxX og Øst for Paradis.

»Entourage« handler om skuespilleren Vincent Chase og hans tre bedste venner E, Turtle og Johnny Drama. De fire venner føler sig efterhånden hjemme i Hollywood med alt hvad det indebærer af fester, kæmpe huse og bikiniklædte damer. Vincent føler, at han er kommet langt som skuespiller og kaster sig derfor udi arbejdet som instruktør.

Ari Gold, hans tidligere agent, er for nylig blevet chef for et filmselskab, og han giver Vincent lov til at instruere en storfilm. Opgaven viser sig hurtigt at være en udfordring for den mildest talt temperamentsfulde Ari, da texaneren, der har finansieret store dele af filmen, pludseligt sender sin søn afsted til L.A. for at holde øje med sin investering.

Se »Entourage« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Pride

»Det kunne let have gjort fortællingen fragmenteret og overfladisk, men Matthew Warcus og ikke mindst manuskriptforfatter Stephen Beresford formår at levere nøglescener for alle karakterer, hvilket gør, at vi føler, at vi kender dem. Lidt i hvert fald.« - Louise Kidde Sauntved

Houdini

»Moralen i historien om Harry der kommer i ­lære hos tryllekunstneren ­Tesla er spændende, for hvilken lille dreng eller pige har ikke på et tidspunkt gerne villet være tryllekunstner?« - Jacob Wendt Jensen

Entourage

»Os der elsker Hollywood kan ikke få nok af drengerøvshyggen i »Entourage«, men er man slet ikke til den slags mytologi krydret med plat humor, vil man ønske sig om på den anden side af jordkloden.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 11. juni, uge 24

Der er nok at vælge imellem blandt ugens premierefilm. Hele seks film vises for første gang i Danmark i denne uge: den mørke thriller »A Most Violent Year«, den 9. animerede i serien om de gæve gallere »Asterix: Byplanlæggeren«, adventure-filmen »Jurassic World«, krigsdramaet »Mandariner«, den islandske film »Paris of the North« og dokumentarfilmen »The Man Who Saved the World«.

Vi er i New York i 1981 i »A Most Violent Year«. Det er ikke et tilfældigt år, men netop det år, hvor der blev begået mest kriminalitet og vild i byen.

Abel Morales og hans kone har et oliefirma, de arbejder hårdt og prøver at udvide forretningen. Men det er ikke let, når kriminaliteten blomstrer overalt i gaderne, og flere og flere af firmaets chauffører bliver overfaldet. Samtidig gør staten klar til en undersøgelse af firmaet regnskaber.

Abel Morales har ellers gjort en dyd ud af ikke at bruge beskidte metoder i sin virksomhed, men nu bliver hans familie og levebrød truet, og så må der andre metoder til, for at holde skuden oven vande.

Se »A Most Violent Year« i CinemaxX, BioCity og Øst for Paradis i Aarhus.

»Asterix: Byplanlæggeren« foregår i den lille galliske - og efterhånden ganske kendte - landsby Amorica. Tidspunktet er i år 50 e.Kr. Og den lille by er det eneste sted, hvor de romerske styrker ikke har overtaget magten.

At netop denne landsby går fri skyldes mest af den heroiske indsats fra Asterix og Obelix - og så selvfølgelig også Miraculix’ trylledrik, der kan gøre alle, der smager den, til uovervindelige kæmpere.

I den anden ende af hierarkiet sidder den enevældige hersker, Julius Cæsar. Hen er godt og grundigt træt at den lille landsby, og han prøver nu en ny taktik for at overtage byen. Han får bygget et luksuriøst boligkompleks lige ved siden af landsbyen. Nu er det op til Asterix og Obelix både at modstå fristelserne fra den romerske kultur og besejre invasionsmagten.

Se »Asterix: Byplanlæggeren« i CinemaxX, BioCity og Malling Bio.

I 1993 kom den første Jurassic Park-film, nu kan du se »Jurassic World«. Filmen foregår 22 år efter de tragiske begivenheder på øen Isla Nublar. Her er en ny, velfungerede og succesfuld park, kaldet Jurassic World, blevet bygget op. Fokus er rigmanden John Hammonds vision om at bringe dinosaurerne tilbage til live.

Men de før så populære fortidsdyr er blevet en hverdagsoplevelse, og parken får slet ikke så mange besøgende som før i tiden. Det skal der gøres noget ved, og løsningen bliver en ny attraktion: en genmodificeret dinosaur, der er endnu større end en T-Rex. Desværre er der også den ulempe, at dyret er endnu mere fjendtlig ovenikøbet også super intelligent.

Pludselig er parkens 20.000 gæster fanget på øen, mens en sulten dino er på jagt.

Se »Jurassic World« i CinemaxX Aarhus, i Nordisk Film Biografer Aarhus C samt i Malling Bio.

»Mandariner« foregår i 1992. Scenen er Abkhasien, en provins i Georgien, der er hærget af borgerkrig. I en lille landsby langt ude på landet er der kun to beboere tilbage: Ivo og Margus. Margus er også på vej af sted, det eneste, han venter på, er at han kan få høstet sine mandariner.

En dag bliver landsbyen midtpunkt for en blodig kamp mellem de stridende parter. To sårede krigere lades tilbage i byen, og Ivo beslutter sig for at tilbyde dem hjælp ved at lade dem bo i sit hus. Det eneste problem er, at de to stridende tilhører hver sin side af krigen.

Se »Mandariner« i Øst for Paradis.

»Paris of the North« handler om Hugi, der er skolelærer i en lille landsby på Island. Han kæmper med nogle problemer: han er lige blevet skildt og er tørlagt alkoholiker, men han hygger sig i sin hverdag og er egentlig godt tilfreds med sit liv.

En dag modtager læreren et opkald fra sin fraværende far, der meddeler, at han er på vej til landsbyen. Først er Hugi modvillig, men efter at have talt med sin sponsor fra AA skifter han mening. Beslutningen viser sig at have uforudsete konsekvenser for dem begge.

Se »Paris of the North« i Øst for Paradis.

Dokumentarfilmen »The Man Who Saved the World« handler om Stanislav Petrov. De færreste kender til ham, men officeren var ansvarlig for at modværge starten på en atomkrig mellem Sovjetunionen og USA i 1983. Han var ansvarlig på den russiske base, der en dag modtog en melding om, at fem amerikanske atommissiler var på vej mod landet. Han havde ordrer til at skyde igen, men han holdt roen og overblikket og forhindrede en 3. verdenskrig.

Udgangspunktet for filmen er Stanislavs liv i dag, der ikke er gået så godt, som det kunne. I forbindelse med optagelsen af dokumentaren indvilliger han i at tage med til USA for at blive hyldet af FN og møde sit store idol, Kevin Costner.

Se »The Man Who Saved the World« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

A Most Violent Year

»Men selvom stilen er som taget ud af start-firserne, er der ingen tvivl om, at J. C. Chandor ikke kun vil tegne et tidsbillede. Han vil tilsyneladende også have, at vi tænker over den nuværende amerikanske krise på vej ud fra biografen« - Louise Kidde Sauntved

Asterix: Byplanlæggeren

»»Asterix: Byplanlæggeren«, er første film i animeret 3D, og heldigvis viderefører instruktør Louis Clichy albumskaberne Uderzo og Goscinnys ­satiriske tone og udprægede sans for rappe replikker, ligesom de computerskabte animationer læner sig op ad deres visuelle stil. Heldigvis.« - Louise Kidde Sauntved

Jurassic World

»De opbyggelige budskaber er pakket ind i effektiv action i et hæsblæsende højt tempo, neglebidende spænding på vores centrale karakterers vegne og velplacerede glimt af humor.« - Louise Kidde Sauntved

Mandariner

»Zaza Urushadze fortæller afdæmpet, men indtrængende, med humor og smerte, og det går lige i både hjertekulen og fornuften. En film man bliver både rørt og eftertænksom af.« - Louise Kidde Sauntved

Paris of the North

»»Paris of the North« er en stilfærdig og knastør komedie, der er mere tænksom end egentlig sjov. Selve historien er lille – og i bund og grund temmelig banal, men det gør ikke så meget.« - Louise Kidde Sauntved

The Man Who Saved the World

»Det lyder måske en smule kulørt, men ved at følge Petrov på rejsen og ved at rekonstruere begivenheden i 1988 med rigtige skuespillere, får vi nu den spændende historie i filmform.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 4. juni, uge 23

Sommeren lader vente på sig, så hvad er mere oplagt end at smutte en tur i biografen? I denne ude har tre nye film premiere: gyseren »It Follows«, det franske drama »Min nye veninde« og komedien »Spy«.

»It Follows« er nyeste skud på gyserfilmsstammen. Filmen handler om den smukke teenager Jay. en aften møder hun en sød fyr, og de har sex, men det får nogle helt andre konsekvenser for hende, end hun havde forudset.

Morgenen efter fortæller fyren hende en forfærdelig nyhed: Han har smittet hende med en forbandelse. Et væsen uden ansigt, men som kan tage forskellig form vil forfølge hende og slå hende ihjel, og hun kan kun slippe væk på en eneste måde: ved at have sex med en ny fyr og dermed give forbandelsen videre.

Jay kæmper for at overleve og får hjælp fra sin vennegruppe. Sammen forsøger de at flygte fra forbandelsen.

Se »It Follows« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Den franske film »Min nye veninde« handler Claire. Hun har altid stået lidt i skyggen af sin bedste veninde, der er alt det, som den småkedelige Claire ikke er: smuk og sensuel.

Da veninden dør, efterlades hendes mand alene med deres nyfødte datter. Claire beslutter sig for at hjælpe sin bedste venindes enkemand i den svære situation, så hun er meget hos dem i det daglige.

Claire og venindens nærmeste familie står nu tilbage med en ubærlig sorg. Men da Claire ved et tilfælde opdager, at hendes afdøde venindes mand lever et hemmeligt dobbeltliv som kvinde, opstår en uventet og kontroversiel mulighed for trøst midt i sorgen.

Se »Min nye veninde« i Øst for Paradis.

I komediefilmen »Spy« møder vi den kiksede Susan Cooper, som er agent for CIA. Det flyder spændende og farefuldt, men i virkeligheden laver hun tørt skrivebordsarbejde dagen lang. Oven i det så er Susan noget så usikker på sig selv og sin indsats på arbejdet.

Hendes parter, som er helt modsat hende: han er en charmerende topspion, bliver en dag myrdet af en våbenhandler. Og nu står efterretningstjenesten overfor sin hidtil sværeste sag, en atombombe er nemlig blevet stjålet, og samtidig er alle agenternes hemmelige identiteter blevet afsløret, så der er ikke nogle til at løse problemerne.

Ikke andre end Susan, der nu bliver sendt af sted på en tophemmelig og dødsensfarlig mission for at få orden på det hele igen - og samtidig redde verden fra atombomben.

Se »Spy« i CinemaxX, Malling Bio og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

It Follows

»Filmen skal ses som et mareridt af den slags, man ­ikke kan slippe ud af, og vi er godt hjulpet af instruk­tørens ­strenge sans for realisme udenom de ganske få effekter, der bruges.« - Jacob Wendt Jensen

Min nye veninde

»Der er ingen tvivl om, at Francois Ozon har moret sig med filmens mange udforskninger af køn og identitet, fantasi og virkelighed, drøm og mareridt.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 28. maj, uge 22

Ugens biografpremierer er »Flugten til frihed«, et fransksproget drama med Viggo Mortensen, katastrofefilmen »San Andreas« og dramaet »While We're Young« med Ben Stiller og Naomi Watts som et par i livskrise.

»Flugten til frihed« handler om den fransk-algierske skolelærer Daru, som underviser i en lille landsby i Algeriet. Han er midt i en voldsam krig mellem algerierene og franskmændene, en krig om herredømmet over landet, som længe har været under Frankrigs dominans.

Darus ven, Balducci, kommer på besøg med en arabisk fange, og pludselig kommer konflikten endnu tættere på Daru. Han må nemlig vælge side i den politiske kamp. Valget bliver endnu sværere, fordi han efterhånden opbygger et venskab med tilfangen.

Se »Flugten til frihed« i CinemaxX og i Øst for Paradis.

»San Andreas« handler om, hvad der sker, efter at Californien rammes af et kæmpemæssigt jordskælv. Titlen kommer af, at det er kontinentalpladerne ved San Andreas-forkastningen, der støder sammen og forårsager skælvet.

Resultatet er enorme ødelæggelser overalt på USA's Vestkyst. Undervejs i kaoset tager helikopterpiloten Ray sammen med sin ekskone Emma ud for at finde deres datter Blake. Det bliver dog en yderst farlig og vanskelig mission.

Se »San Andreas« i CinemaxX Aarhus og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»While We're Young« handler om ægteparret Josh og Cornelia. De er begge to gået godt og grundigt i stå i deres liv. Rundt omkring dem har alle deres venner fået børn, og oven i det er Johs i kunstnerisk krise med sit arbejde.

Alt står stille, indtil de en dag støder på Darby og Jamie, et ungt hippepar. Sammen med dem kommer Josh og Cornelia til at huske på deres ungdom, og det sætter deres nuværende liv i perspektiv.

Se »While We're Young« i CinemaxX Aarhus, Nordisk FIlm Biografer Aarhus C og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Flugten til frihed

»Mortensen er en karakterskuespiller, der bevæger sig fysisk så realistisk i landskabet, at man tror, at han altid har boet der, og man kan samtidig aflæse fortiden og konsekvenserne af begivenhederne i ­filmen i hans øjne.« - Jacob Wendt Jensen

San Andreas

»Katastrofefilmen »San Andreas« er fyldt til randen med dinglende broer, smuldrende bygninger og smadrede helikoptere, men bliver det til trods aldrig nogensinde rigtigt spændende.« - Jacob Wendt Jensen

While We're Young

»Noah Baumbach fyrer en byge af eksistentielle spørgsmål ud i biografsalen, og han blander de vigtige spørgsmål med en humor, hvor det er let at grine af filmen og dermed sig selv.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 21. maj, uge 21

Der er seks nye film i biograferne i denne uge: den amerikanske komedie »Hot Pursuit«, det danske drama »I dine hænder«, den danske film »Jens Munk - NordvestXpeditionen«, der er filmet og produceret i Lystrup, det erotiske drama »The Duke of Burgundy« med danske Sidse Babett Knudsen, dokumentarfilmen »The Salt of the Earth« og eventyrfilmen »Tomorrowland: A World Beyond«.

I »Hot Pursuit« møder vi en kvindelig politibetjent. Hun er kendt for at være streng og regelret, og alligevel ender hun på flugt fra både kriminelle mafiamedlemmer og korrumperede politimænd sammen med konen til en mafiaboss.

Den kvindelige betjent bliver spillet af Reese Witherspoon, og over for hende ses Sofía Vergara (kendt fra tv-serien »Modern Family« som Gloria Delgado-Pritchett) som narkobossens kone.

Betjenten og maffiakonen er et umage par, der dog må arbejde sammen for at klare sig igennem deres fælles flugt.

Se »Hot Pursuit« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»I dine hænder« er et drama med omdrejningspunktet aktiv dødshjælp. Filmen handler om den unge plejer, Maria. Hun lever et ensomt liv og siger derfor ja til en særlig opgave på arbejdet.

På plejehjemmet bor Niels, en ung, uhelbredeligt syg mand, som Maria er med til at passe. Han er en brovten fyr, der ikke lægger skjul på, hvordan han har det. Niels' kropsfunktioner sætter langsomt ud, og samtidig vokser hans sorg og afmagt over for sygdommen. Det kulminerer i en beslutning om, at han vil have aktiv dødshjælp.

Niels' familie vil ikke være med, og Maria vælger derfor at tage med ham til Schweiz, hvor det er lovligt at få professionel hjælp til at gøre en ende på sit liv.

Se »I dine hænder« i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

Filmen »Jens Munk - NordvestXpeditionen« handler om den danske sømand Jens Munk. I 1619 tog han ud på en farlig rejse, han sejlede ud for at finde passagen nordvest om Amerika. Ruten rundt om Amerika var vigtig, fordi den kunne sikre en hurtigere handelsvej til Asien.

Men rejsen bliver ikke nem. Undervejs mødes de rejsende af sygdom, sult og helt umenneskelige strabadser. Og det viser sig også, at de få, der er så heldige at vende tilbage - ikke ligefrem får en varm modtagelse.

»Jens Munk - NordvestXpeditionen« er skrevet, instrueret og produceret af Ole Japp. Filmen har været næsten otte år undervejs og er skudt i en baggård og i et studie i Lystrup.

Se »Jens Munk - NordvestXpeditionen« i Øst for Paradis i Aarhus.

»The Duke of Burgundy« foregår i et mystisk midteuropæisk land, hvor alle kvinder går klædt i vintage adelskostumer og er ivrige insektsamlere. Møl-eksperten Cynthia (spillet af Sidse Babett Knudsen) har et erotisk forhold til Evelyn.

Det er Cynthia, der er kontrollerende dominatrix, mens Evelyn udlever sin fantasi som underdanig stuepige. Da Evelyn får et godt øje til én af byens andre kvinder, udfordres Cynthias position og det psykologiske magtspil intensiveres. Men alt er ikke helt, hvad det ser ud til - og hvem dominerer i virkeligheden hvem?

Se »The Duke of Burgundy« i Øst for Paradis i Aarhus.

»The Salt of the Earth« er en dokumentarfilm og handler om fotografen Sebastião Salgado. Salgado har været vidne til de store begivenheder i vores nyere historie i løbet af sin 40-årige karriere: internationale konflikter, masseflugt og mennesker på tværs af kontinenter.

Fotografen er nu i gang med opdagelsen af uberørte områder, af de vilde dyr og planter, af grandiose landskaber: Et kæmpe fotografisk projekt, som er en hyldest til planetens skønhed, fra isbjørnenes hjem på Nordpolen til de frodige, sydafrikanske jungler.

Se »The Salt of the Earth« i Øst for Paradis i Aarhus.

»Tomorrowland: A World Beyond« handler om Casey, en videnskabsinteresseret teenager. Et mystisk smykke sender hende først frem i tiden til et fantastisk, ukendt land, og derefter sender smykket hende tilbage til den virkelige verden igen.

Casey vil finde ud af, hvad der er sket - hvordan kunne hun rejse i tiden? Undervejs i sine opdagelser møder hun det tidligere barnegeni Frank, og sammen tager de ud for at finde det futuristiske Tomorrowland.

Se »Tomorrowland: A World Beyond« CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Hot Pursuit

»Men når afleveringen af komikken er så uelegant og foretages med så store armbevægelser som i »Hot Pursuit«, går man hurtigt fra hot til helt kold i biografsædet.« - Jacob Wendt Jensen

I dine hænder

»'I dine hænder' er en kærlighedshistorie, en historie om at turde gribe livet – og døden, når den tid kommer. Den løfter ikke pegefingre og fortæller, hvad vi skal mene om assisteret selvmord - det er op til os at beslutte på det informerede grundlag, filmen giver os.« - Louise Kidde Sauntved

Jens Munk - NordvestXpeditionen

»En umenneskelig – og overmenneskelig historie, der i Ole Japps ambitiøse egen-produktion faktisk står levende for os, selvom dialogen kunne have trængt til et gevaldig opstrammer og den visuelle side kunne have trængt til et støttetilskud på nogle millioner...« - Louise Kidde Sauntved

The Duke of Burgundy

»'The Duke of Burgundy' er ultraforfinet fortalt, og de små nuancer i fortællingen ligger i skuespillernes ansigter.« - Jacob Wendt Jensen

The Salt of the Earth

»Sebastiao Salgado skaber billeder man aldrig bliver træt af at se på. Heller ikke selvom de ofte viser os det, vi i virkeligheden har lyst til at vende blikket væk fra; krig, sult og umenneskelige lidelser.« - Louise Kidde Sauntved

Tomorrowland: A World Beyond

»Brad Bird der tidligere fik skabt hele magiske universer, hvor elegance, humor og poesi fulgte de gode idéer til dørs, falder her i den typiske blockbusterfælde med pompøs musik, store larmende robotter og en spilletid på mere end to timer.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 14. maj, uge 20

Der er lidt for enhver smag mellem ugens premierefilm. Komedie-dramaet »Familien Bélier«, den samfundskritiske »Jimmy's Hall«, sportsfilmen »McFarland, USA« og den fjerde Max Max-film »Mad Max: Fury Road«, denne gang med Tom Hardy i titelrollen.

»Familien Bélier« er ikke en helt almindelig familie. Teenagepigen Paula Bélier er nemlig den eneste i familien, der ikke er døv. Hverken hendes mor, far eller bror kan høre en lyd.

Paula har et godt liv, selvom meget af hendes tid er gået med at hjælpe til på familiens gård og fungere som tolk for sin mor, far og bror. Hele familiens situation ændrer sig en dag, da Paula opdager, at hun har en helt speciel sangstemme. Nu er det ikke længere nok for hende at være familiens tolk, for nu har nu en mål med sit eget liv.

I hemmelighed øver Paula sig til en optagelsesprøve.

Se »Familien Bélier« i Nordisk Film Biografer Aarhus C og Trøjborg, CinemaxX og Øst for Paradis i Aarhus.

»Jimmy's Hall« handler om den politiske aktivist Jimmy Gralton. Han lever i Irland i 1930erne, hvor den katolske kirke fylder meget for befolkningen både i byen og på lande. Jimmy sætter et forsamlingshus i stand, og hans plan er, at det skal være et sted med plads til læring, dans og kunst.

Landsbyens religiøse overhoveder er bestemt ikke enige i den plan - og de vil gå langt fir at lukke stedet. Sammen med Jimmy må landsbyens indbyggere træffe et svært valg: Vil de lade kirken bestemme over deres liv, eller vil de danse som frie mennesker?

Se »Jimmy's Hall« i Øst for Paradis i Aarhus.

I »McFarland, USA« arbejder John White som træner, men sammen med sin familie må han flytte fra hjemmet i Boise, Idaho, til den økonomisk udfordrede by McFarland i Californien, hvor indbyggerne primært består af latinamerikanere.

John får et job som idrætslærer og fodboldtræner, og igennem sit arbejde møder han en masse af byens unge. Han beslutter sig for at oprette et løbehold, og på trods af store kulturelle forskelle kæmper træneren og holdet sammen om at nå deres mål: Et stort mesterskab.

Se »McFarland, USA« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Mad Max: Fury Road« foregår efter, at en atomkrig har ødelagt verden, som vi kender den. Væske - og det livsvigtige vand - er blevet en mangelvare, og desperate mennesker hylder den diktatoriske Immortan Joe i håbet om at modtage den mindste mængde vand i kampen for overlevelse.

Samtidig bliver enspænderen Max taget til fange af lederens håndlangere, der alle drømmer om en voldelig, ærefuld død for at nå frem til Valhalla.

Men midt i vanviddet har den respekterede Furiosa andre planer. Under en transport af benzin og vand gennem ødelandet stikker hun af med en lille gruppe kvinder. Jagten tværs gennem ørkenen sættes ind, og den tilfangetagne Max bliver uforvarende en vigtig brik i det endelige opgør med Immortan Joe og hans psykopatiske følgesvende.

Se »Mad Max: Fury Road« i i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Familien Bélier

»Jeg fældede tårer i biografen og jeg grinede og jeg fik lyst til at råbe filmens kvaliteter ud fra de højeste hustage. »Familien Bélier« har mere end et ­ekko af Stephen Daldrys »Billy Elliott« i sig. Både med hensyn historien og filmens kvalitet.« - Jacob Wendt Jensen

Jimmy's Hall

»Jimmy’s Hall« er en hyggelig historietime og en udmærket film – men set i lyset af Ken Loachs tidligere så skarpe blik på samfund og politik, kan den ikke undgå at føles som en lidt for letbenet skuffelse.« - Louise Kidde Sauntved

McFarland, USA

»Følelserne i filmen er friseret frem i front i løbefilmen, men originaliteten kommer aldrig ud af starthullerne.« - Jacob Wendt Jensen

Mad Max: Fury Road

»De sammenflikkede bilvrag, ­våbnene og de fantasifulde kampdragter er udtænkt og udført, så at det hele balancerer fint mellem beskidt rea­lisme og tegneserieagtig overdrev.« - Kristian Lindberg

Premiere 7. maj, uge 19

I denne uge har fire film premiere i Aarhus. Du kan se tre komedier: den norske »Kys mig, for fanden« og den danske »Lang historie kort« og den argentinske »Wild Tales« og det dansk-argentinske drama med Viggo Mortensen og Ghita Nørby: »Jauja«.

»Kys mig, for fanden« er en norsk komedie, som handler om teenagepigen Tale og hendes amatørteatertrup. De er en flok dedikerede mennesker, men de mangle en instruktør, som kan løfte niveauet. Da muligheden byder sig for at få den kendte skuespiller, Lars, som instruktør, er truppen vilde med idéen - de synes, det er lidt af et scoop.

Det viser sig dog, at Lars ikke har helt de samme ambitioner for den lille gruppes kunstneriske projekt, som de selv har. Han er midt i en livskrise og tumler samtidig med alkoholproblem. Lars hyrer bøllen Vegard til at spille førsteelsker i en teateropsætning, og det er nærmest dødsstødet for teatergruppen.

Tale er meget frustreret over Lars' valg til den markante rolle - men langsomt ændres noget inden i hende, og hun begynder langsomt at føle noget, hun ikke før har følt.

Se »Kys mig, for fanden« i Øst for Paradis i Aarhus.

»Lang historie kort« er en dansk komedie, som handler om en gruppe venner. Filmen følger dem gennem tre år og otte fester: nytårsaften, housewarming, Skt. Hans, bryllup, surprise party, navnefest, jubilæum og en rund fødselsdag.

Vennerne har det til fælles, at de alle prøver at finde ud af, hvordan de hver især finder frem til »det perfekte liv«, og der følger en del strabadser med at finde frem til det. Derudover er vennerne vidt forskellige.

Det hele bliver kompliceret, da Ellen, en af vennerne, indleder en affære med en gift mand - og hans kone er med i vennekredsen.

Se »Lang historie kort« i Nordisk Film Biografer Aarhus C og Trøjborg, CinemaxX og Øst for Paradis i Aarhus.

»Wild Tales« handler om en række personer, der ender i ekstreme situationer. Først på et fly hvor passagererne opdager, at de alle har ét bekendtskab tilfælles, og at deres fremtid mildest talt er usikker. Et andet sted genkender en servitrice den mand, der ruinerede hendes familie, og nu overvejer hun at tage hævn.

Filmen igennem møder vi en række mennesker, der alle står i forskellige, meget specielle situationer. I alt viser filmen af seks forskellige episoder, og alle episoderne har det til fælles, at det er hævn, der driver menneskene frem.

Se »Wild Tales« i Nordisk Film Biografer Trøjborg, CinemaxX og Øst for Paradis i Aarhus.

»Jauja« handler om den danske kaptajn Gunnar Dinesen fra Sydsjælland. Han sendes til Patagonien i 1880’erne. Det viser sig at være et vildt område, fordi det argentinske militær har fået til opgave at udrydde det indfødte folk. Målet med nedslagtningerne er, at dr skal blive plads til de europæiske nybyggere, der så kan overtage landet.

Gunnar har sin 15-årige datter Ingeborg med sig til det nye kontinent. Pigen bliver på alle måder bemærket af soldaterne, og en nat forsvinder hun. Er hun blevet bortført, eller er hun »kun« forført af en af de mange unge soldater?

Dinesen drager desperat ud i det uforudsigelige landskab, hvor en delirisk eftersøgning fører ham længere ind i Jauja-landet. Det sted, hvor alle ens ønsker kan gå i opfyldelse, men hvorfra ingen nogensinde er fundet tilbage.

Se »Jauja« i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Kys mig, for fanden

»En enkel og dog kompleks historie om kunst og kærlighed, fortalt med præcise oneliners, fremragende skuespilspræstationer, og præcis den lille skævhed, der hæver den over flertallet af ungdomsfilm.« - Louise Kidde Sauntved

Lang historie kort

»En ensemblefilm giver skuespillerne mulighed for at brillere. Mille Hoffmeyer Lehfeldts Ellen og hendes problemer med at finde den rigtige mand er omdrejningspunktet, og derfor bliver »Lang ­historie kort« primært hendes showcase.« - Jacob Wendt Jensen

Wild Tales

»Sjældent er en episodefilm - hvor de forskellige episoder ikke flettes sammen - udført så sømløst, og i år har jeg endnu ikke grinet så meget i biografen som til »Wild Tales«.« - Jacob Wendt Jensen

Jauja

»Jauja« kan læses som fantasi, som allegori over den Europæiske imperialisme, som mandens spillen fallit overfor kvinden, som … som hvad du vil. Alonso Ribeiro laver ikke film, der indbyder til en enkel tolkning.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 30. april, uge 18

Den forlængede weekend er oplagt til en biograftur. Du kan vælge mellem fem film, hvis du vil se en af de nem, der har premiere i denne uge: dramaet »The Loft«, den varme komedie »St. Vincent«, »The Voices« som er en blanding mellem horror, psykologisk thriller og komedie, tegnefilmen »Fortællingen om Prinsesse Kaguya« baseret på et japansk folkeeventyr og den meget aktuelle »Timbuktu« om en by i jihadisternes kløer.

I filmen »The Loft« beslutter fem gifte mænd sig for at gå sammen om at købe en lækker penthouselejlighed. Det hele sker i dybeste hemmelighed - for planen er nemlig at bruge lejligheden til hver deres affærer. Det bliver til et sted, hvor de kan give deres indre lyster og fantasier frit spil, men uden at deres koner og familier ved besked med det.

Det lyder for godt til at være sandt, tænker du måske. Det viser sig også at have store konsekvenser for mændene. For en dag finder de liget af en ukendt kvinde i lejligheden. Og ikke nok med det - der er også efterladt en besked på væggen skrevet i blod.

Så en af de fem må have brugt deres fælles løfte om tavshed. Spørgsmålet er bare, hvem af de, det er...

Se »The Loft« i CinemaxX i Aarhus.

»St. Vincent« handler om krigsveteranen, Vincent. Han lever et liv med lidt for meget alkohol og gambling. Alt i alt tegner fremtiden ikke så lys for Vincent, der ikke ligefrem er god til at gemme de penge, han spiller sig til.

Da en enlig mor og hendes dreng, Oliver, flytter ind i nabohuset, får Vincent en - ifølge ham selv meget god - idé: han vil påtage sig tjansen som babysitter for dreng en.

I starten er det noget af et umage par, når Oliver og Vincent er på tur sammen. Vincent er en utraditionel barnepige, som blandt andet slæber den 12-årige dreng med til hestevæddeløb og på stripklubber. Men efterhånden udvikler der sig et stærkt bånd mellem de to.

Se »St. Vincent« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»The Voices« foregår et ikke helt traditionelt sted - nemlig inde i hovedet på en sindssyg morder. Filmen portrættere med en ordentlig portion sort humor Jerry. Han virker måske normal - lidt akavet måske - men når han er alene kan han snakke med sine dyr hunden Bosco og katten Mr. Whiskers.

På arbejdet forsøger Jerry at komme på date med kontorpigen Fiona, men hun brænder ham af, og så eskalerer det for alvor. Ikke mindst fordi katten forsøger at få Jerry ud på et drabeligt sidespor.

Se »The Voices« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Fortællingen om Prinsesse Kaguya« er en tegnefilm og handler om en gammel mand, som en dag finder en lille, bitte pige. Hun er ikke større end en af hans fingre.

Sammen med din kone beslutter han sig for at tage pigen til sig og opdrage hende som et af deres egne børn.
Som ung pige bliver pigen meget ombejlet, men ingen af bejlerne er helt gode nok. Det ændrer sig, da selveste kejseren af Japan en dag anmoder om pigens hånd.

Se »Fortællingen om Prinsesse Kaguya« i Øst for Paradis i Aarhus.

I »Timbuktu« møder vi kvæghyrden Kidane, som lever et fredeligt liv sammen med sin familie i Mali. De bor på landet uden for byen Timbuktu, og inde i byen er der meget anderledes forhold end ude ved Kidane.

Timbuktu er overtaget af jihadister, som har indført Sharia-lovgivning. Det har betydet store ændringer for indbyggerne, der nu hverken må ryge, høre musik eller sågar spille fodbold.

Langsomt siver forholdene i byen ud på landet, og Kidane og hans familie står overfor at skulle forandre deres liv radikalt.

Se »Timbuktu« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

The Loft

»Det er sjældent særligt subtilt og aldrig realistisk, men det er af og til ret spændende. Filmen er nemlig fyldt med svigefulde mænd og villige kvinder og nye små lommer af viden, der hele tiden åbner sig.« - Jacob Wendt Jensen

St. Vincent

»Det er meget muligt at Bill Murray ikke ligefrem er en helgen – men han er helt og aldeles guddommelig, når han får den rigtige rolle. Naomi Watts er i øvrigt også hylesjov i en birolle som gravid russisk prostitueret!« - Louise Kidde Sauntved

The Voices

»Reynolds lægger stemmer til både hund og kat udover ham selv, men det absurde i situationerne holdes ikke oppe af en enfoldig historie, der - undskyld udtrykket lige i denne sammenhæng - burde være slået ihjel allerede på idéplanet.« - Jacob Wendt Jensen

Fortællingen om Prinsesse Kaguya

»Isao Takahata fanger magien i fortællingen i de fjerlette håndkolorerede pastelakvareller, der synes inspirerede af gammeldags træsnit, men alligevel er tidløse. Lyset spiller en fremtrædende rolle, og billedernes skønhed og magi matcher bambusprinsessen selv – Kaguya betyder »den lysende«.« - Louise Kidde Sauntved

Timbuktu

»Ved at insistere på, at fanatikere altid har en forhistorie og egne bevæggrunde, og ­ikke bare er monstre, har Abderrahmane Sissako løftet filmen til i sig selv at være et dementi af den antikultur, som jihadisterne påtvinger befolkningen. Den vender ikke bare kinden til, men afviser umenneskeligheden med en sand ørkenkrigers stoicisme.« - Kristian Lindberg

Premiere 23. april, uge 17

Så er der igen nye film i biograferne. Du kan se superheltefilmen »Avengers: Age of Ultron«, science fiction-eventyret »Earth to Echo«, »Far from the Madding Crowd« instrueret af Thomas Vinterberg, dokumentarfilmen »Red Army« og »Cobain: Montage of Heck«, en dokumentarfilm om Nirvana-frontmanden Kurt Cobain.

»Avengers: Age of Ultron« handler denne gang om geniet Tony Stark (for de uindviede er det ham, der er Iron Man) og hans ufærdige program, der skal skabe fred i verden.

Men undervejs går der noget galt, og i stedet for at få fred, står Iron Man nu overfor den ondskabsfulde Ultron, som har en plan, der ikke skaber fred, men som derimod truer hele verden. Oven i det viser et par mægtige og mystiske supervæsner sig.

Nu må The Avengers igen samles, og det er op til Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Black Widow og Hawkeye at stoppe Ultron og redde verden.

Se »Avengers: Age of Ultron« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

I »Earth to Echo« får vennerne Tuck, Munch og Alex nogle mystiske beskeder på deres mobiltelefoner. De slår sig sammen med veninden Emma for at finde et svar på, hvad de mystiske signaler betyder.

Ingen af dem havde dog troet, at de ville finde noget så vildt undervejs - de finder nemlig et venligt rumvæsen. Sammen beslutter de sig for at hjælpe det fremmede væsen med at finde hjem.

Se »Earth to Echo« i BioCity Aarhus.

Dramaet »Far from the Madding Crowd« er baseret på en roman af Thomas Hardy fra 1874 og foregår i 1800-tallet. Den unge Bathsheba Everdene arver sin onkels gård og flytter - mod datidens kønsrollemønster - alene derhen.

Bathsheba er en handlekraftig og selvstændig kvinde og styrer selv gården. Det vækker opmærksomhed i landsbyen, og snart har hun tre bejlere: den jordnære fåreavler Gabriel, den charmerende sergent Frank og den ældre, velhavende William Boldwood.

Se »Far from the Madding Crowd« i CinemaxX, BioCity, Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

»Red Army« viser det daværende Sovjetunionens ishockeyhold fortalt fra holdkaptajnen Slava Fetisovs perspektiv. Under den kolde krig dominerede Sovjet på ishockeyfronten.

Filmen portrætterer Slava Fetisovs fald fra national helt til politisk fjende, og den giver et ikke helt flatterende billede af den hensynsløse træner Viktor Tikhonov og hans metoder for få det bedste ud af sine spilere.

Se »Red Army« i Øst for Paradis.

Kurt Cobain-dokumentaren »Cobain: Montage of Heck« viser Nirvana-frontmandens himmelfart fra utilpasset teenager til rockikon, indtil han på toppen af karrieren begik han selvmord.

Brett Morgen er den første filmmager, som har haft fri adgang til familiens arkivalier, og både forspil, klimaks og efterspil er med, ligesom vi ser materiale fra musikerens barndom og intime stunder med Courtney Love og datteren Frances.

Se »Cobain: Montage of Heck« i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

Avengers: Age of Ultron

»I det hele taget virker »Avengers: Age of Ultron« en smule tilfældig i sin blanding af action og formidling af masser af information om »optimanter«, der springer rundt og gør sig usynlige, og hvad der ellers er opfundet af nye og endnu mere skinnende megarobothalløj siden sidst.« - Jacob Wendt Jensen

Earth to Echo

»'Earth to Echo' følger Steven Spielbergs klassiske formel fra 'E.T.', men man den kunne ligeså godt have hedder 'Rip, Rap, Rup og rumvæsenet'.« - Jacob Wendt Jensen

Far from the Madding Crowd

»I betragtning af, at Thomas Vinterberg forsøger sig i en ny genre, klarer han balancen mellem at lade personerne være realistisk tilbageholdte, som man var i 1870erne, og alligevel give dem moderne liv i de historiske kostumer for­billedligt.« - Jacob Wendt Jensen

Red Army

»Og selv om instruktør Gabe Polsky forsøger at give det et skær af ironi, at disse topatleter, der tegnede Sovjet, endte i USA og nu er rejst hjem igen, så står pointen ­aldrig klart.«

Cobain: Montage of Heck

»Det destruktive var ikke bare facade, men var fra Kurt Cobains barndom en integreret del af hans fortløbende livsværk; hans tegninger, film og dagbogsoptegnelser. Disse sammenfletter filmen i en slags psykisk collage med stort kunstnerisk udbytte.« - Kristian Lindberg

Premiere 16. april, uge 16

Hvis du vil i biografen og se en af de nyeste premierefilm, så har du hele fem valgmuligheden: »Black or White« med de to Oscar-vindere Kevin Costner og Octavia Spencer i hovedrollerne, dramaet »Rosita«, action-filmen »Run All Nigh«, den franske film »Samba« og ungdoms-science fiction-filmen »The Giver«.

»Black or White« viser, forholdet mellem hvide og store amerikanere op, men i en ny vinkel. Elliot Anderson er alene om at opdrage sit barnebarn Eloise. Både hans kone og datter er gået bort, så han er alene med ansvaret for Eloise.

Det ændrer sig en dag, da Eloises sorte farmor møder op ved hans dør. Hun vil være med til at dele forældremyndigheden over barnet. Men Elliot vil ikke give slip på det sidste af sin familie. Desuden hverken kan eller vil han tilgive pigens far for fortidens fejltagelser.

Det udvikler sig i en bitter retssag, der begynder at handle mere om hudfarve end familierelationer.

Se »Black or White« i Nordisk Film Biografer Aarhus.

»Rosita« handler om kultur- og gennerationssammenstød. Filmen foregår i en lille dansk by ved havet, hvor de fleste af byens beboere har jobs i fiskeindustrien.

Johannes bor alene sammen med sin far, men han har bestemt ikke tænkt sig at følge traditionen og få arbejde på samme fabrik som sin far. Faren følger på sin side eller ikke byens normer, da han introducerer en ny kvinde i sit liv, den unge og smukke filippiner, Rosita.

Kommunikationen er ikke alt for nem, da Ulrik ikke taler engelsk, og Rosita ikke forstår dansk, så Johannes kommer til at fungere som tolk for sine nye forældre. Men snart begynder den unge mand og hans jævnaldrende stedmor at danne tætte, følelsesmæssige bånd.

Se »Rosita« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Trjøborg.

»Run All Night« handler om den lurvede Jimmy Conlon. Han er alkoholiker, har mistet kontakten til sin søn Mike og har desuden begået en lang række mord for den irske mafia i New York.

Shawn Maguire står stadig i spidsen for den kriminelle organisation, Jimmy har været tilknyttet. Men Maguires søn er ivrig efter at skabe sit eget navn i den kriminelle underverden, og da han henretter et par østeuropæiske gangstere, er Jimmys søn blandt de eneste vidner.

Jimmy må nu komme Mike til undsætning, og det bliver starten på en lang jagt gennem natten med mafiaen, politiet og en stædig lejemorder i hælene.

Se »Run All Night« i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

»Samba« handler om den akavede kvinde Alice, som er frivillig rådgiver for immigranter. Her møder hun den karismatiske Samba. Selv om han pga. en bureaukratisk fejl skal sendes tilbage til Senegal, er han en ukuelig optimist.

Alice og Samba er vidt forskellige, men de finder alligevel ud af, at de kan bruge hinanden som en trøst i hinandens selskab midt i alle udfordringerne.

Se »Samba« i Øst for Paradis, CinemaxX og Nordisk Film Biografer Trøjborg.

»The Giver« foregår i en fremtidig verden, der på overfladen er helt perfekt. Mennesket har ingen triste minder og dybe følelser - de findes simpelt hen ikke hos den almindelige befolkning.

Jonas er en af denne verdens beboere, og han bliver udvalgt til at være en »Receiver«, en som skal bære de smertefulde minder, som alle andre har glemt. Han skal modtage minderne fra den forhenværende Receiver, der nu er en såkaldt "Giver", men i overleveringen af fortidens hemmeligheder indser Jonas, at systemet bygger på mørke hemmeligheder.

Se »The Giver« i Nordisk Film Biografer Aarhus C.

Læs anmeldelser af filmene:

Black or White

»Diskussionen om race og kulturel bagage er aldrig sort-hvid – men det er lige før den bliver det her, hvor fronterne er trukket lige så tydeligt op som illustrationen af Elliots alkoholmisbrug – han har stort set et glas i hånden i hver eneste scene.« - Louise Kidde Sauntved

Rosita

Det er afgørende for historien, at Rosita ikke er gøres til et passivt tredjeverdens-offer, hvilket spændes fint op mod en baggrundshistorie, hvor man får glimt ind i et småkynisk miljø for asiatiske postordrebrude.« - Ivan Freund Nielsen

Run All Night

»Der er fuld knald på dramaet i »Run All Night«, der er dyppet i mørk paranoia på en klangbund af 70ernes mørke gangsterdramaer.« - Louise Kidde Sauntved

Samba

»Den umage kærligheds­affære sniger sig ind på en på særdeles charmerende vis. Også selv om den via en afslutning med for meget kunstigt drama er lige ved at irritere.« - Jacob Wendt Jensen

The Giver

»Budskabet i »The Giver« er enkelt; hvad er livet værd uden følelser - på godt og ondt? For filmatiseringen står australske Philip Noyce, der er giver fortællingen en længselsfuld melankoli.« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 9. april, uge 15

Der er to nye film i biograferne i denne uge. Vækg mellem den danske spændingsfilm »Idealisten« og teenagefilmen »The DUFF«.

»Idealisten« er en dansk spændingsfilm instrueret af Christina Rosendahl. Filmen starter i koldkrigstidens 1968, hvor et amerikansk bombefly styrter ned i Grønland. Det sker tæt på den amerikanske militærbase Thule Air Base. Hvad ikke mange vidste den gang var, at flyet havde fire brintbomber i sin last. Regeringen fik straks styr på oprydningen, og sagen var derfor umiddelbart hurtigt overstået.

20 år senere støder den unge radiojournalist Poul Brink på flere sammenfald af alvorlige sygdomstilfælde blandt de tidligere Thulearbejdere. Han begynder at grave i sagen og opdager snart, at sandheden bag flystyrtet er mere omfattende og langt mørkere end antaget. Den danske og amerikanske regering har god grund til at møde ham med larmende stilhed, men Brink har ikke tænkt sig at fortie noget.

Se »Idealisten« i CinemaxX, BioCity, Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

I »The DUFF« møder vi pigen Bianca. Hun er ikke skolens mest populære pige, men hun bliver alligevel meget overrasket, da hun finder ud af, at hun bliver kaldt D.U.F.F., der står for Designated Ugly Fat Friend.

Bianca beslutter, at hakkeordenen må ændres og på trods af advarsler fra hendes yndlingslærer, hverver hun den populære, men sleske dreng Wesley til at hjælpe hende med at genopfinde sig selv. Sidst, men ikke mindst, må hun også finde selvtilliden til at gå imod skolens hensynsløse sladderdronning Madison.

Se »The DUFF« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

Idealisten

»Det er ikke bare en film om en kompleks politisk intrige, men også et portræt af en mand – en idealist – der ikke lod sig stoppe af ­noget så simpelt som lovgivning og trusler.« - Louise Kidde Sauntved

The DUFF

»»The DUFF« minder en del om film som »Mean Girls« og »Easy A«, der kickstartede karrierer for henholdsvis Lindsay Lohan og Emma Stone – og mon ikke »The DUFF« bliver filmen, der kommer til at kickstarte Mae Whitmans karriere også?« - Louise Kidde Sauntved

Premiere 2. april, uge 14

På til påskeferien er der en film, der har premiere i byens biografer: »Fast & Furious 7«. Og filmen er - ligesom forgængerne - fuld af letpåklædte kvinder, hurtige biler og selvfølgelig skuespillerholdet med Vin Diesel i spidsen.

»Fast & Furious 7« fortsætter, hvor forgængeren slap. Dominic Toretto og hans hold troede, at de kunne sige farvel til deres kriminelle liv permanent, og med det nybagte forældrepar Brian og Mia som omdrejningspunkt synes familien nu det allervigtigste.

Men fortiden indhenter Dom. Broren til terroristen Owen Shaw, som holdet tidligere har besejret, er ude efter hævn. Samtidig konkurrerer en somalisk terrorist og en mystisk regeringsrepræsentant om herredømmet over et teknologisk våben kaldet God’s Eye, der kan ændre magtbalancen i verden. Dom må nu samle sit hold for at beskytte sin familie og bringe God’s Eye i de rette hænder.

Se »Fast & Furious 7« CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelse af filmen:

Fast & Furious 7

»Det er vanvittige idéer, man kun som drengerøv kan respektere, hvis ikke man i længden tog sig selv i at ærgre sig over, at man havde glemt ørepropperne derhjemme.« - Jacob Wendt Jensen

Premiere 26. marts, uge 13

Påskeferien står for døren og med den en masse nye film i biograferne. Du kan se den ordløse animationsfilm »F for får«, endnu en animationsfilm - denne gang om rumvæsner som erobrer Jorden - »Hjem«, eventyrmusicalfilmen »Into the Woods«, det satiriske Hollywood-portræt »Maps to the Stars«, den norske film »Mod naturen«, den biografiske film »Selma« om Martin Luther King Jr. og den længeventede »Skammerens datter«.

»F for får« handler om Frode Får, der beslutter sig for at tage en fridag. Sammen med de andre får snyder han bondemanden til at sove videre, så de kan nyde livet lidt, men ved et uheld havner bonden i storbyen med hukommelsestab.

Nu må Frode og fåreflokken tage ind til byen for at finde deres ejer. Det er ikke en nem opgave, og pludseligt har de uldne venner også en farlig dyrefanger i hælene.

Se »F for får« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Hjem« er også en animationsfilm, og her bliver Jorden invaderet af rumvæsnerne bøv, der leder efter et nyt hjem. Bøverne overtager alverdens store byer og efterlader menneskeheden for sig selv i Australien.

Men et nyt hjem har ikke givet bøverne færre problemer, og da den uheldige bøv, Oh, sender en housewarming-invitation ud, ender indbydelsen med stor sandsynlighed i de forkerte hænder og dømmer Jorden til undergang. På flugt, og sammen med pigen Tip, forsøger Oh nu at råde bod på sin fejltagelse, mens det umage par tager på en farefuld, eventyrlig rejse for at finde Tips mor.

Se »Hjem« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Into the Woods« handler om en heks, som hæver en gammel forbandelse, hun har lagt over en bager og hans kone. Men selvfølgelig skal hun have noget til gengæld...

Hvis de går ud i skoven og kommer tilbage med en ko så hvid som sne, en kappe så rød som blod, et hår så gyldent som korn og en en sko af guld, vil heksen opfylde deres højeste ønske og give dem et barn.

Bageren og hans kone bevæger sig derfor ud i skoven ganske uvidende om, at det selvsamme gør Askepot med sine gyldne sko, den lille Rødhætte, Jack og hans hvide ko samt en prins, der skal besøge den hårfagre Rapunzel.

Se »Into the Woods« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

»Maps to the Stars« handler om familien Weiss, som lever det søde liv i Hollywood. Faren er blevet rig på selvhjælpsbøger, moren håndterer en succesfuld skuespillerkarriere for deres 13-årige søn, og deres datter, Agatha, er indlagt på en lukket afdeling...

Sidstnævnte er en streg i regningen, og det er sønnens alkoholproblem, som han udviklede som 9-årig, sådan set også, men for den lille familie er den slags en kalkuleret risiko i jagten på rigdom og succes.

Se »Maps to the Stars« i Øst for Paradis.

»Mod naturen« handler om den moderne mand og hans problemer med... netot den moderne verden. Her i en norsk version, vi er nemlig med inde i hovedet på Martin, der er på en weekendtur på fjeldet, hvor vi præsenteres for alle hans tanker. Hans betragtninger om sig selv og andre omkring ham er totalt ucensureret og spænder fra det banale til det eksistentielle.

Fra hvordan man vil formulere en sms til kollegerne for at undslippe arbejdet - til tanker om at forlade familien og starte på en frisk. Og ville livet ikke være lettere, hvis man havde en pænere krop? Martin bestemmer sig for at gøre noget ved det, så de to næste dage i fjeldene træffer han beslutninger, som gør, at hans liv aldrig bliver det samme igen.

Se »Mod naturen« i Øst for Paradis.

»Selma« handler om rettighedsforkæmperen Martin Luther King Jr. Og vi møder ham, da han netop har holdt sin verdenskendte »I have a dream«-tale og modtaget Nobels fredspris.

Nu står han over for sin vanskeligste opgave, da han i 1965 forsøger at overtale USA's præsident, Lyndon B. Johnson, til at give lige stemmerettigheder til alle. Sorte har i princippet stemmeret, men i praksis er det nærmest umuligt at afgive den.

Se »Selma« i BioCity og Øst for Paradis.

»Skammerens datter« handler om den unge pige Dina, der er datter af Melussina - også kendt som Skammeren. Dina har arvet sin mors evne til at skamme - dvs. at se folks skam, når hun ser dem i øjnene.

Da Dinas mor kaldes til hoffet for at opklare et brutalt mord, der peger på tronfølgeren som morder, vendes den lille piges tilværelse på hovedet. Snart er Dina og hendes nærmeste indblandet i en konflikt mellem den gode Prins Nicodemus og hans stedbror Drakan, der udspringer af den sidste drageorden.

Se »Skammerens datter« i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

 

F for får

 

»Slapstick, biljagter og mild satire på menneske­hedens dårskab buldrer boblende hjem uden replikker men med et godt swingende soundtrack.« - Jacob Wendt Jensen

Hjem

»... det hele er fortalt med så meget varme, sødme og glimt i øjet, at man alligevel ender med at knus­elske hele rodebutikken.« - Louise Kidde Sauntved

Into the Woods

»Det hele er fortalt i en fin balance mellem musicalgenrens teatralske elementer og et filmisk flow. Eventyrskoven er mørk og magisk, og hver karakter har sin egen tydelige personlighed, der er tilført en moderne kant med et solidt drys feminisme.« - Louise Kidde Sauntved

Maps to the Stars

»Bare uger efter sin sympatiske rolle i »Jeg er Stadig Alice« slår Julianne Moore sig løs som psykopatisk Hollywood-bitch i »Maps to the Stars«. Og det gør hun rigtig godt.« - Henning Høeg

Mod naturen

»At Ole Giæver både har skrevet, instrueret og spiller hovedrollen i »Mod naturen« er en kraftpræstation, selv om filmen, efterhånden som temaerne bruges, kommer til at mangle en smule ilt.« - Jacob Wendt Jensen

Selma

»I det hele taget giver »Selma« lyst til at læse op på perioden og grave videre i detaljerne om Martin Luther Kings liv og død. Sam­tidig får man lyst til at anbefale filmen videre.« - Jacob Wendt Jensen

Skammerens datter

»»Skammerens datter« er spændende, medrivende og imponerende ambitiøs. 51 millioner kroner er der lagt i produktionen, og det er da også svært ikke at blive imponeret over det tekniske niveau.« - Louise Kidde Sauntved

Følg aOa.dk på Facebook