Præciser din søgning i menuen
Føj til favoritter Del Send
Film | 24/07/14

Her er ugens filmpremierer

  • Jay og Annie (Jason Segel og Cameron Diaz) forsøger sig med rulleskøjter som elskovsmiddel. Foto fra filmen. Foto: Ikke oplyst

    Jay og Annie (Jason Segel og Cameron Diaz) forsøger sig med rulleskøjter som elskovsmiddel. Foto fra filmen.

    Foto:
Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.

Premiere 21. august, uge 34

Biograferne bugner af film for tiden. I denne uge har fem film premiere: den norske film "Blind", "Into the Storm" om en by hærget af en kæmpetornado, Nicolas Cage med et stærk karakterportræt i "Joe", "Sex Tabe" hvor Cameron Diaz og Jason Segel slår sig sammen og endelig "What If", som er en romantisk komedie med Daniel "Harry Potter" Radcliffe.

Det gigantiske grå område mellem ”ven” og ”kæreste” er blevet udforsket af mange film før, men selvom ’What If’ måske ikke fører sit publikum gennem ukendte temaer, så gør den det på ganske originale måder.

"Blind" fortæller historien om Ingrid, der har mistet synet og nu er helt blind. Det gør, at hun lukker sig inde i sin lejlighed og vender ryggen til sit tidligere liv.

Ingrids kæreste prøver at hjælpe hende, han forsøger at hive hende med ud af lejligheden og ud i den virkelige verden. Men det hjælper ikke. Og samtidig med at Ingrids indre billeder af den verden, hun ikke længere kan se forsvinder, begynder hendes fantasi at erstatte det hullerne.

Ingrid begynder at skrive sig ud af problemerne, men undervejs får hun sværere og sværere ved at finde ud af, hvad der faktisk sker omkring hende, og hvad hun selv forestiller sig.

Se "Blind" i Øst for Paradis i Aarhus.

"Into the Storm" foregår i en lille amerikansk by, Silverton. Silverton bliver ramt af en kæmpe tornadostorm, og pludselig er indbyggerne i livsfare.

De fleste beboere flygter eller går i skjul for de voldsomme vindstød og uvejrets rasen, men det er ikke alle,d er er så heldige, at de kan det. Tre grupper vover sig ud i stormvejret: et professionelt dokumentarhold, to dumdristige bonderøve og skoleinspektøren Gary, som skal redde sin søn, der er fanget i en sammenstyrtet bygning.

Undervejs i deres færden udendørs filmer de alle den hærgende storm, som de befinder sig midt i. På den måde blandes "ægte" optagelser sig med filmens scener, så publikum rigtigt kan leve sig ind i de hæsblæsende begivenheder.

Se "Into the Storm" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"Joe" handler om den tidligere kriminelle Joe. Han har afsonet sin tid i fængsel og prøver nu at tilpasse sig livet udenfor fængslets mure. Joe arbejder som sjakbajsholder, men holder sig for sig selv - han får tiden til at gå med med alkohol og tung melankoli.

Siden fængslet har Joe forsøgt at tøjre sit hidsige temperament for at holde sig ude af problemer. Det er indtil nu gået ok, men det ændrer sig, da den 15-årige Gary starter i lære på Joes arbejdsplads. Garys far, Wade, er endnu mere alkoholiseret end Joe og tyranniserer sønnen.

Joe ser stort potentiale i Gary og beslutter sig for at træde i karakter og blive en slags rollemodel for den unge dreng. Også selvom det kræver, at han viser sine mindre rare sider.

Se "Joe" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

"Sex Tape" handler om Jay og Annie. De mødte hinanden, da de var helt unge og forelskede sig i hinanden. Nu er der gået ti år, og parret har to børn - hvilket har resulteret i, at deres ellers stormende sexliv stilnet noget af.

De to beslutter sig for at spice deres sexliv op ved at lave en video, hvor de prøver alle stillinger fra bogen "The Joy of Sex".

Resultatet bliver en tre timer lang video af deres maraton - og den bliver delt digitalt med flere af deres venner, bekendte, chefer… ja, selv postbuddet har modtaget en version. Det bliver starten på en kamp mod tiden - de vil prøve at slette sexvideoen fra den uhåndgribelige, digitale sky, hvilket mildest talt er lettere sagt end gjort. 

Se "Sex Tabe" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

"What If" handler om Wallace. Han er ikke god til parforhold og kærlighed, og det får ham ned med nakken. Han beslutter ikke bare at droppe sine medicinstudier, men også alt hvad der har med kærlighed og kvinder at gøre.

Men så nemt går det selvfølgelig ikke - for netop da møder han naturligvis pigen Chantry. Hun arbejder som animator og desuden hor hun sammen med sin mangeårige kæreste Ben. Det stopper dog ikke Wallace i at forelsker sig i Chantry, men fordi omstændighederne er, som de er, parkerer de deres forhold i ”vennezonen” på ubestemt tid.

Men deres følelser arbejder videre. For hvad nu hvis dit livs kærlighed faktisk er din bedste ven?

Se "What If" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Blind"

"Hans både tragiske og drillende fortælling er et spejlkabinet, hvor det aldrig helt er til at skelne mellem kendsgerninger og fiktion, subjektiv og objektiv oplevelse af verden. Det er slet og ret imponerende." - Louise Kidde Sauntved

"Into the Storm"

"Der er skruet maksimalt op for både vindstyrke, effekter og lydspor i amerikanske Steven Quales hæsblæsende katastrofefilm »Into the Storm«, der i nærmest udmattende grad benytter sig af karakterernes rystede videooptagelser til at skabe en illusion af at være midt i stormen" - Louise Kidde Sauntved

"Joe"

"Virkeligheden trænger sig på i "Joe", råt for usødet. Det anbefales at se med." - Louise Kidde Sauntved

"Sex Tabe"

"De bedste scener i "Sex Tape" bygger på skægge observationer af småbørns­familiens hverdag - hvilket faktisk er noget af en specialitet i amerikanske komedier." - Kristian Lindberg

"What If"

""What If", instrueret af canadiske Mike Dowse, er et - på papiret - befriende forsøg på at lave en romantisk komedie med karakterer der føles som rigtige mennesker frem for fejlfrie filmstjerner." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 17. august, uge 33

Blandt denne uges premierefilm er "Amazonia", som handler om aben Saï, der er på sit livs rejse gennem junglen. Og så er der nyt fra Woody Allen i filmen "Magic in the Moonlight", fra Hollywoodmuskelbundterne i "The Expendables 3" og fra danserne i den femte dansefilm i serien "Step Up All In". 

"Amazonia" handler om kapucineraben Saï. Saï har levet hele sit liv i fangeskab og har aldrig oplevet den "virkelige" verden udenfor sit bur. Det ændrer sig en dag, da det fly, der transporterer Saï, styrter ned. Pludselig er aben helt alene i Amazonas’ jungle.

På sin rejse gennem junglen oplever Saï, hvordan livet som fri abe egentlig er, og han møder måde venlige og farlige dyr. Undervejs bliver Saï klar over, hvad det kræver for at overleve i naturen. Han begiver sig derfor ud for at finde en flok aber, der er samme slags som ham, men de viser sig at være svære at finde.

Se "Amazonia" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

"Magic in the Moonlight" handler om tryllekunstneren Stanley, der lever i 1920'ernes England. Han er verdenskendt, og hans speciale er at aflure andre tryllekunstneres tricks og udstille dem som snydere.

Stanley er god til sit job - han har aldrig fejlet i at afsløre andre tryllekunstneres tricks. Hans næste udfordring er at bevise, at den unge Sophia, der siger, at hun kan tale med ånder og læse tanker, er en fusentast.

Og så er den kyniske tryllekunstner i problemer. For det første er Sophias trick ikke så let at aflure. Og for det andet bliver han langsomt, men sikkert fascineret af den unge kvinde. Mon der virkelig findes magi?

Se "Magic in the Moonlight" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

"Step Up All In" handler om danseren Sean og hans trup. Sean er både ung og talentfuld - og det samme er resten af gruppen. Alligevel går de til audition efter audition og får kun afslag retur.

Pludselig opstår der dog en ny mulighed. Sean melder holdet til dansekonkurrencen The Vortex, der optages live i Las Vegas. Prisen til vinderne er en treårige kontrakt som professionelle dansere. 

Men det er en konkurrence mod de absolut bedste dansere, og for at have en chance må Sean samle stjerner fra de første fire film til den ultimative battle - der er afgørende for alle på holdets fremtid i branchen.

Se "Step Up All In" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus i Aarhus.

"The Expendables 3" møder vi igen Barney Ross, og nu står han overfor den hårdeste og mest personlige opgave nogensinde. Det tidligere gruppemedlem og en af medstifterne, Conrad Stonebanks, er nemlig vendt tilbage.

Barney og Stonebanks havde et opgør tidligere, hvor Barney troede, at Stonebanks var blevet slået ihjel. Men i stedet er Stonebanks blevet en brutal våbenhandler på den gale side af loven. Han har også set sig gal på Barney og resten af gruppen og vil have ryddet dem af vejen.

Men mon ikke Barney og de gamle holdkammerater har et par esser gemt i ærmet, så de ikke bliver løbet helt over ende? Filmen byder både på gamle allierede og nye rekrutter. 

Se "The Expendables 3" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Amazonia"

""Amazonia" er et rigtigt godt bud på en børnefilm, der både er sød, spændende, overraskende og fortæller en fascinerende historie om regnskovens fantastiske dyre- og planteliv." - Louise Kidde Sauntved

"Magic in the Moonlight"

"Woody Allens gamle skrivemaskine har ikke kørt som smurt denne gang. På billedsiden savner man et skud ud over havet eller en fugleflok der flyver forbi, så filmen kan ånde en smule, og det gør man ­ikke i Allens meget ordrige film." - Jacob Wendt Jensen

"Step Up All In"

""Step Up All In" er akkurat ligeså fyldt til randen med moderne og eksplosiv dans som de andre fire film i serien, mens det halter noget mere med evnen til at sige en replik overbevisende hos danserne." - Jacob Wendt Jensen

"The Expendables 3"

"Højdepunktet i »Expendables«-serien forbliver film nummer to. Tredje runde med de gamle actionstjerner er desværre mere doven end hyggelig og eksplosiv." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 7. august, uge 32

Nu hvor sommeren tager sig en pause, er det oplagt at gemme sig for regnen og tage en tur i biografen - hvor du kan vælge mellem fire premierefilm. "Det andet liv" er nyeste skud på stammen fra instruktør Jonas Elmer og handler om kærlighed og de svære beslutninger, der følger med. I "Hercules" får du action for alle pengene. I Luc Bessons "Lucy" kan du se danske Pilou Asbæk overfor Scarlett Johansson. Og endelig kan du se dramaet "Tracks", der bygger på en rigtig historie om en kvindes rejse gennem den australske ørken.

"Det andet liv" handler om tre mennesker, hvis skæbner sammenflettes, da de begynder at netdate. De har det til fælles, at de alle tre er på jagt efter lykken.

De tre er en tøjekspedient, som er syg med uhelbredelig kræft, men gerne vil nå at opleve kærligheden. En familiefar der lever sit liv som skabsbøsse, og som gerne vil møde unge fyre, men samtidig bevare sin hemmelighed overfor familien. Og en ung kvinde, som finder en kæreste, men det nye forhold er fyldt med problemer.

Alle tre må de træffe et valg - et svært valg - som har konsekvenser for deres liv og potentielle lykke. Og som også kan gøre andre ulykkelige. 

Se "Det andet liv" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

"Hercules" handler om Hercules, som er halvt gud og halvt menneske. Hans far er det øverste gud på Olympen, Zeus, og det forpligter. Hercules har været igennem 12 prøver fr at bevise sit værd, og det har han klaret, men nu har han fået nok. Han vender ryggen til guderne på Olymnen og drager ud i menneskenes verden.

Han lever nu et liv som almindeligt menneske, og hans job består i at kæmpe blodige kampe, så han kan blive berømt og rig. En dag bliver han og hans gruppe af krigere hyret af kongen af Thrace, som vil have dem til at træne hans hær.

Den opgave får endelig Hercules til at forliges med dit ophav - han må se sin uslukkelige blodtørst i øjnene for at redde verden fra tyranni.

Se "Hercules" i CinemaxxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

"Lucy" foregår en gang i fremtiden, i en tid hvor gangstere, korrupte betjente, narkomaner og hårde gadekriminelle styrer det hele. I Taiwans hovedstad ser det især slemt ud, også for den unge kvinde Lucy, som bliver hyret som narkosmugler for mafiaen.

Hun får stoffet, som hun skal smugle, implanteret i sin krop, og det får fatale konsekvenser, da hun bliver fanget af fjenden og slået halvt ihjel. Og så sker det, som ingen havde regnet med: stoffet, der er gemt i Lucys krop, går i forbindelse med hendes blod og organer, og forbedrer hendes hjerneaktivitet.

Lucy kan nu bruge lang mere end de 10 % af sin hjerne, som almindelige mennesker kan. Og denne nye superkræft øges konstant. Lucy bliver nu et mål for personer på begge sider af loven, og det viser det sig, at hun måske har svaret på nogle af menneskehedens ældste gåder.

Se "Lucy" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C.

I "Tracks" beslutter Robyn Davidson sig for at gennemføre noget ud over det sædvanlige. Robyn bryder sig ikke om alt for faste rammer og det travle liv i byen. Derfor tager hun beslutningen om at vandre tværs gennem den australske ørken - en tur på 2.700 kilometer.

Selv om mange i hendes omgangskræs er imod projektet, så er det ikke noget, der stopper Robyn. Hun er en enspænder, og med sig på turen har hun kun fire dromedarer, sin oppakning og sin trofaste hund.

På rejsen møder Robyn både vilde dyr, en fotograf fra National Geographic og en række uforudsete udfordringer i den meget barske natur.

Se "Tracks" i Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

"Det andet liv"

"Det mest friske pust ved filmen er dog, at vi får lov til at se en ny stribe skuespillere og en del gamle kendinge i helt nye rollefag, og hurra for det." - Jacob Wendt Jensen

"Hercules"

"Gammeldags sværd-og-sandal-ramasjang og moderne 3D-teknik finder sammen på overraskende underholdende vis i Brett Ratners »Hercules«, der bæres frem af lige dele selvironi og teaterblod." - Louise Kidde Sauntved

"Lucy"

"En ikke ligefrem subtil fortællestil til trods, er »Lucy« dog langt hen ad vejen voldsomt underholdende. Ikke mindst takket være Scarlett Johansson, der tilsyneladende har haft en fest med karakteren." - Louise Kidde Sauntved

"Tracks"

"Derfor gælder det som tilskuer om at pakke rigeligt med tålmodighed og eventyrlyst i kufferten. Gør man det, bliver turen vidunderlig og bliv endelig siddende under slutteksterne, hvor vi som bonus får en stribe af stillbillederne fra den oprindelige tur." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 31. juli, uge 31

Du kan se fire nye film i biograferne i denne uge. Det musikalske drama "Forelsket i New York", "Guardians of the Galaxy" som viser et superheltehold fra tegneserieforlaget Marvels mindre kendte afkrog, "Postmand Per - Filmen" hvor Per og hans kat Emil for første gang tager springet til biograflærredet og den græske, klassiske lejemorderfilm "Stratos".

"Forelsket i New York" handler om Dan. Han er ved at blive skilt fra sin kone, hans datter har set sig sur på ham, og hans karriere som musikproducer går heller ikke for godt. 

Samtidig slår musikeren Dave op med sin kæreste Greta. Hun er ellers lige flyttet til New York fra England for at være sammen med ham, og hun har fungeret som hans muse. Desuden har hun selv et talent for at skrive og optræde med sine sange. Dave er på grænsen af sit store gennembrud, og det kommer som et chok for Greta, da han går fra hende.

På trods af sit knust hjerte optræder Greta på en bar, hvor Dan tilfældigvis også befinder sig. Han ser et stort potentiale i den unge kvinde og øjner muligheden for at få sin karriere på fode igen. Sammen beslutter de sig for at indspille et album, der skal optages live i New Yorks gader. Og måske musikke kan gøre mere end bare at underholde byens borgere - hvis det står sammen kan musikken måske redde deres sammenstyrtede tilværelser.

Se "Forelsket i New York" i CinemaxX, Nordisk Film Biografer Trøjborg og Øst for Paradis i Aarhus.

I "Guardians of the Galaxy" skal vi med en tur ud i verdensrummet. Filmen handler om eventyreren Peter Quill. Han er en rapkæftet mand, der ikke er bange af sig. På en rejse i rummet er han mere eller mindre kommet til at tage en magisk kugle med sig hejm.

Det viser sig dog, at kuglen tilhører den mægtige Ronan, og at det faktisk er en væsentlig brik i Ronans planer om at overtage magten i hele universet. Det gør Quill til et udsat mål og midtpunktet i en hensynsløs menneskejagt.

For at klare den må Quill slå sig sammen med et hold bestående af nogle meget specielle typer: den talende vaskebjørn, Rocket, den trælignende kæmpe Groot, den mystiske og farlige Gamora og den hævngerrige Drax the Destroyer. Nu sætter Quill og hans nye rejsekammerater kampen ind mod Ronan for at redde selveste galaksen.

Se "Guardians of the Galaxy" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

I "Postmand Per - Filmen" kommer den kendte postmand på biografernes store lærred. Per melder sig til en talentkonkurrence i TV, hvor vinderen får en rejse til Italien - og det vil Per gerne overraske sin kone med.

Det viser sig, at postmanden har langt mere talent, end han selv troede, og han skal derfor til London hvor modstanderen i konkurrencen er den unge Jens Påske og frem for alt hans overambitiøse manager, Wilfred Torden.

Alt det, der følger med berømmelsen, er nu det, der gør livet surt for Per. Han holder af sin familie og venner og ikke mindst sit elskede job i posttjenesten, men det er svært at forene med det nye liv som stjerne.

Se "Postmand Per - Filmen" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

"Stratos" handler om den ikke helt almindelig græker Stratos. Han har delt sit liv op i to, den ene halvdel er han en almindelig mand, der arbejder som bager og passer sin nabos barn. Den anden halvdel af tiden arbejder han som lejemorder.

Stratos har tidligere siddet i fængsel, og den gang fik han hjælp af din fængelsbuddy Leonidas. Leonidas sidder stadig inde, og Stratos prøver at skaffe penge til at få kammeraten ud. Hans eneste rigtige venner er naboerne Makis og Vicky, der er i bundløs gæld til en af Stratos’ gamle fjender.

Men den underverden, som Stratos bevæger sig i, er et farligt bekendtskab, og i længden er det ikke muligt for ham at holde tingene adskil. Langsomt begynder det at gå galt for manden med det usædvanlige dobbeltliv.

Se "Stratos" i Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

"Forelsket i New York"

"Sangene er blot en af grundene til, at "Forelsket i New York" er en troværdig film om musikbranchen. Mindst to ­andre grunde er Keira Knightley, der i øvrigt selv synger, og Mark Ruffalo, der oser af charme i sin rolle som såret mand på bunden." - Jacob Wendt Jensen

"Guardians of the Galaxy"

"Det lykkes forbilledligt at holde balancen mellem den til tider sorte og dystre stemning i scenerierne og mange velplacerede spurter af humor og ironi." - Jacob Wendt Jensen

"Postmand Per - Filmen"

"Historien er en bandbulle imod moderne tider, mens filmens form selv er for ­moderne. Det er blot et af de svære paradokser der ligger i at ­forny Postmand Per efter 157 episoders dukkefilm gennem de seneste 33 år." - Jacob Wendt Jensen

"Stratos"

"Alt er underfortalt i »Stratos«, der, som de fleste og i hvert fald bedste græske udspil i disse år, under overfladen handler om Grækenlands økonomiske kollaps skabt af lige så dårlige investeringer som Stratos’ forsøg på at redde den mand, der engang reddede hans liv." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 24. juli, uge 30

Ugens tre filmpremierer kommer fra tre forskellige lande. Franske "Chinese Puzzle", amerikanske "Deliver Us From Evil" og kroatiske "Don Fabijans bekendelser" indfinder sig alle i de århusianske biografer i denne uge.

"Chinese Puzzle" er tredje film i instruktøren Cedric Klapischs fortælling om vennerne fra »L’Auberge Espagnole« (2002) og »Les Poupées Russes« (2006). I denne film følger vi nu 40-årige Xavier, hvis kone, Wendy, flytter til New York med deres fælles børn og sin nye mand.
Den succesfulde forfatter Xavier opdager, at han ikke kan undvære familien, så han flytter selv til New York og får en lejlighed i Chinatown, hvor han ikke kender andre end sin lesbiske veninde, Isabelle, der er gravid med hans barn.

Se "Chinese Puzzle" i Øst for Paradis i Aarhus.

Gyseren "Deliver Us From Evil" har Eric Bana i hovedrollen som politibetjenten Ralph Sarchie, der efterforsker en række voldsomme og uforklarlige frobrydelser i New York. Han bliver opsøgt af den ukonventionelle præst, Mendoza, som tilbyder ham sin hjælp.

Han mener nemlig, at forbrydelserne skyldes djævlebesættelse, og den eneste måde at stoppe det på, er eksorcisme. Jo nærmere de efterforsker sagerne, jo tydeligere bliver det, at der er dæmoniske kræfter på spil. Men Sarchie begynder selv at blive besat af sit arbejde som både politibetjent og dæmonjæger, og det går ud over hans familie.

Se "Deliver Us From Evil" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Filmen 'Don Fabijans bekendelser' handler om den katolske præst Fabijan flytter til en lille kroatisk ø, hvor der bliver begravet langt flere mennesker, end der bliver født nye.

En dag fortæller kioskejeren Petar ham, at hans fromme kone kalder det en synd, at Petar sælger kondomer til byens unge. Det giver Fabijan en idé til at hæve fødselsraten: Han prikker huller i alle øens kondomer.

Fabijan og Petar slår sig derfor sammen om sabotagearbejdet. Senere involverer de også apotekeren Marin, som bytter p-pillerne ud med vitaminpiller. Efter et par måneder bliver kirken fyldt med gravide kvinder, der skynder sig at blive gift med deres kærester. Men præstens plan får indviklede konsekvenser.

Se "Don Fabijans bekendelser" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Chinese puzzle"

"»Chinese Puzzle« er fransk og finurlig, omend charmen til tider føles forceret - som om dampen er gået af fortællingen om Xavier og hans venner og kvinder" - Louise Kidde Sauntved

"Deliver Us From Evil"

"En god gyser holder publikum i et jerngreb. Det gør Scott Derricksons »Deliver Us From Evil« også. I den første time. Desværre udvikler gyset sig undervejs til en ufrivilligt grin." - Louise Kidde Sauntved

"Don Fabijans bekendelser"

"Instruktøren leger med grænsen mellem grin og alvor, og tit overlapper de to elementer hinanden, så grinet bliver siddende i halsen, halvvejs oppe, lige der, hvor det er svært at synke igen, fordi der er så utroligt meget ved dén religiøse verden, der beskrives, der nok er grinagtigt, men slet ikke morsomt." - Louise Kidde Sauntved.

Premiere 17. juli, uge 29

Det er fire meget forskellige film, der har premiere i de århusianske biografer i denne uge. Du kan se dokumentarfilmen "My Life Directed By Nicolas Winding Refn", komedien "Bad Neighbours", science fictionfilmen "Abernes Planet: Revolutionen" og det poetiske drama "Sommersøndag".

"Abernes Planet: Revolutionen" udspilles i en fremtidsverden, der er ødelagt og hærget, og hvor kun få mennesker har overlevet en dødelig virus. Til gengæld er verden befolket af en særlig slags meget menneskelignende aber, en nation af genetisk udviklede aber, der har vokset sig stærke, fået familie og i det hele taget er blevet til den dominerende race på jorden.

Aberne har udviklet et samfund, hvor de lever i fred med hinanden og deres omverden. Deres leder er den vise chimpanse Caesar, der var den første af sin slags, og som forstår og respekterer menneskets natur.

Desværre viser det sig, at freden mellem de to racer på jorden er mere skrøbelig end først antaget. Klodens mennesker er desperate, og snart begynder et oprør at tage form hos dem. Det betyder, at dyr og mennesker pludselig er på kanten af krig, som for begge parter handler om intet mindre end artens overlevelse.

"Abernes planet: Revolutionen" følger op på Rupert Wyatts "Abernes planet: Oprindelsen" fra 2011.

Se "Abernes Planet: Revolutionen" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

I "Bad Neighbours' møder vi Kelly og Mac. De har besluttet sig for at endegyldigt at forlade det vilde ungdomsliv - de flytter nemlig til en forstad i et lille hyggeligt hus, hvor de vil leve deres voksenliv og og sammen opdrage deres nyfødte baby. Umiddelbart ånder alt fred og ro i den lille forstad, hvor de har slået sig ned, men en dag flytter nogen ind i det tomme nabohus.

Husets nye beboere er et broderskab af unge studerende. Og det er ikke hvilken som helst gruppe, der flytter ind - det er et broderskab, der er berygtet for deres meget vilde og larmende fester. Og det bliver vildere endnu: for gruppens leder, Teddy, og hans højre hånd, Pete, er fast opsat på at gå over i historien som dem, der stod bag foreningens største fest nogensinde.

Nat efter nat bliver der festet igennem i Mac og Kellys nabohus, og faktisk er det så meget, at de kontakter politiet. Den handling bliver starten på en nabokrig, hvor ægteparret og broderskabet ikke går af vejen for at gøre livet så besværligt som muligt for den anden part. Der bliver hugget vandrør over, stjålet airbags, afsløret utro kærester og det, der er meget værre.

Se "Bad Neighbours" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer Aarhus C i Aarhus.

"My Life Directed By Nicolas Winding Refn" er en dokumentarfilm, som følger instruktøren Refn, mens han er i Thailand for at optage "Only God Forgives".

Det er dog ikke Refn selv, men hans kone, Liv Corfixen, der er bag kameraet. Med filmen lukker hun publikum ind i en verden, som ikke mange ser normalt. Ud over at være en slags bag om kameraet-film til "Only God Forgives", viser dokumentaren også, hvordan Refn er i de mere private rammer, når han ikke er på arbejde, men er hjemme sammen med sin kone og børn. Han har nemlig flyttet hele familien med til Thailand under optagelserne til hans nye film.

Ryan Gosling, der er hovedperson i "Only God Forgives" medvirker også i filmen, hvor han blandt andet er legeonkel for Corfixen og Refns børn.

Se "My Life Directed By Nicolas Winding Refn" i Øst for Paradis i Aarhus.

"Sommersøndag" handler om Baptiste. Han er en mand, der ikke trives med alt for faste rammer og med at have alt for meget ansvar. Derfor har han valgt at arbejde som lærervikar, det er et job, som passer fint til hans noget omsvævende liv.

Det hele ændrer sig, da Baptiste en dag ikke kan slippe for at tage ansvar - han står en dag overfor den unge elev Mathias, der - som det eneste barn - ikke er blevet hentet efter skole. Baptiste kører drengen op langs kysten for at finde hans mor og aflevere drengen til hende.

Mødet mellem Baptiste og den noget utilregnelige og festglade mor åbner op for mange kontroverser, og snart vælter skeletterne ud af skabet.

Se "Sommersøndag" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Abernes Planet: Revolutionen"

"Action og alvor går hånd i hånd med en spændende, rørende og velfortalt historie i sommerens blockbuster." - Louise Kidde Sauntved

"Bad Neighbours"

"Den får ikke for lidt med svingende dildoer, glødende joints og absurde optrin i »Bad Neighbours«, der faktisk er ret sjov, når instruktør og skuespillere glemmer alt om god smag, og kaster sig helhjertet ud på plathedens overdrev." - Louise Kidde Sauntved

"My Life: Directed by Nicolas Winding Refn"

"Trods titlen står "My Life: Directed by Nicolas Winding Refn" dog i sidste ende stærkest som et portræt af en mand, der netop har haft sit livs største kommercielle succes med "Drive" og nu kæmper med angsten for at følge den op med en film, der er langt mere smal og kunstnerisk." - Louise Kidde Sauntved

"Sommersøndag"

"Franske Nicole Garcias "Sommersøndag" er et stilfærdigt drama, fortalt med fin poesi og et blik for det menneskelige sind." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 10. juli, uge 28

Der er både noget for børn og voksne i ugens premierefilm. Til de små er der "Minisekterne" om skovbundens insekter, mens der til de voksne er fjerde film i rækken om kæmperobotterne, "Transformers: Age of Extinction", og "Ung og smuk" om en ung piges grænsesøgende udforskning af seksualiteten.

I "Minisekterne" er vi med blandt skovbundens dyr. Her møder vi en sort myre, som finder en stor kasse med sukkerknalder, som menneskene har glemt efter en skovtur.

Myren får fat på sine venner, de andre sorte myrer hjemme fra tuen, og sammen arbejder de på at få den store kasse med lækkerier hjem. De kommer i problemer, da de møder de krigeriske røde myrer, som ikke vil lade de sorte myrer få sukkerknalderne. De røde myrer prøver at stjæle sukkerknalderne, og det munder ud i en konflikt mellem de to myrekolonier.

Den sorte myre må nu virkelig lægge hovedet i blød for at få problemerne på skovbunden løst, og til det får han hjælp af en mariehøne.

Se "Minisekterne" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer i Aarhus.

Da "Transformers: Age of Extinction" begynder, er det fire år efter kampen mellem Autobots og Decepticons, der lagde Chicago i ruiner. Det har haft den konsekvens, at regeringen ikke længere tror på de mægtige Transformers og deres evner til at beskytte menneskene. Harold Attinger bliver derfor sat til at jage og fange kæmperobotterne, så USA igen kan blive et trygt sted at leve.

Langt fra magtens centrum uden for storbyen lever automekanikeren Cade og hans datter. De fører en stille og rolig tilværelse lige indtil de en dag finder Autobot-lederen Optimus Prime på deres grund. De to menneskers liv ændrer sig radikalt, da både regeringens udsending Attinger og en Decepticon-dusørjæger får nys af den umage gruppe af robot og menneske. Oven i alt det lurer en ældgammel og mægtig race, der truer Jorden og alle menneskenes eksistens.

Det er nu op til Cade, Tessa, Optimus Prime og hans Autobots at stoppe både menneskelige og intergalaktiske fjender.

Se "Transformers: Age of Extinction" i CinemaxX og Nordisk Film Biografer i Aarhus C.

"Ung og smuk" handler om Isabella, en 17-årige, meget smuk pige. På trods af sin unge alder er hun meget bevidst om sine forførende evner og hendes påvirkning på det modsatte køn. Isabella er besat af tanken om at miste sin uskyld, og det får hende til at begynde et dobbeltliv, hvor hun er almindelig skoleelev om dagen og prostitueret om natten.

Spændingen ved dobbeltlivet gør det svært for Isabella at stoppe igen, og hun bliver også tiltrukket af det seksuelle spil. Det hele viser sig dog at være ligeså farligt, som det er pirrende, og Isabelles valg får hurtigt store konsekvenser for både hende selv og hendes familie.

Se "Ung og smuk" CinemaxX, Nordisk Film Biografer Aarhus C samt Trøjborg og Øst for Paradis.

Læs anmeldelser af filmene:

"Minisekterne"

"Akkurat som i en gammeldags westernfilm er de onde nemlig røde i huden og kavaleriet kommer truttende til sidst. Undervejs er sukker-konvojen i fare som diligencen plejer at være det, og en vanvittig flugt ned ad en brusende flod er et højdepunkt." - Jacob Wendt Jensen

"Transformers: Age of Extinction"

"Michael Bay er mester i at skabe action for dovne drengerøve, der ikke selv gider at trykke på knapperne, men hellere vil have hele computerspillet serveret på det store lærred – i 3D, med fuld skrue på volumenknappen, med en historie der vælter fra den ene begivenhed til den anden i et hektisk tempo." - Louise Kidde Sauntved

"Ung og smuk"

"Undertoner af incest, voyeurisme, faderkomplekser og andre psykologiske mekanismer bliver kun strejfet, men er med til at gøre den på overfladen enkle historie fuldtonende og kompleks." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 3. juli, uge 27

Der er arabisk komedie i "Et hus i Marokko", flot animeret børnefilm i "Sådan træner du din drage 2" og en norsk snerydder der går amok på narkohandlere i "Kraftidioten" på biografernes premierelister i uge 27.

"Et hus i Marokko" handler familien til den afdøde forretningsmand Moulay Hassans og især om hans tre døtre. Efter Hassans død samles hans store familie til tre dages sorg, som det hører sig til ifølge muslimsk tradition.

Hassans døtre er meget forskellige. Miriam er overfladisk, Kenza er en konservativ lærerinde og Sofia er blevet skuespiller i USA. En ting har de dog til fælles: da de kommer hjem, må de alle tre skifte deres moderne tøj ud og samtidig overkomme deres interne konflikter. Det lyder måske nemt, men for de tre søstre er det en svær opgave.

Imens dukker der nye problemer op: spørgsmålet om arv, den meget traditionsknyttede mor, en fjerde søster, som ingen vil tale om og så et masse hemmeligheder, der langsomt bliver afsløret.

Se "Et hus i Marokko" i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"Sådan træner du din drage 2" foregår ligesom den første film på øen Berk, men modsat tidligere er øen nu ikke længere i alarmberedskab, fordi vikingerne med drengen Hikke fik tæmmet de vilde drager.

Hvor dragerne før var vikingerne fjender, er de nu blevet venner. Det har betydet, at drageræs er blevet en populær sport på øen. Hikke og dragen Tandløs tager sammen på udflugter for at finde uudforskede steder. 

En dag opdager den uadskillelige duo en gruppe dragejægere. Jægerne fanger dragerne og fragter dem til det skrækkelige sted Drago, og det betyder, at livet på øen endnu en gang kommer i fare.

Se "Sådan træner du din drage 2" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"Kraftidioten" handler om Nils. Nils er en stille mand, der har det bedst med at passe sig selv og køre sneplov. Det rammer ham ekstra hårdt, da hans søn dør af en overdosis, fordi Nils ikke vidste, sønnen var så langt ude.

Første tanke for den desillusionerede far er at begå selvmord, men han ændrer mening, da han for færten af sønnens kriminelle omgangskreds. Nils' sorg erstattes af en følelse af, at han for enhver pris skal have retfærdighed over sønnens død. Resultatet bliver en koldblodig hævn, og det viser sig, at Nils den ellers så stille Nils har overraskende nemt ved at slå sine fjender ihjel.

Se "Kraftidioten" i BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Et hus i Marokko"

"Der er hemmeligheder i enhver familie, og dem i "Et hus i Marokko" giver en lyst til selv at gøre status og lyst til at invitere en god ven eller veninde i biografen." - Jacob Wendt Jensen

"Sådan træner du din drage 2"

"At gøre tingene større og vildere er det typiske trick i en fortsættelse til en stor succes, men "Sådan træner du din drage 2" adskiller sig fra andre lignende forsøg i det forhold, at filmskaberne stadig har hjertet." - Jacob Wendt Jensen

"Kraftidioten"

"Ikke siden den norske zombiefilm "Død sne" har de norske fjelde sjappet af så meget blod som i "Kraftidioten", men volden tempereres af den sorte humor, og pludselige strejf af sympati for de mest besynderlige karakterer..." - Kristian Lindberg

Premiere 26. juni, uge 26

I denne uge kan du se to nye film i de aarhusianske biografer. I "Lev stærkt" kan du se den unge skuespillerduo Cyron Melville og norske Jakob Oftebro som fartglade gutter med benzin i blodet, mens du i "Enough Said" kan se James Gandolfini i en noget anden rolle end den kriseramte gangster fra "The Sopranos" - her er han nemlig med i en romantisk komedie.

"Lev stærkt" handler om vennerne Nik og Martin, der begge to brænder for biler. Biler er omdrejningspunktet for deres venskab, og de elsker at snakke om biler, at fikse dem og at køre meget hurtigt.

Det sidste får store konsekvenser for dem begge, da Martin kommer i fængsel for at køre en kvinde ihjel. Nik var også involveret, men han tager ikke ansvar fir deres handling og undgår derfor sin straf.

Som om det ikke var nok, så bliver Nik og og Martins kæreste Signe forelskede i hinanden. Imens bliver Nik mere og mere presset: han ved, han lever på en løgn, og at tiden er ved at løbe ud for ham.

Se "Lev stærkt" CinemaxX, BioCity og Metropol i Aarhus.

I "Enough Said" møder den fraskilte Eva to mennesker til en fest. De får begge to virkelig stor betydning for hende, den ene, Albert, bliver hendes kæreste, og den anden, Marianne, bliver hendes gode veninde. Problemet er, at Albert og Marianne har været gift, og at deres ægteskab ikke just endte lykkeligt.

Hvad skal Eva gøre? Marianne brokker sig ustandseligt over Albert, men på samme tid bliver Eva mere og mere glad for ham.

Se "Enough Said" i CinemaxX og Metropol i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Lev stærkt"

"Der er bestemt ikke noget i vejen med en frisk og rask ungdomsfilm, men den må godt indeholde lidt flere af livets usandsynligheder." - Jacob Wendt Jensen

"Enough Said"

"Man griner meget, når man ser »Enough Said«, og det er både i biografen, som i et parforhold en god målestok for, om man befinder sig det rigtige sted." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 19. juni, uge 25

Vejret er skiftet og er helt perfekt til en tur i biografen, mens vi igen venter på sommersolen. Ugens premierefilm er den veloplagte buddy-romance "22 Jump Street", "Labor Day" som er i den romantiske del af skalaen med nogle gode afstikkere over i thrillergenren, den islandske komedie "Om heste og mænd" og science fiction-thrilleren "Transcendence".

I "22 Jump Street" møder vi igen de to umodne og uprøvede politibetjente Schmidt og Jenko fra "21 Jump Street". I første film var de undercover på en high school, og i den nye film er det college, de to betjente skal fange en skurk en opgave i. 

Makkerparret finder hurtigt ud af, at det nye miljø passer perfekt til deres egen livsstil - måske lidt for godt faktisk. Pludseligt må de to venner tage både deres professionelle og private forhold op til overvejelse, mens de samtidig er i fuld sving med at kredse ind på skurken.

Se "22 Jump Street" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"Labor Day" handler om drengen Henry Wheeler. På trods af sine kun 13 år er han manden i huset derhjemme, hvor hans blandt andet passer sin meget skrøbelige mor Adele. En dag ændres deres liv radikalt, da Henry møder manden Frank Chambers. Han viser sig at være en morder på flugt - og før de får set sig om er mor og søn fanget som Franks gidsler i deres eget hus.

Umiddelbart er det en forfærdelig oplevelse for Henry og Adele, men langsomt ændrer deres verdensbillede sig igen. Frank viser sig at være en god mand, som forstår de to opslidte mennesker, han pludselig har i sin varetægt. Adele liver op i hans nærvær, og Henry nyder godt af pludselig at have et forbillede under eget tag - selvom det ikke kan vare evigt.

Se "Labor Day" i CinemaxX, BioCity, Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"Om heste og mænd" er en islandsk film, som handler om kærligheden mellem mand og hest - og om når det forhold løber fuldstændigt løbsk. Vi møder blandt andet Kolbeinn og Solveig, et par som elsker hinanden. Problemet er pare, at Kolbein også elsker sin prisvindende hest Grana, som på sin side kun har øje for hingsten Brunn. Ja, og så er der hesten Jarpur, som er forelsket i sin ejer Vernhardur, mens Vernhardurs ven Gengis er har et godt øje til Jarpur.

Og sådan fortsætter det i komedien, som er fuld af kulsort humor og et meget alternativt kig på, hvad der gør heste menneskelige og gør mennesker dyriske.

Se "Om heste og mænd" i Øst for Paradis i Aarhus.

I "Transcendence" har Dr. Will Caster, en af verdens fremmeste forskere i kunstig intelligens, udviklet en computer, der er i stand til at lagre menneskehedens samlede viden og følelser. Hans arbejde er grænseoverskridende for mange mennesker, og en dag bliver det for meget for en gruppe antiteknologiske ekstremister, der udser ham for mål for deres attentat.

Det efterlader hans kone og bedste ven med kun én mulighed, hvis de vil redde hans liv: de må uploade hans bevidsthed til computeren. På den måde går de Caster til det konkrete omdrejningspunkt i et af hans egne eksperimenter. Snart løber det dog løbsk, og nu er det Caster, der er en trudsel for verden.

Se "Transcendence" i BioCity i Aarhus.


Læs anmeldelser af filmene:

"22 Jump Street"

"Det kunne have endt i bøsse­forskrækkede ­oneliners af den type amerikanske 80er-komedier faktisk excellerede i, men i 2014 er »22 Jump Street« klog nok til at putte ægte varme ind i ­makkernes forhold. Venner forever!" - Kristian Lindberg

"Labor Day"

"Der er mange utrovær­dige hændelser, man skal forbi i »Labor Day«, men kommer man det, ligger der små fine følelsesmæssige ­oplevelser og venter undervejs, hvis ellers man er til teorien om, at livet handler om at finde den ­eneste ene." - Jacob Wendt Jensen

"Om heste og mænd"

"Når filmen slutter er du opslugt af Erlingssons univers– og har sandsynligvis fået lyst til at tage en tur til Island for at fange din helt egen pony." - Louise Kidde Sauntved

"Transcendence"

"Hvad "Trancendence" mangler i fornuft, har den til gengæld i følelse. Johnny Depp og Rebecca Hall sørger for, at forholdet mellem Will og Evelyn Caster føles varmt og ægte, og det grundlæggende budskab om – måske – at kunne redde verden gennem den teknologi, der ellers synes at være grund til at frygte mere end fryde sig over, er mere end bare en enkelt eftertanke værd." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 12. juni, uge 24

Den danske ungdomsfilm "Når dyrerne drømmer" scorer hele fem stjerner af vores anmelder, så hvis du er til en skandinavisk gyser, så skynd dig i biografen for at se, om du er enig. På biografernes lærreder finder du også nyheder som "Cykelmyggen og Minibillen", "En flænge i himlen" og "Walesa - Håbets mand" i denne uge.

I "Cykelmyggen og Minibillen" møder vi minibillen Mini, Cykelmyggen Egon og Dansemyggen Dagmar, som alle arbejder i et loppecirkus. En dag går det galt, fordi Mini bliver mobbet af loppen Miranda, og hun ender med at stikke af fra det hele. 

I skoven, hvor Mini gemmer sig, møder han en røverbande. Først virker de uhyggelige og farlige, meb alligevel bliver Mini optaget som medlem af banden. Prisen for at være med er, at Mini skal stjæle honning i en nærliggende bikube. 

Se "Cykelmyggen og Minibilen" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"En flænge i himlen" handler om Hazel på 17 år, som har lungekræft. For at håndtere den svære situation går Hazel i en støttegruppe for andre kræftramte unge. Her møder hun Gus, der går i gruppen, selv om han egentlig er erklæret rask, fordi han har mistet sit ene ben på grund af en kræftsygdom.

De to unge falder i snak og finder ud af, at de har meget til fælles - blandt andet er de enige om at foragte det konventionelle system, som de i kraft af deres sygdom er viklet ind i. Gus er sød og sjov og på trods af, at Hazel ikke ved, hvor lang tid hun har tilbage at leve i, så bliver de to unge forelskede i hinanden.

Se "En flænge i himlen" i CinemaxX, BioCity og Metropol i Aarhus.

"Walesa - Håbets mand" foregår i 1970'ernes Polen. Her bor Lech Walesa, der er elektriker på et værft i Gdansk. Walesa er ikke tilfreds med det samfund, han lever i, og derfor begynder han at arbejde sammen med en gruppe aktivister for at organisere arbejderne i ikke-kommunistiske fagforeninger.

Denne type fagforeninger er imod regeringens kontrollerede system, og selv om Walesa vinder manges støtte og sympati, så er det bestemt ikke en ufarlig opgave, han har udset sig. Med tiden kommer Walesa til at stå i spidsen for oppositionen i Polen, og så kommer han for alvor i systemets søgelys.

Se "Walesa - Håbets mand" i Øst for Paradis og Metropol i Aarhus.

Den danske gyser "Når dyrene drømmer" handler om pigen Marie, der er 16 år. Hun bor sammen med sin mor, der sidder i kørestol, på ved Vesterhavet.

Der er mange ting, i Maries liv, der ikke helt kører på skinner. Moderens sygdom er omgæret af en mystisk tavshed, og Marie bliver mobbet på sit arbejde på den lokale fiskefabrik. Den eneste, som ikke driller Marie, er drengen Daniel.

Marie har altid været en genert pige, og i lang tid tør hun ikke gå til modstand mod mobberne, men i takt med at hendes interesse for Daniel vokser, så vokser der også et ukendt had og vrede inde i Marie. Og ikke nok med den forandring - undervejs begynder hendes krop også at forandre sig, og der vokser pels ud på hende. 

Se "Når dyrene drømmer" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Cykelmyggen Egon og Minibilen Mini""Moralen i historien er fin og klar, selv den mindste bille har krav på at blive set og elsket, og der findes noget godt i selv den grummeste røver – også selvom de læderklædte punk-biller i røverbanden er en lille smule uhyggelige for de helt små!" - Louise Kidde Sauntved

"En flænge i himlen"

"Historien i instruktøren Josh Boones »En flænge i himlen« er ikke særlig original, men med på tudeturen er heldigvis to dygtige og charmerende unge skuespiller (begge set i »Divergent«), der sammenlagt løfter materialet højt op over den del af filmen, der virker som en turistreklame for Amsterdam." - Jakob Wendt Jensen

"Walesa - Håbets mand"

"Andrzej Wajdas portræt af elektrikeren, der blev præsident, kammer over i politisk korrekthed." - Jakob Wendt Jensen

"Når dyrene drømmer"

""Når Dyrene Drømmer" er med andre ord et godt eksempel på, hvorfor gyserfilm kan bruges som platform til at lave film, der kombinerer det kommercielle med det kunstneriske." - Kristian Lindberg

Premiere 5. juni, uge 23

En enkelt dansk film, "Miraklet", og fire amerikanske, "A Million Ways to Die in the West", "Locke", "The Double" og "Edge of Tomorrow" har premiere i biograferne i denne uge.

"A Million Ways to Die in the West" handler om farmeren Albert, som ikke er af den hårdkogte slags, der normalt huserer i westerns. Faktisk er han et bange og skræmt gemyt, og det får store konsekvenser for ham. Albert trækker sig nemlig fra en duel, og det resulterer i, at han mister sin kæreste.

Det ændrer sig, da Albert møder den mystiske Anna, for sammen med hende vokser Alberts selvtillid frem. Midt i det hele kommer Annas mand, som er en barsk forbryder, til den lille by, og så må Albert vise sit værd.

Se "A Million Ways to Die in the West" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Filmen "Locke" varer 85 minutter, og hvert minut foregår i én bil og skildrer én mands skæbnesvangre køretur. Byggeformanden Locke kører en nat fra Birmingham mod London. Selv om alt umiddelbart flasker sig i Lockes liv - han har en dejlig kone, to sønner og på arbejdet er han i gang med sit hidtil største bygningsprojekt - så har Locke har ikke tænkt sig at vende hjem.

Der er nemlig noget andet, der optager Locke, og han træffer denne aften en beslutning, der ændrer hans liv for altid. Det eneste modspil, Locke har, er forvirrede stemmer fra hans telefonsamtaler og vejene, der ligger åbne foran bilen.

Se "Locke" i Øst for Paradis, CinemaxX og Metropol i Aarhus.

I "Miraklet" møder vi Johanna, som har haft en hård skæbne. I sin ungdom var hun egnens nedste danser, men det sluttede brat, og nu sidder hun i kørestol og er gift med byens stærkt troende præst Erik. De lever i et lidenskabsløst ægteskab, som forlængst er dødt.

Johannas liv vendes en dag op og ned, da hendes gamle dansepartner Jakob kommer tilbage til byen, og med ham følger de følelser Johanna en gang havde for ham.

Se "Miraklet" i Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"The Double" handler Simon. Han er en stille fyr, som ingen helt lægger mærke til. På arbejdet får han sjældent anerkendelse for sin ellers gode indsats, hans mor foragter ham, og hans drømmekvinde Hannah ser stort set ikke til hans side.

Men en dag sker der noget virkelig sært for Simon. Der kommer en ny mand på arbejdspladsen: James der er identisk med Simon. James er alt det, Simon ikke er: udadvendt, hurtig i replikken og har styr på damerne. Snart bliver Simon skubbet endnu mere ud på et sideplan i sit eget liv, da hans dobbeltgænger langsomt overtager hans tilværelse.

Se "The Double" i Øst for Paradis i Aarhus.

"Edge of Tomorrow" handler om William Cage. Han er officer i hæren, men har aldrig været i krig. Det kommer han imidlertid, da Jorden bliver angrebet fra rummet, og militæret indkaller alle kampklare mænd.

Cages gruppe falder i et bagholdsangreb, og efter få minutter på slagmarken bliver Cage dræbt. På uforklarlig vis vågner han op den selvsamme morgen og kastes igen ud i kampen mod rumvæsenerne - kun for at blive dræbt endnu engang.

Forklaringen er enkel: Cage er havnet i et tidsloop, hvor han gennemlever den samme dag om og om og altid med den samme slutning - at han bliver dræbt. Cage finder ud af, at noget dog er anderledes fra gang til gang: han bliver bedre og bedre til at kæmpe mod rumvæsnerne, og derme kommer han hver gang lidt tættere på at besejre overmagten.

Se "Edge of Tomorrow" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"A Million Ways to Die in the West"

"Seth McFarlane fyrer løs på alle tænkelige klichéer fra det vilde vesten, og det lykkes ham at ramme de fleste med sin helt egen form for urbane og dejligt beskidte form for humor." - Jacob Wendt Jensen

"Locke"

"Et godt manuskript og en fænomenal skuespiller holder spændingen kørende i et drama, der ikke fysisk bevæger sig ud af en bil, men som alligevel fænger og fanger." - Jacob Wendt Jensen

"Miraklet"

"Der er fuld skrue på melodramaet, hvor alt er i yderste potens og yderste konsekvens, men Simon Staho er bedst, når han holder sig til antydningerne. Her opstår de smukke og rørende scener. Her kan vi føle med karaktererne." - Louise Kidde Sauntved

"The Double"

"Alt i alt ender "The Double" da også som et lidt køligt eksperiment, som en del studerende og yngre filmnørder formentlig vil hylde, fordi det er anderledes." - Jacob Wendt Jensen

"Edge of Tomorrow"

"Tom Cruise har en uomtvistelig evne til at tryllebinde folk i et biografsæde. Han trækker os ind i sit spind af spænding. Omvendt så må man sige, at det er ret utroligt han gider spille nogenlunde den samme rolle igen og igen." - Jacob Wendt Jensen

Premiere 29. maj, uge 22

Vi kommer hele verden rundt i denne uges premierefilm: den danske "Kolbøttefabrikken", den tyske "Oh Boy", den svenske "Vi er de bedste", den japanske "Min søsn familie" og den amerikanske "Maleficent".

"Kolbøttefabrikken" handler om Acacia, som er alternativ behandler. Hun dømmes til en mentalundersøgelse på en psykiatrisk afdeling, og da hun indlægges, ser hun det som en chance til at hjælpe en masse nye mennesker.

Acacia tror, at hun gennem sine evner som alternativ behandler kan give sine medpatienter noget, som de ikke får i deres behandling - ud skal medicinen og ind skal clairvoyance og hypnose.

På afdelingen er der mange, som er glade for Acacias hjælpsomhed og nye tilgang til behandlingen. Sådan ser overlægen på afdelingen dog ikke på Acacias påfund. Han ser en syg kvinde i Acacia og mener, at den eneste løsning er stærk medicinering.

Ud over Paprika Steen som Acacia medvirker komikere som Mick Øgendahl, Mia Lyhne og Simon Jul.

Se "Kolbøttefabrikken" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"Maleficent" fortæller historien bag eventyret om Tornerose - eller i hvert fald én af de mange historier, der går bag om det eventyr, vi alle kender så godt.

I denne fortælling var heksen engang en fe, som fik stjålet sine vinger. Tabet af det har fået hende til at blive hævngerrig, og der er derfor, hun kaster en forbandelse på den lille prinsesse Aurora. Som eventyret fortæller, vil prinsessen på sin 16 års fødselsdag falde i en dyb søvn, som kun ægte kærlighed kan bryde.

Auroras forældre gør, hvad de kan for at forhindre heksens forbandelse i at blive til virkelighed og den lille prinsesse vokser op i skjul hos sine fegudmødre i skoven. Her finder heksen, Maleficent, dog den lille pige og sørger for, at prinsessen også kender hendes side af sagen.

Derfor er Aurora fanget i et magtspil mellem sin far, menneskekongen, og skovens mørke dronning. For i denne udgave af eventyret er der flere sider af samme sag. Og hvem ved, måske er den velkendte skurk ikke er så ond alligevel - og den gode kong Stefan er måske ikke er så uskyldig, som han ser ud. Det kommer an på øjnene, der ser.

Se "Maleficent" i BioCity og CinemaxX i Aarhus.

"Min søns familie" viser familien Nonomiyas liv. Det er en succesfuld og moderne kernefamilie, som ser helt perfekt ud: farens karriere går godt, deres lejlighed ligner noget fra et boligblad og sønnen er meget velopdragen af en 6 årig at være.

Lige så snorlig som alt er hos familien Nonomiya, lige så skævt er det hele hos familien Saiki. Det er en fattig familie, men som til gengæld prioriterer deres børn over alt andet. To så forskellige familier ville normalt aldrig mødes, men det bliver de tvunget til nu.

Familiernes to 6 årige drenge er nemlig blevet byttet om ved fødslen, og det sætter store spørgsmål i gang for begge familier. 

Se "Min søns familie" i Øst for Paradis og Metropol i Aarhus.

Den tyske film "Oh Boy" handler om Niko. Han er droppet ud af universitetet og hans dage går med at trave gader og stræder igennem og se på menneskene.

Hans stille liv ændrer sig dog pludseligt, da hans kæreste går fra ham og hans far smækker pengekassen i. Oven i det hele erklærer en psykiater Niko for følelsesmæssigt ustabil. Nikos liv ligger i ruiner, og det eneste, han kan samle sig om, er at finde en ordentlig kop kaffe.

Se "Oh Boy" i Øst for Paradis i Aarhus.

"Vi er de bedste!" foregår i Stockholm 1982. Pigerne Bobo og Klara på 13 år er bedste veninder, og de er meget anderledes end alle de andre piger, de kender. De to kan nemlig lide svenske punkbands, selvom alle siger, at punken er død. Og desuden ligner de ikke typiske piger, men mere drenge med kort hår.

De to piger har det svært - både i klassen og der hjemme. Da de ser den ensomme pige Hedvig spille guitar, beslutter de sig til at lave et punkband. Ud over Hedvig kan ingen af dem spille på et instrument, men det stopper ikke drømmene.

Se "Vi er de bedste!" i Øst for Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Kolbøttefabrikken"

"Morten BH spillefilmsdebuterer med den improviserede komedie "Kolbøttefabrikken", der ikke er særlig sjov, men til gengæld både sympatisk og tankevækkende." - Louise Kidde Sauntved

"Maleficent"

"Det er en god historie! Derfor er det så meget desto mere ærgerligt, at »Maleficent« ikke tør gå linen ud, og virkelig dykke ned i den interessante karakter, Maleficent er. Ikke mindst når hun spilles af Angelina Jolie der, udover at være smuk, er en god skuespiller." - Louise Kidde Sauntved

"Min søns familie"

"Hirokazu har et sikkert greb om sine skuespillere og styrer både børn og voksne igennem de fine følelsesudsving, som hele tiden ligger og vibrerer. Han formår stilfærdigt og med underspillet humor at lade de hårde, uforsonlige træk, der er perfekt mejslet i Masaharu Fukuyamas ansigt, krakelere." - Jesper Eising

"Oh Boy"

"Flere af scenerne føles direkte forcerede i deres forsøg på at være skæve og sjove - mens andre faktisk har en rigtigt velfungerende absurditet og bittersød tristesse." - Louise Kidde Sauntved

"Vi er de bedste!"

"Større er handlingen i »Vi er de bedste« egentlig ikke, men Lucas Moodyson forstår at fortælle sin episodiske historie med en så stor energi, forståelse for og indlevelse i teenagepigesind, at de tre karakterer virkelig vækkes til live foran vores øjne." - Louise Kidde Sauntved

Premiere 22. maj, uge 21

Fire film er på biografernes premiere-plakater i denne uge. "Grace of Monaco" handler om den berømte skuespiller, der blev prinsesse, i "The Salvation" ser vi blandt andet Mads Mikkelsen som nybygger i det vilde Vesten, i "The Unknown Known" er der helt andre boller på suppen, her ser vi nemlig en dokumentarfilm om den amerikanske politiker Rumsfeld og i "X-Men: Days of Future Past" sendes Wolverine tilbage i tiden for at forhindre en katastrofe.

"Grace of Monaco" handler om Grace Kelly, den amerikanske skuespiller, der slog igennem med en birolle i "High Noon" og året efter blev Oscar-nomineret for "Mogambo". Og så fortæller filmen selvfølgelig også historien om selvsamme Grace Kellly, der giftede sig med fyrst Rainier af Monaco og dermed blev prinsesse.

Kelly arbejdede flere gange sammen med den berømte instruktør Alfred Hitchcock, men hun trak sig tilbage fra det hele, da hun blev gift og senere fik tre børn.

Det er her, filmen begynder. Seks år inde i ægteskabet forsøger Alfred Hitchcock forsøger at overtale skuespilleren til et comeback på det store lærred. Imens foregår der også en masse i det lille fyrstedømme, som står overfor en usikker fremtid.

Se "Grace of Monaco" i CinemaxX, Metropol og Øst for Paradis i Aarhus.

"The Salvation" er intet mindre end en dansk western. I filmen møder vi den danske emigrant John (spillet af Mads Mikkelsen). Han lever i 1870'ernes USA, et brutalt og farligt sted, hvor grænsen mellem lovens håndhævere og forbrydere er flydende.

John har endelig fået sin kone og søn til landet, men glæden varer kun kort. Familien bliver ofre for en forbrydelse - og John slår gerningsmanden ihjel. Det får store konsekvenser, da den nådesløse Oberst Delarue, som er bror til gerningsmanden, sætter alt ind på at få hævn over John. Den forrådte og udstødte John har ingen anden mulighed end at forvandle sig til en frygtløs kriger i kampen mod Delarue.

Se "The Salvation" i CinemaxX, Metropol og BioCity i Aarhus.

"The Unknown Known" er en dokumentarfilm og portrætterer Donald Rumsfeld, manden som var amerikansk forsvarsminister under Gerald Ford fra 1975-77 og igen under George W. Bush fra 2001-06. Filmen viser Rumsfelds karriere fra de tidlige dage som kongresmedlem i 60'erne frem til planlægningen af invasionen af Irak i 2003.

Filmen laver et utraditionelt greb, fordi den inddrager Rumsfeld selv i forsøget på at stille spørgsmålstegn ved hans bedrifter. Instruktøren Errol Morris har også tidligere skrevet filmhistorie, da han i 1988 lavede "The Thin Blue Line", som lagde præcedens for genrens efterfølgende brug af dramatiske rekonstruktioner.

Se "The Unknown Known" i Øst for Paradis i Aarhus.

"X-Men: Days of Future Past" handler om gruppen af mutanter fra X-Men, som vi efterhånden kender så godt fra de foregående film. De kæmper for at overleve i en verden, hvor er er anderledes end alle andre. Denne gang er mutanterne virkelig i fare, og de kan kun se én mulighed for at overleve: for at forhindre en begivenhed, som truer både mutanters og menneskers overlevelse, må de sende en person tilbage i tiden.

Valget falder på den næsten usårlige Wolverine, som er den eneste, der vil kunne overleve sådan en rejse. Men Wolverine sættes for alvor på en prøve, da han i fortiden konfronteres både med de yngre X-Men og deres fjender.

Se "X-Men: Days of Future Past" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Grace of Monaco"

""Grace of Monaco" kunne være blevet en underholdende halvkitschet omgang sæbeopera, men i stedet har folkene bag filmen på pervers vis valgt at gøre historien om parret til en metafor for den globale kamp mod undertrykkelse." - Kristian Lindberg

"The Salvation"

"Levring og hans filmhold har således skabt en imponerende kulisse i den sydafrikanske ørken, og med Kasper Windings soundtrack, der er lige så enkelt og genrebevidst, som filmens øvrige elementer, er det en ganske velgørende visuel og auditiv oplevelse at se filmen." - Jesper Eising

"The Unknown Known"

"Tilbage står en løs anekdoterække om de forskellige amerikanske krige og en sympati der til sidst er på Rumsfelds side, hvilket næppe var Morris’ oprindelige mål."

"X-Men: Days of Future Past"

"For selvom "X-Men: Days of Future Past", der er baseret på en historie fra 1981, er den hidtil mest komplekse fortælling i sagaen, styrer Singer slagets gang med overskud, overblik og passende doser skæv humor." -

Premiere 15. maj, uge 20

Kæmpemonstret Godzilla og en gammel fransk lærer, der en dag får en meget spændende stil, er hovedingredienserne i ugens to premierefilm: "Godzilla og "Selv i de bedste hjem".

"Godzilla" handler selvfølgelig om verdens mest kendte monster Godzilla.Det japanske giga-reptil flyder 60 år i år, hvor den nye film kommer i biograferne.

Hovedhistorien er fortællingen om Joe Brody, hvis kone forsvandt under en ulykke på et japansk atomkraftværk. Den forklaring stiller Brody sig dog ikke tilfreds med, og han sætter sig for at finde ud af, hvad der egentlig skete.

Den officielle forklaring lyder på, at kraftværket blev ramt af et jordskælv, men den forklaring lyder mindre og mindre troværdig i takt med, at Brody går den efter i sømmene. Brody får nemlig færten af en langt værre og i bogstavelig forstand større grund. Og dette "noget" er kraftfuld nok til at true alle Jordens mennesker.

Se "Godzilla" i CinemaxX og BioCity i Aarhus.

"Selv i de bedste hjem" handler om Germain og det liv, han lever, som midaldrende fransklærer med mislykkede forfatterdrømme bag sig.

En dag sker der dog noget i Germains rolige liv - noget som sætter gang i en side af sig selv, han havde glemt. Claude, en af Germains elever, skriver nemlig nogle saftige stile, som blandt andet malende fortæller om drengens begær efter en klassekammerats mor.

Germain læser stilene højt for sin kone Jeanne. Jeanne bliver pirret af historierne, og det sætter endnu mere gang i begivenhederne, da hun udvikler en slags besættelse af den unge stileskriver.

Se "Selv i de bedste hjem" i CinemaxX, BioCity, Metropol og Øst for Paradis i Paradis i Aarhus.

Læs anmeldelser af filmene:

"Godzilla"

"Gareth Edwards »Godzilla« handler ikke om os mennesker, men om de forhistoriske monstre, og det er ganske befriende - selvom det kan virke som spild, at filmens store stjernenavne reelt set ikke bliver brugt til særligt meget." - Louise Kidde Sauntved

"Selv i de bedste hjem"

"François Ozon er en mester i at gøre relationer mellem mennesker så spændende, man føler sig vidne til en gyserfilm. Den bedste og en af de mest alsidige franske instruktører slår til igen." - Jacob Wendt Jensen

Følg aOa.dk på Facebook