Præciser din søgning i menuen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/09/14

Madanmeldelse: Klassisk Fisk

  • Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst

    Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard

  • Restaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplystRestaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard
  12  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Er du til frisk fisk og skalddyr, er Restaurant Klassisk Fisk formentligt Aarhus’ bedste bud. Betjeningen er imødekommende, stemningen er charmerende og prisniveauet er bestemt acceptabelt.

I 1930’erne malede Henrik Hansen billedet ”Aarhus – Byen ved havet”.

Med det in mente har det altid skabt forundring, at havet ikke var bedre repræsenteret på den Århusianske restaurantscene.

Erkendt, flere har gjort forsøget og flere består da stadig den dag i dag. Dog primært centreret omkring marinaen ved Marselisborg Havn, med et par enkelte afstikkere til latinerkvarteret.

Heldigvis blev der i 2012 rådet bod på dette, da restaurant Klassisk Fisk åbnede dørene op. Forventningerne var store og er bestemt også blevet indfriet siden hen, for der har været pænt fyldt hver gang undertegnet enten har besøgt eller gået forbi etablissementet.

Læs også: Madanmeldelse: Restaurant Varna

Ligesom på søster restauranten, Klassisk Bistro, i Jægergårdsgade, hælder Restaurant Klassisk Fisk til det uformelle og uprætentiøse bistrokøkken, som til gengæld leverer en kombination af franske klassikere og nyfortolkninger. Alt sammen baseret på sæsonaktuelle råvarer.

Menukortet på klassisk fisk er derfor også opdelt mellem en række frankofile klassikere og en tre- eller fire retters menu som varierer fra dag-til-dag.

Den uformelle bistrostemning fornemmer man allerede uden for restauranten, hvor enkelte gæster sidder og nyder et glas og dagens sidste solstråler.

Indenfor bliver man med det samme draget af restaurantens yderst charmerende opalglasloft, som automatisk sender tankerne mod Paris’ pulserende natteliv i Montmartre.

Herlig fingermad

Efter smutvejen til Paris blev vi pænt budt velkommen af aftenens betjening, som hurtigt anviste vores, i forvejen booket bord.

Restauranten var, som forventet, pænt fyldt op og det kan derfor generelt anbefales at man booker bord i forvejen. Helt loyalt overfor bistro konceptet er bordene placeret tæt mellem hinanden, så man virkelig får skabt den pulserende og løsslupne stemning. Dog er der også hyggelige båse, til dem, som har brug for lidt mere intimitet.

Vores tjener var hurtigt klar med husets menukort og et par kloge ord om dagens 3- og 4 retters menu. Vi efterspurgte lidt kort betænkningstid og sendte derfor tjeneren ligeså hurtigt den anden vej efter et glas af husets bobler og lidt snacks.

Læs også: Madanmeldelse: Møllegården

I mellemtiden kunne vi så konstatere, at restauranten virkelig lever op til sit navn, og formentligt har byens mest velassorteret fiskekort. Samtidigt blev det også noteret, at der rent faktisk også er tænkt på det kødelskende folk, da der også huserer en omgang carpaccio og en enkelt stor rød bøf, på menukortet. Denne aften stod dog i fiskens tegn, så disse blev aldrig overvejet. I stedet blev det kraftigt overvejet om man skulle forsøge sig udi bistro suppen par excellence. Nemlig klassisk bouillabaisse.

Valget faldt dog på aftenens fire retters menu, som bl.a. bestod af en af de mest hyggelige og stemningsskabende serveringer. Pil-selv-rejer.

Inden disse ankom, nød vi godt af de føromtalte snacks og bobler. Her var der tale om lidt saftige oliven, saltede mandler, mandolinjern tyndt ristet brød og lidt aioli. Hertil en sprød og let tør omgang bobler, som gik fint i spænd med vores snacks.

Kort tid efter ankom de så. En skudefuld friske og særdeles velsmagende pil-selv-rejer ledsaget af aioli og citron. Og det holdt hele vejen hjem. Det er naturligvis en lidt snasket omgang, men der er intet så hyggeligt, som at sidde og pille rejer i godt selskab. Samtidigt understregede det også bistrokøkkenets holdning til at lade råvarerne tale for sig selv.

I glasset fik vi under de første tre retter, en fyldig, fedmefuld og lettere frugtig hvid Bourgogne ”Sous La Roche” fra DomaineBernollin fra 2013. Kortet sagde godt nok 2009, så enten skete der fejlvalg i kælderen eller også bør kortet opdateres. Hvor om alting er, var glasset ganske fint og supplerede, som nævnt af tjeneren, absolut alle de første tre serveringer.

Efter et kort pusterum ankom aftens mellemret, som bestod af lynstegt tun i god kombination medlet potent krydret chili mayo, syltede rødløg og frisk koriander. Tunen var frisk i smagen, med god let sødmeog gik pænt i spænd med det krydrede fra chilien og syren fra løgene. En absolut enkel, men alligevel velsmagende anretning.

Briernes konge

For nogen kan den ene fiskeret efter den anden, måske virke en smule ensformigt, men restaurant Klassisk Fisk formår fint, at variere anretningerne, mellem det lette og tunge og skaldyr og fisk.

Efter en omgang skaldyr og en let omgang tun var det derfor også blevet tid til aftenens tungeste servering. Perfekt stegt og smør mør kulmule med følge af en cremet og velafstemt selleri puré, mørke og aromatiske svampe og dejlig sødmefulde æbler. En meget velafbalanceret anretning, som også viste at køkkenet kan mere end blot at lave enkle og spartansk sammensatte retter. Efter lidt kort vortering var undertegnet og ledsager derfor også enige om, at det måtte være aftenens bedste servering.

Fisk har sjældent gjort sig som ingrediens i desserter, hvilke heller ikke gjorde sig gældende denne aften. Det gjorde osten til gengæld. For efter en kort, bestilt, ventepause ankom aftenens sidste servering i form af briernes konge, eller Brie de Meaux, som den hedder på fransk.

Denne ankom sammen med lidt hjemmebagt kiks og lidt søde valnødder. Brie de Meaux er lavet på upasteuriseret mælk, som giver den en god karakter og kraftig smag, dog uden smagen af salmiak, som man kender det fra almindelige brier.

Læs også: Madanmeldelse: Det Glade Vanvid

I glasset var der også glæde at spore. Her var der et glas Messias, portvin fra 1989, som havde en meget kraftig og elegant smag med let sødme og krydderi. Et rigtig fint supplement til den kraftfulde brie.

Alt i alt en velvalgt servering, som absolut sluttede en tur i bistrokøkkenet af, på fin manér.

Og hermed er det tid til at gøre status. Restaurant Klassisk Fisk leverer det, de færrest andre restauranter gør i Aarhus. Fisk. Og et meget bredt og spændende udvalg. Herudover leverer de den samme leben, som man kan møde hos søsterrestauranten, Klassisk Bistro, og et par andre gode restauranter i Aarhus.

Bistrokøkkenet kommer aldrig op og spiller på hele det gastronomiske klaver og skal det heller ikke. Til gengæld får man så en stemningsfyldt og charmerende stemning, som de finere restauranter sjældent kan levere.

Med en regning på 1.590 kr. for to gange fire retter, bobler og snacks, en flaske hvid og to glas portvin lander vi også pænt i midt segmentet rent prismæssigt.

Derfor ender vi også på fire velfortjente stjerner til Restaurant Klassisk Fisk og en meget varm anbefaling om at tage ned og besøge et lille stykke af Paris, når nu sommeren er gået på hæld.

Klassisk Fisk. Nørregade 38, 8000 Aarhus C. Tlf: 28 71 99 95. Åbningstider: Man-søndag 12:15-16 og fra 17:30-sent.

Følg aOa.dk på Facebook

Sushi i alle regbuens farver og for enhver smag hos Sota Sushi Bar på Banegårdspladsen. Foto: Ikke oplyst

Madanmeldelse: Sota Banegårdspladsen

AOA

Føj til favoritter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
Sota på Banegårdspladsen er en af byens bedre sushi-barer. Her er kærlighed til håndværket og kvalitet, der holder hele vejen hjem.
Udgangspunktet er at yoga er for alle, når Femina byder velkommen til Vild Med Yoga. Foto: PR.
Byliv | 16/05/16

Fælles yoga

Vild Med Yoga Ceres Park og Arena

Der er yoga for alle, uanset niveau, når Femina 26. juni afholder yoga arrangementet Vild Med Yoga i Ceres Park og Arena.
Fra et marketingbureau i Finland til et butikscenter i Holland til en kostskole i USA bruger kunstneren ofte infiltrationen som udgangspunkt for at fremvise eksempler på praktisk research i offentlige rum. Foto: PR-foto
Udstilling | 14/06/16

Videoværker, rekvisitter og kostumer

Pilvi Takala på Kunsthal Aarhus

Takala gransker forskellige miljøer på humoristisk vis i de otte videoværker på udstillingen, der kan ses på Kunsthal Aarhus 22. juni-21. august.
Den lille men helt særlige smykkebutik Hirsch Jewellery har smykker af rå diamanter, ægte metaller, sort træ og kulstof. De er som naturen helt ærlige, ind imellem underspillede og med en lang holdbarhed. Indretningen af butikken spiller sammen med smykkerne. Montrene og belysningen er håndlavede af retrofund. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 22/06/16

Ugens Butik: Hirsch Jewellery

AOA

Smykkebutikken er byens absolut mindste. Det gør herlighedsværdien større. Og der er plads nok til håndtegnede smykker af ædle metaller, træ og kulstof sammen med rå diamanter.
Grayson Perry, The Vanity of Small Differences, The Upper Class at Bay, 2012, N. Sargent Foundation, courtesy the artist and Victoria Miro, London. Foto: PR-foto
Udstilling | 14/06/16

Betagende hverdagshistorier

Grayson Perry på Aros

Grayson Perrys kunstneriske univers er involverende og betagende. Se selv med 24. juni til 11. september, når Aros udstiller hans værker.
AOA guider dig til fem caféer og restauranter i Aarhus, hvor du kan nyde din kaffe, din frokost eller en kold øl udendørs - og samtidig komme i sommerstemning og få fregner på næsen. Foto: Iris/Scanpix  Foto: Ikke oplyst

Guide: Fang solstrålerne på caféen

Når sommersolen titter frem bag skyerne, er det bare om at komme ud og suge den til sig. Og hvad er bedre end at sidde med sin frokost eller en kold fadøl, mens solen varmer? AOA guider dig til caféer og restauranter i Aarhus med hyggelige udendørsserveringer, hvor du kan få forårsfornemmelser og fregner på næsen.
Fra 2. april til 22. oktober er der bagagerumsmarked i midtbyen på syv udvalgte lørdage. Foto: Scanpix/Iris
Shopping | 28/02/16

Sluk genbrugs-tørsten på marked i midtbyen

Bagagerumsmarked på Bispetorvet og Store Torv

Det store bagagerumsmarked på Bispetorvet og Store Torv er tilbage. Besøg markedet 25. juni, 30. juli, 17. september og 22. oktober.
På Steno museet kan du bl.a. spille tre på stribe uden at se din modstanderens brikker, eller teste din behændighed med en behændighedstester. Foto: PR.
For børn | 20/06/16

Leg med eksperimenter

Hold sommerferie på Steno Museet Steno Museet

På Steno Museet kan du i sommerferien få masser af naturvidenskabelig hjernegymnastik, og lege med forskellige eksperimenter.
Alle danskere er inviteret til den store fodboldfest, der skydes i gang med et brag, nemlig den spændende åbningskamp 10. juni kl. 21 på Stade de France i Paris mellem Frankrig og Rumænien. Foto: PR-foto
Byliv | 16/06/16

Fodboldfest i Aarhus

EM på storskærm i Musikhusparken

Der er lagt op til en kæmpe fest, når Aarhus bliver ramme om en masse fodboldaktiviteter under EM i fodbold fra 10. juni til 10. juli.
Måske kommer Smadremanden også med, når Zirkus Nemo besøger Aarhus. Foto: PR-foto/S. Brogaard
Scene | 25/03/16

Zirkus på Tangkrogen

Zirkus Nemo på Tangkrogen

Endnu en gang kommer "zirkusdirektør" Søren Østergaard og Danmarks eneste voksencirkus til Aarhus. Kig ind og grin med fra 7. juni til 2. juli.
Mikkel, 33 år og Ole, 31 år Foto: Ikke oplyst
Byliv | 19/06/16

Voxpop: Sådan var årets NorthSide

NorthSide

Tre festivaldage i Ådalen er ved at være slut, og det er tid til at vende tilbage til hverdagen. Inden søndagens sidste koncerter spurgte AOA syv festivalgæster om, hvad de vil huske fra dette års NorthSide.
Piben peger på Lakor - det humoristiske og selvironiske design inspireret af sne-, surfer- og skater-folket. Fra venstre butikschef Rasmus Matthiessen, salgschef Jeppe Jensen og designer Lasse Kornum. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 15/06/16

Ugens Butik: Lakor

AOA

En farveblind designer og en ordblind butikschef er nogle af de surfer-drenge, der har skabt det humoristiske mærke og en butik i Latinerkvarteret: Lakor. Her kan man få kolde øl, lakridspiber, sørøverhistorier, retrointeriør, surfer-, sne- og skater-tøj.
Siden sidst i 90erne har White Elephant været en succesfuld thai-restaurant på hjørnet af Klostergade og Volden.  Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst

Madanmeldelse: Restaurant White Elephant

AOA

Føj til favoritter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Restaurant White Elephant er en af byens ­ældste thai-restauranter og leverer fine og billige ­retter med god smag. Den skal dog passe på ikke at ­falde i søvn, ellers bliver den overhalet indenom.
I år skal vi kåre de bedste af de bedste i 15 forskellige kategorier i AOA Byens Bedste 2016 konkurrencen. Foto: aoa.dk
Byliv | 09/06/16

Hele 15 Byens Bedste titler at kæmpe for

aoa.dk

Inden længe lyder startskuddet til AOA Byens Bedste konkurrencen, og i år er der hele 15 fornemme titler i spil. AOA Byens Bedste anno 2016 dækker nemlig over 15 forskellige kategorier. Se dem her.
Tirsdag 7. juni havde Zirkus Nemo premiere i Tangkrogen. Foto: Kim Haugaard Foto: Kim Haugaard
Scene | 08/06/16

Anmeldelse: Zirkus Nemo 2016

AOA

Føj til favoritter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zirkus Nemo 2016-show er underholdning i superliga-klassen.
Ved AOA Byens Bedste Awardshow 2015 vandt Food Festival den prestigefulde AOA Pris. Foto: Kim Haugaard
Byliv | 06/06/16

AOA Byens Bedste 2016 kårer de bedste i Aarhus

aoa.dk

Sammen med århusianerne har AOA siden 2006 kåret de bedste af de bedste i byen i en lang række kategorier. Æren er på spil for de nominerede, mens der for jer brugere er et rejsegavekort på højkant. Læs mere om AOA Byens Bedste konceptet her.
Baresso er rykket ind i centrum af Bruuns Galleri med en kaffebar midt på torvet. Her serverer kædens egne baristaer den colombianske kaffe lavet specielt til italienske Baresso. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 08/06/16

Nye butikker i Bruuns Galleri

AOA

Bruuns Galleri har de seneste måneder åbnet en række butikker og caféer - og endnu flere er på vej.