Præciser din søgning i menuen
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/09/14

Madanmeldelse: Klassisk Fisk

 • Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst

  Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard

 • Restaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplystRestaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard
  12  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Er du til frisk fisk og skalddyr, er Restaurant Klassisk Fisk formentligt Aarhus’ bedste bud. Betjeningen er imødekommende, stemningen er charmerende og prisniveauet er bestemt acceptabelt.

I 1930’erne malede Henrik Hansen billedet ”Aarhus – Byen ved havet”.

Med det in mente har det altid skabt forundring, at havet ikke var bedre repræsenteret på den Århusianske restaurantscene.

Erkendt, flere har gjort forsøget og flere består da stadig den dag i dag. Dog primært centreret omkring marinaen ved Marselisborg Havn, med et par enkelte afstikkere til latinerkvarteret.

Heldigvis blev der i 2012 rådet bod på dette, da restaurant Klassisk Fisk åbnede dørene op. Forventningerne var store og er bestemt også blevet indfriet siden hen, for der har været pænt fyldt hver gang undertegnet enten har besøgt eller gået forbi etablissementet.

Læs også: Madanmeldelse: Restaurant Varna

Ligesom på søster restauranten, Klassisk Bistro, i Jægergårdsgade, hælder Restaurant Klassisk Fisk til det uformelle og uprætentiøse bistrokøkken, som til gengæld leverer en kombination af franske klassikere og nyfortolkninger. Alt sammen baseret på sæsonaktuelle råvarer.

Menukortet på klassisk fisk er derfor også opdelt mellem en række frankofile klassikere og en tre- eller fire retters menu som varierer fra dag-til-dag.

Den uformelle bistrostemning fornemmer man allerede uden for restauranten, hvor enkelte gæster sidder og nyder et glas og dagens sidste solstråler.

Indenfor bliver man med det samme draget af restaurantens yderst charmerende opalglasloft, som automatisk sender tankerne mod Paris’ pulserende natteliv i Montmartre.

Herlig fingermad

Efter smutvejen til Paris blev vi pænt budt velkommen af aftenens betjening, som hurtigt anviste vores, i forvejen booket bord.

Restauranten var, som forventet, pænt fyldt op og det kan derfor generelt anbefales at man booker bord i forvejen. Helt loyalt overfor bistro konceptet er bordene placeret tæt mellem hinanden, så man virkelig får skabt den pulserende og løsslupne stemning. Dog er der også hyggelige båse, til dem, som har brug for lidt mere intimitet.

Vores tjener var hurtigt klar med husets menukort og et par kloge ord om dagens 3- og 4 retters menu. Vi efterspurgte lidt kort betænkningstid og sendte derfor tjeneren ligeså hurtigt den anden vej efter et glas af husets bobler og lidt snacks.

Læs også: Madanmeldelse: Møllegården

I mellemtiden kunne vi så konstatere, at restauranten virkelig lever op til sit navn, og formentligt har byens mest velassorteret fiskekort. Samtidigt blev det også noteret, at der rent faktisk også er tænkt på det kødelskende folk, da der også huserer en omgang carpaccio og en enkelt stor rød bøf, på menukortet. Denne aften stod dog i fiskens tegn, så disse blev aldrig overvejet. I stedet blev det kraftigt overvejet om man skulle forsøge sig udi bistro suppen par excellence. Nemlig klassisk bouillabaisse.

Valget faldt dog på aftenens fire retters menu, som bl.a. bestod af en af de mest hyggelige og stemningsskabende serveringer. Pil-selv-rejer.

Inden disse ankom, nød vi godt af de føromtalte snacks og bobler. Her var der tale om lidt saftige oliven, saltede mandler, mandolinjern tyndt ristet brød og lidt aioli. Hertil en sprød og let tør omgang bobler, som gik fint i spænd med vores snacks.

Kort tid efter ankom de så. En skudefuld friske og særdeles velsmagende pil-selv-rejer ledsaget af aioli og citron. Og det holdt hele vejen hjem. Det er naturligvis en lidt snasket omgang, men der er intet så hyggeligt, som at sidde og pille rejer i godt selskab. Samtidigt understregede det også bistrokøkkenets holdning til at lade råvarerne tale for sig selv.

I glasset fik vi under de første tre retter, en fyldig, fedmefuld og lettere frugtig hvid Bourgogne ”Sous La Roche” fra DomaineBernollin fra 2013. Kortet sagde godt nok 2009, så enten skete der fejlvalg i kælderen eller også bør kortet opdateres. Hvor om alting er, var glasset ganske fint og supplerede, som nævnt af tjeneren, absolut alle de første tre serveringer.

Efter et kort pusterum ankom aftens mellemret, som bestod af lynstegt tun i god kombination medlet potent krydret chili mayo, syltede rødløg og frisk koriander. Tunen var frisk i smagen, med god let sødmeog gik pænt i spænd med det krydrede fra chilien og syren fra løgene. En absolut enkel, men alligevel velsmagende anretning.

Briernes konge

For nogen kan den ene fiskeret efter den anden, måske virke en smule ensformigt, men restaurant Klassisk Fisk formår fint, at variere anretningerne, mellem det lette og tunge og skaldyr og fisk.

Efter en omgang skaldyr og en let omgang tun var det derfor også blevet tid til aftenens tungeste servering. Perfekt stegt og smør mør kulmule med følge af en cremet og velafstemt selleri puré, mørke og aromatiske svampe og dejlig sødmefulde æbler. En meget velafbalanceret anretning, som også viste at køkkenet kan mere end blot at lave enkle og spartansk sammensatte retter. Efter lidt kort vortering var undertegnet og ledsager derfor også enige om, at det måtte være aftenens bedste servering.

Fisk har sjældent gjort sig som ingrediens i desserter, hvilke heller ikke gjorde sig gældende denne aften. Det gjorde osten til gengæld. For efter en kort, bestilt, ventepause ankom aftenens sidste servering i form af briernes konge, eller Brie de Meaux, som den hedder på fransk.

Denne ankom sammen med lidt hjemmebagt kiks og lidt søde valnødder. Brie de Meaux er lavet på upasteuriseret mælk, som giver den en god karakter og kraftig smag, dog uden smagen af salmiak, som man kender det fra almindelige brier.

Læs også: Madanmeldelse: Det Glade Vanvid

I glasset var der også glæde at spore. Her var der et glas Messias, portvin fra 1989, som havde en meget kraftig og elegant smag med let sødme og krydderi. Et rigtig fint supplement til den kraftfulde brie.

Alt i alt en velvalgt servering, som absolut sluttede en tur i bistrokøkkenet af, på fin manér.

Og hermed er det tid til at gøre status. Restaurant Klassisk Fisk leverer det, de færrest andre restauranter gør i Aarhus. Fisk. Og et meget bredt og spændende udvalg. Herudover leverer de den samme leben, som man kan møde hos søsterrestauranten, Klassisk Bistro, og et par andre gode restauranter i Aarhus.

Bistrokøkkenet kommer aldrig op og spiller på hele det gastronomiske klaver og skal det heller ikke. Til gengæld får man så en stemningsfyldt og charmerende stemning, som de finere restauranter sjældent kan levere.

Med en regning på 1.590 kr. for to gange fire retter, bobler og snacks, en flaske hvid og to glas portvin lander vi også pænt i midt segmentet rent prismæssigt.

Derfor ender vi også på fire velfortjente stjerner til Restaurant Klassisk Fisk og en meget varm anbefaling om at tage ned og besøge et lille stykke af Paris, når nu sommeren er gået på hæld.

Klassisk Fisk. Nørregade 38, 8000 Aarhus C. Tlf: 28 71 99 95. Åbningstider: Man-søndag 12:15-16 og fra 17:30-sent.

Følg aOa.dk på Facebook

Mad, madanmeldelse, Nørre Vissing Kro Foto: Ikke oplyst

Madanmeldelse: Nørre Vissing Ko

AOA

Resultatet stod ikke helt mål med ­ambitionerne på Nørre Vissing Kro nær Skanderborg.
Der er mange penge at spare på tøj fra Day. Foto: Scanpix Foto: Ikke oplyst
Shopping | 06/10/16

Kom til lagersalg med Day

Day lagersalg

21. og 22. oktober holder Day lagersalg i Ridehuset, og der er mange penge at spare.
Rope Of Dope kommer, 22. oktober, til Hornsleth Bar. Foto: Scanpix/Iris.
Natteliv | 17/10/16

Det bli’r Dope på Hornsleth

Rope Of Dope Hornsleth Bar

Rope Of Dope har håndplukket de bedste DJ’s til Hornsleth Bar, 22. oktober.
Oplev bl.a. Rasmus Seebach live til AOA Byens Bedste Awardshow 2016 i Scandinavian Congress Center onsdag aften 9. november. Foto: Jes Larsen/Territorium
Byliv | 04/10/16

Rasmus Seebach til AOA Byens Bedste Awardshow

AOA

Så er billetsalget skudt i gang til AOA Byens Bedste Awardshow 9. november i Scandinavian Congress Center. Her kan du opleve Rasmus Seebach, Wafande, Kris Herman og Lars Hjortshøj live. Køb din billet nu!
Tom Cruise har hovedrollen i "Jack Reacher: Never Go Back". Foto: Ikke oplyst
Film | 30/06/16

Her er ugens filmpremierer

AOA

Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.
Der er magi i luften i efteråret. Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst
Byliv | 02/10/16

Gå Potter-amok i efteråret

Harry Potter efterår

I 2016 er der for alvor kommet røre i Harry Potter-dammen igen. Et nyt teaterstykke, en ny bog og en ny film er hvad året byder på, og det sættes der fokus på 7. november på Højbjerg Bibliotek.
Foto: Ikke oplyst
Scene | 23/10/15

Hele Danmarks Dirch

DIRCH Musikhuset Aarhus

En musikalsk komedie om mennesket, myten og komikeren, opføres 19. - 26. oktober i Musikhuset Aarhus.
Der er knald på farverne men man finder også den noble marineblå og klassiske armygrønne i butikken med børnetøj, der gerne må larme. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 19/10/16

Ugens Butik: Loud Kids

AOA

En ny børnetøjsbutik tilbyder noget anderledes til børn. Butiksejeren har navngivet forretningen ud fra lyden af sine to små piger: Loud Kids.
Niklas Schneidermann er med i Magtens Korridorer. Foto: PR-foto
Musik | 13/10/16

Schneidermann på solotour

Niklas Schneidermann på Fatter Eskil

Alle er inviteret med til festen, når Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer starter sin solotour i Aarhus 22. oktober.
Der er Secondhand Bazar i Studenterhuset. Foto: Scanpix/Iris.
Shopping | 03/10/16

Studenter shopping

Secondhand Bazar Studenterhus Aarhus

Kom til Secondhand Bazar, 22. oktober i Studenterhus Aarhus.
Stem på dine favoritter i AOA Byens Bedste konkurrencen og deltag automatisk i konkurrencen om en rejse til Barcelona til en værdi af 14.000 kr. Foto: Kim Haugaard
Byliv | 26/09/16

Stem på din favorit til AOA Byens Bedste 2016

AOA

De nominerede i samtlige årets 15 kategorier i AOA Byens Bedste 2016 er fundet, og det er nu, du skal stemme på din favorit. "Liker" du samtidig FO-Aarhus på Facebook er du med i lodtrækningen om en drømmerejse til Barcelona til en værdi af 14.000 kr.
Fyld efterårsferien med et besøg til stenalderen. Foto: Moesgaard Museum Foto: Ikke oplyst
For børn | 29/09/16

Efterårsferie i stenalderen

Efterårsferie på Moesgaard

Fra 15.-23. oktober er der efterårsferie på Moesgaard Museum. Her kan du rejse tilbage til stenalderen og blive klogere på menneskene, der levede dengang.
Kom med til jazzkoncert i den hyggelige Bent J. Foto: Axel Schütt/Scanpix
Musik | 11/10/16

Jazzkoncerter i Aarhus-klenodie

Fredagsjazz på Bent J

I oktober og november kan du komme til jazzkoncerter i Bent J, den gamle jazzbar i Den Gamle By.
Nyd en lækker 2-retters menu forud for AOA Byens Bedste Awardshow i Scandinavian Congress Center 9. november. Foto: Iris/Scanpix
Byliv | 04/10/16

Nyd lækker menu før AOA Byens Bedste Awardshow

AOA

Naturligvis skal du med til AOA Byens Bedste Awardshow i Scandinavian Congress Center 9. november. Og kan du forestille dig en bedre måde at indlede årets fedeste fest på end med en lækker 2-retters menu? Nej, vel! Læs om og bestil menuen her.
Der er guitarklimpren i Den Gamle By. Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst
Musik | 13/10/16

Den Gamle By går guitaramok

International Guitar Festival Aarhus

I efterårsferien fra 15.-22. oktober er Den Gamle By endnu engang vært for International Guitar Festival Aarhus.
Forkæl smagsløgene på de århusianske restauranter. Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst

Forkæl smagsløgene

Aarhus Gastro Week

Smag på udsøgte lækkerier, når nogle af byens bedste restauranter slår dørene op til Aarhus Gastro Week i uge 41 og 42.
Økologiske og biodynamiske vine er i højsædet på Nordrestrandvej. Foto: Jens Thaysen Foto: Ikke oplyst

Madanmeldelse: Restaurant Nordrestrandvej

AOA

Føj til favoritter
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Restaurant Nordrestrandvej i Risskov har alle muligheder for at være en restaurant af høj klasse, men udnytter ikke dem alle lige godt.