Præciser din søgning i menuen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/09/14

Madanmeldelse: Klassisk Fisk

  • Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst

    Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard

  • Restaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplystRestaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard
  12  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Er du til frisk fisk og skalddyr, er Restaurant Klassisk Fisk formentligt Aarhus’ bedste bud. Betjeningen er imødekommende, stemningen er charmerende og prisniveauet er bestemt acceptabelt.

I 1930’erne malede Henrik Hansen billedet ”Aarhus – Byen ved havet”.

Med det in mente har det altid skabt forundring, at havet ikke var bedre repræsenteret på den Århusianske restaurantscene.

Erkendt, flere har gjort forsøget og flere består da stadig den dag i dag. Dog primært centreret omkring marinaen ved Marselisborg Havn, med et par enkelte afstikkere til latinerkvarteret.

Heldigvis blev der i 2012 rådet bod på dette, da restaurant Klassisk Fisk åbnede dørene op. Forventningerne var store og er bestemt også blevet indfriet siden hen, for der har været pænt fyldt hver gang undertegnet enten har besøgt eller gået forbi etablissementet.

Læs også: Madanmeldelse: Restaurant Varna

Ligesom på søster restauranten, Klassisk Bistro, i Jægergårdsgade, hælder Restaurant Klassisk Fisk til det uformelle og uprætentiøse bistrokøkken, som til gengæld leverer en kombination af franske klassikere og nyfortolkninger. Alt sammen baseret på sæsonaktuelle råvarer.

Menukortet på klassisk fisk er derfor også opdelt mellem en række frankofile klassikere og en tre- eller fire retters menu som varierer fra dag-til-dag.

Den uformelle bistrostemning fornemmer man allerede uden for restauranten, hvor enkelte gæster sidder og nyder et glas og dagens sidste solstråler.

Indenfor bliver man med det samme draget af restaurantens yderst charmerende opalglasloft, som automatisk sender tankerne mod Paris’ pulserende natteliv i Montmartre.

Herlig fingermad

Efter smutvejen til Paris blev vi pænt budt velkommen af aftenens betjening, som hurtigt anviste vores, i forvejen booket bord.

Restauranten var, som forventet, pænt fyldt op og det kan derfor generelt anbefales at man booker bord i forvejen. Helt loyalt overfor bistro konceptet er bordene placeret tæt mellem hinanden, så man virkelig får skabt den pulserende og løsslupne stemning. Dog er der også hyggelige båse, til dem, som har brug for lidt mere intimitet.

Vores tjener var hurtigt klar med husets menukort og et par kloge ord om dagens 3- og 4 retters menu. Vi efterspurgte lidt kort betænkningstid og sendte derfor tjeneren ligeså hurtigt den anden vej efter et glas af husets bobler og lidt snacks.

Læs også: Madanmeldelse: Møllegården

I mellemtiden kunne vi så konstatere, at restauranten virkelig lever op til sit navn, og formentligt har byens mest velassorteret fiskekort. Samtidigt blev det også noteret, at der rent faktisk også er tænkt på det kødelskende folk, da der også huserer en omgang carpaccio og en enkelt stor rød bøf, på menukortet. Denne aften stod dog i fiskens tegn, så disse blev aldrig overvejet. I stedet blev det kraftigt overvejet om man skulle forsøge sig udi bistro suppen par excellence. Nemlig klassisk bouillabaisse.

Valget faldt dog på aftenens fire retters menu, som bl.a. bestod af en af de mest hyggelige og stemningsskabende serveringer. Pil-selv-rejer.

Inden disse ankom, nød vi godt af de føromtalte snacks og bobler. Her var der tale om lidt saftige oliven, saltede mandler, mandolinjern tyndt ristet brød og lidt aioli. Hertil en sprød og let tør omgang bobler, som gik fint i spænd med vores snacks.

Kort tid efter ankom de så. En skudefuld friske og særdeles velsmagende pil-selv-rejer ledsaget af aioli og citron. Og det holdt hele vejen hjem. Det er naturligvis en lidt snasket omgang, men der er intet så hyggeligt, som at sidde og pille rejer i godt selskab. Samtidigt understregede det også bistrokøkkenets holdning til at lade råvarerne tale for sig selv.

I glasset fik vi under de første tre retter, en fyldig, fedmefuld og lettere frugtig hvid Bourgogne ”Sous La Roche” fra DomaineBernollin fra 2013. Kortet sagde godt nok 2009, så enten skete der fejlvalg i kælderen eller også bør kortet opdateres. Hvor om alting er, var glasset ganske fint og supplerede, som nævnt af tjeneren, absolut alle de første tre serveringer.

Efter et kort pusterum ankom aftens mellemret, som bestod af lynstegt tun i god kombination medlet potent krydret chili mayo, syltede rødløg og frisk koriander. Tunen var frisk i smagen, med god let sødmeog gik pænt i spænd med det krydrede fra chilien og syren fra løgene. En absolut enkel, men alligevel velsmagende anretning.

Briernes konge

For nogen kan den ene fiskeret efter den anden, måske virke en smule ensformigt, men restaurant Klassisk Fisk formår fint, at variere anretningerne, mellem det lette og tunge og skaldyr og fisk.

Efter en omgang skaldyr og en let omgang tun var det derfor også blevet tid til aftenens tungeste servering. Perfekt stegt og smør mør kulmule med følge af en cremet og velafstemt selleri puré, mørke og aromatiske svampe og dejlig sødmefulde æbler. En meget velafbalanceret anretning, som også viste at køkkenet kan mere end blot at lave enkle og spartansk sammensatte retter. Efter lidt kort vortering var undertegnet og ledsager derfor også enige om, at det måtte være aftenens bedste servering.

Fisk har sjældent gjort sig som ingrediens i desserter, hvilke heller ikke gjorde sig gældende denne aften. Det gjorde osten til gengæld. For efter en kort, bestilt, ventepause ankom aftenens sidste servering i form af briernes konge, eller Brie de Meaux, som den hedder på fransk.

Denne ankom sammen med lidt hjemmebagt kiks og lidt søde valnødder. Brie de Meaux er lavet på upasteuriseret mælk, som giver den en god karakter og kraftig smag, dog uden smagen af salmiak, som man kender det fra almindelige brier.

Læs også: Madanmeldelse: Det Glade Vanvid

I glasset var der også glæde at spore. Her var der et glas Messias, portvin fra 1989, som havde en meget kraftig og elegant smag med let sødme og krydderi. Et rigtig fint supplement til den kraftfulde brie.

Alt i alt en velvalgt servering, som absolut sluttede en tur i bistrokøkkenet af, på fin manér.

Og hermed er det tid til at gøre status. Restaurant Klassisk Fisk leverer det, de færrest andre restauranter gør i Aarhus. Fisk. Og et meget bredt og spændende udvalg. Herudover leverer de den samme leben, som man kan møde hos søsterrestauranten, Klassisk Bistro, og et par andre gode restauranter i Aarhus.

Bistrokøkkenet kommer aldrig op og spiller på hele det gastronomiske klaver og skal det heller ikke. Til gengæld får man så en stemningsfyldt og charmerende stemning, som de finere restauranter sjældent kan levere.

Med en regning på 1.590 kr. for to gange fire retter, bobler og snacks, en flaske hvid og to glas portvin lander vi også pænt i midt segmentet rent prismæssigt.

Derfor ender vi også på fire velfortjente stjerner til Restaurant Klassisk Fisk og en meget varm anbefaling om at tage ned og besøge et lille stykke af Paris, når nu sommeren er gået på hæld.

Klassisk Fisk. Nørregade 38, 8000 Aarhus C. Tlf: 28 71 99 95. Åbningstider: Man-søndag 12:15-16 og fra 17:30-sent.

Følg aOa.dk på Facebook

Amanda Hougaard, Maria og Birgitte Bager står bag disken i den nyåbnede Landmad i Studsgade 6. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 24/08/16

Ugens Butik: Landmad

AOA

Duften af bæredygtigt landbrug breder sig i Studsgade, hvor gårdbutikken Landmad netop har slået stalddøren op.
Danser med drenge leverer en fest, hver gang de går på scenen. Foto: Preben Madsen/Scanpix
Musik | 14/04/16

Dans løs med Danser med Drenge

Fed Fredag med Danser Med Drenge

Danser Med Drenge med den karismatiske sangerinde Rie Rasmussen i front spiller pop og soul, du kan synge med på. Hør dem 26. august.
»Hva’ tror du selv?« er en hybrid mellem teater og kirke, for de 12-15-årige. Foto: PR.
Scene | 22/08/16

Teater møder kirke

»Hva tror du selv?« Ungdomskirken

Ungdomskirken byder indtil 3. september indenfor til forestillingen »Hva’ tror du selv?«, hvor de 12-15-årige opfordres til at tage stilling til dem selv og hvad de tror på.
Læs alt om Byens Bedste konkurrencen 2016 i det flotte Byens Bedste magasin. Foto: Foto fra magasinet
Byliv | 16/08/16

Læs ALT om AOA Byens Bedste 2016

AOA

AOA Byens Bedste er i gang, og flere af jer har allerede tippet os om jeres absolutte favoritter i årets 15 forskellige kategorier. AOA Byens Bedste strækker sig over tre måneder - en periode med masser af spænding, sjov og kollegial kamp til stregen. Læs alt om konkurrencen og få tips til byens fedeste spots i AOA Byens Bedste magasinet.
Headstart Fashion House skal skabe vækst i modebranchen og hjælpe iværksættere. Foto: PR.
Byliv | 22/08/16

Åbning af vækstfokuseret modehus i Aarhus

Officiel åbning af Headstart Fashion House Headstart Fashion House

Aarhus' nye vækstfokuseret modehus Headstart Fashion House, slår dørene op for første gang 24. august.
Strygerne indtager Aarhus til festivalen. Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst
Musik | 10/08/16

Strygerne kommer til Aarhus

New Music For Strings Festival

Den nye strygerfestival New Music For Strings Festival ser dagens lys 23.-31. august.
En halv time tager det at korte ærmerne på jakken. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 18/08/16

Skrædderiet Ofelia får tøjet til at passe

AOA

Skrædder Ofelia Siminic klarer alt selv i sit lille skrædderi i Amaliegade.
Se Aarhus Festugerevy anno 2016 med titlen »Optur - tur/retur« i Rosenteatrets intime og hyggelige rammer fra 19. august. Foto: Simon Fredsted / Fredsted Photography
Scene | 01/08/16

Satire tilsat Aarhus-stemning

Aarhus Festugerevy 2016 - "Optur tur/retur"

Rosenteatret byder igen i år på en af festugens ældste arrangementer. Siden 70'erne har teateret vendt verden på hovedet i satirens tegn - og gør det selvfølgelig også i år. Se Aarhus Festugerevy 2016 fra 26. august til 3. september.
Oplev unikke håndlavede glaskugler i alle regnbuens farver hos Trollbeads Concept Store, 24. august. Foto: PR.
Byliv | 22/08/16

Gå på opdagelse i en eksklusiv regnbue af glas

Regnbue glaskugler Trollbeads Concept Store

Trollbeads Concept Store byder 24. august indenfor til en aften i alle regnbuens farver.
Skift havregrynene ud med morgenmad på café. Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst

Guide: 6 steder til morgenmad i Aarhus

Selvforkælelse behøver ikke altid bestå af det helt store udstyr. En dejlig morgenmad ude i byen er nok til at give luksusfornemmelser i hverdagen. AOA guider dig her til 6 steder i Aarhus, hvor du får god morgenmad, som nok skal gøre dig mæt og glad.
Fire faste skuespillere plus en gæstestjerne vrider aktuelle og morsomme sketches ud af dagens nyheder. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Scene | 05/06/16

Oplev direkte og upoleret avissatire

Dagens Satire på Teatret Svalegangen

Teatret Svalegangen blænder fra 17. til 27. august op for comedy-konceptet Dagens Satire. Her er dagens aviser er på tapetet og udgangspunktet. Intet er forberedt, og alt skabes i nuet.
Tip din favorit ind i en eller flere af årets ialt 15 Byens Bedste kategorier inden 19. september. Foto: Flemming Krogh
Byliv | 15/08/16

Tip jeres favoritter ind til AOA Byens Bedste

AOA

Så har vi for tiende gang skudt AOA Byens Bedste i gang på aoa.dk. En konkurrence der skal hylde de bedste af de bedste steder og begivenheder i Aarhus. Og det er jer, der bestemmer, hvem der i sidste ende skal løbe med den eftertragtede titel som Byens Bedste 2016.
Steve Trigg har før undervist på Gøglerskolen. Arkivfoto Foto: Ikke oplyst
Byliv | 30/06/16

Yoga workshops for krop og sjæl

Wellness for krop og sjæl

19.-21. august og 26.-28. august, kan du deltage i yoga workshops med engelske Steve Trigg, der kommer fra Indien for at undervise i yoga.
»American Spirit« hylder Johnny Cash og hans amerikanske rødder. Pressefoto. Foto: Ikke oplyst
Scene | 06/07/16

Johnny Cashs Amerika på teatret

American Spirit

Fra 25. august til 8. oktober viser Aarhus Teater teaterkoncerten »American Spirit«. Gå i fodsporene på ærkeamerikaneren Johnny Cash i selskab med bl.a. Kira Skov og Caroline Henderson.
Nu får Mirós lokaler igen liv i krogene, når Tony Leichtle åbner sine nye vinbutik. Han drev siden slutningen af 1980erne med succes restaurant i Marstrandsgade. Foto: Kim Haugaard Foto: Kim Haugaard

Restaurant Miró i comeback som vinbutik

AOA

Miró-ejeren Toni Leichtle, der til stor fortrydelse for mange lukkede sin restaurant i Marstrandsgade, åbner nu vinbutik i samme lokaler.
I Goyogi kan man få markedets bedste yogamåtter,  masser af farver på både måtter og træningstøj, tasker, termoflasker og tæpper af rene råvarer. Louise Wang Nielsen har her indtaget en af sine mange måtter. Fotos: Flemming Krogh Foto: Ikke oplyst
Shopping | 10/08/16

God yoga-stil i Graven

aoa.dk

En ny butik i Latinerkvarteret sælger det bedste trænings- og yoga- udstyr fra Europa og USA. Det er stilsikkert og funktionelt.
The Burger Shack serverer burgere med lokale, økologiske råvarer. Foto: Ikke oplyst

Anmeldelse: Byens bedste burger

aoa.dk

I løbet af det seneste års tid er fem nye burgerbarer skudt op i Aarhus. Koncepterne er mere eller mindre ens. Men hvad med smag og kvalitet? Stiften er gået i kødet på byens burgerjoints og kårer den bedste blandt de nye.