Præciser din søgning i menuen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/09/14

Madanmeldelse: Klassisk Fisk

  • Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst

    Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard

  • Restaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplystRestaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard
  12  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Er du til frisk fisk og skalddyr, er Restaurant Klassisk Fisk formentligt Aarhus’ bedste bud. Betjeningen er imødekommende, stemningen er charmerende og prisniveauet er bestemt acceptabelt.

I 1930’erne malede Henrik Hansen billedet ”Aarhus – Byen ved havet”.

Med det in mente har det altid skabt forundring, at havet ikke var bedre repræsenteret på den Århusianske restaurantscene.

Erkendt, flere har gjort forsøget og flere består da stadig den dag i dag. Dog primært centreret omkring marinaen ved Marselisborg Havn, med et par enkelte afstikkere til latinerkvarteret.

Heldigvis blev der i 2012 rådet bod på dette, da restaurant Klassisk Fisk åbnede dørene op. Forventningerne var store og er bestemt også blevet indfriet siden hen, for der har været pænt fyldt hver gang undertegnet enten har besøgt eller gået forbi etablissementet.

Læs også: Madanmeldelse: Restaurant Varna

Ligesom på søster restauranten, Klassisk Bistro, i Jægergårdsgade, hælder Restaurant Klassisk Fisk til det uformelle og uprætentiøse bistrokøkken, som til gengæld leverer en kombination af franske klassikere og nyfortolkninger. Alt sammen baseret på sæsonaktuelle råvarer.

Menukortet på klassisk fisk er derfor også opdelt mellem en række frankofile klassikere og en tre- eller fire retters menu som varierer fra dag-til-dag.

Den uformelle bistrostemning fornemmer man allerede uden for restauranten, hvor enkelte gæster sidder og nyder et glas og dagens sidste solstråler.

Indenfor bliver man med det samme draget af restaurantens yderst charmerende opalglasloft, som automatisk sender tankerne mod Paris’ pulserende natteliv i Montmartre.

Herlig fingermad

Efter smutvejen til Paris blev vi pænt budt velkommen af aftenens betjening, som hurtigt anviste vores, i forvejen booket bord.

Restauranten var, som forventet, pænt fyldt op og det kan derfor generelt anbefales at man booker bord i forvejen. Helt loyalt overfor bistro konceptet er bordene placeret tæt mellem hinanden, så man virkelig får skabt den pulserende og løsslupne stemning. Dog er der også hyggelige båse, til dem, som har brug for lidt mere intimitet.

Vores tjener var hurtigt klar med husets menukort og et par kloge ord om dagens 3- og 4 retters menu. Vi efterspurgte lidt kort betænkningstid og sendte derfor tjeneren ligeså hurtigt den anden vej efter et glas af husets bobler og lidt snacks.

Læs også: Madanmeldelse: Møllegården

I mellemtiden kunne vi så konstatere, at restauranten virkelig lever op til sit navn, og formentligt har byens mest velassorteret fiskekort. Samtidigt blev det også noteret, at der rent faktisk også er tænkt på det kødelskende folk, da der også huserer en omgang carpaccio og en enkelt stor rød bøf, på menukortet. Denne aften stod dog i fiskens tegn, så disse blev aldrig overvejet. I stedet blev det kraftigt overvejet om man skulle forsøge sig udi bistro suppen par excellence. Nemlig klassisk bouillabaisse.

Valget faldt dog på aftenens fire retters menu, som bl.a. bestod af en af de mest hyggelige og stemningsskabende serveringer. Pil-selv-rejer.

Inden disse ankom, nød vi godt af de føromtalte snacks og bobler. Her var der tale om lidt saftige oliven, saltede mandler, mandolinjern tyndt ristet brød og lidt aioli. Hertil en sprød og let tør omgang bobler, som gik fint i spænd med vores snacks.

Kort tid efter ankom de så. En skudefuld friske og særdeles velsmagende pil-selv-rejer ledsaget af aioli og citron. Og det holdt hele vejen hjem. Det er naturligvis en lidt snasket omgang, men der er intet så hyggeligt, som at sidde og pille rejer i godt selskab. Samtidigt understregede det også bistrokøkkenets holdning til at lade råvarerne tale for sig selv.

I glasset fik vi under de første tre retter, en fyldig, fedmefuld og lettere frugtig hvid Bourgogne ”Sous La Roche” fra DomaineBernollin fra 2013. Kortet sagde godt nok 2009, så enten skete der fejlvalg i kælderen eller også bør kortet opdateres. Hvor om alting er, var glasset ganske fint og supplerede, som nævnt af tjeneren, absolut alle de første tre serveringer.

Efter et kort pusterum ankom aftens mellemret, som bestod af lynstegt tun i god kombination medlet potent krydret chili mayo, syltede rødløg og frisk koriander. Tunen var frisk i smagen, med god let sødmeog gik pænt i spænd med det krydrede fra chilien og syren fra løgene. En absolut enkel, men alligevel velsmagende anretning.

Briernes konge

For nogen kan den ene fiskeret efter den anden, måske virke en smule ensformigt, men restaurant Klassisk Fisk formår fint, at variere anretningerne, mellem det lette og tunge og skaldyr og fisk.

Efter en omgang skaldyr og en let omgang tun var det derfor også blevet tid til aftenens tungeste servering. Perfekt stegt og smør mør kulmule med følge af en cremet og velafstemt selleri puré, mørke og aromatiske svampe og dejlig sødmefulde æbler. En meget velafbalanceret anretning, som også viste at køkkenet kan mere end blot at lave enkle og spartansk sammensatte retter. Efter lidt kort vortering var undertegnet og ledsager derfor også enige om, at det måtte være aftenens bedste servering.

Fisk har sjældent gjort sig som ingrediens i desserter, hvilke heller ikke gjorde sig gældende denne aften. Det gjorde osten til gengæld. For efter en kort, bestilt, ventepause ankom aftenens sidste servering i form af briernes konge, eller Brie de Meaux, som den hedder på fransk.

Denne ankom sammen med lidt hjemmebagt kiks og lidt søde valnødder. Brie de Meaux er lavet på upasteuriseret mælk, som giver den en god karakter og kraftig smag, dog uden smagen af salmiak, som man kender det fra almindelige brier.

Læs også: Madanmeldelse: Det Glade Vanvid

I glasset var der også glæde at spore. Her var der et glas Messias, portvin fra 1989, som havde en meget kraftig og elegant smag med let sødme og krydderi. Et rigtig fint supplement til den kraftfulde brie.

Alt i alt en velvalgt servering, som absolut sluttede en tur i bistrokøkkenet af, på fin manér.

Og hermed er det tid til at gøre status. Restaurant Klassisk Fisk leverer det, de færrest andre restauranter gør i Aarhus. Fisk. Og et meget bredt og spændende udvalg. Herudover leverer de den samme leben, som man kan møde hos søsterrestauranten, Klassisk Bistro, og et par andre gode restauranter i Aarhus.

Bistrokøkkenet kommer aldrig op og spiller på hele det gastronomiske klaver og skal det heller ikke. Til gengæld får man så en stemningsfyldt og charmerende stemning, som de finere restauranter sjældent kan levere.

Med en regning på 1.590 kr. for to gange fire retter, bobler og snacks, en flaske hvid og to glas portvin lander vi også pænt i midt segmentet rent prismæssigt.

Derfor ender vi også på fire velfortjente stjerner til Restaurant Klassisk Fisk og en meget varm anbefaling om at tage ned og besøge et lille stykke af Paris, når nu sommeren er gået på hæld.

Klassisk Fisk. Nørregade 38, 8000 Aarhus C. Tlf: 28 71 99 95. Åbningstider: Man-søndag 12:15-16 og fra 17:30-sent.

Følg aOa.dk på Facebook

Foto: PR-foto

Ny vin- og tapasbar åbner ved åen

aoa.dk

En kælder med tapas, god vin og bobler samt hyggelig musik. En cocktail til at slutte middagen af på i stueetagen med fabelagtig udsigt over åen, og muligvis en lille fest, inden man vender snuden hjem igen. Det er, hvad du får, på Stechers.
Til Ladywalk drejer det sig ikke om at komme først i mål, så glem præstationsræset og nyd en gåtur, hvor der kun deltager kvinder. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Byliv | 13/04/16

Kæmpe kvindeevent er tilbage

Ladywalk med start ved Tangkrogen

30. maj lyder startskuddet igen til Ladywalk i Aarhus. Derfor opfordres alle kvinder, kusiner, mødre, svigermødre, bedstemødre sammen med deres kvindelige venner og bekendte samt kolleger til at møde op for at prøve at gå i en stor flok bestående af kvinder i alle aldre
Stykket handler om det, vi har til fælles: Fødsel, død, mor, far, børn. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Scene | 25/05/16

Smuk og ærlig afgangsforestilling

Lille Requiem om kærlighed på Svalegangen

Netop nu er der afgangsforestilling på Teatret Svalegangen for de otte fjerdeårsstuderende på Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. Sidste forestilling er 4. juni.
Hella Joof er blandt oplægsholderne, når der 31. maj er »Alle tiders Kvinder« i Hermans, Tivoli Friheden. Foto: Scanpix
Byliv | 23/05/16

Inspirerende kvinder gæster Hermans

Alle tiders kvinder Hermans

Danmarks første event for kvinder i dansk erhvervsliv, »Alle tiders kvinder«, afholdes 31. maj i Hermans, Tivoli Friheden.
KH7 Artspace slår dørene op med åbningsudstillingen »Hello!« under Art Weekend Aarhus. Foto: Scanpix/Iris
Udstilling | 26/05/16

Kunstnerfællesskab åbner udstilling

»Hello!« by KH7

Byens nye udstillingssted åbner med udstillingen »Hello!« by KH7, som du kan se 27. maj til 5. juni.
Uuuum, lækker, nybagt pizza! Foto: PR-foto

En pizza for én krone

Pizza for 1 kr på Dominos Pizza

Aarhus N får nyt pizzasted, når Domino’s Pizza åbner. 2. juni kan du prøvesmage en pizza for 1 krone.
Kom tæt på mammutter, skovelefanter, sabelkatte og kæmpehjorte. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Udstilling | 12/05/16

Tag tilbage til istiden

Tilbage til istiden på Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk Museum inviterer indenfor til en kæmpe istidsudstilling. Kom tæt på mammutter, skovelefanter, sabelkatte, kæmpehjorte og meget mere helt frem til 30. december.
Det århusianske tøjfirma Rains er klar med første konceptbutik i ?Danmark til juni, når ny tøjbutik åbner på Klostertorvet i Aarhus. ?Pressefoto. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 09/05/16

Rains åbner butik på Klostertorvet

AOA

Det populære, århusianske modefirma Rains åbner sin første butik i Aarhus. Butikken, der kommer til at forhandle kvalitetsregntøj og -tasker, får adresse på Klostertorvet og slår dørene op 3. juni.
På CANblau er der mange lækkerier på menuen, bl.a. hel havbars. Foto: Jens Thaysen

Madanmeldelse: CANblau Tapas Bar

AOA

Føj til favoritter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
CANblau Tapas Bar leverer uden tvivl en af Aarhus’ bedste tapas oplevelser. Maden er decideret appetitvækkende, serveringen tilpas frisk og uformel og vinkortet et rent spansk skattekammer.
Camilla Jensen er butiksbestyrer hos Summerbird i Volden og ved stort set alt om kakobønner, ristninger og de rene råvarer. Foto: Axel Schütt Foto: Ikke oplyst
Shopping | 18/05/16

Chokoladesmagning hos Summerbird

AOA

Som noget nyt inviterer det økologiske og kvalitetsbevidste firma Summerbird indenfor til en aften med historien om og smagsprøver på den lækre chokolade.
Tidlige og ofte uønskede graviditeter kan ændre unge pigers sundhed og livsvalg radikalt. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Udstilling | 12/05/16

Kvindemuseet sætter fokus på unge mødre

#Barnemødre på Kvindemuseet

Med fotoudstillingen #ungemødre vil Kvindemuseet give en stemme til de mange kvinder, der bliver mødre i en meget ung alder. Se udstillingen frem til 10. juni.
Er du i humør til en virkelig god bøf, så kig ind til Retour Steak Aarhus. Foto: PR-foto

Bearnaise-kongen er kommet til Aarhus

Aoa.dk

Københavns førende bøfrestaurant Retour Steak har slået dørene op for sultne gæster på Banegårdspladsen i Aarhus.
Rasmus Klump Bægeret serveres med en valgfri iskugle sammen med lidt sjov på toppen i form af farverigt drys og knasende vaffelrør. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
For børn | 12/05/16

Rasmus Klump og venner indtager Paradis

Rasmus Klump i Paradis

Med forår i luften er issæsonen for alvor skudt i gang, og fra 13. maj til 13. juni kan alle små isglade venner få sig en ekstra overraskelse, når de lægger vejen forbi en Paradis is-butik.
På udstillingen »B - Bachelors at Work« kan man lære mere om de arkitektstuderendes uddannelse og arbejdsprocesser. Foto: PR.
Udstilling | 10/05/16

Studerende udstiller

»B - Bachelors at Work« Arkitektskolen

De 2. og 3. års studerende på Arkitektskolen udstiller 13. maj - 3. juni i udstillingsbygningen. Udstillingen »B - Bachelors at Work« viser de studerendes arbejde og arbejdsprocesser.
Mange af DR’s figurer er langtidsholdbare, og udstillingen vil på én gang tale til børn, deres forældre og bedsteforældre. Foto: PR.
Udstilling | 26/04/16

Nøøøj! Det’ for børn

»Børne-TVs Historie« Den Gamle By

Husker du Jørgen Clevin og Dr. Lieberkind? Eller måske er det dukkerne Anna og Lotte eller Kaj og Andrea, der får gode minder til at dukke op? Gense alle dine barndoms tv-venner i udstillingen »Børne-TVs Historie« 4. maj - 3. januar 2017 i Den Gamle By.
Mange af de genstande der udstilles på Moesgaard, har ikke tidligere været vist uden for Italien. Foto: PR.
Udstilling | 18/04/16

Gladiatorene rykker ind på Moesgaard

»Gladiator - Colosseums helte« Moesgaard Museum

Helt frem til 11. september rykker Gladiatorene ind på Moesgaard Museum.
Oplev D-A-D til Grøn Koncert i Aarhus 23. juli. Foto: Axel Schütt
Musik | 17/03/16

D-A-D rammer Aarhus

AOA

Efter seks års pause på Grøn Koncert spiller Danmarks ukronede rockband, D-A-D, igen op på det grønne klæde. Det sker også i Aarhus - nærmere bestemt 23. juli.