Præciser din søgning i menuen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/09/14

Madanmeldelse: Klassisk Fisk

  • Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst

    Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard

  • Restaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplystRestaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard
  12  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Er du til frisk fisk og skalddyr, er Restaurant Klassisk Fisk formentligt Aarhus’ bedste bud. Betjeningen er imødekommende, stemningen er charmerende og prisniveauet er bestemt acceptabelt.

I 1930’erne malede Henrik Hansen billedet ”Aarhus – Byen ved havet”.

Med det in mente har det altid skabt forundring, at havet ikke var bedre repræsenteret på den Århusianske restaurantscene.

Erkendt, flere har gjort forsøget og flere består da stadig den dag i dag. Dog primært centreret omkring marinaen ved Marselisborg Havn, med et par enkelte afstikkere til latinerkvarteret.

Heldigvis blev der i 2012 rådet bod på dette, da restaurant Klassisk Fisk åbnede dørene op. Forventningerne var store og er bestemt også blevet indfriet siden hen, for der har været pænt fyldt hver gang undertegnet enten har besøgt eller gået forbi etablissementet.

Læs også: Madanmeldelse: Restaurant Varna

Ligesom på søster restauranten, Klassisk Bistro, i Jægergårdsgade, hælder Restaurant Klassisk Fisk til det uformelle og uprætentiøse bistrokøkken, som til gengæld leverer en kombination af franske klassikere og nyfortolkninger. Alt sammen baseret på sæsonaktuelle råvarer.

Menukortet på klassisk fisk er derfor også opdelt mellem en række frankofile klassikere og en tre- eller fire retters menu som varierer fra dag-til-dag.

Den uformelle bistrostemning fornemmer man allerede uden for restauranten, hvor enkelte gæster sidder og nyder et glas og dagens sidste solstråler.

Indenfor bliver man med det samme draget af restaurantens yderst charmerende opalglasloft, som automatisk sender tankerne mod Paris’ pulserende natteliv i Montmartre.

Herlig fingermad

Efter smutvejen til Paris blev vi pænt budt velkommen af aftenens betjening, som hurtigt anviste vores, i forvejen booket bord.

Restauranten var, som forventet, pænt fyldt op og det kan derfor generelt anbefales at man booker bord i forvejen. Helt loyalt overfor bistro konceptet er bordene placeret tæt mellem hinanden, så man virkelig får skabt den pulserende og løsslupne stemning. Dog er der også hyggelige båse, til dem, som har brug for lidt mere intimitet.

Vores tjener var hurtigt klar med husets menukort og et par kloge ord om dagens 3- og 4 retters menu. Vi efterspurgte lidt kort betænkningstid og sendte derfor tjeneren ligeså hurtigt den anden vej efter et glas af husets bobler og lidt snacks.

Læs også: Madanmeldelse: Møllegården

I mellemtiden kunne vi så konstatere, at restauranten virkelig lever op til sit navn, og formentligt har byens mest velassorteret fiskekort. Samtidigt blev det også noteret, at der rent faktisk også er tænkt på det kødelskende folk, da der også huserer en omgang carpaccio og en enkelt stor rød bøf, på menukortet. Denne aften stod dog i fiskens tegn, så disse blev aldrig overvejet. I stedet blev det kraftigt overvejet om man skulle forsøge sig udi bistro suppen par excellence. Nemlig klassisk bouillabaisse.

Valget faldt dog på aftenens fire retters menu, som bl.a. bestod af en af de mest hyggelige og stemningsskabende serveringer. Pil-selv-rejer.

Inden disse ankom, nød vi godt af de føromtalte snacks og bobler. Her var der tale om lidt saftige oliven, saltede mandler, mandolinjern tyndt ristet brød og lidt aioli. Hertil en sprød og let tør omgang bobler, som gik fint i spænd med vores snacks.

Kort tid efter ankom de så. En skudefuld friske og særdeles velsmagende pil-selv-rejer ledsaget af aioli og citron. Og det holdt hele vejen hjem. Det er naturligvis en lidt snasket omgang, men der er intet så hyggeligt, som at sidde og pille rejer i godt selskab. Samtidigt understregede det også bistrokøkkenets holdning til at lade råvarerne tale for sig selv.

I glasset fik vi under de første tre retter, en fyldig, fedmefuld og lettere frugtig hvid Bourgogne ”Sous La Roche” fra DomaineBernollin fra 2013. Kortet sagde godt nok 2009, så enten skete der fejlvalg i kælderen eller også bør kortet opdateres. Hvor om alting er, var glasset ganske fint og supplerede, som nævnt af tjeneren, absolut alle de første tre serveringer.

Efter et kort pusterum ankom aftens mellemret, som bestod af lynstegt tun i god kombination medlet potent krydret chili mayo, syltede rødløg og frisk koriander. Tunen var frisk i smagen, med god let sødmeog gik pænt i spænd med det krydrede fra chilien og syren fra løgene. En absolut enkel, men alligevel velsmagende anretning.

Briernes konge

For nogen kan den ene fiskeret efter den anden, måske virke en smule ensformigt, men restaurant Klassisk Fisk formår fint, at variere anretningerne, mellem det lette og tunge og skaldyr og fisk.

Efter en omgang skaldyr og en let omgang tun var det derfor også blevet tid til aftenens tungeste servering. Perfekt stegt og smør mør kulmule med følge af en cremet og velafstemt selleri puré, mørke og aromatiske svampe og dejlig sødmefulde æbler. En meget velafbalanceret anretning, som også viste at køkkenet kan mere end blot at lave enkle og spartansk sammensatte retter. Efter lidt kort vortering var undertegnet og ledsager derfor også enige om, at det måtte være aftenens bedste servering.

Fisk har sjældent gjort sig som ingrediens i desserter, hvilke heller ikke gjorde sig gældende denne aften. Det gjorde osten til gengæld. For efter en kort, bestilt, ventepause ankom aftenens sidste servering i form af briernes konge, eller Brie de Meaux, som den hedder på fransk.

Denne ankom sammen med lidt hjemmebagt kiks og lidt søde valnødder. Brie de Meaux er lavet på upasteuriseret mælk, som giver den en god karakter og kraftig smag, dog uden smagen af salmiak, som man kender det fra almindelige brier.

Læs også: Madanmeldelse: Det Glade Vanvid

I glasset var der også glæde at spore. Her var der et glas Messias, portvin fra 1989, som havde en meget kraftig og elegant smag med let sødme og krydderi. Et rigtig fint supplement til den kraftfulde brie.

Alt i alt en velvalgt servering, som absolut sluttede en tur i bistrokøkkenet af, på fin manér.

Og hermed er det tid til at gøre status. Restaurant Klassisk Fisk leverer det, de færrest andre restauranter gør i Aarhus. Fisk. Og et meget bredt og spændende udvalg. Herudover leverer de den samme leben, som man kan møde hos søsterrestauranten, Klassisk Bistro, og et par andre gode restauranter i Aarhus.

Bistrokøkkenet kommer aldrig op og spiller på hele det gastronomiske klaver og skal det heller ikke. Til gengæld får man så en stemningsfyldt og charmerende stemning, som de finere restauranter sjældent kan levere.

Med en regning på 1.590 kr. for to gange fire retter, bobler og snacks, en flaske hvid og to glas portvin lander vi også pænt i midt segmentet rent prismæssigt.

Derfor ender vi også på fire velfortjente stjerner til Restaurant Klassisk Fisk og en meget varm anbefaling om at tage ned og besøge et lille stykke af Paris, når nu sommeren er gået på hæld.

Klassisk Fisk. Nørregade 38, 8000 Aarhus C. Tlf: 28 71 99 95. Åbningstider: Man-søndag 12:15-16 og fra 17:30-sent.

Følg aOa.dk på Facebook

Temaet for NØRD-Campen er Energi og at gøre lærdom til sjov og leg - alle kan være med. Foto: Scanpix/Iris.
For børn | 25/07/16

Nørd i Friheden

NØRD Camp Tivoli Friheden

Hver dag i juli har kan 8-13-årige deltage i NØRD Campen i Tivoli Friheden.
Se den kulørte rockmusical »Hair«, når Vilhelmsborg Festspil slipper hippierne fri 26. juli til 13. august. Foto: PR Foto
Scene | 07/07/16

Make love - not war!

Vilhelmsborg Festspil: Hair

Hippier, Vietnamkrig og en masse kærlighed tilsat sang og dans. Oplev Vilhelmsborg Festspils opsætning af musicalen Hair 26. juli-13. august.
Der er meget at smage på i Aarhus' isbarer. Foto: Scanpix Foto: Ikke oplyst

Guide: Lækre is i sommervarmen

Ifølge kalenderen er det sommer, og meteorologerne lover da også både højere temperaturer og flere solskinstimer. Sommertid betyder istid - helst masser af is! AOA Redaktionen har samlet nogle af byens bedste issteder i en guide, så du kan gå målrettet efter din favoritsmag eller -lokation. Eller du kan tage dem fra en ende af - du skal jo helst prøve dem alle.
Det er gratis at være med, og alle stransgæster er velkomne. Foto: PR-foto
For børn | 14/07/16

Gå på opdagelse i vandkanten

De Rullende Strandkokke

Tag familie og venner med til spiselige naturoplevelser i vandkanten i uge 28-30 og opdag, hvordan strandene bugner af spiselige lækkerier.
»Den venlige kæmpe« er en blanding af rigtig film – i London – og animationsfilm i kæmpens land. Foto: Foto fra filmen
Film | 30/06/16

Her er ugens filmpremierer

AOA

Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.
Hverken maden eller udsigten fejler noget på Hotel Julsø Foto: Ikke oplyst

Madanmeldelse: Hotel Julsø

AOA

Hotel Julsø er en super restaurant med Søhøjlandets bedste udsigt og placering.
Dragterne, som børnene får på, føles meget anderledes, fordi de er nøjagtige kopier af den tids solide uld-dragter. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
For børn | 12/07/16

Send børnene på tidsrejse i Den Gamle By

En dag som barn i 1864 eller 1927 i Den Gamle By

Den Gamle By inviterer børn mellem 8 og 13 år til en anderledes ferieoplevelse, hvor de kan tilbringe en feriedag i en helt anden tid og en helt anden hverdag i 1864 eller 1927. Vær med indtil den 31. juli.
Hvor skal din næste mangestjernede madoplevelse være? AOA guider dig her. Foto: Scanpix Foto: Ikke oplyst

Guide: Madanmeldernes 10 favoritter '16

Er du på udkig efter en madoplevelse ud over det sædvanlige, så er madanmeldernes stjerner en god målestok. AOA har samlet 10 af anmeldernes favoritter i første halvdel af 2016, så du trygt kan gå på gastronomisk opdagelse.
De seneste år har Ringborg udstillet på Venedig Biennalen, Moderna Museet og Istanbul Biennalen. Pressefoto. Foto: Ikke oplyst
Udstilling | 24/06/16

Ung og talentfuld kunstner på Aros

Transboundary på Aros

Meriç Algün Ringborgs kunst handler om mødet med systemer, om sproglige barrierer og om følelsen af at være fanget mellem to identiteter. Se udstillingen "Transboundary" på ARoS fra 2. juli til 11. september.
Det store bogsalg foregår i bibliotekets kælder, og der kan kun betales med betalingskort. Foto: PR.
Byliv | 13/06/16

Biblioteket sælger ud

Bogsalg Åby Bibliotek

Åby bibliotek sælger ud af deres kasserede materialer fra 2. juli til 6. august.
På Steno museet kan du bl.a. spille tre på stribe uden at se din modstanderens brikker, eller teste din behændighed med en behændighedstester. Foto: PR.
For børn | 20/06/16

Leg med eksperimenter

Hold sommerferie på Steno Museet Steno Museet

På Steno Museet kan du i sommerferien få masser af naturvidenskabelig hjernegymnastik, og lege med forskellige eksperimenter.
Hvor får du byens bedste burger? Foto: Scanpix/Iris Foto: Ikke oplyst

Guide: 9 lækre burgersteder

En blød bolle, en saftig bøf, sprød salat, smagfuld ost... løber tænderne allerede i vand? Det er der heldigvis råd for - Aarhus byder nemlig på mange lækre burgerjoints. PÅ AOA Redaktionen har vi samlet vores favoritter i en guide, du kan lade dig inspirere at, når burgersulten skal stilles.
De studerende har arbejdet med grænser i forskellige fortolkninger. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst
Udstilling | 22/06/16

Grænser på tværs og imellem

Grænser - på tværs og imellem

69 antropologistuderende fra Aarhus Universitet har skabt udstillingen »Grænser«, som du kan se på Moesgaard Museum fra 28. juni til 21. august.
Elin Engelsen, ’Donut’, 130 x 150, olie og akryl på lærred, 2016. Foto: Ikke oplyst
Udstilling | 24/06/16

Sommerudstilling på Galleri V58

Sommerudstilling 2016 på Galleri V58

Galleri V58 åbner 25. juni ’Sommerudstilling 2016’ med nye værker af galleriets professionelle kunstnere fra ind - og udland. Udstillingen kan opleves ind til 1. september.
Fra et marketingbureau i Finland til et butikscenter i Holland til en kostskole i USA bruger kunstneren ofte infiltrationen som udgangspunkt for at fremvise eksempler på praktisk research i offentlige rum. Foto: PR-foto
Udstilling | 14/06/16

Videoværker, rekvisitter og kostumer

Pilvi Takala på Kunsthal Aarhus

Takala gransker forskellige miljøer på humoristisk vis i de otte videoværker på udstillingen, der kan ses på Kunsthal Aarhus 22. juni-21. august.
Den lille men helt særlige smykkebutik Hirsch Jewellery har smykker af rå diamanter, ægte metaller, sort træ og kulstof. De er som naturen helt ærlige, ind imellem underspillede og med en lang holdbarhed. Indretningen af butikken spiller sammen med smykkerne. Montrene og belysningen er håndlavede af retrofund. Foto: Ikke oplyst
Shopping | 22/06/16

Ugens Butik: Hirsch Jewellery

AOA

Smykkebutikken er byens absolut mindste. Det gør herlighedsværdien større. Og der er plads nok til håndtegnede smykker af ædle metaller, træ og kulstof sammen med rå diamanter.
Grayson Perry, The Vanity of Small Differences, The Upper Class at Bay, 2012, N. Sargent Foundation, courtesy the artist and Victoria Miro, London. Foto: PR-foto
Udstilling | 14/06/16

Betagende hverdagshistorier

Grayson Perry på Aros

Grayson Perrys kunstneriske univers er involverende og betagende. Se selv med 24. juni til 11. september, når Aros udstiller hans værker.