Præciser din søgning i menuen
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/09/14

Madanmeldelse: Klassisk Fisk

  • Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplyst

    Klassisk Fisk på Nørregade serverer - i følge Stiftens anmelder - fremragende fisk fra det våde element. Foto: Kim Haugaard

  • Restaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard Foto: Ikke oplystRestaurant Klassisk Fisk emmer af stemning og charme. Foto: Kim Haugaard
  12  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Er du til frisk fisk og skalddyr, er Restaurant Klassisk Fisk formentligt Aarhus’ bedste bud. Betjeningen er imødekommende, stemningen er charmerende og prisniveauet er bestemt acceptabelt.

I 1930’erne malede Henrik Hansen billedet ”Aarhus – Byen ved havet”.

Med det in mente har det altid skabt forundring, at havet ikke var bedre repræsenteret på den Århusianske restaurantscene.

Erkendt, flere har gjort forsøget og flere består da stadig den dag i dag. Dog primært centreret omkring marinaen ved Marselisborg Havn, med et par enkelte afstikkere til latinerkvarteret.

Heldigvis blev der i 2012 rådet bod på dette, da restaurant Klassisk Fisk åbnede dørene op. Forventningerne var store og er bestemt også blevet indfriet siden hen, for der har været pænt fyldt hver gang undertegnet enten har besøgt eller gået forbi etablissementet.

Læs også: Madanmeldelse: Restaurant Varna

Ligesom på søster restauranten, Klassisk Bistro, i Jægergårdsgade, hælder Restaurant Klassisk Fisk til det uformelle og uprætentiøse bistrokøkken, som til gengæld leverer en kombination af franske klassikere og nyfortolkninger. Alt sammen baseret på sæsonaktuelle råvarer.

Menukortet på klassisk fisk er derfor også opdelt mellem en række frankofile klassikere og en tre- eller fire retters menu som varierer fra dag-til-dag.

Den uformelle bistrostemning fornemmer man allerede uden for restauranten, hvor enkelte gæster sidder og nyder et glas og dagens sidste solstråler.

Indenfor bliver man med det samme draget af restaurantens yderst charmerende opalglasloft, som automatisk sender tankerne mod Paris’ pulserende natteliv i Montmartre.

Herlig fingermad

Efter smutvejen til Paris blev vi pænt budt velkommen af aftenens betjening, som hurtigt anviste vores, i forvejen booket bord.

Restauranten var, som forventet, pænt fyldt op og det kan derfor generelt anbefales at man booker bord i forvejen. Helt loyalt overfor bistro konceptet er bordene placeret tæt mellem hinanden, så man virkelig får skabt den pulserende og løsslupne stemning. Dog er der også hyggelige båse, til dem, som har brug for lidt mere intimitet.

Vores tjener var hurtigt klar med husets menukort og et par kloge ord om dagens 3- og 4 retters menu. Vi efterspurgte lidt kort betænkningstid og sendte derfor tjeneren ligeså hurtigt den anden vej efter et glas af husets bobler og lidt snacks.

Læs også: Madanmeldelse: Møllegården

I mellemtiden kunne vi så konstatere, at restauranten virkelig lever op til sit navn, og formentligt har byens mest velassorteret fiskekort. Samtidigt blev det også noteret, at der rent faktisk også er tænkt på det kødelskende folk, da der også huserer en omgang carpaccio og en enkelt stor rød bøf, på menukortet. Denne aften stod dog i fiskens tegn, så disse blev aldrig overvejet. I stedet blev det kraftigt overvejet om man skulle forsøge sig udi bistro suppen par excellence. Nemlig klassisk bouillabaisse.

Valget faldt dog på aftenens fire retters menu, som bl.a. bestod af en af de mest hyggelige og stemningsskabende serveringer. Pil-selv-rejer.

Inden disse ankom, nød vi godt af de føromtalte snacks og bobler. Her var der tale om lidt saftige oliven, saltede mandler, mandolinjern tyndt ristet brød og lidt aioli. Hertil en sprød og let tør omgang bobler, som gik fint i spænd med vores snacks.

Kort tid efter ankom de så. En skudefuld friske og særdeles velsmagende pil-selv-rejer ledsaget af aioli og citron. Og det holdt hele vejen hjem. Det er naturligvis en lidt snasket omgang, men der er intet så hyggeligt, som at sidde og pille rejer i godt selskab. Samtidigt understregede det også bistrokøkkenets holdning til at lade råvarerne tale for sig selv.

I glasset fik vi under de første tre retter, en fyldig, fedmefuld og lettere frugtig hvid Bourgogne ”Sous La Roche” fra DomaineBernollin fra 2013. Kortet sagde godt nok 2009, så enten skete der fejlvalg i kælderen eller også bør kortet opdateres. Hvor om alting er, var glasset ganske fint og supplerede, som nævnt af tjeneren, absolut alle de første tre serveringer.

Efter et kort pusterum ankom aftens mellemret, som bestod af lynstegt tun i god kombination medlet potent krydret chili mayo, syltede rødløg og frisk koriander. Tunen var frisk i smagen, med god let sødmeog gik pænt i spænd med det krydrede fra chilien og syren fra løgene. En absolut enkel, men alligevel velsmagende anretning.

Briernes konge

For nogen kan den ene fiskeret efter den anden, måske virke en smule ensformigt, men restaurant Klassisk Fisk formår fint, at variere anretningerne, mellem det lette og tunge og skaldyr og fisk.

Efter en omgang skaldyr og en let omgang tun var det derfor også blevet tid til aftenens tungeste servering. Perfekt stegt og smør mør kulmule med følge af en cremet og velafstemt selleri puré, mørke og aromatiske svampe og dejlig sødmefulde æbler. En meget velafbalanceret anretning, som også viste at køkkenet kan mere end blot at lave enkle og spartansk sammensatte retter. Efter lidt kort vortering var undertegnet og ledsager derfor også enige om, at det måtte være aftenens bedste servering.

Fisk har sjældent gjort sig som ingrediens i desserter, hvilke heller ikke gjorde sig gældende denne aften. Det gjorde osten til gengæld. For efter en kort, bestilt, ventepause ankom aftenens sidste servering i form af briernes konge, eller Brie de Meaux, som den hedder på fransk.

Denne ankom sammen med lidt hjemmebagt kiks og lidt søde valnødder. Brie de Meaux er lavet på upasteuriseret mælk, som giver den en god karakter og kraftig smag, dog uden smagen af salmiak, som man kender det fra almindelige brier.

Læs også: Madanmeldelse: Det Glade Vanvid

I glasset var der også glæde at spore. Her var der et glas Messias, portvin fra 1989, som havde en meget kraftig og elegant smag med let sødme og krydderi. Et rigtig fint supplement til den kraftfulde brie.

Alt i alt en velvalgt servering, som absolut sluttede en tur i bistrokøkkenet af, på fin manér.

Og hermed er det tid til at gøre status. Restaurant Klassisk Fisk leverer det, de færrest andre restauranter gør i Aarhus. Fisk. Og et meget bredt og spændende udvalg. Herudover leverer de den samme leben, som man kan møde hos søsterrestauranten, Klassisk Bistro, og et par andre gode restauranter i Aarhus.

Bistrokøkkenet kommer aldrig op og spiller på hele det gastronomiske klaver og skal det heller ikke. Til gengæld får man så en stemningsfyldt og charmerende stemning, som de finere restauranter sjældent kan levere.

Med en regning på 1.590 kr. for to gange fire retter, bobler og snacks, en flaske hvid og to glas portvin lander vi også pænt i midt segmentet rent prismæssigt.

Derfor ender vi også på fire velfortjente stjerner til Restaurant Klassisk Fisk og en meget varm anbefaling om at tage ned og besøge et lille stykke af Paris, når nu sommeren er gået på hæld.

Klassisk Fisk. Nørregade 38, 8000 Aarhus C. Tlf: 28 71 99 95. Åbningstider: Man-søndag 12:15-16 og fra 17:30-sent.

Følg aOa.dk på Facebook

Anders Matthesens nye show hedder »Shhh«. Foto: PR-foto
Scene | 11/08/16

SHHH! Der er show!

Anders Matthesen: ”Shhh”

Anders Matthesen er klar med et nyt onemanshow. Hele seks gange optræder han i Aarhus i løbet af efteråret. Første gang 30. september.
Rasmus Botoft gør det glimrende i »Swinger«. Foto: Foto fra filmen
Film | 30/06/16

Her er ugens filmpremierer

AOA

Hver uge har nye film premiere på det store lærred. Vi har samlet ugens film her, hvor du også finder anmeldelser af filmene.
Foredrag, workshops, yoga, tarotlæsning og massage. Krop-Sind-Ånd Helsemessen i Ceres Park byder på 115 forskellige alternative udstillere. Foto: PR.
Byliv | 26/09/16

Alternativ helsemesse for krop og sind

Krop-Sind-Ånd Helsemesse Ceres Park

Kom til helsemesse i weekenden 30. september - 2. oktober i Ceres Park, og få et indblik i den alternative verden.
MJMNORMAL - Restaurant ET, Madanmeldelse, mad Foto: Kim Haugaard

Madanmeldelse: Restaurant ET

AOA

Føj til favoritter
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 
Restaurant ET på Åboulevarden inviterer på franske klassikere i moderniserede udgaver tilsat god service.
Det populære, københavnske madkoncept »Grød« vil servere alt lige fra havregrød med hjemmelavet karamelsauce til ”grøddeller” og risotto og dermed vise aarhusianerne, at grød kan være både sundt og gourmetlækkert. Foto: PR-foto
Shopping | 06/09/16

Nyt madmarked holder åbningsfest

Aarhus Central Food Market åbner

Aarhus Central Food Market er byens helt nye mad-mekka, og det åbner 1. oktober med madboder, spisesteder og specialvarebutikker.
Publikum kan forvente en guitardrevet rejse ud i alt og intet, når Les Big Byrds står på scenen. Foto: PR Foto: Ikke oplyst
Musik | 15/06/16

To dages psych-fest

Aarhus Psych Festival på Radar

Den fast tilbagevendede festival Aarhus Psych Fest fokuserer på psych-musik, der omfatter alt psykedelisk, støjende, underligt og larmende. I år ligger den fra 30. september til 1. oktober.
Sussi og Leo går på scenen sammen med trommeslager Thomas Ehrenrich. Siden 2014 har de tre dannet Trio Sussi & Leo. Foto: PR-foto
Natteliv | 07/07/16

Sussi og Leo inviterer til oktoberfest

Oktoberfest på Heidis Bier Bar

Musik, fadøl og den helt særlige oktoberfeststemning - i år tilsat Sussi og Leo. Det kan du opleve 30. september på Heidi’s Bier Bar.
Bag Cirkus Trapez står Isabella Enoch og Bernhard Kaselowsky, der begge har lang erfaring fra cirkusverdenen. Foto: PR-foto
For børn | 19/09/16

Tag en tur i cirkus

Cirkus Trapez på Tangkrogen

Det nye Cirkus Trapez er i Aarhus 30. september-2. oktober. Her kan du opleve dyre-shows, klovneri og akrobatik i massevis.
Little Havana er et salsaorkester fra Aarhus. Pressefoto. Foto: Ikke oplyst
Musik | 12/09/16

Efterårssalsa på Atlas

Little Havana

Få varmen i det kolde efternår, når salsaorkestret Little Havana går på scenen på Atlas lørdag 1. oktober.
Elias Ehlers, Jesper Juhl og Simon Tang optræder til Comedy Zoo. Foto: PR-foto
Scene | 15/06/16

Herresjove mænd på scenen

Elias Ehlers, Jesper Juhl og Simon Tang

Tre jyske standuppere går på scenen 30. september og 1. oktober til Comedy Zoo i Musikhuset.
Teitur optræder med sit debutalbum fra start til slut, 1. oktober på Train. Foto: PR.
Musik | 19/07/16

Poesi og fly med Teitur

Teitur - Performing Poetry and Airplanes Train

Sanger og sangskriver Teitur optræder 1. oktober på Train.
Hr. Skæg underholder børn og voksne i City Vest. Pressefoto. Foto: Ikke oplyst
For børn | 23/08/16

Børnenes favorit i City Vest

Lørdagslykke: Hr. Skæg live

Hr. Skæg er en kendt og populær skikkelse på børne-tv. Lørdag 1. oktober kan børn og voksne møde ham, når han underholder i City Vest.
»The Einstein of sex« tager udgangspunkt i en gruppe fritænkere fra Tyskland i slutningen af 1800-tallet, som kæmpede for seksuel frigørelse og homoseksuelles rettigheder. Foto: PR.
Scene | 20/09/16

Homoseksualitetens historie i doku-musikteater

The Einstein of sex på Teater Katapult

Oplev forestillingen »The Einstein of sex«, 28. september til 1. oktober, på Teater Katapult.
»Flæs, Mens vi venter på porno« Foto: PR-foto
Scene | 09/03/16

Spotlight på kvindetabuer

Flæs, Mens vi venter på porno

Et møde med kvinders indre svinehund. Det er, hvad "Et møde med kvinders indre svinehund" er. Interesseret? Så se med 1. oktober, når der er politisk ukorrekte grin og stof til eftertanke i Musikhuset.
Tenna Vibholm i sin nye butik, der indtager hjørnet af Strøget og Sønder Allé. De store lyse, lokaler giver plads til de enkelte brands, som hun har en lang række af. Foto: Axel Schütt Foto: Ikke oplyst
Shopping | 28/09/16

Ugens Butik: Vibholm

AOA

Smykkebutikken Vibholm er på ni år blevet en landsdækkende kæde med 15 butikker, 80 ansatte og en millionomsætning.
Stem på dine favoritter i AOA Byens Bedste konkurrencen og deltag automatisk i konkurrencen om en rejse til Barcelona til en værdi af 14.000 kr. Foto: Kim Haugaard
Byliv | 26/09/16

Stem på din favorit til AOA Byens Bedste 2016

AOA

De nominerede i de første syv ud af årets ialt 15 kategorier i AOA Byens Bedste 2016 er fundet, og det er nu, du skal stemme på din favorit. "Liker" du samtidig FO-Aarhus på Facebook er du med i lodtrækningen om en drømmerejse til Barcelona til en værdi af 14.000 kr.
»De rene rum« er skrevet af debutanten Amalie Olesen. Pressefoto. Foto: Ikke oplyst
Scene | 06/07/16

Nye talenter i gyser

De rene rum

Otte elever fra skuespilleruddannelsen giver liv den debuterende dramatiker Amalie Olesens forestilling »De rene rum« - en gysende rejse ind i mytologien og psykologien. Rejs med 23. september til 22. oktober.