Præciser din søgning i menuen
Omtale
Føj til favoritter Del Send
Shopping | 07/03/11

Guide: Second hand i Aarhus

  • Foto: Kim Haugaard Foto: Kim Haugaard
Trænger din garderobe til et pift? Og er du ligesom os andre ikke jordens rigeste? Så kig forbi Aarhus' mange, gode second hand-butikker. Her er masser af gode fund at gøre.

Second hand bliver aldrig umoderne. Flere generationer har efterhånden vænnet sig til, at de kan finde smart og billigt tøj i vintagebutikkerne. Hvad enten du er på jagt efter en vinterjakke eller et festskrud, så kan du altid være sikker på at blive overrasket.

Aarhus er kendt for at have mange gode genbrugsbutikker. Her er de smarte butikker, hvor tøjet er nøje udvalgt, og indehaveren bestemt ved, hvad han eller hun kan tage for tøjet. Men der er også forretninger, der bugner af tøj. Her er du nødt til at have tålmodighed og gå grundigt til værks. Belønningen er en helt unik genstand, der ofte ikke har kostet dig mange håndører.

Udover tøj, sko og andet tilbehør har de ofte nips, ting og bøger på hylderne.

Så hvorfor ikke købe de hippe, røde pumps, den blomstrede kjole til mormors fødselsdag og vinterjakken i en af de mange, velassorterede second hand-butikker i Aarhus?

aOa.dk guider dig her til syv steder, hvor du kan boltre dig i et rent slaraffenland af tasker, sko, nips, møbler og smykker.

Læs også: Guide: Kvæl tømmermændene

Læs også: Guide: Få varmen i vinteren 

Læs også: Guide: I byen på SU

Læs også: Find din yndlings-restaurant

 

Gør et fund

Foto: Ikke oplyst

Over for Rutebilstationen ligger den lille, hyggelige second hand-butik fund.

Her finder du håndplukkede kjoler, jakker og sko. Ofte har indehaveren fundet tøjet i udlandet, hvorfor der er altid er vilde fund at gøre i butikken.

fund er en af byens mest populære genbrugsbutikker, så du kan risikere at skulle kæmpe med andre vintage-elskere om de gode sager.


fund, Fredensgade 42, tirsdag-torsdag kl. 12-17.30, fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 11-15.

Læs mere om Fund

 

So Ein Ding

Foto: Ikke oplyst
I en kælder på Nørre Allé ligger second hand-butikken med det tyskklingende navn So Ein Ding.

Skal du på vintageshopping, er denne butik absolut et besøg værd. Butikken er en af de ældste 'smarte' genbrugsbutikker - og her er altid bunker af især kjoler, tasker og sko.

Hos So Ein Ding møder du ofte unge og smarte kvinder, der jagter den helt rigtige blazer eller taske. Priserne er SU-venlige, men ikke i den lave ende af genbrugsskalaen.

So Ein Ding, Nørre Allé 17. Læs mere om So Ein Ding

 

d'IN Genbrug

Foto: Ikke oplyst
Nu behøver alt genbrug jo ikke være tøj. Du kan også finde gode møbler, porcelæn og bøger i diverse butikker i Aarhus. En af dem er d'IN Genbrug i Tilst.

Selv om butikken ikke ligger klods op ad byens smarte modeforretninger, er den bestemt en køretur værd. Lokalerne er store - og godt fyldte.

Her finder du klassiske møbler, sjove lamper og bunker af tøj. Priserne er i den lave ende - og du vælter ikke over andre vintageshoppere.

d'IN Genbrug, Anelystparken 21, mandag-fredag kl. 11-17 og lørdage kl. 11-15. Læs mere om d'IN Genbrug

 

Blå Kors har alt

Foto: Ikke oplyst
Blå Kors Genbrug er en del af Blå Kors Danmark, der har til formål at hjælpe mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler.

Hjælpen kommer blandt andet fra salget af ting og sager i Blå Kors Genbrug på Paludan-Müllersvej. Butikken ligger lidt gemt bag Storcenter Nord og Universitetet, men når du først finder den, kan du godt shoppe amok.

Hos Blå Kors Genbrug kan du altid finde en flot gammel ramme eller en antik lampe. Det er også steder som her, at du finder fedt tøj til meget billige priser.

Så er det i øvrigt ikke helt skidt, at butikken i Aarhus giver 10 procent i studierabat.

Blå Kors Genbrug, Paludan-Müllersvej 38-40, mandag-torsdag kl. 10-17 og fredag kl. 10-15. Læs mere om Blå Kors Genbrug

 

dengang

Foto: Ikke oplyst

Med adresse i Latinerkvarteret er second hand-butikken dengang en af byens smarte genbrugsforretninger.

Her er hyggen i højsædet. Et besøg i butikken skal være en oplevelse og helst ikke en, der er overstået på fem minutter. Derfor indbyder lokalerne, med bløde sofaer og dybe stole, til samtale og improviserede modeshows for veninderne.

dengang er leverandør af second hand-tøj. Her bliver ikke pillet ved tøjet. Således har butikken valgt at bevæge sig væk fra bølgen af redesignet tøj.

Her finder du gammelt tøj, som du selv kan give nyt liv.
Priserne holdes med vilje lave for at kunne gøre plads til de nye varer, der hele tiden kommer til.


dengang, Graven 24, mandag-fredag kl. 12-17.30 og lørdag kl. 11-14.

Læs mere om dengang

 

Second Hand Bazar

Foto: Ikke oplyst

Den første lørdag i hver måned bliver Studenterhuset fyldt med vintagetøj, sko og andre fede ting. Her afholdes Second Hand Bazer.

Kom og find et par Marc Jacobs sko til en slik eller et par unika øreringe.

Her har du også selv mulighed for at få ryddet ud i klædeskabet og måske få solgt det tøj, du gemmer bagerst i skabet og aldrig får brugt.

På Second Hand Bazar i Studenterhuset kan du ofte finde billigt, men fedt second hand-tøj. Der tages ingen entré. Men hvis du vil have en bod med tøj, sko og lignende koster det 150 kroner.


Studenterhuset, Nordre Ringgade 3, første lørdag i måneden fra kl. 12-15.

Læs mere om Studenterhus Aarhus

 

Det mener brugerne..

Bagagerumsmarked / Citymarked Aarhus

Husk Bagagerumsmarked/Citymarked i Aarhus. Vi starter det første marked op lørdag den 29. marts 2014. Læs eventuelt mere på: www.bagagerumsmarkeder.dk/aarhus

Vi ses:-)

Ole S. Rask

 

Vintage tøj i Aarhus

Der findes også en vintage tøj butik i Øgaderne. Placeret oppe ved universitet - Høgh-GUldbergs gade. Her er rigtig mange fine vintage kjoler.

Den hedder Vintage Divine

http://www.vintage-mode.dk

 

Stadig et HOT emne

Genbrug er stadig et en super fed måde at anskaffe sig noget lækkert og billigt tøj (som alle andre ikke løber rundt i). Derfor har jeg sammensat en nyere guide til emnet genbrugsbutikker i århus på Vinterfryd.dk

I kan finde den her: http://vinterfryd.dk/category/oplevelser/genbrug-aarhus/

 

oversigt over genbrugsbutikker i Aarhus

Har man lyst til at gå helt amok i genbrug eller finde den butik der ligger nærmest kan man på følgende hjemmeside se et kort med adresser til alle genbrugsbutikker i Aarhus:

www.genbrug8000.dk

 

RETRY - tænk nyt, brug gammelt

Er du også til genbrug? - til tøj der har sjæl og er 'one of a kind'?
Så skal du lige tippes om, at Afrika InTouch sammen med en masse genbrugsbutikker (ex. d'IN og Genbrugsland som er nævnt i guiden) laver et genbrugsevent, hvor du kan shoppe amok i udvalgt genbrugstøj!

Kom og vær med:

2. juni
ungdomskirken - Nørre Allé 23
kl 13.-17.

 

Fejl:

Butikken i Borggade hedder ikke Da Cope - men Da Capo, som det også fremgår af både billedet og butikkens hjemmeside. (-: Bare en lille rettelse.

 

I mangler det første og største second hand arrangement...

Mega Kup! på Train er nu igang med sit 6.år, hvor kvinder i alle aldre kan gøre en masse gode kup.
Mega Kup! er det første og største second hand arrangement i Århus.
Det afholdes fast hver måned på Train.
Se mere om leje af stand, datoer m.m. på www.kupaarhus.dk
Næste arrangement er tirsdag den 5. april fra kl.18.00 til 20.30.

 

Second hand guiode -. Fantastisk ide!

På listen over mange dejlige second hand shops i Århus mangler selvfølgelig Frelsens Hærs Genbrug, Nørreallé 46. - hvorfra det øverste billede med jeans er taget.
Vi har åbent man-fre 10-17, lørdag 10-13
Vi glæder os til at se dig!

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register